Ľudia pre Malacky » Obnovíme vianočné trhy a zaradíme nové podujatia

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Obnovíme vianočné trhy a zaradíme nové podujatia

Adventné Malacky patria medzi stále mestské podujatia. Pri nástupe do funkcie som už nemal možnosť ovplyvniť priebeh tohtoročných akcií, preto som rešpektoval a osobne podporil pripravené veci. Dnes som sa stretol s riaditeľkou Mestského centra kultúry a predstavil svoje zámery.

Počas prvých dvoch týždňov vo funkcii som otvoril niekoľko dôležitých tém a začal prípravu prvých zmien v meste. Keďže chcem v januári predložiť priority mesta na nasledujúce štyri roky a nastaviť ich finančné krytie, prediskutoval som s riaditeľkou Mestského centra kultúry Janou Zetkovou možné úpravy v mestských podujatiach. Tie aktuálne po kultúrnej stránke zabezpečuje naša mestská organizácia s plánom na kalendárny rok.

V mestských podujatiach by som chcel v roku 2015 urobiť niekoľko zmien, pričom tou najzásadnejšou je úprava Adventných Malaciek. Adventné Malacky sú v súčasnosti členené na sériu podujatí a kultúrne sústredené na nedeľné poludnia v Zámockom parku (prípadne kostole). Budúcoročné podujatie by sa dominantne sústredilo v centre mesta a rozložilo na:

  • mestskú zabíjačku,
  • prvú adventnú nedeľu s koncertom v kostole,
  • mikulášske podujatie,
  • celotýždňové vianočné trhy,
  • malacký silvester,
  • trojkráľový koncert.

Čiže namiesto štyroch nediel by sa program žánrovo rozložil na viacero samostatných podujatí. Mesto zabezpečí hneď na jar nákup drevených stánkov, ktoré bude prenajímať, čím dosiahneme ich jednotný vianočný vizuál a budeme môcť vyberať paletu ponúkaného sortimentu počas klasických vianočných trhov, ktoré by sa od budúceho roka opäť obnovili. Rovnako súbežne oživíme pravú vianočnú hudbu a nahradíme súčasnú vianočnú výzdobu v meste.

Medzi štyri hlavné mestské podujatia by patrili popri Adventných Malaciek aj Malacká hudobná jar, Prvomájové Malacky a Malacká šošovica, pri ktorej ponúknem občianskemu sektoru podporu a spoluprácu. Rád by som toto podujatie doplnil o malacký piknik, kde by mestské organizácie s mestským úradom pripravili pre občanov vlastné pohostenie. Malacká šošovica by tak mohla nahradiť kultúrne leto a deň detskej radosti na kúpalisku.

Želal by som si, aby v búducom roku vládla v meste väčšia pohoda a posilnila sa rodinná atmosféra, preto aj v dostatočnom predstihu otváram občiansku diskusiu k mestským podujatiam pre vaše názory a nápady.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

30.12.2014 20:54:13 | ghazu

Najprv by ste mohli zariadit ,aby ked nasnezi presiel malackami aspon jeden pluh a odhhrnul sneh..ci usetrime a radsej budeme cakat az sa roztopi?prvy sneh v MA bol riadny pruser pan novy primator...

30.12.2014 20:59:57 | J.Říha

Dobrý deň, súhlasím s Vami a preto som sa aj dnes popoludní vyjadril k včerajšej situácii v meste na sociálnej sieti. Akonáhle sa situácia bude opakovať, zasiahnem priamo do organizácie komunálnych služieb a urobím zmeny v ich riadení. Pretože sa asi obaja zhodneme, že odhŕňať sneh a robiť posyp je základná nutnosť, ktorá musí automaticky fungovať aj bez zásahu primátora mesta.

POSTREH ZO VČERAJŠEJ ZIMNEJ ÚDRŽBY
Včerajší sneh otestoval flexibilnosť zásahu mesta a verejne priznávam, že som zostal sklamaný. Neviem, čo ste zažili včera vy, ale ja som si hneď po návrate z pracovnej cesty prešiel ulice a zažil som miestami až klzisko, pri Veľkomoravskej, Pezinskej ulici, na Rádku a Juhu akoby bez pozornosti mesta... Zavolal som si dnes na koberec zodpovedného riadiaceho pracovníka a otvorene pomenoval nespokojnosť so zvládnutím situácie. Radlica nebola v uliciach vôbec a posyp mesto zabezpečuje inertnou zmesou, pretože posyp soľou sa kvôli životnému prostrediu v minulosti odmietol. Okamžite som teda vyslal do ulíc pracovníkov a do polhodiny som videl v uliciach mechanizmy. Takto to ale nemôže fungovať. Ak sa to bude opakovať, budem musieť pristúpiť k prísnejším postihom a asi urýchliť úplnú zmenu fungovania komunálnych služieb v meste.

31.12.2014 13:01:49 | kesu

zdravim,

je to neuveriteľné ale snáď už niekto konečne pochopí,:
- že keď napadne sneh treba to odhrnúť a upraviť.
- že keď napadne sneh napr. v piatok, tak to treba urobiť v piatok a nečakať do pondelka.
- že sneh nepadá iba na výpadovkách z Malaciek. :-) aj keď každý chápe, že tie musia byť prehrnuté/solené ako prvé.

držim palce.

31.12.2014 13:22:00 | Rasto Zamecnik

A mohli by Ste usporiadat aj jarmok v Malackách.Ked môže byt mesto uzavreté kôli motorkám,prečo nie kôli jarmoku.V každom meste býva či už jarmok alebo vinobranie,len tu nič neni.

31.12.2014 14:58:43 | hana

suhlasim s tým aby sa *vianočné akcie konali v centre mesta a nie v zamockom parku, bolo to lepšie pretože nie každému sa chce trepat do zamku, pripadalo mi to také viac vianočné vela ludi sa postretalo po meste a v zamku par stankov, sice pestry program ale o vianočných trhoch sa hovorit neda, hoci tento rok bol prekrásny ohnostroj, to klobúk dolu ale chcelo by to aj na Silvestra nejaké podujatia vonku na námesti kde by sa ludia zišli lebo nie každému sa chce sediet doma alebo chodit po zabavach a do Bratislavy sa trepat na námestia za zábavou to tiež nie je pre každého toto mi na Silvestra v Malackách vždy chybaloAký je tvoj názor

31.12.2014 15:48:43 | loly

Ideálne by bolo revitalizovať námestie SNP (pri zš Dérera) a usporiadať tieto podujatia tam. Nič sa nemusí uztvárať je blízko centra aj v blizkosti autobusovej aj železničnej stanice. V okolí su väčšinou len obchodné prevádzky, škola a minimum domov. Ideálne tvarom pozemku aj umiestnením. Netreba uzatvárať žiadne ulice ani zaberať parkovisko a nebude rušený pokoj pri kláštore.

01.01.2015 15:12:33 | Marek Tesar

Bolo by fajn ak by sa konecne zmenili riadiace osoby nielen na poste Tekosu ale aj na poziciach ktore boli zodpovedne za kulturu, vystavbu a podobne ved za poslednych 10 rokov to tu vzyeralo uboho a miestami smiesne ako niekde na zanikovej obci, zodpobedne osoby sa tam drzali zubami nechtami a pretrcali pred Ondrejkom ako nejake jeho ku...

01.01.2015 18:13:42 | Milan

Možno by stálo za zváženie skontrolovať základný dokument k zimnej údržbe mesta (plán zimnej údržby), keď vám ho kompetentní predložia, zistíte, že podľa takto "kvalitne" vypracovaného dokumentu to inak ani nemohlo dopadnúť.

02.01.2015 11:35:22 | nobody

tiež sa prihováram za vnesenie života na Námestie SNP

02.01.2015 13:03:48 | Jana Osičková

Plne súhlasím s Hanou.Konečne sa do centra mesta zasa vráti život
a vianočná atmosféra.Už sa teším na tohtoročné Adventné Malacky
aj na ostatné podujatia v meste a verím,že nové vedenie mesta nesklame.

02.01.2015 17:34:54 | Emy

Tento problém sa netýka iba zimnej údržby, ale celkovej ako takej. Všimla som si, že počas vyplácania sociálnych dávok v meste hrabali lístie so sociálne slabšími občanmi, ale chodníky zostali nepozametané, špinavé. Celkove je v meste veľa špiny, hlavne na jeseň, keď padá lístie zo stromov nikoho to nezaujíma, stačilo by pritom troška pojazdiť s vysávačom a bolo by. Asi treba naozaj vymeniť vedúceho v tekosu, ktorý na všetko kašle.

02.01.2015 21:33:29 | ???

Vianočné trhy v centre - silvester v centre, ten tu strašne chýba, nakoľko už si tu naozaj pripadám ako na veľkej dedine, MESTO NEŽIJE, NEOSLAVUJE.....a ako píšu za zvieratká na fb? zrušiť motorky v centre mesta,,,,,tie zvieratkám nevadia? hluk robia celý deň, ľudia sa nemôžu z domu dostať von, na to nikto nemyslí? tak prečo nie uzavrieť centrum aj v ten posledný večer v roku....aj to si myslím, že by sa nemuselo, nakoľko máme medzi novými poslancami aj pána riaditeľa cirkevnej školy, ktorá má tak nádherný veľký areál, ako stvorený na Silvestrovskú mega diskotéku....a aj iné akcie.....a predstavte si, je priamo v centre...tak prečo to nevyužiť. Ja viem, treba asi nejaké súhlasy cirkvi, možno len pána riaditeľa,,,ale za pokus by to stálo....a možno aj tie trhy by neboli zlé preniesť do toho areálu....a ked nie tam, tak uzavrieť na križovatke parkovisko a trhy by mohli byť na oboch stranách - parkovisko aj park.....Keď sa chce, tak sa dá všetko, dôkazom je Malacká šošovica a Jablkové hodovanie....Držím palce a verím, že vdýchnete do tohoto mesta kusisko mladého ducha, ktorý to tu oživí. Už je načase...

03.01.2015 14:03:54 | Juraj

Treba prehodnotiť celý TEKOS , veľa pripomienok je už vyššie uvedené , ja chcem dať do pozornosti dvor na Partizánskej . Prečo je otvorený v sobotu až po obede ??? Veď každý si robí poriadok už od rána...a potom musí čakať a čakať na možnosť vývozu ...Prečo mám ísť s maličkosťami na Hlbokú ???? Prečo je zakázaný vjazd ku kontaineru !!! Prečo všetko musíme vyložiť na chodníku vonku ??? - koľko špiny tam zostane....Prečo je obmedzený prístup ku kontajnerom !!!! - veľmi na tesno sú tam odstavené mechnizmi Tekosu !!!!

03.01.2015 18:55:21 | Štefan Hronček

Vážený p.Říha prajem Vám všetko dobré v novom roku a kúzelný mešec na splnenie všetkých vašich plánov.

Hoci by som očakával , že plány primátora na fungovanie mesta budú uverejňované prostedníctvom mestských medii a nie prostredníctvom cenzúrou a manipuláciou ovládaného portálu, ale budiž.

Som rád, že plánujete aj rozvoj kultúrneho vyžitia v rámci mesta. Niektoré zmeny budú určite prínosom. Preto pevne verím, že môžeme počítať s vašou podporou a podporou mesta pri rozvoji kultúrnych podujatí, ktoré sme organizovali pre sídlisko Juh. Či vianočné oslavy a Mikuláš , alebo stavanie Mája, ktoré nám pripomína naše tradície a malo by byť súčasťou aj májových osláv.

O mestskej zabíjačke sa hovorí už dávno a veľa ľudí sa na ňu teší a je super , že aj zmýšľanie mesta sa uberá touto cestou - no uvidíme či zvládnete dodržať aj transparentnosť , alebo je organizátor už jasný ? .

Čo ma ale výrazne zarazilo uprednostnenie Malackej šošovice !

" Malacká šošovica by tak mohla nahradiť kultúrne leto a deň detskej radosti na kúpalisku."
Čo je to za nezmysel.!!! Netvrdím že tato akcia nie peknou myšlienkou ale uprednostňovať LPM akciu na úkor dňa detí považujem neseriózne . Namiesto toho by ste sa u detí mali zamerať na šport a kultúru . tento deň patrí deťom..

Hovoríte že chcete otvoriť občiansku diskusiu , tak potom je potrebné ju presunúť tam kam patrí. A to mestská stránka kde majú šancu reagovať nielen obľúbenci a pochlebovači.

04.01.2015 13:47:05 | Štefan Hronček

Vážená p Baligová .

Mám to chápať tak že administrátori pod vašim vedením opäť zlyhali .žiadam vysvetlenie prečo ste neuverejnili opäť môj príspevok. Pokiaľ ste neschopný serioznej komunikácie uvernite to nech ľudia vedia kto môže prispievať .Alebo sa p.Říha tak bojí , že sa aj po voľbách musí schovávať za vaše neseriozne praktiky.
Čo keby ste si ako novoročné predsavzatie dali splniť aspoň niečo z vašich sľubov.

Kam sa podela otvorená diskusia a transparentnosť.

Žiadam Vás o okamžité uverejnenie môjho príspevku a vaše vysvetlenie prečo nebol riadne uverejnený
S pozdravom Hronček

04.01.2015 15:00:17 | kuk

Otázka pre ghazu.Ked napadol sneh,odhrnuli ste sneh pred Vašim domom uhrnačom alebo lopatou?

04.01.2015 17:54:28 | XYZ

Pán Štefan Hronček, nerozumiem vášmu príspevku, ale vysvetlite mi prosím, to si chce sídlisko JUH robiť svoje akcie? A mesto má na to prispieť? Možno ste to tak nemysleli, rozpíšte to jasnejšie prosím... mám dojem že jeden pán, ktorý to tam organizovával teraz chce na to prostriedky od mesta. No nie je mi jasné, ako sa to bude riešiť, keď si každá časť mesta začne niečo organizovať sama. No ešte pre otáznika ???, to čo rýpete do riaditeľa Cirkevnej školy? Snáď nie je povinný dať k dispozícií školský dvor. Na Dérerovej škole je tiež šk.dvor, tam by sa vám nepáčilo? Komunisti toto mesto zruinovali do tej podoby v akej sa nachádza bude určite roky trvať, než sa z toho hnusného nadjazdu spamätá, z tých panelákov a zničeného stredu mestečka.Takže treba múdrych ľudí a nie peniaze rozhadzovať do každého rožka troška , treba transparente vložiť peniaze na tie-ktoré oslavy a nie sa už hádať a tipovať, ako sa vám už peniaze neujdú, alebo budú len pre vyvolených. Juraj, budete to mať ťažké ...

04.01.2015 20:04:28 | Juraj

Pán primátor, dnes boli vidieť všetky závady spomaľovačov v Malackách !!!! , videli sme koľké boli zatopené !!!! - tu vidieť aj zlé projekty jednotlivých spomaľovačov v daných úsekoch ciest a taktiež aj závady realizátora !!! Keď už realizoval všetky ten istý zhotoviteľ, tak na posledných mal mať vychytané " všetky muchy "......

04.01.2015 20:31:23 | J.Říha

Vážení diskutujúci,

hneď úvodom volebného obdobia som sa verejne vyjadril prostredníctvom Malackého hlasu, že sa vzdávam práva priameho vstupu do mestských médií, čo vnímam ako prvý krok k ich odpolitizovaniu. Ak by som písal články do mestských médií, bol by som okamžite kritizovaný, že zneužívam funkciu na prezentáciu v mestských médiách. A keď robím presne opačne a svojho práva sa dobrovoľne vzdám a využívam náš súkromný portál, som opäť kritizovaný? Neviem či si to môžem dovoliť označiť za smiešne, keďže veční kritici si popri tejto skutočnosti nevšímajú ani moju snahu umožniť obyvateľom spolurozhodovanie, čo nebolo doteraz ani zvykom.

Podporujem každú snahu občianskeho sektora, ale nezamieňajme si lokálne podujatia v obvode s celomestskými podujatiami financovanými z rozpočtu mesta a organizované na základe celoročného plánu, pri ktorých som požiadal o zmeny riaditeľku Mestského centra kultúry. Konkrétne aj pri Adventných Malackách, kde som predstavil svoju predstavu.

Samotná myšlienka spojenia Malackej šošovice s niektorým z celomestských podujatí nebola konzultovaná so samotnými občianskymi združeniami, ktoré sú jej tvorcami (ĽPM je spoluorganizátorom popri ďalších 3 združeniach). Jej výsledkom nemá byť ani presun financovania tohto podujatia na mesto. Myslím si, že ak môže mať Stupava svoje Dni zelá, Pezinok svoje vinobranie, je na mieste, aby mali Malacky podujatie s originálnym názvom a nadmestským dosahom. Ak to nebude možné cez túto značku, skúsime spolu s riaditeľkou MCK prísť s iným návrhom. Nemajte mi za zlé, ale nepostrehol som, že by za posledné štyri roky vzniklo iné podujatie tohto typu.

Záverom želám nielen všetkým diskutujúcim ľuďom šťastný nový rok 2015 prežitý najmä v zdraví a spokojnosti. Mrzí ma, že niektorí neprekonali svoj tieň a začínajú nový rok opäť s urážaním mojej osoby a ĽPM. Voľby sa skončili a ja som mylne predpokladal, že rovnako sa skončila ich kampaň na poslancov mestského zastupiteľstva podporujúcich svojho kandidáta na primátora. Voliči si však vyhodnotili ponuky a rozhodli, niekomu dostatočnú dôveru nedali, preto prosím, aby túto skutočnosť rešpektovali aj títo kandidáti a začali komunikovať vecne a pokojne.

04.01.2015 23:47:55 | Štefan Hronček

Vážený p. Říha

V prvom rade nebolo mojim cieľom urážať vašu osobu a nie som si toho ani vedomý.
Čo ste mali na mysli – ak som vám prial kúzelný mešec na splnenie vašich plánov - bolo to viac menej s pousmiatím a úprimne som zvedavý ako sa Vám to podarí pretože je toho skutočne veľa a držím Vám k tomu palce.

Kritika toho že sa tento článok obiavil na LPM je pre mňa jasné a to z niekoľkých dôvodov.
1. nezdá sa my celkom dôvod odpolitizovania : ste primátor mesta a pokiaľ chcete ľudí informovať o tom, aké zmeny sa v meste chystajú mali by to nájsť na stránke mesta. Na tom predsa nieje nič zlé. A teraz to zas to neberte ako útok ale, prečo by mali občania chodiť vyslovene na tento portál ak sa chú niečo dozvedieť. Ako hovoríte LPM je súkromný portál a ten predsa nesmie a ani nenahrádza mesto.
2. Opäť sa mýlite snahu o spolurozhodovanie si veľmi cením. Reagoval som na konkrétnu vetu “ Malacká šošovica by tak mohla nahradiť kultúrne leto a deň detskej radosti na kúpalisku. „ Vo vašom vysvetlení už ale hovoríte niečo úplne iné – ak by ste to napísali takto aj moja otázka by bolo úplne iná. Navyše prehliadli ste fakt , že túto akciu som nekritizoval naopak je to pekná akcia. Preto povodne som sa rozhodol napísať a mal som v pláne navrhnúť isté zmeny , alebo doplnenie k dianiu v meste, mám ale pocit žeto zas nikam nepovedie. Podľa Vás som večný kritik, problém je v tom, že doteraz nebol záujem brať do úvahy iné návrhy vaše vlastné, takže som skutočne úprimne zvedavý či zas neostane len pri slovách. 
3. Akcie na Juhu. Opravte ma prosím ak sa mýlim – naša mestská časť bola zabudnutá urážaná rovnako ako všetci ľudia ktorý tu žijú. Mesto si na nás prevažne spomenulo len keď bolo treba zbaviť problémov alebo naplniť kasu . preto sme chceli niečo priniesť aj sem a áno sú to lokálne akcie na ktorých sa podieľala úzka skupina ľudí, ale rozhodne nie pre hŕstku obyvateľov pretože u nás bol rovnako vítaný každý a rozhodne sme nikoho sme nevyháňali s poznámkami či sa prišiel pretŕčať s dieťaťom ako sa to stalo mne u Vás na šošovici. Moja otázka neznela či nám to zaplatíte, ale či nás mesto môže podporiť. Formy podpory sú rôzne. A pokiaľ sa týka stavania Mája. Vrátili sme do Malaciek niečo čo podľa nás k májovým oslavám patrí. Dokonca sme na tomto podujatí vyzvali aby sa táto tradícia vrátila do Malaciek a tešilo by nás ak by ten Južanský bol tým štartérom. A bola to aj jedná z vecí , ktoré som s Vami chcel prebrať. Pokiaľ by ste nechceli túto tradíciu vrátiť do centra – Prečo by ten malacký nemohol stáť na Juhu. Malacky niesú len centrum,Domky a Rádek. Prečo nespojiť mesto práve tým že nejaké podujatie bude špecifické pre tú ktorú časť . v iných mestách sa to dá tu nie?

p.Řiha človek vykročí zo svojho tieňa keď sa rozhodne prestať nezúčastnene prizerať na to čo sa okolo neho deje, ale začne to ovplyvňovať. Ja som to urobil pred tromi rokmi pri akciu BVS keď ste na mňa po prvý raz narazili. Rovnako tak pri nedoriešenom návrhu na parkovanie. Nikto nestál o vecnú diskusiu len o presadenie jasného plánu. Ja nie som Váš priaznivec a nikdy som sa tým netajil, ale napriek tomu sa mi niektoré vaše návrhy páčia čakám čo sa z nich vykľuje a ak podaria rozhodne budú pre mesto prínosom. Všetci hovoria len o voľbách . predtým to bolo kôli nim teraz je to kôli nim - vy ste všetko robili len kôli voľbám – a k nie tak ako sa opovažujete tvrdiť to o niekom inom. Moja kritika a reakcie boli vždy vecné , netvrdím že nie občas príkre - ale nikdy !!! nie urážlivé – skúste byť trochu sebakritický veď vy ste boli vždy najväčším kritikom predošlej garnitúry a teraz očakávate ,že všetci sklopia hlavy . Pochlebovačov máte okolo seba dosť, ale možno práve moja kritika vás môže udržať na tej správnej ceste.
- A čo sa týka LPM p.Říha buďte prosím ferový – viete veľmi dobre že som sa aj na Vás obracal niekoľko krát s neserioznosťou , cenzúrov a blokovaním a to nielen mojej osoby. ( nehovorím o fantómoch ) rovnako som žiadal niekoľko krát vysvetlenie aj od adminov a predovšetkým od p. Baligovej , ktorá ako predsedníčka nesie plnú zodpovednosť za fungovanie portálu a vtomto na zlyhala. Ignorácia a povýšenosť je jediné čo sa dostane každému kto má iný než povolený názor. Všetky moje príspevky boli podložené faktami a rešpektovali pravidlá prispievanie na portál. LPM má za sebou určite aj veľa dobrých a úspešných vecí , ale teraz hlavne vnímam túto vec a nerozumiem ako som ich tým urážal keď sú to jednoduche preukázateľné fakty.

p Říha vstrebáte eufóriu moci a budete chcieť skutočne počuť nápady a návrhy čo možno spraviť lepšie verím že otvorenú diskusiu môžeme zmeniť z prázdnej frázy na fakt . ale nato je treba primátora Malaciek a to nie sú len priaznivci LPM.

S pozdravom Hronček

05.01.2015 14:28:32 | MaM

Všetci by chceli v centre oslavovať, ale to že tu centrum nie je si ešte nikto nevšimol ??? Nepočítam križovatku keďže si neviem predstaviť že budem jesť cigánsku a keď naskočí zelená tak sa uhýbať autám.. Námestie žiadne a ešte sa nájdu taký ktorý si sťažujú na park :( .. a hlavne robiť oslavy aby keď niekto rozbije auto na cestách alebo tak skonštruovaných spomalovačoch že to sa dá snáď len v Malackách, si potom mohol zdvihnúť náladu. Hej také logické. A ani nevravím o tom že sa chce uprednostniť nejaká trápna šošovica pred deťmi .. veď na preliezkach sa môu hrať celých 18 rokov aby mali zaujimavé detstvo.. smiešne sú aj tieto debaty kedže každý tu trepe svoje a je vždy na danú problematiku odborník ako každý slovák na hokej a futbal ..

05.01.2015 20:20:56 | Iris

Navrhujem pre tieto a ďalšie mestské aktivity využiť priestory za Billou. Je to takmer centrum, v blízkosti žiadne hlavné cesty, po úprave ideálne miesto.

05.01.2015 21:29:41 | Thomas Dos

"v Malackách kultúra začína tam, kde končí parkovisko" Na hlavnej križovatke, za hotelom Átrium, pred Lídlom, pred Billou, Na chodníkoch, na trávnikoch. Je mi z toho do plaču.