Ľudia pre Malacky » Vybrali sme z pošty: Záhorácka

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Vybrali sme z pošty: Záhorácka

Nespokojní obyvatelia bytového domu na Záhoráckej ulici nám poslali svoj pohľad na rekonštrukcie chodníkov v meste. Poukazujú pritom na dlhodobo neriešenú situáciu zaplavovania chodníka pred ich bytovým domom a podľa ich slov nepotrebné rekonštrukcie iných chodníkov v meste. Obávajú sa jarných dažďov, počas ktorých sa cez chodník nedostanú do svojich vchodov.

Z pošty, ktorú dostávame od obyvateľov a našich čitateľov, sme vybrali podnet od obyvateľa bytového domu na Záhoráckej ulici za Obvodným úradom. Vo svojej správe opisuje problémy dostať sa do svojho vchodu počas daždivého počasia, kedy sa chodník zaplaví vodou. Podľa jeho opisu nefunguje ani odvádzanie vody z chodníka a celý priestor vyžaduje celkovú rekonštrukciu. Chodník je pod úrovňou terénu a parkoviska. Potrebné je podľa neho zrekonštruovať aj podklad chodníka s novými odtokovými žľabmi. Ako sám uvádza: „Tento stav pretrváva roky, teda od kedy stojí okresný úrad. Z priložených fotiek možno vidieť, že je nepriechodný, a to najmä pre starších ľudí a mamičky s kočíkmi.“

Na fotografii lokalita za Obvodným úradom na Záhoráckej ulici.

Zo slov čitateľa vyplýva, že obyvatelia vchodov musia počas daždivých dní vchádzať do svojich vchodov pod balkónmi. Úsekom ťažšie prejdú rodiny s kočíkmi.

Podľa jeho slov, na situáciu upozornil primátora mesta a poslancov mestského zastupiteľstva ešte v prechádzajúcom volebnom období. Na jeho správu odpovedalo len zopár poslancov. „Žiaľ, nikto z kompetentných túto situáciu nerieši. Je to hanba ako i celé okolie okolo okresného úradu, kde za tie roky vyrástol už prales a v stránkové dni občania, ktorí tu bývajú, nemajú kde parkovať. Parkovisko je plné vozidiel občanov, ktorí si vybavujú úradné záležitosti a komplikácia tiež nastáva, ak sa niekto sťahuje, lebo pre plné parkovisko je problém so sťahovákom sa dostať ku vchodom,“ opisuje problémy tejto lokality.

Na mysli má oplotený pozemok za Obvodným úradom, na ktorom sú postavené základy novej budovy. Obyvatelia bytovky by uvítali dočasne posunúť oplotenie pozemku, aby mohli aspoň provizórne parkovať na trávnatej ploche oploteného pozemku pri bytovom dome.

Rekonštrukcia chodníka bola uvedená aj v programe kandidátov za občiansku skupinu ĽPM. Podľa slov poslanca Milana Ondroviča sa poradie plánovaných rekonštrukcií zvyčajne určuje na základe pasportu miestnych komunikácií. Ten na stránke mesta zverejnený nie je. „V pasporte mestských komunikácií by mal byť zdokumentovaný stav všetkých mestských komunikácií, námestí, parkovísk a chodníkov. Následne sa určí priorita opráv a podľa toho sa postupuje,“ vysvetľuje poslanec. Ako ďalej dodáva, „podľa fotografií to vyzerá, že ide o havarijný stav brániaci vstupu do nehnuteľnosti, ktorý je potrebné odstrániť okamžite. Rozhorčenie obyvateľov tejto bytovky chápem, pretože asi 6 rokov sme mali podobnú barinu pred našou bytovkou na Veľkomoravskej ulici."



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

17.01.2011 15:41:59 | Lenka Hollá

A čo cesta na Záhoráckej ulici za Korzo pubom?? postavili sa tu dva nove cinziaky a cesta zostala v dezolátnom stave..kto to má opraviť??to investori nemali v projekte, že musia urobiť alebo opraviť cestu, keď ju ťažké mechanizmy, ktoré tam chodili kvôli stavbe, zničili??po ulici sa už nedá ísť autom ani 10km/hod..kto to napraví??

17.01.2011 16:12:00 | Michal G.

Lenka s tou cestou mate pravdu. Stoja tu dve bytovky vdaka ktorým je cesta rozbita. Tak isto je to aj s parkovanim na Zahorackej ul. vdaka tymto domom Sice maju podzemne garaze ale asi investor pyta za ne velke peniaze tak to ludia riesia ako sa da. Ak chcem zaparkovat auto co uz je o pol 6 vecer problem tak si musim dat gumaky aby som nebol po clenky v bahne lebo mesto nie je schopne parkovisko vyviest aspon kamenou drtou. Viem ze pozemok nie je majetkom mesta ale uz ked sa mrhaju peniaze na ,,fajnovu" opravu mosta a ine veci ako su lampy v zemi ktore aj tak nesvietia tak si myslim ze tych par eur by nebol problem Prikladam fotku ako to tu vyzera ked 1 den prsi http://img407.imageshack.us/img407/43/snmka0061.jpg

17.01.2011 16:23:47 | peto peto

Cestu urobi ako vzdy mesto.. ale pred tym zvysia ludom dane a zaplatime to my..jak tovarensku.. Ten kto postavil domy zinkasuje prachy za byty a ludia vy zaplatte cestu... cela zahoracka je divna. Najviac trpi dopravou a parkovanim.. uz s tym nieco robte!!!! navic lampy v zemi vymyslel kery ko*** ??? ten projektovy na mestskom urade si zasluzi vypoved oslepuje to nech sa idu uradnici prejst po zahorackej v noci.. ani rovno nie su,vsimnite si niekedy lampy pred tou novou bytovkou vedla korza.. a uzasny antukovy chodnik na zahorackej oproti danovemu.. proboha proc?? boty mate zasrane cervenym pieskom a to ma byt chodnik k comu? a osvetlenie zahorackej las vegas pred galerkou a tmave kuty v meste..toto projektoval zase kto???

17.01.2011 17:30:14 | renáta

mne zase vadí prístupová cesta pred CVČ, ked sa robilo ihrisko, vchod sa urobil provizorne/zasypali sa jamy/, nakolko tam vtedy prisiel i Fico, teraz je tam vody po kolena, mamičky, ktoré idú do materského centra maju problém sa tam dostať bez toho, aby neboli mokré a to nehovorím, že je tam i psychologická poradna pre deti, kde tiež každý den prejde vela ludi. proste vstup pre deti ako má byť :(

17.01.2011 22:25:03 | Hubert Kaffka

Pomerne často chodievam pešo po chodníku na ulici Dukelských hrdinov pri nemocnici. Problémov tam vidím hneď niekoľko. Bezbariérovosť - keďže je chodník pri nemocnici, dá sa predpokladať, že sa tam pohybuje zvýšené množstvo ľudí, ktorým pohyb spôsobuje bolesť, či problémy, starších ľudí, prípadne mamičiek s kočíkmi. Ak títo ľudia prichádzaju pešo od mesta, musia zostúpiť z chodníka (v podstate jeden schodík) na vozovku vjazdu do areálu nemocnice a následne vystúpiť na druhej strane vozovky opäť jeden schodík na chodník. K bezbariérovosti na strane pri vrátnici tiež neprispieva úplne nelogicky otvorená brána smerom do ulice, pričom jej druhé krídlo je otvorené v poriadku, smerom do areálu nemocnice. Tiež na tomto vjazde do nemocnice absentuje prechod pre chodcov, čo určite neprospieva k bezpečnému prechodu na druhý chodník. Výhrady mám aj k zimnej údržbe chodníka, čo síce asi nepatrí celkom sem, ale v zime je chodník naoko odhrnutý a trochu aj posypaný, často sa však aj tak šmýka a naozaj môže spôsobovať starším ľuďom a ľudom so zníženou mobilitou obrovské problémy. A to je chodník pred nemocnicou. Len dúfam, že si takto Nemocničná a.s. nezvyšuje počet klientov. Vzhľadom na to, že do nemocnice nechodia len Malačania, nie je to práve najlepšia vizitka pre návštevníkov Malaciek, ktorí sem prichádzajú so svojími zdravotnými problémami.

18.01.2011 15:58:18 | katka

pozvala by som vas pozriet si cestu na Lesnej ulici.. „V pasporte mestských komunikácií by mal byť zdokumentovaný stav všetkých mestských komunikácií, námestí, parkovísk a chodníkov. Následne sa určí priorita opráv a podľa toho sa postupuje,“ vysvetľuje poslanec. .. rada by som verila tomu poslanec Ondrovic ze sa nebude rozhodovat o opravach politicky ale odborne