Ľudia pre Malacky » Rakárenská otvorená

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Rakárenská otvorená

Kollárova, Štúrova, Bernolákova, Hviezdoslavova a oddnes (27. 10.) oficiálne aj Rakárenská – taká je sieť sprevádzkovaných objektov zastrešených pod jedným právnym subjektom – Materská škola Kollárova. Otvorenie Rakárenskej dáva bodku za problémom Mesta, ktoré sa ako zriaďovateľ MŠ borilo posledné roky s nedostatkom miest pre škôlkarov.

Pôvodne sa v podkladoch pre rozhodovanie poslancov uvádzalo, že alternatíva Rakárenskej zabezpečí 72 miest. Dnes má škôlka 12 tried s kapacitou 120 detí, ktoré sú do jedného miesta naplnené. Bude tu učiť dvanásť učiteliek vrátane zástupkyne riaditeľky Mgr. Simonetty Došekovej. Zamestnanie tu našli aj tri upratovačky, tri kuchárky, jeden kurič – údržbár a na polovičný úväzok vedúca školskej jedálne. Škôlka sídli na Rakárenskej 50, e-mail.: rakarenskama@centrum.sk. Deti nastupujú od stredy 2. novembra. Škôlka bude otvorená od 6.00 do 17.00 h.

Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo o 15.00 h za prítomnosti zástupcov mesta, poslancov mestského zastupiteľstva, stavebného dozoru, zamestnancov mestského úradu, škôlky a rodičov. Pred symbolickým prestrihnutím pásky si všetci pozreli program, ktorý si pre nich pripravili deti z Rakárenskej (dočasne umiestnené v elokovaných triedach v meste) so svojimi učiteľkami.

Od 16.00 h prichádzali na Rakárenskú hlavne rodičia detí, ktoré budú zariadenie navštevovať. Učiteľky ich ochotne sprevádzali priestorom. 

Rodičia sa tiež tešili na prehliadku priestorov škôlky.

Novučičký nábytok a hračky čakajú na deti.

Prehliadku priestorov v sprievode riaditeľky absolvovali aj poslanci.

Kamaráti Peťko s Lenkou sú už predškoláci. V novej škôlke si hneď vyskúšali nové stoličky.

Ivan Sedlák so svojou dcérou Laurinkou (4,5 roka), ktorá sa už do škôlky veľmi teší. "Bývame na Rádku, preto nám škôlka v tejto lokalite vyhovuje. Veľmi pekne to tu vyzerá. Mám to asi len päť minút z domu, takže fajn," prezradil.

Malí návštevníci otváracieho dňa sa hneď spontánne zahrali.

Na deti, ktoré nastúpia v stredu 2. novembra, už v triedach čakajú nové hračky.

Ukážka pred a po

Vnútorný dvor, hore fotografia z 30. 8., dole z 25. 10.

Mesto rozdelilo investičnú akciu na Rakárenskej ulici na dve etapy. Prvá je ukončená, druhá súvisí s výmenou okien, dverí a rín. Má sa uskutočniť v priebehu budúceho roka. Financie si vyžiada aj modernizácia kotolne, riešenie parkovacích ciest a rekonštrukcia cesty.

Ako sa rodila Rakárenská

Zamietavé stanoviská k žiadostiam o prijatie do škôlky riaditeľka MŠ Mgr. Mária Hudecová posielala už od 2007, kedy Úrad verejného zdravotníctva vyhláškou MZ SR č. 527/ 2007 o podrobnostiach  o požiadavkách na zariadenia pre deti a mládež obmedzil počet detí v triedach a sprísnil hygienické podmienky.V školskom roku 2010/2011 ich musela vydať až 85. Stav začal byť alarmujúci. Rodičia sa búrili. Mesto ako zriaďovateľ MŠ bolo nútené hľadať najrýchlejšiu alternatívu na zlepšenie situácie.

Rok 2010

17. júna 2010 mal ešte pôvodný poslanecký zbor rozhodovať o alternatívach riešenia nedostatočnej kapacity MŠ. V príspevku Poslanci mali rokovať o škôlkach, nezišli sa sú stručne popísané tri predložené návrhy: I. Odkúpenie (zámena) nehnuteľností v areáli Detského domova Macejko (ďalej DD), II. Nadstavba na budove MŠ Kollárova ulica a III. Montovaná stavba MŠ v priestoroch Včelnice. Zastupiteľstvo primátor pre nedostatočný počet poslancov odročil, ďalšie sa uskutočnilo 25. 6. 2010. O škôlkach vyše hodinu diskutovali poslanci a napokon prijali uznesenie, že mesto v prípade kladného statického posudku začne riešiť alternatívu I – vytvorenie najnutnejších miest v priestoroch DD na Rakárenskej ulici do jesene 2010.

V jeseni 2010 sa v zastupiteľstve opäť oživila horúca diskusia okolo škôlok (pozri príspevok Ako ďalej s materskými škôlkami). Znalecký posudok pavilónov DD z leta zaskočil poslancov vysokou sumou (672 000 €), do hry sa opäť dostala alternatíva nadstavby na Kollárovej ulici, kde naopak klesli predpokladané náklady podľa výkazu a výmeru na 488 157,23 €. Nedostatok miest pre škôlkarov mesto vďaka ústretovosti riaditeľov základných škôl vykrývalo v priestoroch družín ZŠ. Vzhľadom na neustále sa meniace skutočnosti zastupiteľstvo neprijalo žiadne nové rozhodnutie a do jesenných komunálnych volieb sa pokračovalo s rozbehnutou prvou alternatívou.

Rok 2011

Novozvolený poslanecký zbor na svojom prvom riadnom zasadnutí 27. 1. 2011 prijal jednomyseľne rozhodnutie – pokračovať v zámene objektu vo vlastníctve mesta (rodinný dom na Hviezdoslavovej ulici) za objekt, v ktorom v súčasnosti sídli Detský domov Macejko.

„Tento objekt je po určitých menších úpravách plne vyhovujúci, je v peknom tichom prostredí s pomerne dobrou dopravnou dostupnosťou, v lokalite mesta, kde škôlka doteraz nebola, s možnosťou ďalšieho perspektívneho rozvoja,“ vyjadril sa vtedyposlanec Pavel Tedla, predseda Komisie pre vzdelávanie, mládež a šport. (Viac v príspevku Škôlky po rozhodnutí mestského zastupiteľstva)

Po jarnom zápise detí do škôlky pre školský rok 2011/2012 riaditeľka M. Hudecová neprijala 22 detí, tie, ktoré budú mať tri roky až v roku 2012. Predpokladala však, že v priebehu roka budú počty škôlkarov v triedach kolísať a postupne umiestni aj tie. Prioritu mesta – otvoriť MŠ Rakárenská v septembri sa splniť nepodarilo. 108 detí prijatých na Rakárenskú tak provizórne umiestnili v iných elokovaných triedach v meste.

Očakávaný mesačný sklz sa predĺžil na dvojmesačný. Dôvody oneskorenia sprevádzkovania Rakárenskej obhajoval pred poslancami 14. 9. prednosta MsÚ Dušan Vavrinec. Oddnes je však pre rodičov aj všetkých, ktorým na vyriešení patovej situácie so škôlkami záležalo, podstatné, že Rakárenská je už oficiálne otvorená a deti môžu 2. novembra nastúpiť :)

Poďakovanie na záver

Veľkú zásluhu na úspešnom finiši prác na MŠ Rakárenská majú najmä všetky učiteľky a ostatné zamestnankyne MŠ pod vedením riaditeľky Márie Hudecovej a jej zástupkyne Simonetty Došekovej, ktoré obetovali svoje osobné voľno, víkendy, zavolali aj svojich rodinných príslušníkov a pracovali na zútulnení priestorov a úprave školského dvora. Netreba zabudnúť ani na rodičov detí, ktorí sa zúčastnili brigád. Ďakujeme.

Nasledujúce fotografie nepotrebujú ani komentár :) Zdroj: archív MŠ

viac fotografií najdete na Facebooku



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

26.10.2011 20:48:41 | janka

ked si zvacsite fotky otvara sa stale rovnaka .. treba to opravit :(

chcela by som napisat k samotnej skolke,boli sme dnes na otvoreni skolky o stvrtej, skolka je uzasna a pekna,paci sa nam :) ucitelky to krasne zariadili hrackami aj nabytkom a aj ihriska su namalovane,urobili s pani riaditelkou kus prace :) vdaka patri aj poslancom a primatorovi ze mame deti v skolke aj pracovnikom mestskeho uradu :) tie dva mesiace sme prezili... na rakarenskej som si vsimla ze je tam ticho deticky budu mat pokoj ziadny smog a rusnost.. iba by som chcela poprosit.. nedal by sa zrekonstruovat chodnik od restauracie - nemocnice? ked naprsi moze tam byt bahno :) asi vela mamiciek bude vodit deti pri mure od parkoviska aby nemuseli obchadzat rodinne domy.. dakujem a este raz vsetkym dakujem

26.10.2011 21:02:21 | Lucia Vidanová

Janka, ďakujeme za upozornenie. Už je to opravené :)

26.10.2011 21:26:31 | alena p.

Pridavam sa k Janke. Skolka je pekna a to som videla len fotky! Nase deti zial chodia do inej :o( Rakarenska bude ukazkova skolka. Je prizemna,v tichom prostredi vedla zamockeho parku. Uvidite budu skolsky rok,vela rodicov si bude davat ziadost o Rakarensku. Treba este vymenit okna, na fotkach vidiet starsie a na niektorych fotkach vidiet zase aj plastove. -?- Suhlasila som s tym kde nova skolka je. Mesto si zasluzi skolku v kazdej casti mesta,aby sa mohlo rozrastat. Za zeleznicou skolka chybala toto rozhodnutie bolo dobre. Ludia budu spokojni aj ked na zaciatku frflali :o) Pamatate si kolko rokov sa nevedelo prijat rozhodnutie a po volbach sa veci dali do pohybu,mozno tym ze ludia zvolili mladych poslancov s malymi detickami :o)

26.10.2011 22:35:18 | Tamara Saberova

Komentovala som clanok na malackej webstranke,kde sa predbiehaju kto komu podakoval :-) Napisem kratky komentar aj sem na lpm.sk :) Skolku som sice nevidela zvnutra ale pojdem sa pozriet,ked pojdem s detmi na prechadzku. Janka,tvoje deti /dieta bude v prekrasnom a tichom prostredi :-)

Konecne je skolka otvorena. Zdruzenie LPM moze odskrtnut dalsiu splnenu vec z programu :-) A preto by som chcela spomenut,ze ake predcasne uvahy boli aj na tomto webe. Viac raz som pisala komentare k tym,ktorym predsudky nedovolia cakat na vysledky. Do obhajoby Rakarenskej isli mladi novi poslanci. A kolko kriku tu bolo! Uz vtedy som komentovala,ze dajte cas a nehodnotte prilis skoro.

Kolko kriku bolo,ze rodicia nesuhlasia s Rakarenskou. Preto by som rada zacitovala slova pani riaditelky Hudecovej,ktore napisala na tomto webe 3.6.: "Situácia po doručení rozhodnutí o umiestnení detí v MŠ potvrdzuje môj predpoklad, že rodičia detí nebudú chcieť mať umiestnenie v budove na okraji Malaciek a denne riešim ich sťažnosti, odvolania a " sťažené životné situácie", ktoré im umiestnenie dieťaťa na Rakárenskej ul. spôsobí."

Dnes 26.10. hovori riaditelka Hudecova: "„Momentálne je obrovský záujem rodičov o túto škôlku, no všetky miesta už sú obsadené,“ povedala M. Hudecová. " Je to ta ista riaditelka? :-)

Poslanci pristupili k skolkam zodpovedne,od toho su voleni. Aby rozhodovali najlepsie ako vedia pre nas obcanov. Rozhodnutie isto nebolo jednoduche, ale prinesie ovocie. A primator mesta prestrihaval pasku. Je to ten isty primator? :-)

Skriepky stranou, ucitelky aj riaditelka odviedla kus prace. Bezpochyb.

Mamicky, skolku mame :-)

Pani poslanci,pani poslankyne z LPM,ked to citate,chcela by som vam podakovat za odvahu,ktoru preukazujete. Virte hladinu aj dalej. Nenechajte sa znechutit a odradit kritikmi vsetkeho co sa pohne. Mate este tri roky pred sebou. Su velke temy,ktore ste zacali - skolky, skatepark, Druzstevna, kanalizacia. Uzavrite ich tak ako dnesnu a chut ovocia sa dostavi.

I preto ma potesilo ked som si precitala hore v tom okienku skakacom "Kanalizacia Malacky. Otvarame novu temu 21.11.2011." Vela sil do kanalizacie! Budem vas dalej sledovat :)

26.10.2011 22:36:29 | Tamara S

Este som sa chcela spytat, preco je pri kanalizacii napisany datum 21.11.2011? Co chystate na november? :-)

26.10.2011 23:11:36 | Administrátor

Ďakujeme za upozornenie, išlo o chybu. Tému sme otvorili 21.10.2011. Tu budeme zhromažďovať aktuálne informácie na tému Kanalizácia Malacky. http://www.ludiapremalacky.sk/obsah/temy/kanalizacia-malacky/

26.10.2011 23:15:46 | Tamara S

Dakujem za vysvetlenie :-) Ale som sa tesila ze mate pre nas prekvapenie na november ze bude slavnostny vykop bagrom do zeme :-(

27.10.2011 06:52:31 | Nataša Špelicová

Dosť dlho sa presadzovala nadstavba na Kollárovej, pripravil sa projekt, vybrala sa aj realizačná stavebná firma. Preto bolo zopár ľudí sklamaných tým, že nakoniec dostala Rakárenská prednosť. Myslím, že v tejto časti Malaciek sa dá v budúcnosti očakávať stavebný rozvoj, nehovoriac o tom, že už dnes tu býva viacero mladých rodín s deťmi a je to jediná mestská časť, kde doteraz škôlka nebola. Veľmi ma teší, že dnes viacero ľudí tento výber oceňuje a dokonca aj tí, ktorí boli predtým skeptický.

27.10.2011 06:54:16 | Nataša Špelicová

teda "skeptickí" :-)

27.10.2011 10:08:22 | Juraj

Pekná škôlka, dúfam ,že prežije zimu...sú tu hrozby-kotly na kúrenie, radiatore, ohrievač vody,drevené okná...Ale udivuje ma skutočnosť,že túto akciu chcete pripísať len" LPM",prečo kompetentní nezverejnia ľudí , ktorí sa priamo podieľali na REKONŠTRUKCII !!!, a nie ospevovať len LPM !!!!

27.10.2011 20:13:08 | Juraj

Ako vidieť z fotografií i textov, veľmi veľkou mierou o výsledný stav škôlky sa pričinili učiteľky MŠ osobne.Preto dávam" do placu" otazku: Kde boli tie osoby, ktoré sa tam vytrčali -poslanci LPM i ostatní pri dokončovacích prácach ??? Nemohli aj oni priložiť ruku k dielu???Prísť s handrou,vedrom ,štetcom,...a pomôcť???Už ich toľko nevychvaľujte -peniaze na rekonštruciu idú z našich daní!!! Žiadne dotácie...

27.10.2011 20:27:51 | Tamara S

Nerada by som sa Vas dotkla ci urazila. Ale to ste Vy ten byvaly zatrpknuty verejny funkcionar? Tie vykricniky Vam nepomozu :) Citit z Vasich komenatrov zatrpknutost, zavist, skodoradost a vela ineho. Vsetko naraz. Najskor kritizujete a ked nie je co, zase kritizujete opak, ze aby Vam napisali, aby ste to mohli opat kritizovat :) By som Vam doporucila,aby ste tuto stranku nenavstevovali,usetrite si trapnych zatrpknutych poznamok a trapnych reakcii Tamary :) Rada by som vedela, ktory z dnesnych mladych poslancov Vas vytlacil z poslaneckeho zboru. Ale zase sa aspon na Vasich komentaroch vzdy zasmejem :)

"prečo kompetentní nezverejnia ľudí , ktorí sa priamo podieľali na REKONŠTRUKCII !!!, a nie ospevovať len LPM !!!! " ..

Nasla som v clanku toto este je to velkym zelenym :) "Poďakovanie na záver, Veľkú zásluhu na úspešnom finiši prác na MŠ Rakárenská majú najmä všetky učiteľky a ostatné zamestnankyne MŠ pod vedením riaditeľky Márie Hudecovej a jej zástupkyne Simonetty Došekovej, ktoré obetovali svoje osobné voľno, víkendy, zavolali aj svojich rodinných príslušníkov a pracovali na zútulnení priestorov a úprave školského dvora. Netreba zabudnúť ani na rodičov detí, ktorí sa zúčastnili brigád. Ďakujeme." ..

Ako viac mali dotycni podakovat? Spisat zoznam a vytesat do kamena? :) Kazdy kritizuje nieco, ale preco kritizovat za kazdu cenu to, co vidno :) Ja som vo svojom komentari napisala aky kus prace urobila riaditelka. Mohli poslanci zobrat aj vedra, lopaty, casy komunizmu skoncili ci ako sa buduje socialisticke vlastnictvo? Mame tu skutocne byvaleho "funkcionara"? :)

27.10.2011 23:04:34 | jano

Nastalo obdobie oslavovania. Máme novú škôlku. Teším sa s našimi detickami a zamestnanymi rodičmi, ktorí mozu v klude vozit svoje ratolesti do novuckej škôlky.
A tu sa musíme pozastaviť na slove novuckej. Je to jedna stará barabizna, ktorá si ani nezaslúžila aby sa do nej nacpalo toľko peňazí. A v akom je stave. Ešte minulý týždeň sa nekúrilo, lebo nefungovali staré maďaraké kotly. Inak revizny technik uz pár rokov dozadu neurobil revíziu a neodporucil ich používanie, tak si našli v domove iného revizneho technika a ten to povolil. Ale kto normálny by mal doma dnes staré rozbité kotly s malou účinostou. Výmena v najblizšej dobe ich určite neminie. To sú ďalšie náklady, s ktorými odborníci, ktorí túto akciu odobrili nerátali?
Je smiešne, ak sa pri príprace takejto rekonštrukcie zabudne na výmenu elektrických rozborov, nevykaze sa nová zdravotechnika, pani riaditeľka dodatočne nakupuje svietidlá podľa svojho uváženia, bez projektu, ktorý by zohladňoval vhodnosť daného tipy do jednotlivých priestorov podľa noriem. A ešte na to dáva ako sa sama chváli peniaze zo spoločných pre vsetky škôlky, lebo pri príprave rekonštrukcie sa na výmenu svetiel úplné zabudlo. A to pod patronátom komisie pre školstvo a neviem čo všetko a ďalších odborníkov z radov LPM, ked sa na začiatku celého procesu tejto sebevrazednej akcie vyskierali do objektívu a obdivovali neskutočne hnusný objekt postavený na navazkach a smetisku, ktorý vykazuje statické poruchy a nemá nábeh na zlepšenie.
Dosť by má zaujímalo zrechnovanie doteraz vynaložených financií na výmenu objektov, projekty, stavebný dozor, stavebnú činnosť na stavbe. A to predpokladajme, že v dohľadnej dobe sa bude musieť vymeniť časť zdevastovanych okien, kotolne, zatekajucej nezateplenej strechy, zateplit fasáda. A stále to bude stará oblepena barabizna.
Takže ak sa vrátime na začiatok - zlé a drahé rozhodnutie súdruhov poslancov z LPM.

27.10.2011 23:34:55 | Milan

Janko, ty keby si bol poslancom, este by si na materskej presviedcal 17tich poslancov o tom najspravnejsom rieseni, ved rozhodnutie bolo jednomyselne. Co sa ti robit nechce :D

28.10.2011 01:37:32 | don pedro

vidim ze stare struktury a la jano a Juraj zase na obzore.. vsade boli, vsetko videli, vsetko poculi.. a zase hov** pre toto mesto urobili :D okrem virtualneho stebotania.. ze vy brachovci sa viete zladit na jeden cas.. to vas pustaju na opustak v jeden den? :D to je snad uz malacka natura silnych jedincov... este ze nam to jano krasne zhrnul, "zle a drahe".. maximalne sere na to ze sama riaditelka hlasa do sveta, ze aky je velky zaujem o skolku.. ale hlavne ze on je ten najmudrejsi ktory robi zavery :D trapkosi, sa preberte uz, seci na vas a vase "silne objektivne" nazory .. kaslu.. a ja tiez :D pre mna je dolezitejsie ze 120 deti ma skolku s cim nepohli poslanci pred tym,nez tie vase zhrnutia na urovni *u :-{ ) los amigos

28.10.2011 20:02:42 | Juraj

Pozdravujem Tamaru S i don pedra,ďakujem Janovi za odborné stanovisko,ktoré je plne pravdivé!Nebudem opakovať,čo som už raz napísal,ale naštudujte si celú historiu odsúhlasovania rozšírenia kapacít MŠ v Malackách na tejto stránke až po posledné rozhodnutie -RAKÁRENSKÁ....Ešte sa opýtam poslancov za LPM "Prečo pustili do výberového konania taký nerealizovateľný projekt ????"Čo robila komisia výstavby ???Jano správne upozornil na EI,ZTI,strechu...viete koľko činili vyvolané investície, ktoré pôjdu z našich daní ??? Záverom aj tak si myslím,že keď mohli fyzicky pomáhať rodinní príslušníci učitelieka a rodičia detí,mohli pomôcť aj poslanci MsZa ...

28.10.2011 21:14:27 | don pedro

zas ste ma pobavili .. cisty komous .. uz to pisala tamara, budujme lepsie zajtrajsky! kazdy povinne motyku, krompac, juraj vezme vedro z domu a zmetak a ideme robit! :D ty si jak stary juraj? ty si bol ten prvy polistopadovy "funkcionar" co zlozil stranicku knizku a rychlo maval vlajkami slobody? je mi z vas na blitiiiii .. ale za ten mop a upratovanie budov si dnes vyhral :D z komousov mi je zle

28.10.2011 21:26:18 | Milan Ondrovič

Škôlka na Rakárenskej poskytla takmer o tretinu vyššiu kapacitu ako ostatné alternatívy, takže ak si prerátate náklady na jedno umiestnené dieťa zistíte, že toto bolo najlacnejšie riešenie. Naviac samotná cena pozemku o výmere 4875m2 má podľa znalca hodnotu 112.000€.

Škôlka je v tichom a prírodnom prostredí a uspokojila dlhoročnú potrebu zriadenia škôlky v tejto časti mesta. Umožnila deťom z detského domova, žiť v domove rodinného typu. Pár slov za „stavebnú komisiu“. Projekt samotnej rekonštrukcie bol pripravený mimo mestského zastupiteľstva, preto nemala komisia možnosť vyjadriť sa k nemu. Samozrejme ak by objednávateľ projektu požiadal o stanovisko komisie, dostal by ho.

Na záver len toľko, že okrem pracovných povinností si aktívne plním úlohy vyplývajúce z povinností poslanca mestského zastupiteľstva, a predsedu „stavebnej komisie“, zvyšný čas venujem rodine a záľubám. Som presvedčený o správnosti rozhodnutia mestského zastupiteľstva, a záujem rodičov o umiestnenie svojich detí do tejto škôlky to len potvrdzuje.

28.10.2011 22:52:13 | miro bednar

Niektorym diskutujucim nehodno vysvetlovat. Kazdy ma svoju pravdu. Nesudil by som ani a nepouzival slova "zle a drahe". Naco to este riesite? Rok 2010 - 120 deti nebolo v skolke. Rodicia sa dozadovali rychleho riesenia. Male zavahanie mohlo sposobit rocny vypadok. Rok 2011 - 120 deti v skolke, mesto vysriesilo svoj problem. Malo mesto dlhorocny problem? Malo. Vyriesilo ho minule zastupitelstvo? Nevyriesilo. Kolieska v hodinach nepracuju spravne samostatne, spolu tvoria celok a hodiny funguju. Zbor poslancov + riaditelka a ucitelky + primator + mestsky urad. Kazdy ma podiel, jedno koliesko bez druheho by nevyriesilo problem. Problem je vyrieseny, su dalsie.

Niekto neznasa komunistov. Ja neznasam ludi co sa za kazdu cenu snazia vrtat a vyvolavat problemy. Preto pan M.Ondrovic - palec hore, preto pan Juraj palec dole.

29.10.2011 22:39:27 | jano

Pán Ondrovič myslím, že nemôže byť pre Vás problém zverejniť, koľko našich peňazi sa minulo na kúpu, projekty, stavebný dozor a realizáciu stavebných prác na objekte na Rakárenskej. To potom môžme porovnať s vysutazenou cenou za dodávku stavebných prác pri druhej vami zavrhnutej alternatíve, plus s tým suvisiace naklady na projekty, dozor, najmy pozemkov. A bude to čisté a jednoducho porovnateľné. A skončíme s dohadmi, že čo je lacnejšie alebo drahšie, do budúcna perspektivnejsie. Predpokladam, že tieto čisla máte a rád sa s nami o ne podelíte. Veď podľa tých čísiel ste nerozhodovali o svojich peniazoch. Alebo ma opravte ak sa mýlim.

30.10.2011 00:08:48 | miso

jano, ty si taky jano.. spytam sa ta takto.. co jano, kedy odvolaju poslanci tvoju mamu?? co, uz vis? uz teraz v novembri? aby to tvoja segra daniela prezila seberte si potom na tu schodzu prasky, budu to nervy .. ale po takejto informacii: "Podľa našich informácií bolo nelegálne prevedených spolu až 191 tisíc EUR" .. neni o cem vahat, len ju proste odvolat a poslat dom.. nevim ti jano, ale asi ta tvoja mama padne.. bude jej skoda? asi ani ne.. ale co potom jozo? jeji muz.. nevim tez co s nim bude.. prohral volby na primatora, do vuc ho nezvolili, teba z uradu vykopli pro neschopnost, este aj mamu vyhoda.. nechcel bych.. tak si to uzi a vypisuj dal do fora kolko sces

30.10.2011 00:10:43 | miso

a de je druha z vasej rodiny? daniela .. uz o nej dlho nepocut.. nech nas pouci jak to bylo s tym bytem na zubka.. co daniela, de si?

30.10.2011 09:08:00 | Milan Ondrovič

Jano: úplne ste odignoroval, výhody umiestnenia škôlky na Rakárenskej, ktoré som opísal v mojom predchádzajúcom príspevku a ktoré podstatnou mierov ovplyvnili rozhodovanie, tak Vás ešte upozorním na riziká ktoré mala alternatíva budovania škôlky na Kolárovej, ktoré môžete opäť odignorovať a na záver sa budem venovať vami vyžadovanému ekonomickému porovnaniu i keď ekonóm nie som.

Takže škôlka na Kolárovej by bola jediná 3 poschodová škôlka v Malackách, možno jedna z mála na Slovensku, prevádzka v takýchto škôlkach je náročná pre deti i personál. Škôlka sa nachádza v dopravne preťaženom centre mesta. Nadstavba by musela byť realizovaná počas prevádzky, prípadná havária ale i odstávka energií by spôsobila neriešiteľný výpadok kapacity. A na záver pozemok o ktorý bolo nutné rozšíriť z hygienických požiadaviek dvor, nebol ku dňu rozhodovania doriešený.

Takže ešte to ekonomické porovnanie:

- V zmysle materiálu Z116/2011 Informácia o stave riešenia kapacitných priestorov pre MŠ (Realizovaná alternatíva Rakárenská):

(399873,1€ [kapitálové výdavky] + 11485€ [bežné výdavky] + 26700€ [II. etapa rekonštrukčných prác])/120 [kapacita škôlky ] = 438 058,1€/120 = 3650,5€/umiestnené dieťa

- V zmysle materialu Z08/2011 Návrh riešenia nedostatku miest pre umiestnenie deti v MŠ (alternativa Kolárova):

(297843€ [vysúťažená ponuka] + 42500€ [oplotenie a chodníky] + 42500€ [ďalšie predpokladané výdavky])/91[kapacita škôlky] = 382843/91 = 4207,1€/umiestnenie dieťa

A k tomu pozemku; materiál spomína dohodu o prenájme pozemku na 5 rokov za 99€ s možnosťou ďalšieho opätovného predĺženia nájmu o vždy o dva roky 2. Táto gentlemantská dohoda prímatora a riaditeľa Billy nebola súčasťou materiálu. Ťažko sa dá na niečo také pri rozhodovaní spoľahnúť, škôlka tu bude dlho a riaditelia či primátori sa môžu zmeniť. Billa nie je charitatívna organizácia, myslím, že po 5 rokoch, ak nie skôr, by mesto muselo akceptovať podmienky prenajímateľa, alebo zavreť skôlku. Ak by Billa bola korektná pozemok o výmere cca 1000m2 by mestu odpredala za znaleckú cenu, ktorá sa v súčasnosti pohybuje okolo 90€/m2, takže náklady by sa zvýšili na 472843€; t.j. 5196,1€/umiestnené dieťa.

30.10.2011 11:36:12 | Juraj

Pán Ing. Ondrovič ,zverejnite material Z116/2011 , ktorý citujete, mám

dojem ,že tam sú "hausnumera"-overoval ich niekto ?

Miso ,neverím ,že Jano má sestru i mamu Danielu a otca Jozefa....

30.10.2011 13:13:51 | jano

teraz len tak krátko:
- pán Ondrovič pletiete si poschodia s podlažiami, čo som ja videl, nadstavba bola iba o jedno podlažie. Takže budova 2. poschodova = 3. podlazna. Tu ste sa netrafili iba o rozsah 50%.
- výmera pozemku, o ktorom sa jednalo s Billou bola ak sa dobre pamätám okolo 600m2. Tu ste sa netrafili o 40%. A to jednanie o pozemku s Billou asi bude musieť pokračovať, keďže už dnes škôlka má ohradených 145m2 ich pozemku a užíva ich.
- na vynaložené náklady ste odpovedali formulkami kapitálové, bežné výdavky, II. etapa prác a podobnými mne nič hovoriacimi pojmami. Ak vam je z tohoto jasné co sa za týmito chlievikmi konkrétne skrýva, ste dobrý. Alebo to je v rozmedzí 40 - 50%?
- výhody umiestnenia škôlky sú skutočne neoignorovateľné, tá dostupnost pre peších, špeciálne pre mamičky s ďďalším dieťaťom v kočíku v daždi alebo zimnej člapkanici, to je skutočný bonus. A pre autá ktoré privezú naraz ráno väčšinu detí koľko máte pripravených parkovacích miest?
- ešte nakoniec ubezpečujem, že ak mi do dnes moji rodičia nezatajuju svoje pravé meno tak nie sú ani Jozef ani Daniela
- pokúsim sa dostať k relevantným informáciam ohľadne nákladov a potom to môžme porovnať lebo neverím, že od pána Ondroviča sa dočkáme niečoho jednoduchého a zrozumiteľného.

30.10.2011 13:49:43 | miso

cau jano, no de je sestra daniela? sak je nejak ticho.. sa stale nema k vysvetleniu teho bytu.. ci vlastne mela, len vas seckych z vlastnej blbosti prezradzila.. dufam ze policia zacne stihat vasu familiu za korupciu.. o tem meskem centre sa suska peknych reci.. ze dobry biznis ne? mozes to potrdzit? uz hlavne zverejnite spravu o kontrole lebo jano sa potesi aj cela ta familia mracnovcov.. aby mohel jano vypisovat okrem skolek aj o zmiznutych prachoch.. to sedzite za jednym pocitacem s ocem aj setru? mozes napisat neco o tem proc vasa mama je taka uzasna a z centra mizli prachy.. to by nas zaujimalo vic jak rakarenska de je 120 dezi.. a co jano, de robis teraz? u kostolanskeho? sak ten oblacek nejak nevynasa ide to?

30.10.2011 13:55:57 | miso

pan ondrovic ignorujte takych komunistu byvalych jak je juraj to je clovek kery nema na robodze nic ine odvolany komunista z funkcie zerem jeho vzdycky uzasne pozdravy do kozmu.. a pozdravte pritem jana, a popytajte sa ho proc sa suska ze vypisuje jeho rodzina na forach.. vite, ten miso ma taku veliku hubu ze sa pochvali vsade de chodi jak to osladzi lpm ze hlasovali za odvolani jeho mamy..sak on teraz rozumi nakladom rakarenskej ked chodzi misat maltu a rekonstruovat novy bytecek na zubka.. co jano? ide to? rekonstruuje sa to pomalucky? a do tam bude byvat ked stara pani byva u tvojej mamy v centre.. a potom sa zacnite pytat pan ondrovic pytat jana na zmiznute prachy v centre .. a hlavne pan ondrovic odvolajte staru mracnovku.. jano bude chvilu prskat jak fcilek ale skonci.. jak cela jejich familia..

30.10.2011 14:01:54 | miso

no de si DANIELKO.. pod nam povysvetlovat ten bytecek na zubka.. moze si lpm urobit par fotecek? ondrejka moze ist prestrihavat pasku aj ku vam jak uspesne ste to zrekonstruovali.. co povis na to? lude kedy tymto mracnovcom da nekdo po prstoch? ma u mna hlas a to volit nechodim! kuli mracnovi a jeho familii..

30.10.2011 14:12:18 | jano

Pre mišo-
- ak si si nevšimol, tu sa točí o škôlke, este raz a pomalšie: o š k ô l k e.
Ak máš nejaké problémy sám so sebou to ti nepomôžem, ak s mracnovcami, to si vybav s nimi a nepleť tu svoje osobné problémy.

30.10.2011 14:17:18 | miso

ale jano de je sestra? este furt nevysvetlila ten bytecek.. sak jano ty chodzis pomahat rekonstruovat ne? sem to cul .. vy mracnovci mate jednu nevyhodu.. vic chyb a jednu nevyhodu.. jak ty jano aj tvoja familia mate siroke huby a chvalite sa de chodzite.. takze si vypisuj o rakarenskej .. vime svoje.. proto sa ta pytam de je danielka nech dojde a sa vymente za pocitacem nech pokracuje ona vcil .. ja sem pozadal lpm nech zverejna vysledky tvojej mamy .. uz sa tesim asi si vybavim dovolenku a dojdem na zastupko kuknut jak ju odvolaju... co budete potom robit? mama sa zbali do kolko dni?

30.10.2011 14:21:25 | juraj

Miso , ale si nažhavený...Opakujem: neverím, že jano patrí do proklamovanej rodiny...Vyhodnotenie hospodárenia v Centre služieb očakávame viacerí, veď sú to peniaze nás -obyvateľov Malaciek.Náklady Rakárenskej nevyhodnotí nikto , to sa totiž nedá...

30.10.2011 14:26:11 | miso

cau funkcionar komunista.. ja vim svoje o co sa hra s rakarensku.. mam dobre informacie od primatorovej zastupkyne tedlovej .. a vim co mracnovci robia v temto case a do chodzi do oblacku vyjednavat.. a o co sa snazi tato familia.. poslanec ondrovic je vcilek terc.. vite proc? ne kuli rakarenskej .. kuknite si do hlasoval za odvolani starej mracnovky.. poslanec ondrovic to neskryva hlasoval za odvolani.. a keby nabralo vicej poslanci odvahu aj z radu lpm mracnovka by davno vypadla z centra.. ondrejka ju mel odvolat davno a vysmarit na ulicu.. jak je mozne ze nemenovana osoba chodzila s peticiu medzi duchodcami v centre aby ju neodvolavali?

30.10.2011 15:48:56 | Juraj

Mišo, Mišo...neverím ani tomu , že primátorova zástupkyňa klebetí ako je uvedené v texte!!!Rád sa stretnem u obláčka na kávu s rumom...

30.10.2011 19:17:18 | Milan Ondrovič

Jano: vidím, že ste obzvlášť dobre informovaný, pretože si nespomínam, že by výmera pozemku, o ktorý bolo treba rozšíriť areál dvora škôlky na Kolárovej, bola súčasťou nejakého materiálu pre poslancov, alebo by sa o nej hovorilo na porade komisie či porade s primátorom. Ja som vychádzal z toho, že ho zoberieme celý. No budem sa musieť pozrieť na ten projekt rekonštrukcie Kolárovej dôkladnejšie. Ja sa stále pýtam načo mesto zaplatilo za projekt do šuflíka viac ako 17000€.

A pýtate sa čo sa skrýva v chlieviku? Tak to sú celkové náklady na Kúpu a rekonštrukciu RD na Hviezdoslavovej ul., rekonštrukciu Rakárenskej a následnú zámenu (rekonštrukčné práce, projekty, posudky, znalcké, dozor, zmluvy, naviac práce atď...) tak, ako sú uvedené v materiály Z161/2011, ktorý spracoval prednosta Ing.D.Vavrinec, ktorý by o.i. mal zabezpečiť, aby zamestnanci MsÚ materiály zverejnili aj na internetovej stránke mesta.

30.10.2011 22:15:52 | miso

vy neverite? neverte staci pocuvat danielku.. jak sa volas za vydata? bukovska? kde ste mracnovci? danielka pod nam trochu povysvetlovat bytecek na zubka.. co robi rodzina? nic dlho neni v diskusii.. podme .. aj stary komunista funkcionar sa nemoze dockat pikosiek za bytecek a zmiznute prachy z organizacie

30.10.2011 23:03:35 | Juraj

Miso poďme na MsZa 10.11.2011 -budeme mať z prvej ruky výstupy Rakárenskej, MsCSS a iných kláuz malaciek a hlavne potvrdí sa , že sa mýliš v Janovi i mne....

30.10.2011 23:54:58 | miso

ja tam dojdem ale vedla stareho komunistickeho funkcionara sedzet nebudem! ty sa chvalis juraj ze si byvaly funkcionar.. dobre vim kera bije a do si.. dojdzite viceri dojdzite sa kuknut na pad mracnovej a vypocut si odpovedi jak to bylo s tym bytem na zubka... urcite jano dojde podporit svoju rodzinu.. nech dojde hrdina

05.11.2011 22:04:48 | zamestnanec msu

Na skolke v Rakarenskej sa nedohodli ani poslanci ani riaditelka. Dohodli sa na nej dvaja pani. Ked sa zistili nedostatky v budove a mala sa zastavit vystavba,v auguste sa stretli na urade. Rekonstrukcia potom pokracovala s navysenymi peniazmi. Skolka je. A co za to prislubil jeden druhemu? Mracnovu? Vyssi plat? Sledujte ako sa tito pani mozu. Od r.2006 moze jeden druheho. Vyhovuju si. Sledujte ako sa vzdycky p.Riha a p.Ondrejka v tichosti dohodnu. Tam hladajte dovod preco je Rakarenska.

05.11.2011 22:36:44 | Juraj

Pán Říha,
tak Vy ste pracovali aj cez prázdniny ? Rokovali ste s primatorom o Rakárenskej ? A prečo ste neboli na jej otvorení,keď Vám na nej toľko záleží ?

06.11.2011 00:09:06 | Nataša Špelicová

Mily zamestnanec msu. Zrejme sa na svojom pracovisku velmi nezdrzujete, lebo inak by ste vedeli, ze sa o zastaveni rekonstrukcie na Rakarenskej vobec neuvazovalo. Odkial taketo bludy tahate? A hlavne, preco ich sirite?

06.11.2011 00:38:44 | zamestnanec msu

Mame svoje informacie p.Spelicova. Rakarenska sa mala uzavriet v auguste. Pokracovalo sa v rekonstrukcii az po tom co nechal p.primator pripravit doplnok k zmluve. Nie je divne ze sa to stalo kratko po odchode p.Rihu z mestskeho uradu? Preco chodia p.Riha a p.Ondrejka do Bratislavy? Na p.Rihu sa pripravujeme. Sama by som klamala keby som nepovedala,ze je sikovny. P.Riha je sikovny. Kto moze z uradu snazi sa mu dostat do priazne. Iba nas mrzi ze sa zacalo tiche odovzdavanie moci a necudovali by sme keby p.primator podporil p.Rihu vo volbach na primatora. Den po volbach davame vypovede! P.Spelicova sledujte ako p.primator vytiahne navrh priorit zhodnych s prioritami LPM a ako p.Riha vytiahne dodatok podla volebneho programu p.primatora. P.primator a p.Riha su blizkymi priatelmi od 2006. Su navlas rovnake povahy preto sa vzdycky dohodnu. Cele to je hra. Mlady dostanu skatepark. Za co ho p.Riha vymenil? Obchody sa deju od r.2006....

06.11.2011 09:43:46 | Lucia Vidanová

Neviem o žiadnych dohodách - nedohodách, obchodoch - neobchodoch, zaujal ma len jeden fakt - zastaviť Rakárenskú v auguste? A to by sa dalo ako? Čo by bolo s tými 120 deťmi, ktoré už boli prijaté do MŠ a ďalšími rodičmi, ktorých sa neotvorenie Rakárenskej dotklo tým spôsobom, že museli svoje deti vyzdvihovať dva mesiace pred obedňajším spánkom? Čiže aj sestrin predškolák išiel o dvanástej domov, pritom má nárok na MŠ garantovanú zákonom či vyhláškou (neviem presne). Píšem ako jedna z mám škôlkara, ktorým otvorenie Rakárenskej výrazne uľahčil život. Bola rozbehnutá akcia, ktorú odsúhlasili všetci poslanci, mesto pred prázdninami garantovalo ukončenie prác na rekonštrukcii do začiatku školského roka. Napriek posunu sa od novembra Rakárenskú podarilo otvoriť, to je podstatné. A určite to nebolo o dohode dvoch osôb. Inak včera som sa infikovala myšlienkou sira Wintona a tá hovorí za všetko, takže šírim ďalej :) „Nemusíte byť politik ani milionár, aby ste urobili niečo významné, ale musíte chcieť a mať odvahu.“

06.11.2011 10:34:10 | susanne

Dakujeme za otvorenie novej skolky, vynalozene prostriedky a ludi ktory sa na tomto projekte podielali. Jedna z mamiciek

06.11.2011 11:42:56 | Juraj

Aj ja ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili o rekonštrukciu a verím, že aj budúci rok budú vyčlenené a aj schválené finančné prostriedky na ll.etapu- výmena okien a dverí-, ale aj na fasádu,kotolňu...Sú tu komentáre k navýšeným financiam..., neviem, kto ich odsúhlasoval,či spomínamí dvaja páni alebo niekto iný, ale zaujímalo by ma ,či dodavatelia a realizátori aj ich dostanú zaplatené!!!!!

06.11.2011 14:17:21 | Tamara Saberova

Citala som komentar o M.Dzurindovi http://www.aktuality.sk/clanok/196550/komentar-stara-dzurinda-v-novej-flasi/ a prepisem z neho zaujimavu vetu: "Naopak, líder dokáže problém vyriešiť a veci dotiahnuť do úspešnej koncovky. Nebojí sa preberať zodpovednosť a neraz slúžiť ako hromozvod nenávisti, do ktorého si kadekto kopne."

Byvaly funkcionar, anonymy, uz aj zamestnanci uradu kopu. Pytam sa preco? Kvoli skolke? Nie, ta je pre 120 rodicov a deti. Kvoli skateparku? Nie, ta je pre mladych ludi a uspokojenie ich volneho casu. Kvoli stretnutiam primatora a poslanca? Nie, v demokratickej spolocnosti sa politici stretavaju. Ked je vysledkom stretnuti otvorena skolka, skatepark, nech sa stretavaju,uzitok maju obyvatelia mesta.

Povedala by som,ze je to o dvoch veciach.
Precitajte si komentar "zamestnanca" v teme skatepark.. "...rozpocet bol upraveny po zasahu p.Rihu a znizovanim odmien zamestnancom uradu. " Nie je to o utokoch za to,ze si dovolil poslanec siahnut na penazne zlozky? Asi ano.

Precitajte si komentar "zamestnanca" v teme skolky.... "Na p.Rihu sa pripravujeme. Sama by som klamala keby som nepovedala,ze je sikovny. P.Riha je sikovny. Kto moze z uradu snazi sa mu dostat do priazne. Iba nas mrzi ze sa zacalo tiche odovzdavanie moci a necudovali by sme keby p.primator podporil p.Rihu vo volbach na primatora. Den po volbach davame vypovede!" ... Nie je to o strachu a poskodeni lidra skupiny,ktoreho sa boji cast uradu? Nie je to o strachu a poskodeni lidra skupiny,ktory moze dojst a podpisovat zamestnancom zmluvy? Moze nastat prepustanie,znizovanie zamestnancov,protikorupcne pravidla? Ano.

Potom som si urobila obraz o uprimnosti a cieli komentarov "zamestnanca" a "byvaleho funkcionara". Je na skupine udrzat jednotu. Lider tvori hromozvod. Hodnoty a myslienky tvori skupina.

Kiez by nastala v urade zmena na mieste primatora. Kiez by nastali po tejto zmene aj zmeny v hodnotach a pracovnej motivacii uradu.

06.11.2011 20:40:25 | Nataša Špelicová

zamestnanec msu: Veta : "Mame svoje informacie" ma vzdy zamrazi, lebo zo suskandy sa takto vytvaraju casto az neuveritelne konstrukcie. Este k tej zatvorenej Rakarenskej - som clenkou Komisie pre vzdelavanie, mladez a sport a Rakarensku som sledovala velmi pozorne. Prace sa na par dni v auguste naozaj zastavili, potom co sa ukazalo, ze bude musiet byt vymenena aj elektroinstalacia a v jednom pavilone aj opravit podlaha. Bolo treba vypracovat projekt a nasledne podpisat zmluvu s dodavatelom elektroinstalacie. Pan Riha nie je clenom tejto komisie a Rakarensku s primatorom neriesi. Ako kazdy poslanec, aj on sa s primatorom stretava kvoli materialom, ktore predklada zastupitelstvu. Ostatne, naozaj si myslite, ze kvoli Rakarenskej treba chodit do Bratislavy - za kym, prosim Vas? To, co z toho dokazete na msu vykonstruovat je vasa vec, ale vadi mi, ked vase fantazie sirite dalej. Neberte to osobne, mozno sa to aj k vam len donieslo, ale reci z agentury JPP vzdy narobia iba vela skody a ziaden osoh.

06.11.2011 23:17:22 | zamestnanec msu

P.Spelicova ste si ista? Bez vetra sa ani list nepohne. Spytajte sa p.Rihu. Nebol s p.primatorom v Bratislave? A co robil s p.primatorom u riaditela vodarni? Isli na kavu? Mala by som to rozpisat? Zaujimalo by to citatelov. Preco sa nevyjadri p.Riha? Preco mlci? Uz vam rozdal posty? Po p.Mracnovej bude volny. Po p.Vavrincovi bude volny. Po p.Sokolovej bude volny. Vela volnych miest po volbach co dojde p.Riha. Nemozme sa dockat na zoznam neziaducich. Uvedomte si p.Riha ze sa vas ludia na urade boja. Nemozu pracovat v strachu. Este im odmeny chcete zobrat.

07.11.2011 10:31:24 | Marián Andil

Pre zamestnanec msu:
Prečo sa stále upínate len na jednu osobu a nej dávate všetku vinu, za stav v akom je dnes MsU a strach jeho zamestnancov.
Nie sú snáď za ten stav zodpovední niektorí samotní zamestnanci MsU ako napr. p. Sokolová alebo p. Orgoň ... a samozrejme aj jeho vedenie?
Vaše koncentrácia na Juraja Říhu je teraz úplne zbytočná. Nech už bude budúcim primátorom ktokoľvek, niektoré zmeny na MsU budú, lebo sú potrebné a súčasné vedenie ich nerieši. A tú zmenu predsa nechce len jedna osoba, ale veľa veľa obyvateľov tohto mesta.
Namiesto venovaniu sa strachu z budúcnosti, skúste sa teraz maximum sústrediť na svoju prácu a ukážte nám všetkým obyvateľom a nie len jednej osobe, váš záujem, rýchle vybavenie vecí a prístup k práci pre mesto Malacky.
Skutočný záujem a výsledky vždy napokon ocení každý obyvateľ a napokon aj manažér, nech už ním bude ktokoľvek ...

K odmenám:
Vedenie MsU nerešpektovalo schválené uznesenia MsZ týkajúce sa budúcoročného rozpočtu. Pritom MsU má zákonnu povinnosť vykonávať uznesenia MsZ. Úrad si tu neplnil povinnosť. Mnohé materiály, ktoré MsZ dostáva na schválenie sú nedostatočne spracované, hlavne v tých ohľadom projektov. Stáva sa, že MsZ ich dostáva neskoro, priamo na zastupiteľstve.. Pripomeniem napr., že úrad odovzdal MsZ schváleným projekt na rekonštrukciu autobusovej stanice financovaný z eurofondov niekoľko dní po termíne, čiže rekonštrukcia sa teraz nekoná... V iných materiáloch napr. bývajú formálne chyby...
Je logické alebo žiaľ až smutné, že poslanci sú priam prinútení pripomenúť fakt, že schvaľujú aj mzdové položky v rozpočte mesta, aby tým prinútili vedenie MsU vykonávať si riadne svoje povinnosti. A je na zamyslenie aj to, že vedenie MsU využíva internú diskusiu s poslancami na hecovanie svojich zamestnancov voči jednému človeku a podporovanie ich strachu z neho.

K rozdávaniu postov:
Ja aj mnohí moji kolegovia sme úspešní vo svojej práci, kde sa snažíme plniť si svoje úlohy. O rozdeľovaní vašich postov sa vôbec medzi sebou nebavíme, práve naopak, snažíme sa vás, na vašich postoch primäť ku kvalitnejšej práci. Až na zopár výnimiek, ktoré prekročili istú hranicu, ale o tých sme sa už verejne vyjadrili ...

09.11.2011 22:00:53 | J.Říha

Neobchodujem, nestraším zamestnancov a kávu nepijem.

S mnohými zamestnancami komunikujem veľmi korektne, dokonca až priateľským dialógom. Ostatne napríklad spolupracujem s Ing. Adamovičom na príprave nariadenia mesta. Mená zamestnancov, ktorí podľa môjho názoru zatieňujú snahu a šikovnosť viacerých referentov mestského úradu, verejne pomenúvam.

Napriek tomu, že som sa tešil z otvorenia škôlky pre deti a ich rodičov, som sa pre pracovné povinnosti nemohol zúčastniť. Svoje poďakovanie a ocenenie práce celého pedagogického zboru som riaditeľke materskej školy napísal e-mailom ešte pred otvorením.