Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Chápem obavy, ale nič nebude zadarmo

Chápem obavy, ale nič nebude zadarmoAKTUALIZOVANÉ - V týchto dňoch komunikujem s mnohými obyvateľmi mesta, ktorí sa zaujímajú o náš návrh. Poctivo a trpezlivo argumentujem číslami. Časť obyvateľov je za a časť je proti. V tomto prípade to viem pochopiť, rovnako ako by som vedel pochopiť oprávnený strach obyvateľov Hlbokej ulice pred desiatimi rokmi.

Riešenie problému Družstevná

Riešenie problému DružstevnáVýber lokality, kde možno poskytnúť nájomné bývanie rodinám z Družstevnej ulice, nie je zďaleka jednoduchý. Vedia to snáď všetci, ktorí sa touto otázkou za posledné mesiace zaoberali. V auguste tohto roku inicioval primátor mesta Jozef Ondrejka za týmto účelom dve pracovné stretnutia s poslancami.

Skatepark Ružomberok

Skatepark RužomberokV súvislosti s plánovanou výstavbou skateparku v Malackách, keď naň 16. 6. schválili poslanci MsZ dotáciu 50 000 €, prinášame aktuálne informácie z výstavby najväčšieho skateparku na Slovensku. Po dlhoročnom úsilí miestnych skateboardistov sa začala v jeseni tohto roka a plánované ukončenie stavby je v máji 2012. Ide o najväčší projekt skateparku, aký bol kedy na Slovensku realizovaný.

Najväčší krytý skatepark na Slovensku

Najväčší krytý skatepark na SlovenskuLen pred pár dňami rezonovala v slovenských médiách správa o tom, že v Novom Meste nad Váhom otvorili najväčší krytý skatepark na Slovensku. Mesto tak našlo účel využitia pre jednu budovu komplexu starých vojenských skladov, ktoré získalo od ministerstva obrany. Do skateparku investovalo asi 61 000 €.

Kontajneru dnes na Družstevnej nadobro „odzvonilo“

Kontajneru dnes na Družstevnej nadobro „odzvonilo“Dnes v ranných hodinách začala rodina Galbovcov na Družstevnej ulici upratovať pôdorysnú plochu v čiastočne zbúranej čiernej stavbe. Na dvore bolo rušno. Okolo 10.00 h začali nezvyčajne ráznym tempom obyvatelia dvora búrať prednú stenu, napodiv len v strednej časti.

Situácia na Družstevnej je neúnosná

Situácia na Družstevnej je neúnosnáKade chodia, tam vykonávajú veľkú potrebu. Ľudské exkrementy nepokrývajú len dvor neprispôsobivých rodín z Družstevnej, povaľujú sa už pred bránami, kde sa nekontrolovateľne pohybujú ukričané, ufúľané a polonahé deti.

Súd nariadil vypratanie stavby na Družstevnej

Súd nariadil vypratanie stavby na DružstevnejNa Družstevnej ulici boli pôvodne 3 čierne stavby. Dve z nich sú v súčasnosti obývané neprispôsobivou rodinou. Okresný súd v Malackách sa už druhýkrát vyjadril k vzniknutej situácii na tejto ulici a nariadil vypratanie poslednej čiernej stavby. Dnes bola vyznačená právoplatnosť rozhodnutia.

Galbovci z Družstevnej sa presunuli na Hlbokú ulicu

Galbovci z Družstevnej sa presunuli na Hlbokú ulicuAKTUALIZOVANÉ 6.9. - Obyvatelia v 6. mestskom obvode zažili rušný večer. Informácia o presune časti neprispôsobivej rodiny na Hlbokú ulicu sa medzi obyvateľmi rýchlo rozšírila. Potvrdila sa až kontrolou správcu tohto bytového komplexu.

Bude program viacstupňového bývania pre Malacky riešením?

Bude program viacstupňového bývania pre Malacky riešením?Každý má právo si zvoliť spôsob života, s tým súhlasím. Nie však takou formou, aby svojím životným štýlom obmedzoval tých, ktorí chcú žiť inak. So slovom neprispôsobiví sa stretávame čoraz viac. Ide o ľudí, ktorým chýba akceptácia všeobecných spoločensky uznávaných noriem a možno ich považovať za nebezpečný faktor vo vývoji občianskej spoločnosti.

Obyvatelia žiadajú rovnaký meter pre všetkých

Obyvatelia žiadajú rovnaký meter pre všetkýchDOPLNENÉ O ZVUKOVÝ ZÁZNAM, 6. augusta - V nedeľu 24. júla sa uskutočnilo stretnutie obyvateľov mesta s Oskarom Dobrovodským, ktoré pripravil poslanec Juraj Říha a občianska iniciatíva Ľudia pre Malacky. Stretnutie bolo spojené s diskusiou k ďalšiemu postupu mesta v riešení problému na Družstevnej ulici. Miestami bolo stretnutie emotívne vyhrotené.

Nedeľné stretnutie s Oskarom Dobrovodským

Nedeľné stretnutie s Oskarom DobrovodskýmV nedeľu 24. júla sa o 15.00 h uskutoční stretnutie obyvateľov a podporovateľov s Oskarom Dobrovodským k téme Družstevná ulica. Aktuálne dianie v Malackách rezonuje v celoslovenskom éteri. Oskar dostáva podporu z rôznych častí Slovenska, na Facebooku prebieha kampaň na jeho podporu.

Vyhlásenie signatárov otvoreného listu k odstúpeniu Š.Šarközyho

Vyhlásenie signatárov otvoreného listu k odstúpeniu Š.ŠarközyhoPrinášame reakciu poslanca MsZ Juraja Říhu a aktivistu Alojza Hlinu k odstúpeniu Štefana Šarközyho pre vyjadrenia k riešeniu situácie na Družstevnej ulici v Malackách. Otvorený list pre premiérku Ivetu Radičovú so žiadosťou o zrušenie poverenia pre Š. Šarközyho bol podporený zvolaním protestného zhromaždenia na piatok.

Otvorený list pre premiérku Ivetu Radičovú

Otvorený list pre premiérku Ivetu RadičovúPrinášame text otvoreného listu pre premiérku Ivetu Radičovú, ktorým požiadali poslanec MsZ Juraj Říha a občiansky aktivista Alojz Hlina o zrušenie poverenia Štefana Šarközyho z Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Otvorený list bol dnes odovzdaný do podateľne Úradu vlády SR. Na stanovisko premiérky sa čaká.

Na Družstevnej dočasne mobilná škôlka pre deti

Na Družstevnej dočasne mobilná škôlka pre detiAKTUALIZOVANÉ 14. júla - V stredu 13. júla predpoludním bolo na Družstevnej ulici v Malackách opäť rušno. Krátko po desiatej priviezli nákladné vozidlá dva veľkoobjemové kontajnery, ktoré sú upravené na sociálne zariadenie a klubovňu. Ide o projekt občianskej iniciatívy s cieľom ponúknuť deťom alternatívu k využitiu letného voľného času.