Ľudia pre Malacky » Rodičia pre škôlky

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Rodičia pre škôlky

Otvorená spolupráca zamestnancov malackých materských škôl s rodičmi je veľmi dôležitá. Ak navzájom komunikujú a reflektujú na požiadavky, sú na najlepšej ceste k tomu, aby spoločne spríjemnili malým škôlkarom pobyt v škôlke. V sobotu (11. 5.) sa rodičia v MŠ Hviezdoslavova aj Rakárenská zúčastnili brigád k revitalizácii školských dvorov.

Hviezdoslavova chystá v piatok májovú slávnosť

Už opakovane v sobotu 11. 5. rodičia detí v MŠ Hviezdoslavova reagovali na výzvu vedenia prísť pomôcť pri obnovovaní náterov plota a prvkov na školskom dvore.

Niekedy netreba veľa. Stačí investovať trochu osobného času. Rodičia tak pomôžu škôlke ušetriť náklady, ktoré by inak musela vynaložiť na to, aby zaplatila maliara. Farby sa podľa našich informácií podarilo získať sponzorsky a rodičia sa úlohy maliarov zhostili radi :) Takýto druh pomoci škôlke by mal byť úplne samozrejmý.

Foto: Lucia Vidanová

Aktuálne v MŠ Hviezdoslavova chystá vedenie škôlky v spolupráci s výborom rodičovského združenia pri MŠ májovú slávnosť. Uskutoční sa v piatok 17. 5. poobede. V úvode programu sa predstavia deti v besiedke k máju a ku Dňu matiek. Pripravené sú aj malé trhy a predaj občerstvenia. Výťažok z predaja bude určený na vykrytie nákladov spojených so zakúpením modernej interaktívnej zostavy určenej pre výučbu detí - Kidzboard (interaktívnej tabule).

Skrášlovanie školského dvora na Rakárenskej

Takéto originálne prírodné stojany na bicykle vyrobil pre škôlku pán Barniak (vpravo).

Foto: FB stránka MŠ Rakárenská

Stojany už našli svojich pravideľných užívateľov, dokonca aj medzi najmenšími deťmi. Veď čo sa za mladi naučíš v dospelosti akoby si našiel.

Foto: Milan Ondrovič

V sobotu 11. 5. sa uskutočnila brigáda aj na školskom dvore MŠ Rakárenská a ďalšiu 18. 5. chystajú. Tá má byť zameraná na vytváranie umelého kopca a tvorenie nového netradičného prvku na školský dvor.

Tvorenie bunkra z vŕb.

V sobotu 18. 5. sa bude rozbíjať bazén a navážať kopec zemi, do ktorej sa urobí tunel.

Foto: FB stránka MŠ Rakárenská

Na Rakárenskej budujú zelenú škôlku

Zameraním elokovanej budovy MŠ na Rakárenskej ulici je Príroda – Pohyb. V záujme podpory environmentálneho smerovania tejto škôlky bola v tomto školskom roku vytvorená skupina ľudí, ktorá sa snaží pracovať na základe projektu Zelená škola. Hoci registrácia do projektu bola v čase inicializácie už uzatvorená. to rodičov neodradilo od myšlienky pomôcť škôlke v jej záujme o zvyšovanie environmentálneho povedomia detí a znižovanie ekologickej stopy škôlky.

Na základe projektu Zelená škola vytvorili Kolégium, ktoré tvoria rodičia, zamestnanci škôlky a zástupca oddelenia zelene z mestského úradu. Úlohou Kolégia bolo v prvom rade zmapovať aktuálny stav v environmentálnej oblasti na základe vypracovania auditov v oblastiach - voda, energia, odpady, doprava, ovzdušie, zeleň a ochrana prírody, zelené obstarávanie. Po zhodnotení výsledkov auditu zostavili akčný plán, ktorý je realizovateľný z časového i finančného hľadiska ešte v tomto školskom roku.

Jednou z úloh akčného plánu je tiež vybudovanie ihriska v prírodnom štýle Myšlienka tohto ihriska rodičov veľmi nadchla a veria, že bude prínosom v rozvoji pozitívneho vzťahu detí k prírode a taktiež v rozvoji ich motorických a sociálnych zručností. Ide totiž o miesto, kde sa deti zoznámia s prírodou a budú  rozvíjat slobodnú, deťmi samotnými organizovanú hru, podporujúcu ich zdravý vývoj.

Kvalitné vybudovanie takéhoto ihriska však vyžaduje veľa pomocných rúk, kedže finančné náklady dodávateľského prevedenia by boli pre škôlku neúnosné. Radi by sme preto požiadali o pomoc nielen rodičov,  aby sa zúčastnili brigád, ktoré budú prebiehať v priestoroch MŠ Rakárenská.

Najbližšia sa uskutoční 18. mája. Budú sa odstraňovať betónové okraje nevyužívaných bazénov, na ktorých miesto sa navezie zem a pripraví deťom kopec plný zábavy v každom ročnom období. Súčasťou tohto „kopca“ by mala byť tiež 5 m dlhá rúra slúžiaca ako tunel pre deti. Vítaná je hlavne mužská posila.

Katarína Janková, členka kolégia


pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

15.05.2013 21:13:23 | brano

malacky potrebuju odvolanie hudecovej ta zena tu co este strasi? sa nevie ani spravat!!

17.05.2013 12:39:53 | Lucia Vidanová

Akcia v MŠ Hviezdoslavova sa pre nepriaznivú predpoveď preložila zatiaľ na najbližšiu stredu.