Ľudia pre Malacky » Odvodnili sme ďalšie dve ulice

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Odvodnili sme ďalšie dve ulice

Problémy so zaplavovaním dvorov sa vyskytujú na viacerých miestach mesta. Možností na ich riešenie je vždy niekoľko, každá si, žiaľ, vyžaduje peniaze. Ale som rád, že sme po čase pomohli ďalším rodinám, ktoré si bez pomoci mesta nevedeli rady. V uplynulých dňoch sa dokončili investície na Písnikoch a Ulici Oslobodenia.

Vraví sa, že pred vodou sa nedá utiecť. O tom, ako ťažko bojovať s vodou, dobre vedia aj obyvatelia Písnikov na Rádku a Ulice Oslobodenia smerom na Studienku. Jedna časť rodín mala každoročne zaplavované vjazdy do dvorov z dôvodu prudkého spádu sklonu vozovky, tá druhá zaplavované až samotné dvory a svoje rodinné domy.

O probléme s vodou na Oslobodenia sme informovali už v decembri 2011 v súvislosti s rekonštrukciou chodníka za Okresným úradom na Záhoráckej ulici. Obdobný problém so zaplavovaním vchodov do bytového domu bol totiž v tejto lokalite neriešený snáď 8 rokov. Situáciu sme začali riešiť hneď po voľbách a pod dohľadom našej poslankyne Kataríny Berkešovej sa dlhoročný problém vyriešil úplnou rekonštrukciou chodníka.

Problém na Oslobodenia bol technicky náročnejší, keďže muselo nutne dôjsť na celej ulici aj k rozbúraniu existujúcich mostíkov do dvorov a ich následnému postaveniu. Museli sa vkladať aj nové odvodňovacie rúry. Do najnižšieho bodu tejto ulice sa totiž zlievala voda z vyššie položenej Legionárskej ulice.

A takto to opakovane vyzeralo pri prudkých dažďoch

Na realizáciu riešenia na Ulici Oslobodenia iniciatívne dohliadala naša poslankyňa za tento volebný obvod Katarína Trenčanská. Keďže bolo potrebné novo zrekonštruovať aj dažďové odkvapy a priekopy pri vozovke, mesto spojilo ich rekonštrukciu s výstavou kanalizácie.

V týchto dňoch sa dokončuje úprava priekop. Pokúsime sa ešte pre budúci rok presadiť rekonštrukciu a zospádovanie chodníka na tento ulici. Čím by mali byť opatrenia maximálne dostačujúce.

Ulica Oslobodenia

Na problém na Písnikoch sa reagovalo vybudovaním nového odtokového žľabu pri krajnici vozovky. Ten ústi do dažďového zberača v stredovej križovatke. Na priebeh prác som v tomto prípade dohliadal ako poslanec za tento volebný obvod ja.

Ulica Písniky

Teší ma, že sme obe ulice stihli odvodniť ešte do začiatku blížiacich sa jesenných dažďov. Dúfam, že prijaté opatrenia obyvateľom pomôžu a nasledujúce mesiace ich, ako tie predtým na Záhoráckej, otestujú s pozitívnym výsledkom a už bez ďalších škôd.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

21.10.2013 06:55:46 | jj

Odvodnili sme ďalšie dve ulice..................................
Na problém na Písnikoch sme reagovali vybudovaním nového odtokového žľabu ..................................
Teší ma, že sme obe ulice stihli odvodniť ešte do začiatku ..........................

Pán Říha, tento Váš príspevok vyznieva, ako keby LPM bola odborná stavebná firma. Snáď mesto "odvodnilo, vybudovalo .................
Ale napriek tomu sa vašej snehe sa nedá nič odoprieť.

21.10.2013 08:50:34 | J.Říha

Samozrejme, že tie veci môže obstarávať vždy len mesto, za ktoré píšem. Otázka však je, prečo sa ako v iných prípadoch, tak aj v týchto dvoch prípadoch nevyriešili problémy automaticky na základe prosieb obyvateľov, ale až po permanentnom vyše ročnom dohľade a iniciatíve nás poslancov. V obidvoch prípadoch, aj ulice Oslobodenia, aj Písnikov, sme takmer až technické veci týkajúce sa výstavby riešili my poslanci. A tak by to asi byť nemalo. Napriek tomu som rád, že sme veci dotiahli v prospech obyvateľov.

22.10.2013 12:59:47 | Ján

Naozaj pán Říha, mohli by ste byť menej narcis. Skromnosti by vám nezaškodilo. Včera som počul vtip ako Anča zachránila Joža, lebo začala prvá kričať a prišli potom záchrancovia.
Dosť mi to na tejto stránke vadí. Treba uznať aj druhú stranu. Radšej napíšte skromnejšie: Aj vďaka nám mesto odvodnilo ďalšie dve ulice.
V tomto meste nežijú len my a oni. Žijeme tu spolu. Neviďte svet čiernobielo. My dobrí a oni zlí.
Dúfam , že raz ako človek dozrejete a budete sa môcť potom uchádzať aj o niečo viac, ale to chce vstúpiť do seba. Takéto správanie reálne škodí "opozícii" a mali by to vaši kolegovia s vami prebrať.

22.10.2013 18:39:14 | dodo

v nadpise a poslednom odseku pise „odvodnili sme“...je ok ze pise pan riha v mnoznom cisle za mesto... je poslanec mesta? je. a ked mesto nieco urobi preco by to nemal napisat? tri krat som si precital text a divim sa ze tam nevidim co vy. v prvom odseku pod fotkami este pise „mesto spojilo ich rekonstrukciu“... inde je pisane „sa dokoncuje“ – „sa dlhorocny problem vyriesil“ – „sa reagovalo“ ... nafukujete a robite z komara somara!!!! keby som bol v kozi ludi a tecie mi voda do baraku a dojdu takyto mudrlanti jak ste vy co mi zacnu dristat o dobrych a zlych a ze je biela farba biela tak sa na vas a vase kecy z vysoka vys-e-r-i-em!! zaujima ma IBA ci to bude hotove ci budem mat na ulici kanal a ci mi poslanci pomozu. ked na mna s-e-r-i-e mestsky urad!!

22.10.2013 19:48:16 | Anka

Suhlasim s dodom. Chytate sa nedolezitych veci. Pribudajucim casom a volbami budete proti vsetkemu co kto urobi. Nikto si nepamata Ondrejkove plagaty? Ako sa chvalil co vsetko urobil? Ste taky naivny ze Ondrejka zobral lopatu a isiel vsetky veci sam urobit? Sa zobudte. Vycitate cloveku jedno ale u druheho mate iny meter.

22.10.2013 20:53:52 | pre Anku

Trafila si kliniec po hlavicke. Anka to su typicki Zahoraci. Ked sa nerobi, zle je. Ked sa robi, zle je aj tak. Jano by sa mal kuknut do zrkadla. Nech by sa mu stalo co ludom na Oslobodenia a nenasiel by pomoci. By mu bol potom dobry pan poslanec. Preco sa na neho obracaju ludia? Lebo neveria uradu a vidia ze ma vysledky. Dam krk na to ze Jano by bol taky zakerny ze by ho tu anonymne ohovoral ale v reale s umesvom by sa na neho obratil a dosiel prosit o jeho pomoc keby mal zle!!! Medzi ludmi vladne velka zloba!

23.10.2013 07:20:11 | peto peto

/..jj../ ty si padla z marsu? otvor si sme, pravdu, zapni markizu a jojku.. sa dozvies veci! jak napriklad ze premier postavil vlastnymi rukami R1 do bystrice, ftacnik dal monterky a otocil stary most nad dunajom, pociatek cez vikendy pokladal kolaje do ziliny a ze sa moc zapotil :D boze vy ste nekteri tak prispati ze sa nedivim ficovym 40 percentam.. to mate v hlavach slamu??? si kadite do huby.. tomu co ta ficovolicka jj napise nemoze ani sama verit sak to neni mozne

23.10.2013 12:37:50 | iny

to dodo - je celkom zaujimave sledovat aku obrovsku podporu ma LPM. Ani by som nemal p.Rihovi za zle ak pise ze \"sme odvodnili\", \"sme vybavili\" a pod. a myslel tym mesto - nie seba alebo LPM. Skoda len ze nepise aj ze \"nevyriesili sme druzstevnu\", \"prijimame deti do skolky zvlastnym sposobom\", \"nezabezpecili sme susedske prava stavebnika\" a mnoho inych negativnych veci. To uz nie my - to oni ... takze tu niekde je delba na MY a ONI. Viem ze takyto nazor tu nie je ziadany, ale skuste o tom rozmyslat .....

23.10.2013 20:26:00 | dodo

to iny... o com? volic vybera VZDY z dostupnych alternativ. mam 38 rokov, zazil som okrajovo komunizmus ale nechcem ho spat! mne je myslienkovo blizsie lpm ako komunisticka smeracka banda //hamarova, mracna, spusta - este vsetko skrachovanci kandidati na primatorov ani jeden uspesny!!// ... //pravica je mrtva// ...na juhu vychodniarska futbalova biznis loby... a ondrejka? po novom uz smeracky panak /vuc/ ...jeho uradnicka banda //kauza byty, kauza shell, kauza vakcinaren, kauza uzemny plan, kauza zmiznute prachy v socialnom centre// ... STACILO! ... hovoris ze mam premyslat? porovnam si snahu jednych smerakov a druhych nezavislych... ako volic mam jasno...lpm nemusia byt svati,mozno ani nie su a riha si moze robit cez pomoc ludom kampan na primatorstvo... ale preco ne? je politik jak fico,ondrejka,freso,hrusovsky! .... to mi je ukradnute kto co chce... ako volica ma iba zaujima ci mam vykopany kanal ked mi voda leje do dvora... ty premyslaj o tom!! a keby aj kampan...obzrem sa dookola,idu vuc... smeracky mracna co je ochotny koli funkcii odist z pravice do komunistickeho smeru sa strka do kazdej r-i-t-i,vari gulasky,chodi s benovou ako PREDNOSTA statneho uradu... to neni kampan??!! ondrejka sa ukazuje s benovou a vola dochodcov na stretnutia... to neni kampan? sa prebud! ...lpm ma web a ma sa samo kritizovat?? si padnuty z kona? ... keby som mal web urobim to iste....prezentujem uspechy a nie neuspechy.... a pozor je rok do volieb...este sa moze pisat ze druzstevna je vyriesena... NEMAM O COM PREMYSLAT! ako volic som si z dostupnych alternativ vybral!

23.10.2013 20:38:49 | dodo

to peto peto.... hovoris mi z duse... presne! fico ked povedal ze zvysil minimalnu mzdu,podla "jj" to musi urobit on sam,sam si musi napisat zakon!... VZDY je mukl co odmaka co politik rozhodne...

23.10.2013 22:20:34 | ondrejkov biznis

VYZYVAM POSLANCOV MESTSKEHO ZASTUPITELSTVA A KONTROLORA MESTA ABY PREVERILI

1. JE PRAVDA ZE V INKUBATORE JE ZAMESTNANA MANZELKA PRIMATORA MESTA?
2. JE PRAVDA ZE V INKUBATORE JE ZAMESTNANY SYN PRIMATORA MESTA?
3. JE PRAVDA ZE DOSAHUJU NADSTANDARDNE PRIJMY VYSE 2000 EUR NA OSOBU?
4. JE PRAVDA ZE ONDREJKOV SYN MA FIRMU KTORA MESTU NA CELE S JEHO OTCOM POSKYTUJE SLUZBY?

AK SA POTVRDIA VECI 1. - 4. ZIADAME O VYVODENI ZODPOVEDNOSTI VOCI PRIMATOROVI MESTA - KANDIDATOVI DO VUC ZA MALACKY!

AK SA POTVRDIA VECI 1.-4. MAME SI MYSLIET, ZE ONDREJKOVA FAMILIA SI Z MALACIEK UROBILA "RODINNY PODNIK"?????

23.10.2013 23:26:49 | ondrejkov biznis

POZOR!

http://orsr.sk/vypis.asp?ID=230167&SID=2&P=1

Obchodné meno:
Gaudete, s. r. o. (od: 15.03.2012)
Sídlo:
Dubovského 84
Malacky 901 01

ADRESA KDE BYVA PRIMATOR MESTA RNDR. JOZEF ONDREJKA A JEHO SYN JOZEF ONDREJKA MLADSI!

SPOLOCNIKOM JE JOZEF ONDREJKA MLADSI A JE NAPOJENY NA MESTSKY URAD / MESTO KTORE VEDIE JEHO OTEC?

KOLKO POTREBUJETE VAZENI POSLANCI A KONTROLOR MESTA? KOLKO DOKAZOV VAM MAME MY OBCANIA DODAT? CHCET DOKAZ?! ZAJTRA BUDE!

23.10.2013 23:52:21 | frustrata

Hmm, zaujímavosti sa na tomto webe človek dozvie a mnohé aj vie alebo tuší. Ale to, že spoločnosť Gaudete fakturuje mestu sumu 660 € za školenie "Ochrana osobných údajov" (faktúra vystavená 26. 9. 2013, zverejnená na www.egov.malacky.sk), to je už silná káva. Gaudete (radovať sa) z toho ako občan nemôžem.

24.10.2013 01:03:36 | J. Ondrejka

Dobrý neskorý večer, za takmer 15 rokov ''primátorovania'' môjho otca som zvyknutý na predvolebné ohovárania, osočovania, urážania a vymýšlania si zo strán protikandidátov, neprajníkov a ľudí so psychickými poruchami.
Zvláštne je, že väčšina týchto príspevkov je odosielaná z jednej IP adresy pod rôznymi ''nickmi''...

Vysvetlenie k novovytvorenej kauze Gaudete, s.r.o.:
Majiteľom spoločnosti a konateľom som ja. PRAVIDELNE USPORADÚVAM semináre pre účtovníčky, mzdárky, manažérov, atď... Najbližšie sa bude konať seminár: Zákonník práce, Ročné zúčtovanie preddavkov na daň zo závislej činnosti, Asertívne správanie, TIME manažment a zvládanie stresu, atď. (bližšie info: ondrejka13@gmail.com). =)

K semináru Nový zákon o ochrane osobných údajov (tých 660 EUR):
Tým, že tento seminár sa konal v Malackách, mesto ušetrilo peniaze za dopravu napr. do Bratislavy. A cena školenia bola o min. 15 EUR na osobu NIŽŠIA než hociktorý iný seminár na okolí v tom čase. To znamená, že vám garantujem, že mesto ušetrilo... A tento seminár nebol určený len pre mesto, zúčastnilo sa ho viacero ľudí aj z iných sektorov...

Tvárite sa že viete všetko. A viete, že pri seminári ktorý som organizoval v júni, jednalo sa o seminár: Novela zákona o verejnom obstarávaní, kde mesto Malacky prihlásilo cez 60 účastníkov, som im prenechal dohodnutý termín tohto seminára aj dohodnutého lektora bezodplatne (to znamená že som cca 2 týždne zháňal lektora, dohadoval termín, cenu, materiály atď. a pretože som chcel aby mesto ušetrilo tak som im to celé zorganizované bezodplatne prenechal??? Toto ste sa asi nedozvedeli...resp. to podľa vás nieje také zaujímavé...

V prípade že máte na mňa iné otázky a nebojíte sa skrývať za počítačom kľudne mi napíšte do horeuvedeného mailu miesto dátum a čas a ja prídem a môžte mi ich položiť osobne...rád vám ich zodpoviem...nemám ambície sa na tento webový portál viac vracať... V prípade že ste z tej kategórie ľudí, ktorú som menoval na začiatku môjho prvého a zároveň posledného príspevku na tejto stránke a toto má byť ako súčasť vašej volebnej kampane a je to to jediné čo dokážete, tak neviem ako mám na to reagovať... =)

24.10.2013 08:59:58 | Administrátor

Informácie odosielateľa s nickom "J.Ondrejka", ktoré sa týkajú IP adries a portálu LPM.sk, sú nepravdivé. LPM.sk sa dištancuje od zavádzania v tejto veci a garantuje ochranu osobných údajov užívateľov portálu v súlade s právnym poriadkom SR.

24.10.2013 09:32:29 | ja

pre J.O. juniora: Mladý muž neviem prečo Vy sa cítite dotknutý názormi občanov. Vám predsa nikto nič nevyčíta, Vy ste akurát zareagovali ako tá povestná "trafená hus".. Pred ľudí by sa mal raz začas postaviť a podať vysvetlenie o svojej činnosti niekto iný, čo sa tuším za 15 rokov ešte nestalo. Asi súťaží o bobríka mlčania. Obhajujete, koľko mesto ušetrilo na cestovnom na školenie. Lenže Vážený pane, lekári, zdravotné sestry, učitelia a iní, ktorí žijú z peňazí poistencov, daňovníkov a poplatníkov si musia svoje vzdelávanie platiť z vlastných vrecák, tak prečo by sa mali mestskí úradníci vzdelávať na úkor Malačanov. Ak to potrebujú a nevedia, nech si to aj zaplatia z vlastnej kapsy. Mesto nie je banka, ktorá si môže posielať svojich menežerov na školenie aj do Ameriky . Ak sa to platí z našich spoločných peňazí, máme právo sa ozvať, aj kontrolovať. A to čo ste vybavili v lete, bola Vaša dorovoľnosť a spýtajte sa iných malackých podnikateľov, koľkokrát mesto zasponzorovali.

24.10.2013 11:05:41 | iny

to dodo - sorry, si uplne vedla, nie som priaznivcom ani mracnovcov, ani ondrejkovcov, hamarovcov, ficovcov a uz vobec nie komunistov ci uz legalizovanych alebo zakuklenych. Ak som vyzyval k rozmyslaniu tak mi islo o to aby ste neboli zase za dva-tri roky sklamani lebo ste Rihovi verili a on robil nieco ine ako sluboval. Politikom totiz verit nemozno obecne. Politikom tu moc musime delegovat (to je princip demokracie) ale slepo im verit ??? Cele toto forum je ale o slepej dovere v LPM a Rihu - dokumentuju tu zurive reakcie na prakticky akykolvek "nekonformny" nazor. A na zaver - aj mnohe velke a inteligentne narody v minulosti slepo verili svojim vodcom - dosledky riesime este dnes ...

24.10.2013 21:51:54 | Peter H.

Preco neodpovie mlady pan Ondrejka na lahku otazku. Pracuje on a jeho mama v mestskej organizacii? Nie je to ta organizacia kde jeho otec / manzel jeho matky robi clena spravnej rady? Ano, nie? Sucasny primator je jasny dokaz toho,ze ludia vo funkcii stracaju zabrany. Poznate heslo kto ma vela,chce mat este viac.Nestaci mu stedry plat primatora (2500 - 3000 euro), k tomu prihodi plat syna / manzelky v mestskej organizacii (kolko? 1500, 2000, 2500 euro?). A by toho nebolo este malo, preco si nezarobit aj cez firmu (jedna zakazka, dve, tri?). To im nie je nikomu ani trochu trapne vynasat tolke tisice euro z kasy???! Alebo su tak spojeny s tymto mestom (16 rokov je krasna doba na suzitie JA = MESTO) ze im je ukradnuta eticka rovina? Mlady pan Ondrejka odzrkadluje zmyslanie takychto ludi. Citajte dobre jeho vety. Nie my sme problem. Vy poddany ste problem lebo si nas vsimate!! "Ja organizujem, ja davam, ja sprostredkuvam". Mlady pane,nevidite si ani na spicku nosa. Obhajujete sa usporou cesty do BA ale v com je vas problem? Nerieste usporu lebo vy ste neumoznili pravdepodobne ani sutaz dodavatelov! To je problem! Viac jak tento jasny dokaz,ze sucasny primator by mal zavrsit svoje obdobie a zmiznut z oci malacanov dokym ho my samy nepozeneme! A tragedia tejto rodiny je taka ze mame byt asi malacania ticho,a ked nie sme,je to brane ako osocovanie,utok a predvolebna kampan. Mlady pane,vy si myslite ze to malacania nevidia ze su sprosty a ako ste mlady pane nadobudli pozemok kde byvate? Mozte aj to vysvetlit? Myslite ze my malacania nevidime to zamestnavanie pribuznych? Sa spamatajte a nepoucujte nas,suchajte nohami aby vam tieto kauzy presli bez policie!

24.10.2013 23:23:10 | hanka

Nemoze odpovedat odkryl by otca v "case kampane". Ondrejkovci nam odkazuju: "Obcan dojdi az po volbach nech je moj taticek zahojeny na dalsie styri roky vo vucke. Potom sa obcan pytaj ci nasa rodina sa zamestnavame v mestskych neziskovkach." Maximalna strata sudnosti uz nevedia co si mozu dovolit alebo vedia? Obcanov to nezaujima maju svoje starosti. Ondrejku uz nevolim.Z obcana a ucitela Ondrejku sa stal politik a smerak Ondrejka co sa nebrani postavit s Mracnom na plagat a pred tym si nevedeli dojst ani na meno?! Fuj spinava politika koli peniazom co neurobia.

25.10.2013 00:58:36 | peto peto

ondrejka asik podlahol pokuseniam prijat do prace ;) jak v mediach zakon sme neposuili ... :D ondrejka junior co to o kurzoch? keby robim kurz proc presuvat 60 uradnikov do ba? nerobi sa bezne tak ze lektor dojde prednasat? ;))) proc vlastne "ochranu osobnych udajov" pre 60 zamestnancov? v nasej robote robili kurz len taky co dochadzaju do styku s osobnymi udajmi... zas nekdo na mestskem urade nemysli alebo sak ruka ruku myje!

25.10.2013 08:20:10 | iny

Vazeny administrator, vsetci ktori do tohoto fora prispievaju alebo si ho aspon pozru si urcite oddychli. Mlady Ondrejka obvinil (niekoho) ze posiela prispevky z jednej IP adresy - vy ste to razne odmietli. To je dobre lebo je jasne ze viete ze to z jednej IP-cky nechodi, teda viete ze to chodi z roznych a teda aj z ktorych ...

25.10.2013 08:37:26 | Administrátor

Reakcia vychádzala z časti komentára, ktorá by mohla vyvolať dojem nedostatočnej technickej ochrany osobných údajov užívateľov z našej strany.

25.10.2013 09:53:46 | Martin

Ľudská závisť nepozná hraníc. Svet vždy patril a bude patriť šikovným. Tomu sa milí záhoráci hovorí evolúcia. To vy ale nemôžete chápať, lebo na záhorí sa evolúcia zastavila v dobe kamennej. Kto vám bráni byť taký šikovní ako je pán primátor a jeho rodina?

25.10.2013 14:45:41 | Mária

Pre Martina - ak si zamieňaš podvod, rodinkárstvo, uplácanie a okrádanie za šikovnosť v podnikaní tak mi ťa je úprimne ľúto.
Pracujem na Meste a priznám sa, že mi tu jeniekedy z toho na grcanie. Počnúc pracovnou "vyťaženosťou" niektorých kolegov , končiac aférami a slepotou p.Ondrejku. Ten nevidí, alebo nechce vidieť, čo sa tu deje. Po úrade sa pošepkáva, že Ondrejkova pracovná morálka je dlhodobo na bode mrazu a že údajne existujú na neho šteklivé kompromitujúce materiály , tak uvidíme.čoho budeme ešte svedkami do volieb.

25.10.2013 15:51:09 | Martin

Pre Máriu: JPP. Keby si nevedeľa čo táto skratka znamená, tak to je jedna pani povedala. Keď sa všetci riadiťe takýmto heslom, tak moja poznámka o evolúcii záhorákov je absolutne na mieste.

25.10.2013 16:42:46 | darwin

"Kto vám bráni byť taký šikovní ako je pán primátor a jeho rodina?"

ondrejkovcom asi nic ale nam... svedomie?

25.10.2013 19:29:31 | ondrejka v markize

Videli ste reportaz v spravach na Markize??? pred chvilou davali reportaz o malackach! tam bol sam urodzeny pan ondrejka a vysvetloval zamestnavanie svojej zeny a syna v inkubatore!!! a este aj ze dostal zakazku jeho syn!! chrapunstvo ze ten ondrejka nema dost!!! nech zmizne z uradu!!!!! preco sa jak had zakryval on nie je v spravnej rade? robil zo seba svatca ze on nic, ze ziadne peniaze tam nejdu zase oblbovala tato ondrejkovska rodina malacanov? nech sa stratia za toto co tu robia

25.10.2013 20:39:53 | Dusan C

Clanok som si precital a tesi ma ze sa v MA nieco potrebne vybudovava a renovuje.
A potom som si od hora dole precital nazory ku tomuto clanku a uplna komedia.Len tak dalej :-D :-D :-D

25.10.2013 21:41:35 | no comment

Som presvedčený, že za tým že sa Malacky zviditeľňujú v médiach a hlavne v Markízi je pán Říha a LPM. Je verejné tajomstvo, že sa chystá kandidovať na primátora. Čítam články zo včera a náhodou dnes ajhľa reportáž na Markíze. Predtým Nemocničná a big problem ktorý zhasol....Slušné prepojenie na Markízu a postupná kampaň....Je však odporné takouto špinavosťou si raziť cestu a uchádzať sa o post primátora

Je pravda, že pán Ondrejka nemá manažérske schopnosti pre vedenie mestského aparátu a riešenia problémov v meste, obklopuje sa nesprávnymi ved.odborov na meste a pravdepodobne je už demotivovaný avšak v komunálnych zákonoch sa vyzná a nespravili by chybu ako bolo uverejnené na Markíze. Média presne vedia čo majú vystrihnúť do reportáže. Je to o biznise a sledovanosti.

Robiť politiku je občas odolávať aj špine od neprajníkov alebo tým čo sa chcú stať za každú cenu ešte viac zviditeľnými. Good luck p. Ondrejka a p. Říha.

26.10.2013 12:01:05 | Marian

Rozhodol som sa predsa len prispieť do tejto diskusie. No rád by som skôr uviedol pár postrehov na zamyslenie.
- Pred a po voľbách sa všetci sťažujú ako to na meste všetko (ne)chodí, no v deň volieb kedy má občan jedinečnú príležitosť niečo zmeniť, voľbu poslanca alebo primátora ignoruje. Veď čo je pohodlnejšie ako neniesť zodpovednosť za svoju voľbu a môcť všetko a každého len kritizovať namiesto toho aby sám ponúkol pomocnú ruku.
- Výber poslanca alebo primátora sa neuskutočňuje podľa jeho ľudských kvalít ale podľa toho či je jeho meno (zdôrazňujem len meno)známe, či nám nasľubuje aj nemožné (lebo to chceme počuť) alebo najviac osočí svojich protikandidátov (nechceme počuť kto čo dobré urobil ale kto čo pokazil – viď správy v médiách). Akosi sa v dnešnej dobe nedarí pravde a spravodlivosti zvíťaziť. Je smutné, že už neplatí, že „dobro sa chváli samo“. Preto sa o tom kto robí „dobro“ a zo skromnosti to neodprezentuje, nedozvedáme. No na druhej strane často slepo prijímame pochvalné informácie o niekom bez kritického zhodnotenia.
- Chceme aby za nás všetko vyriešil niekto iný a navyše tak aby nám to vyhovovalo. Ak nás niekto vyzve (ponúkne spoluprácu) k riešeniu spoločných problémov, staviame sa k tomu odmietavo (možno z pohodlnosti, možno z iných dôvodov). Spomeňte si na posledné voľby, kedy jeden z kandidátov na post primátora vstupoval do kampane so záväzkom pluralitnej (konsenzuálnej) demokracie. Sloganom „Ak inak, tak spoločne“ nám ponúkal jedinečnú možnosť zúčastňovať sa na riadení mesta a mať tak možnosť zmeniť to čo neustále kritizujeme. Opätovne sme však uverili „menu“ alebo kvetnatým rečiam namiesto toho aby sme dali šancu zmene s ľuďmi nezaťaženými minulosťou a korupciou, s ľuďmi čestnými a ochotnými pracovať pre blaho všetkých.
- Mnohí už teraz verejne diskutujú o kandidátovi na post primátora do ktorého jednoznačne stavajú p. Říhu. Už v minulosti som v diskusiách upozorňoval, že o príprave kandidátov na post poslanca alebo primátora musíme diskutovať minimálne rok dopredu, lebo oficiálna predvolebná kampaň je krátka na spoznanie kandidátov. Som rád tomu, že sa tieto diskusie začali aj keď by sa mali niesť skôr v duchu spoznávania človeka a nie jednoznačného stavania ho do pozície všemocného spasiteľa a riešiteľa všetkých našich problémov. Diskusia bude mať význam aj vtedy ak budeme vedieť, že tento človek má o tento post vôbec záujem. Môžeme diskutovať aj o najideálnejšom človeku na post poslanca alebo primátora, ale ak on nebude mať oň záujem, je to zbytočné a musíme hľadať ďalej. Takéto zistenie na poslednú chvíľu by bolo na škodu veci.
Ak nám na tomto meste skutočne záleží, vstúpme si do svedomia a konajme tak, aby mesto konečne patrilo nám a nie len určitým záujmovým skupinám a aby inštitúcie tu boli pre nás a nie my pre inštitúcie, aby sa za naše peniaze robilo to, čo my chceme, veď sú len správcami našich peňazí.

Ďakujem

26.10.2013 12:22:31 | odporne

to no comment... odporne je zamestnat syna a zenu v mestskej organizacii.. odporne je podpisovat synovi faktury... odporne je tvarit sa jak svaty pred kamerou a klamat verejnost! si pripad fanatika - ficoida ktoremu vodca moze ukradnut aj miliony,bude obvinovat vsetkych naokolo ale svojho vodcu ne. obvinujes lpm. napis malochovi nech ti povie kto na toto svinstvo upozornil ale predom hovorit a ociernovat ludi z lpm je od teba chrapunske. nepremyslal si ze to mohli urobit ondrejkovi protikandidati do vuc? nikoho z lpm som na letakoch kandidatov do vuc nenasiel. mohli by podat lpm na teba trestne oznamenie. a to neni o manazerskych schopnostiach ale predstave ondrejkovcov ze si mozu dovolit UZ VSETKO v tomto meste!

26.10.2013 13:11:27 | Mária

Len zmenou primátora k náprave nedôjde. Je nevyhnutné vymeniť na Meste všetky staré štruktúry "zabetónované" vo svojich funkciách - napr. Ing.Adamovič-oddelenie ekonomiky, Ing.Vavrinec-prednosta, Ing.Klíma-oddelenie služieb a údržby, Ing.Ševerová-oddelenie územného rozvoja a životného prostredia,no a v neposlednom rade pravdepodobne rarita Slovenska Mgr.Jurkovič-šéf mestskej polície-ten je vo funkcii viac ako 20 rokov

26.10.2013 13:18:49 | Michal G.

Súhlas s "odporne". No comment, špinavosťou je nerobiť zo seba občianskeho primátora a pri tom priživovať sa na meste cez mestské firmy. Ondrejka sa na Markíze obhajoval že to synovi odhováral??? Kriste pane on je chorý alebo si myslí, že sme takí sprostí - chorí my?? Ondrejka je primátor tohoto mesta to mu syn diriguje čo má a čo nemá podpísať? Keď predsa s niečím nesúhlasim tak to nerobím!!!! Aspoň vidno ako to v ich biznise s mestom chodí. A ako táto família rozmýšľa. Scénka by mohla vyzerať takto: syn si dôjde do kancelárie a povie tatíčkovi že ide školiť zamestnancov jeho mestského úradu. Ženuška zamestnaná v inkubátore strašne protestuje aby to nerobili. Primátor to synovi vyhovára aby to nerobil. Vyhovára mu to a vyhovára ale syn strašne chce. Tak mu to tatíček zatiaľ mu podpisuje zmluvu a vypláca faktúru.... takto nám to chcel primátor vysvetliť? Krútil sa pred kamerou jak had načo pred tú kameru liezol, lepšie by urobil keby tam nechal panáka riaditeľa mestského úradu. Takto dopadol primátor ešte horšie. Tento primátor je už v koncoch. Nech si zbalí saky paky a ide. A rovno odvolajte riaditeľa tej mestskej organizácie čo zamestnáva jeho príbuzných!

26.10.2013 14:05:30 | jano

reportaz na markize potvrdila ze ondrejkovci si asi myslia ze si mozu dovolovat ne? smutne je ze ondrejka zacina pripominat moravcika :( tragikomedia zmyslania ondrejkovcov /otca a syna/ po tom co som cital komentar JO juniora je asi taka ze vy nam ublizujete ale uz si ani neuvedomuju co samy pachaju. keby to nerobili neni problem

26.10.2013 21:03:29 | Vladimír

Jano k veci...Aký je rozdiel medzi číslom 1 a napr. 100.Obidve sú čísla a predsa je medzi nimi rozdiel. Veľký. Ak si rozumný predsa pochopíš aký. Napíš v čom ? Budeme čakať.

26.10.2013 22:29:21 | z mestskeho uradu

Jozko, mas ty strasny problem ze na tvojho taticka utocia zli zli zli novinari! fujho aj s obcanmi ze vas nenechaju v pokoji bacovat.predviedli ste nam to s tatickom a mamickou ako viete bacovat cez inkubator.mamicka sa uz vratila z PNky a robi? preco sa tak ponahlala po dlhom case?koli tomu stedremu platu? nuze ked si taky bojovnik a hovoris "novovytvorenej kauze" prezrad vsetkym kolko tvoja mamicka zarabala a kolko si dostaval aj ty ked si ju zastupoval. nech tie tety dochodkyne co im mastite mozgy vedia kolko vynasate mesacne na platoch z mesta do baracku na dubovskeho. bud hrdina a povedz to ked sa tolko chces prihovarat beznemu ludu :) Jozko si pripad arogantneho fracka ktoreho taticek je pri korytku 4 volebne obdobia. Uz si myslite ze zerieme slamu? Ze si mozte bezhlavo robit co chcete a zneuzivat na to aj neziskovku? Pozdrav toho tvojho taticka a snad vas uz obcania vykopu z tych teplych miesteciek ktore ste si vytvorili samy pre seba. A Jozko ked si nas tu tak hrdinsky presviedcal preco nehovoris aj to ze nam po kancelariach chodila Pulmanka a spisovala povinu ucast na skoleni? By vedeli hovorit moje kolegyne aj co tvoj taticek urobil s Rehacku nech si tvoj taticek pospomina ako to bolo so Shelkou. Vasa rodina ma uz moc za usami tak upust od svojej arogancie.

27.10.2013 10:12:10 | vlado

V Malackom Inkubatore , tiez nie je vsetko v poriadku. Na stranke Inkubatora v sekcii povinne zverejnovane udaje su naposledy zverejnene udaje z 19.7.2012 - je to zamer? Ake zmluvy a faktury su zatajene pred verejnostou?

http://www.inmalacky.sk/povinne-zverejnovane-informacie.php

27.10.2013 18:22:31 | Peter

Všetko je to účelovo zmanipulované proti nášmu primátorovi. Pán
Ondrejka je čestný, poctivý človek, ktorého sa určité, dobre platené skupiny snažia zdiskreditovať vymyslenými nezmyslami, ktoré v Markíze hravo a s úsmevom vyvrátil. Verím, že v blížiacich sa voľbách znova zvíťazí a povedie
Malacky k svetlym zajtrajškom, ako ich už 15 rokov vedie. Absolútna väčšina
Malačanov stojí naďalej za ním.

27.10.2013 18:47:54 | to peter

peter beries nieco? alebo si to naopak zabudol zobrat? :D ironia dobra neco ako jahnatek a zle obchodne retazce ktore ho chceli zdiskreditovat tak mu nanominovali na ministerstvo rodinnych prislusnikov... ach tie zle retazce! :D takze teraz je vymysleny zase nezmysel proti nasmu urodzenemu panovi, ze syn a zena primatora nerobia v inkubatore a je vymysleny nezmysel ze jeho syn fakturuje mestu sluzby cez svoju firmicku :D zostal som pokojny kedze nam to krasne ondrejka vysvetlil v markize :D :D

27.10.2013 20:33:19 | fireman

Pre Martina. Myslím že si vhodný kandidát na primátora. Človek ktorý priniesol na Záhorie evolúciu si zaslúži byť minimálne primátor. Z čím väčšej diery na Záhorie prileziete tým ste väčší znalci pomerov. Preto to v tejto republike tak vyzerá lebo sú v parlamente samí "Záhoráci".

27.10.2013 20:47:06 | fireman

Pre Martina.
Dobre by bolo keby si povedal odkiaľ si aby Záhoráci v budúcnosti vedeli odkiaľ k nám prišla evolúcia "Svet vždy patril a bude patriť šikovným". Poznám vo svojom okolí podobných "priebojných ľudí" ako ty, ktorí sa sem prisťahovali a za 5 centov by dokázali zabiť aj svoju matku. Nie ďakujeme takúto evolúciu si mi Záhoráci neželáme. A už si neber Záhorákov v živote do huby inak by sme si to museli vydiskutovať osobne.

28.10.2013 05:56:10 | prr firemana

Firemani za normalnych okolnosti likviduju poziare', nezvyknu ich rozduchavat alebo udrzovat

28.10.2013 06:33:33 | Martin

pre firemana: Keď považuješ Bratislavu za najväčšiu dieru na Slovensku, tak pochádzam z tej najväčšej diery. A už si nikdy nedovolím urážať veľkomeštana s nadpriemernou inteligenciou, lebo sa bojím toho, že si to so mnou vyriešiš ručne. Brrrrrrrr, už sa bojím.

28.10.2013 20:09:14 | Ramon Moralez

Malacky nikdy nesklamu.Uz roky tam niesom,ale z diskusii tuna priam citit tu \"atmosferu\" (a bez smajlika,bo nie je to na smiech,ale skorej k placu)

29.10.2013 08:23:19 | fireman

Pre Martina.
Tak ty si z Bratislavy "veľkomesta" tak už mi je jasné prečo považuješ chrapúnstvo a "vychcatosť" za šikovnosť. Inak z Bratislavy som aj ja. Narodil som sa tam, ale nie je sa veľmi čím chváliť. Taká istá dedina, ako Malacky len je tam viacej obchodných centier.

29.10.2013 09:35:41 | Martin

Pre firemana:
A rozdiel je aj v IQ obyvateľstva. To je však priemerne nižšia nielen oproti Bratislave ale aj voči zbytku sveta. Nevynímajúc aj najzaostalejšie končiny Amazónskeho pralesa. Nie nadarmo je asi najviac vtipov o Záhorákoch. Ako som však už niekedy dávnejšie spomínal: nevadí mi keď je niekto hlúpi. Vadí mi však, keď je na to pyšný. A to je presne prípad domorodoho obyvateľstva.

31.10.2013 20:17:21 | fireman

Pre Martina.

Paštekár nechápem, prečo chodíš diskutovať na stránku, kde sú samí primitívni Záhoráci, prečo nejdeš diskutovať s nadpriemerne inteligentnými Peštekármi. Pracujem pre Bratislavské firmy a nezdá sa mi, že by ste boli nadpriemerne inteligentní. Akurát ste drzejší a väčší chrapúni.

31.10.2013 20:19:15 | fireman

A ešte niečo. O nás sa rozprávajú vtipy, ale vás nenávidí celé slovensko.