Ľudia pre Malacky » Malacky dnes žijú ďalším pochodom

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Malacky dnes žijú ďalším pochodom

AKTUALIZOVANÉ a DOPLNENÉ O VIDEO - Pri príležitosti dnešného štátneho sviatku 17. Novembra sa stanú Malacky miestom ďalšieho protestu. Akcia s názvom "Spravodlivosť pre všetkých!” sa začína o 13.00 h a je spojená s pochodom k domu primátora mesta a následne pre mestský úrad na Radlinského ulici. Situáciu v Malackách monitorujeme.

Ohlásená akcia je podľa organizátorov zameraná na podporu obyvateľov Družstevnej ulice v Malackách.

Akcia sa začne pred vlakovou stanicou o 13.00 h a bude spojená s pouličným sprievodom. Ten by mal zamieriť podľa ohláseného zámeru pred rodinný dom primátora mesta na Dubovského ulici.

Následne by sa mal dav presunúť pred budovu mestského úradu na Radlinského ulici, kde podľa organizátorov prebehne hlavná časť podujatia.

Na plagátoch k podujatiu organizátori uvádzajú: “Ukážme svoju solidaritu a vystúpme voči očividnej nespravodlivosti namierenej proti normálnym obyvateľom Družstevnej ulice v Malackách, zvlášť rodine Dobrovodských. Dnes sú to ONI, zajtra to môžete byť VY, ktorí ostanete poškodení, vďaka necitlivému zásahu tretích osôb do normálneho života jednej ulice a následnej ignorancie vzniknutého výbušného stavu na nej, zo strany orgánov miestnej a štátnej správy.

Organizátorom pochodu by malo byť občianske združenie Nové slobodné Slovensko. Cieľom združenia je podľa stanov mimo iného prebudiť v mladých ľuďoch kladný postoj k vlasti, štátu, národu, poukazovať na negatívne fenomény dnešnej spoločnosti či apelovať na vládnych činiteľov v prípade spoločenských kríz. Občianske združenie sa na internetovej stránke hlási k "tisícročným slovenským tradíciám a k odkazu, ktorý po sebe zanechali velikáni slovenského národa, ako Ľudovít Štúr, Andrej Hlinka, Jozef Tiso."

V súvislosti s problémom na Družstevnej ulici Malacky už jeden pochod zažili 19. júna 2011. Zvolaného zhromaždenia sa vtedy zúčastnil aj Marián Kotleba. Pre obavy z narušenia verejného poriadku prijala polícia zvýšené preventívne bezpečnostné opatrenia.

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantov

V Malackách je o 13.00 h pokoj

Zisťovali sme, aká je situácia v meste krátko pred začiatkom avizovaného pochodu. Zatiaľ v meste nevidno policajné hliadky.

Pri železničnej stanici sa schádzajú skupinky prevažne mladých ľudí. Na mieste je prítomný aj Oskar Dobrovodský. Účasť ľudí je mierna, o jednej hodine, v čase plánovaného začiatku pochodu, je na Nádražnej ulici do 30 ľudí.

Na Družstevnej ulici je rovnako pokoj. Na mieste sme nezachytili ani policajné hliadky. Podľa našich informácií rodina Galbovcov a Danihelovcov odviezla malé deti z domu z obavy, ak by prišlo k nekontrolovateľnému vývoju situácie. Pri rodinnom dome je vidieť len dostavaný vyšší železný plot.

Organizátori pochodu ohlásili, že pochod povedie k domu primátora mesta a odtiaľ pred mestský úrad. Čiže nebolo hlásené, že by sa mal uskutočniť k Družstevnej ulici.

Situácia pred železničnou stanicou krátko pred jednou hodinou

Na Družstevnej ulici pokoj


Pochod sa ešte nezačal, pred domom hliadkuje polícia

Protestujúci čakajú podľa našich informácií na príchod ďalších ľudí vlakom, ktorý mal doraziť do Malaciek z Bratislavy 13.20 h.

Potom by sa mala skupina presunúť cez Pezinskú ulicu, Jesenského ulicu a Dubovského ulicu k domu primátora mesta, kde by mali protestujúci predniesť prvý prejav.

Polícia už posilnila hliadky na Dubovského ulici pred rodinným domom primátora mesta.

Protestujúci priniesli primátorovi poukážku

Skupina asi 30 ľudí dorazila pred  rodinný dom primátora mesta RNDr. Jozefa Ondrejku. Polícia uzatvorila ulicu pred domom.

K protestujúcim v úvode prehovoril organizátor pochodu a zhrnul udalosti, ktoré predchádzali príchodu rodiny Galbovcov a Danihelovcov do Malaciek. Poukázal na skutočnosť, že Malacky ako prvé presunuli tieto rodiny do obce Gajary.

Protestujúci vyzvali, aby primátor mesta zodpovedne vyšiel z domu. Podľa našich informácií sa však doma nenachádza. Odovzdať mu chceli poukážku na týždenný pobyt v dome Oskara Dobrovodského na Družstevnej ulici.

Protestujúci sa presunuli zo železničnej stanice na Padzelek

Polícia uzavrela Dubovského ulicu pred rodinným domom primátora

Protestujúcich čakal pred rodinným domom aj riaditeľ okresného riaditeľstva PZ  Kubina.

Prejav jedného z organizátorov protestu

Protestujúci dav sa presúva pred mestský úrad na Radlinského ulici.

Pochod ukončený, protestujúci sa rozišli

Krátko pred štvrť na štyri organizátori akciu pred mestským úradom ukončili. Predchádzali tomu príhovory zástupcov protestujúcich na schodoch mestského úradu. Rečníci vyčítali štátnym orgánom nečinnosť v riešení rómskej otázky na Slovensku.

Polícia uzavrela Družstevnú ulicu pre prípad, že by sa časti skupiny protestujúcich vybrali po skončení protestu na túto ulicu.

Po skončení pochodu je v Malackách pokoj.

Viac fotografií nájdete v albume na našej LPM.sk facebook stránke.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

17.11.2012 10:20:46 | Oskar Dobrovodsky

"Na všechny dvojí metr máte, takhle to přece nejde dál!"

http://www.youtube.com/watch?v=SdEvAmbLQcc&feature=g-all-u

17.11.2012 11:03:59 | jano

Ak som to dobre pochopil, LPM na tejto stránke propaguje akciu organizovanú organizáciou odvolávajucou sa na odkaz najvyššieho predstaviteľa fašistického vojnového štátu. A to v deň 17. novembra. Zdá sa Vám to v LPM normálne, zdravé, vtipné či aké?

17.11.2012 11:31:06 | Mráz

Nie je to závidenia hodná situácia, ale keby ich presťahovali myslím, že by ste boli spokojný ,vôbec by Vám to nevadilo, že to čo robia by zase robili iným. Takýto zámer tu už bol či nie???

17.11.2012 11:38:42 | Daniel

Pre jano: Kde vidíš propagáciu? Podľa mňa to spadá do štandardnej informovanosti o aktuálnom dianí a situácii v Malackách, pretože o tom veľa ľudí možno nevie a radšej si zariadi iný program (prípadne bude vedieť, čo sa práve u nás deje).

17.11.2012 11:55:53 | Redakcia LPM.sk

Článok je spravodajský. Nevyjadruje postoje, ani komentáre redakcie.

Podobne bol spracovaný aj príspevok, keď bolo ohlásené zhromaždenie k Družstevnej 19. júna 2011. Redakcia LPM.sk vtedy prinášala fotoreport a aktuálne dianie v uliciach nášho mesta.

Dnešný článok bol doplnený o citácie textov zo stanov občianskeho združenia, ktoré akciu organizuje, a webovej stránky, aby si čitatelia sami urobili obraz o zvolávateľoch a cieľoch pochodu. Našou snahou je upozorniť čitateľov o akcii, ak s tým môžu byť spojené riziká ohrozenia majetku a verejného poriadku.

Svoj postoj k hodnotám 17. novembra vyjadrila redakcia oficiálnym mediálnym partnerstvom pri propagácii dnešnej akcie v Sokolovni, viac info tu: http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/hadzanari-pripravuju-oslavu-17-novembra-v-style-undergroundu/

17.11.2012 12:37:17 | Jan

Recept pre Romov proti rasizmu a nenavisti:
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/310169_311141832229972_415007363_n.jpg

17.11.2012 22:03:53 | Oskar Dobrovodsky

Som hlboko sklamany nielen z Malacanov, ale aj z obyvatelov Druzstevnej, kedze ANI JEDEN JEDINY nesiel podporit nasu rodinu na dnesnom proteste! Ak by sa takato otrasna situacia prihodila komukolvek inemu z Malaciek ci okolia, ja by som bez vahania prisiel podporit svojich spoluobcanov. Na nasej ulici byva aj hodne mladych ludi, ocakaval som, ze aspon niektori ma pridu podporit, marne som dufal....
Obyvatelia Druzstevnej ma svojou nepritomnostou utvrdili v presvedceni, ze uz nemaju zaujem o riesenie spolunazivania s neprisposobivymi, ze sa stotoznuju s realitou, ze tu Romovia zostanu a ich rady sa budu len rozrastat.
Telefonicky mi potvrdili poniektori moji "priatelia", Malacania, ze pridu, ze "urcite Ta Oskar prideme podporit"... Teraz vidim, aki maju ti moji (z mojho pohladu uz byvali) priatelia charakter, cest, proste presvedcili ma o tom, aki su v skutocnosti.
Zaroven chcem podakovat tym statocnym ludom, ktori ma prisli podporit, podaktori az z dalekeho Presova, v mojej neuhasinajucej tuzbe po slusnom, dostojnom zivote, v mojom boji za zakladne ludske prava a istoty...

18.11.2012 07:47:45 | ´Mária

Pán Dobrovodský myslím si,že nikomu to nie je lahostajné ,čo prežívate,Nie sú na vinne spoluobčania,ale 23rokov je dlhá doba ,naší vládni počnúc p.Mečiarom atď nemali záujem túto situáciu riešiť,z ích tichým súhlasom devastujú svoje obydlie,žiadajú nové ,tak sú 23 rokov naučený ,nik ích v začiatku nezastavil,nepoučil, Dieťa učíte od malička sa umývať, zodpovednosti,sú nechané, žite ako viete asi tak.Musia sa naučiť,že nič nie je zadarmo,necháme sa prekvapiť,čo také vymyslia naší moci páni pre lepší život nás všetkých.

18.11.2012 10:01:29 | bo

Oscar všetkým je nám úprimne ľúto, kvôli tomu, čo denodenne prežívaš a máš podporu podľa mňa veľa ľudí z Malaciek, ale nahnevaj sa, ked sa spájaš s extremnymi radikalmi a chces, aby ľudia išli na takýto pochod, tak od nikoho podporu nežiadaj a ani nečakaj.

18.11.2012 12:20:53 | Oskar Dobrovodsky

BO. Ten chlapik co organizoval protest v nasom meste pracuje pre ministerstvo vnutra a je aj velitelom hasicov... Podla Teba je extremny radikal a ja sa Ta pytam, v com? V tom, ze ma podporuje v mojej tuzbe po slusnom, dostojnom zivote a ze chcem uz konecne po 4 rokoch dychat cisty vzduch? Preco podla Teba ja nemam pravo na kludny zivot ako primator MA? Styri roky nam ošťávajú a osierajú dom, policajti sa len prizeraju a my sme absolutne bezmocní! Malacania sa nam smeju, ze v akom smrade zijeme, medzi potkanmi... Ja si vravim, ze co ak sa k nim, k ich detom, ci blízkym pristahuju podobne individua, ci aj nim sa tak budu vysmievat?

18.11.2012 14:07:07 | Oskar Dobrovodsky

BO. Podla Teba som mal kazdeho ucastnika protestu prelustrovat ci inak skontrolovat alebo preverit ci ma cisty register? Topky sa snazia uz dlhsiu dobu pospinit moje meno, oznacuju ma ako nacistu, fasistu, v skratke nepriatela SR. Nuz, uspesne sa im to dari, ale kto ma pozna v skutocnosti, tak dobre vie aky som clovek a ake mam nazory. Vzdy si hovorim to zname "Bozie mlyny melu pomaly ale iste"...

18.11.2012 14:40:53 | Zuzana

Pan Dobrovodsky, myslim, ze bo ma vo velkom pravdu. Poznam vela ludi, ktori su zhrozeni z Vasej situacie, ja sama s Vami suhlasim, ale na protest, kde sa idu evidentne ukazat pravicovi extremisti, by som nesla. Je smutne, ze su jedini, ktori za Vami tak hlasno stoja, ale zial, pre nich ste len figurka na vlastne zviditelnenie. Chapem, ze vo Vasej situacii sa snazite o akukolvek pomoc, nuz Slovaci su taki, pri pive nadavaju, ale zviditelnit sa nechce radsej nikto. Obraciate sa na medzinarodne institucie? Mate nejaku odozvu? Drzim palce...

19.11.2012 08:43:56 | kolaborujes

s fasistami tak zazlez do dziry !!!

19.11.2012 11:07:50 | Adam Ondrovič

pre Osaka od toho istého interpreta:
http://www.youtube.com/watch?v=h98o17iddRc

19.11.2012 19:34:28 | Andy

SRANDA...... nie, je to naozaj hnus. Ludia 17 november 23 rokov dozadu to je to, co tu tito predvadzaju kazdy den. Zastrasovanie ludi na kazdodennom poriadku... iba si myslite, ze zijete v slobodnom state. Teraz v Sobotu bol pochod za slusnych ludi v Malackach, zucastnilo sa asi 100 ludi, pardon 30, zbytok boli policajti, tajna sluzba, kriminalka. Pytate sa o co tu ide? Znamy nemenovany policajt, co bol na zasahu, povedal, ze mali rozkaz v pripade narusenia zbit nas ako svine, o co tu potom ide? Boli sme tam zastavat prava slusnych ludi, ktori platia dane a tychto policajtov, aby tito asociali boli "zakonom chraneni" PS: otvorte oci, caka vas velmi zla buducnost

21.11.2012 00:26:21 | Oskar Dobrovodsky

Najlepší príhovor k policajnému kordónu v dejinách - Malacky 17.11.2012 POMAHAT A CHRANIT.....
http://www.youtube.com/watch?v=dMetlYf1Cqo&feature=youtu.be

22.11.2012 17:46:59 | xy

Andy, v prípade narušenia čoho ? Môžeš to špecifikovať bližšie, aby sme v tom zorientovali?
Mne známy nemenovany policajt, co bol na zasahu, povedal, ze mali rozkaz v prípade pokojného priebehu pochodu nezasahovať a nechať veciam voľný priebeh. A tak sa aj stalo.
To, že pochodu sa zúčastnilo 30 ľudí, svedčí o záujme a podpore verejnosti tejto akcii.

26.11.2012 00:13:04 | Oskar Dobrovodsky

Samosprava Malaciek a vlada SR asi ocakava dalsi masaker...
http://www.stv.sk/online/archiv/policia

03.12.2012 13:24:26 | Oskar Dobrovodsky

Napisal som blog ohladom ucelovo zmanipulovanej reportaze reportera STV Roberta Adamca v relacii Reporteri zo dna 26.11.2012, ktorou sa snazil zdiskreditovat mna a mojich najblizsich v ociach celeho Slovenska...
http://oskardobrovodsky.blog.sme.sk/c/315107/Druzstevna-Malacky-ako-Reporteri-zavadzali-verejnost.html

11.12.2012 07:33:27 | Oskar Dobrovodsky

Viete naco je malacka mestska policia alebo komu vlastne sluzia?! V nedelu 9.12. o 10.05 k ciganom, teda k najstarsiemu z toho klanu prisiel mestsky policajt s policajtkou so slovami "Ahoj Jozko, SUSEDIA SA na vas zase stazovali, ze palite handry, odpad, gumu na dvore..."
Isiel som sa pozriet a vedla nasho domu, na pozemku, ktory patri este nam, palili rozny odpad zo smetiska, gumu, kable, namorene drevo (znova maju skladku odpadu na dvore, predtym vsetko poupratali, kedze k nim prisiel reporter R. Adamec nakrucat reportaz, ake su oni neviniatka) a okolim sa siril stiplavy, smradlavy, cierny dym! Mestskym policajtom sa postazovali (podobne ako Adamcovi) ako sa na nich zli, zli, zli gadzovia stazuju, ze suru kade tade, ze uz ani palit svinstvo nemozu, pricom je strasna zima.
Policajti ako keby ich lutovali, dozvedel som sa, ze ich len napomenuli, pricom bielemu cloveku daju pokutu okamzite, bez debaty, ak by palil na dvore nejake odpadove latky... Pani D. Bilkovicej z Malaciek dali pokutu 30 eur len za to, ze ked isla so svojim chorym psikom zverolekarovi, kedze psik mal hnacku, tak sa vykadil pri strome, no policajti trvali na tom, aby tu tekutinu (hnacku) odstranila (!).
Malacky su mestom neskutocnych paradoxov, mesto, kde platia dva metre, kde zakony neplatia pre neprisposobivych! Kde si neprisposobivi robia doslova co chcu a pritom MAJU OKRESNYM SUDOM ZAKAZANE:
„Zakaz spaľovania akéhokoľvek plastového, gumového a iného odpadu a lakovaného a moreného dreva, ďalej sú povinní zamedziť šíreniu dymu a zápachu na nehnuteľnosti svojich susedov“

„Priameho vypúšťania ľudských a živočíšnych výkalov, odpadových vôd z prania a odpadových vôd z domácnosti a zabrániť prenikaniu ľudských a živočíšnych výkalov, odpadových vôd z prania a odpadových vôd z domácnosti na nehnuteľnosti svojich susedov“

„Púšťania hlasitej hudby a kriku po 22.00 hodine do 6.00 hodine rannej a neprimeraného hluku, demontáže kovových zariadení a rozbíjania súčiastok týchto kovových zariadení“

Z toho vyplýva, že problémoví susedia sú vo vzťahu k spomínaným priestupkom o niečo v inom vzťahu ako priemerný občan. Im výklad zákona urobil priamo súd súdnym rozhodnutím. To ale znamená, že sa pokračovaním v tejto činnosti už dopúšťajú Marenia výkonu úradného rozhodnutia podľa § 348 Trestného zákona odseku d) pretože vykonávajú činnosť, na ktorú sa vzťahuje rozhodnutie súdu alebo iného štátneho orgánu o zákaze činnosti...