Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Z Družstevnej som musela utiecť

Z Družstevnej som musela utiecťPrinášam Vám smutný príbeh o osude rómskej ženy, ktorá dobrovoľne opustila miesto, kde žila. Odišla z domu, ktorý jej bol takmer 30 rokov domovom. Nechala tam všetko, čo mala. Dom, zariadenie a pekné spomienky. Vzala svoju neplnoletú dcérku a išla hľadať pomoc u svojej rodiny. Život pani Anežky Rafaelovej sa po prisťahovaní rodiny Galbovcov na spoločný dvor zmenil na „zlý sen“.

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantov

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantovAKTUALIZOVANÉ, DOPLNENÉ O VIDEÁ, 20:25 h - Na nedeľu 19. júna bolo zvolané stretnutie sympatizantov jednej z politických strán s cieľom upozorniť na problém občianskeho spolužitia na Družstevnej ulici. Vzhľadom na podobné stretnutia v iných mestách môže byť aj to dnešné sprevádzané narušením verejného poriadku. Situáciu v Malackách preto od rána monitorujeme.

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia„Máme toho naozaj dosť, bojíme sa nákazy,“ tvrdia svorne susedia rómskej rodiny na Družstevnej ulici v Malackách. Za týmito slovami sa skrývajú pocity občanov, ktorí sú plní beznádeje a hnevu. A oprávnene sa boja aj o svoje zdravie a majetok.

Kotlebovci smerujú do Malaciek

Kotlebovci smerujú do MalaciekAKTUALIZOVANÉ 18.6. : Malacky sa stanú miestom konania stretnutia priaznivcov strany Ľudová strana Naše Slovensko, známych pod menom "kotlebovci". Internetom sa šíri informačný leták k akcii, ktorá je zvolaná už na tento týždeň v nedeľu. Podľa infomácií šíriacich sa na sociálnej sieti FB, plánované stretnutie sa presúva z mestského úradu, k obchodnému domu AFK na Záhoráckej ulici.

Zámer výstavby skateparku v Malackách

Zámer výstavby skateparku v MalackáchZámer výstavby skateparku sa dostane na zasadnutie poslaneckého zboru 16. júna. Komisia pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie prerokovala znenie materiálu a odporučila poslancom materiál prerokovať a schváliť.

Súd nariadil Rómom zdržať sa konaní

Súd nariadil Rómom zdržať sa konaníK situácii na Družstevnej ulici sa vyjadril už aj malacký súd. Rómskej rodine nariadil zdržať sa viacerých konaní. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Susedia rodiny Dobrovodskej sa musia zdržať napríklad pálenia odpadu, vypúšťania odpadových vôd a iného. O situácii na Družstevnej ulici sme vás informovali viackrát, dnes máme v rukách prvé dôležité rozhodnutie.

Skalica otvorila pre mladých nový skatepark

Skalica otvorila pre mladých nový skateparkV minulom roku začala Skalica s výstavbou úplne nového skateparku. Ten sa rozprestiera na ploche zhruba 800 m2 a oficiálne ho otvorili počas tohto víkendu exhibíciou skejterov, bmx jazdcov či rollerov z celého Slovenska. V článku prinášame zároveň aktuálne informácie o dianí okolo toho nášho malackého.

Čo prinieslo 60 dní od návštevy Lipšica

Čo prinieslo 60 dní od návštevy Lipšica18. februára navštívil minister vnútra Lipšic neprispôsobivých občanov na Družstevnej ulici v Malackách. Prisľúbil pomoc pri zvýšení bezpečnosti obyvateľov a úplnú asistenciu pri odstraňovaní nelegálnych stavieb. Po uplynutí 60 dní sa na toto miesto vrátil a požiadal susedov o zhodnotenie situácie, najmä z pohľadu bezpečnosti a akcieschopnosti policajtov.

Rómom na Družstevnej horel dom

Rómom na Družstevnej horel domV sobotu predpoludním bolo na Družstevnej ulici rušno. Tesne po deviatej hodine dorazili k domu rómskej rodiny dve hasičské autá, ktoré boli privolané k riešeniu šíriaceho sa dymu zo strechy rodinného domu.

Prvý bazén

Prvý bazénSkate park v Hlohovci je podľa samotných skaterov jeden z najlepších v SR. Hlavnou atrakciou parku je betónový bazén, ide o prvý bazén v SR. V Hlohovci sa dá fakt s radosťou zajazdiť vychutnať si jazdu ako hovoria. Prinášame krátky rozhovor s Ing. Jánom Husárom, vedúcim oddelenia výstavby a ŽP v meste Hlohovec.

Zbúrala sa prvá čierna stavba na Družstevnej ulici

Zbúrala sa prvá čierna stavba na Družstevnej uliciAKTUALIZOVANÉ A DOPLNENÉ O VIDEO - Zhruba po desiatej hodine predpoludním začal exekútor odstraňovanie prvej čiernej stavby na Družstevnej ulici v Malackách. Na pozemkoch sa nachádzajú ešte ďalšie dve stavby, ku ktorým nie je právoplatné rozhodnutie.

Burnside Skate Park – Urob si sám

Burnside Skate Park – Urob si sámBurnside skatepark, je legendárny skatepark nachádzjúci sa v Portlande, štáte Oregon v USA. Nachádza sa pod východným koncom mosta Burnside.

Lipšic dal obyvateľom prísľub 60 dní

Lipšic dal obyvateľom prísľub 60 dníTEXT UPRAVENÝ 11:40 - Uverejňujeme druhý článok o návšteve ministra vnútra Daniela Lipšica v Malackách. Prvým článkom s fotografiami a videami sme sa snažili priblížiť obyvateľom Malaciek atmosféru z prehliadky čiernych stavieb na Družstevnej ulici. Druhým článkom sprostredkúvame atmosféru na samotnom stretnutí ministra s dotknutými obyvateľmi tejto ulice.

Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu Družstevnej

Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu DružstevnejDOPLNENÉ O VIDEÁ - Minister vnútra Daniel Lipšic je prvým ministrom, ktorý navštívil naše mesto v novom funkčnom období mestského zastupiteľstva. Neprišiel na oficiálnu návštevu Malaciek, ale preveriť bezpečnostnú situáciu na základe opakujúcich sa žiadostí občanov o pomoc pri riešení problému s Rómami na Družstevnej ulici. Minister chcel vidieť prostredie, v ktorom tu žijú tunajší obyvatelia, a osobne si vypočuť skúsenosti obyvateľov s prácou polície.