Ľudia pre Malacky » Otvorená reakcia na článok T. Búbelovej k Adventným Malackám

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Otvorená reakcia na článok T. Búbelovej k Adventným Malackám

Mám osobné skúsenosti so zneužívaním mestských médií na súkromné účely. Snažil som sa preto dosiahnuť, aby redaktori zaujatí proti mestskému zastupiteľstvu, ignorujúc týmto základné zásady novinárskej etiky, mali obmedzenie spracúvať príspevky z komunálnej sféry. Veril som, že majú dosť občianskych tém, ktorým sa môžu venovať. Nové dielko o Adventných Malackách opäť ukázalo novinárčinu jednej redaktorky.

V Malackom hlase, ktorý sa práve distribuuje do domácností, je zaujímavý článok redaktorky mestských médií Tatiany Búbelovej s názvom "Kam (ne)patria Adventné Malacky". Neviem či ide o reakciu mestského úradu na petíciu občanov, ktorí sa dožadujú návratu podujatia do centra mesta, či ide o reakciu na tému otvorenú na rokovaní zastupiteľstva (Lucia Vidanová článkom na LPM.sk s názvom Adventné Malacky v centre mesta zatiaľ nebudú), či ide o prezentáciu osobných názorov jednej zamestnankyne mestského úradu.

Tento jej článok považujem za spleť osobných postojov. Prostredníctvom čiastkových názorov až troch respondentov (z toho názory prednostu mestského úradu a primátora mesta z doslova jednej kancelárie) si podkladá svoj už na prvý pohľad tendenčný nadpis. Ak ste nám, Malačanom, poslali odkaz vyjadrený v nadpise článku kde čo (ne)patrí, aj ja mám jeden odkaz pre Vás, pani Búbelová, Malacky a mestské médiá Vám nepatria.

Myslel som si, že T. Búbelová má v náplni práce venovať sa len literárnym témam. Vzala si po čase tému Adventných Malaciek a opäť raz nesklamala svojím tendenčným a manipulatívnym spracovaním. Upozorňovať vedenie redakcie, že zase nepripustili mestské médiá iné názory ako sú tie oficiálne z mestského úradu, mi už skutočne nestojí za ďalšie mrhanie energiou.

Nie, pani Búbelová, nie sú len Vaše názory, názory primátora mesta a prednostu mestského úradu, ktoré prezentujete v mestských médiách ako jediné. Hoci už pár rokov ignorujete názory občanov, ba čo viac, Vy ich vedome prehliadate v mestských médiách, neznamená, že neexistujú. Sú to hlasy občanov tohto mesta, nie Bratislavčanov. A tie jasne hovoria o tom, že podujatie tohto typu patrí do centra mesta! Veď sa pozrite okolo seba a počúvajte ich.

Nestačím sa diviť ako si odôvodňujete chybné rozhodnutie, ktoré si nedovolili urobiť v iných mestách. Pretože vedenie týchto miest má asi zdravý sedliacky rozum. Podujatie tohto vianočného typu má byť o príjemnej atmosfére, ľudových výrobkoch, vôni dobrôt, stretnutiach občanov pri vianočnej hudbe. Centrum mesta má význam aj kvôli tomu, že zaujme ľudí pristaviť sa cestou z práce. Organizácia tohto podujatia nie je jednodňovou záležitosťou ako sú Prvomájové Malacky, kde dokážete počas jedného štátneho sviatku koncentrovať väčší počet ľudí.

My si naopak myslíme, že spoločenský život má smerovať do centra mesta. Dokázali sme to aj praktickými krokmi, keď Milan Ondrovič prišiel s myšlienkou vytvoriť projektovú dokumentáciu na dočasné uzávierky ulíc, kde možno organizovať väčšie kultúrno-spoločenské akcie. A krásne sa to osvedčilo, ľudia sa radi stretávajú, tak im neberme túto možnosť a nevyháňajme ich z centra mesta.

Nikto netvrdí, že výlučným miestom má byť Kláštorné námestie pred kláštorom či Malé námestie. Milan Ondrovič a komisia, ktorú vedie, skúsila nakresliť aj inú možnosť a priamo Vám ju ponúkla. A podobných návrhov existuje viac (stačí počúvať názory občanov). Je až pod moju úroveň, aby som komentoval slová primátora mesta o bezpečnosti chodcov (za ktorých nikdy neponesie zodpovednosť), ktoré nám tlmočil na zasadnutí mestského zastupiteľstva, keď som sa ho spýtal, prečo ignoruje program mestského zastupiteľstva túto tému. Nechcel som debatu ďalej rozvíjať na samotnom zasadnutí, úsudok som si urobil.

Pani Búbelová, aj keď sa silou presviedčate, že ste urobili dobré rozhodnutie premiestniť ich do Zámockého parku, občania a samotní podnikatelia Vám ukázali, čo si myslia o Vašich nápadoch. Minulý rok Vám to dali svojou (ne)účasťou pocítiť. Veď si všimnite len to, aký signál Vám vyslali malackí podnikatelia. Prečo nenapíšete o tom, že neprejavili záujem ani len o prenájom stánkov? Asi kvôli čomu? Len kvôli lokalite? Alebo aj kvôli tomu, že ste ich odstrčili a Prvomájové Malacky zverili len jednému podnikateľovi z Plaveckého Štvrtka. Myslíte si, že toto nikto z našich podnikateľov nevidí? Potom nech sa primátor mesta nediví, že sa mestu otočia chrbtom.

Avšak miesto toho, aby ste napravili svoje rozhodnutie, zriadite kyvadlovú dopravu. Je to len znak Vašej nekompetentnosti a dlhodobého ignorovania Malačanov.

Dnes zhodou náhod začínajú vianočné trhy v Bratislave. Choďte sa pani Búbelová pozrieť a pochopíte, o čom tá atmosféra je. Nie o "hrobkách pod kláštorom", ani "nerušenom pokoji v lone prírody", čím ste ma najskôr rozosmiali a potom priviedli k nemému úžasu, kam až zájde Vaša fantázia.

Ak to však záverom zľahčím, keď to pôjde takto ďalej, primátor mesta bude variť kapustnicu asi len v kruhu pracovníkov mestského úradu v podbrání kaštieľa. A všetci budete svorne spievať skladby a utešovať sa tým, že Vy tých Malačanov aj tak presvedčíte. Nie, nepresvedčíte. Tí majú našťastie svoj úsudok.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

22.11.2013 16:10:05 | rado

pan riha po volbach vyzente tychto bolsevikov z uradu!

22.11.2013 17:22:16 | dodo

ked cirkev nastrcila ruku a chcela od mesta penizky 20 000 !!!! euro na opravu kostola tedy jej bolo mesto dobre???? fuj takym ludom oni asi nemaju zaludok

22.11.2013 17:23:55 | dodo

a to najskor zoberu cirkevnici prachy z mesta na kostol vtedy je secko dobre ale potom mesto nic od nas neziadaj!!! jak by mesto malo urobit nieco pre obcanov strci ondrejka radsi hlavu do zemi jak pstros

22.11.2013 17:44:47 | pre tanicku

tani uz sa schovaj. studovala si s jozkom zato sa mu nemusis strkat do jeho.... dostuduj zurnalistiku alebo sa vrat k teletextu v stv to ti islo...

22.11.2013 18:05:23 | peto peto

V LONE PRIRODY ..... v mestskych mediach trosku fetuju? :D :D

PRIPRAVENOST NA PODUJATIE VELKYCH ROZMEROV.... looooool ona si nevsimla ze v zamku su trhy totalne zabite? sak dojdu styria ludia si iba kupit tie blikajuce kolotocarske hracky :D

22.11.2013 18:32:08 | Marion

Trhy pri kostole su naozaj blbost, ved by sa v kostole nemohli konat ziadne vecerne omse ani motlitebne stretnutia. Ostatne navrhy nepoznam, ale asi by to bolo komplikovanejsie a nikomu sa do toho nechce. No som zvedava ako to bude raz organizovat novy primator, ktorym sa dufam stane autor clanku, drzim mu palce, ze najde lepsie miesto.

22.11.2013 18:33:38 | wdr

Trapne o co vsetko sa pokusa p.Riha, osobne utoky, arogantnost, bezohladnost..uz to hranici s populizmom..prezentuje nazory malej, hoc aktivnejsej skupiny ludi, nie vsetkych obcanov malaciek! Zamocky je park je uzasne miesto, mozno jedina pycha a krasa MA, malo prirody ktorej tu ostalo (vid radlinskeho/partizanskej dvor vnutorny prelomovanya travnata plocha chodnikom (na co? Aby sa deti nemali uz fakt kde hrat?)..park idealnym na to, nadych prirody, pekne prostredie, mimo ruchu mesta, ktore je aj tak predimenzovane..trosku menej emocii, hnevu, utocnosti..mozte si tym uskodit s preferenciami volicov, u niekolko desiatok ludi sa tak stalo uz..

22.11.2013 18:57:01 | Katka

Zamocky park je max NEVHODNY na vianocne trhy. Kolko ludi tam dojde? 3? Ondrejkovci a ich pes? V prirode nechajte srnky ale nie trhy!!!!! Pysit sa mozme parkom,to koli tomu tam tlacit vsetky akcie? Suhlasim,malacke media su hlasnou trubou uradu,aby si zverejnili svoje nazory.

22.11.2013 19:56:27 | romana

precitala som si clanok a utoky som nenasla. p.riha napisal svoj nazor na clanok p.bubelovej.opravnene jej nalozil.rozdiel medzi nou a p.rihom je taky,ze ona vyuziva mestske media a nemozno na to reagovat.p.riha nereagoval na nu ale blivajs clanok v malackom hlase.okrem jrd,p.ondrejku,p.bubelovej sa do zamockeho parku nikto nehrnie.dalsie premrhane adventne trhy.ja sa tam pozriet ani nechystam.rada by som videla adventne trhy v meste.nikde na svete som nevidela trhy mimo centra.aj v pokaslanych janoch urobili trhy v centre dediny.ale u nas mestsky urad rozhodne o volovine a este si ju obhajuje cez mestske media.

22.11.2013 20:24:30 | prevadzkar stanku

Potvrdzujem slova pana poslanca Rihu. Vsetky stanky prihrali pred dvomi rokmi Vajarskemu,druhy rok sa to opakovalo.S nami nikto nekomunikoval len nam to oznamili.Pekne sa zachovalo mesto.Primator nemusi cakat ze mu pomozeme ako sa zachoval on k nam tak sme sa zachovali aj my.Stanky v zamku sme odmietli nema preco dotovat mesto.Organizovat trhy v zamku je uplna sprostost.Preco sa bojite to pomenovat? Pan poslanec si otvara usta za nas a ide s kozou na trh. Ma za to nas obdiv. Darmo napise novinarka o advente a lesiku.Trhy v zamku si presadzoval primator a my sme mu zbytocne hovorili ze nech to nerobi ze tam nebudu chodit lude.Ani nechodili.Taky co si otevreli stanky mali velke straty.Ale s kym o tom komunikovat? Mesto nema pana. Primator len doziva zostava mu rok zivotnosti on to vie,uradnici to vedia a tak to vypada.Len urad vedie Vavrinec z Labu,kopec uradnikov je z vedlajsich dedin,a oni nemaju vztah k mestu. My by sme pomohli ale s nami podnikatelmi sa roky nekomunikuje! Pozrite sa do inych miest,tam si primatori drzia mestskych podnikatelov.Moze primator zachranovat trhy autobusmi ale ked nebudu atrakcie ani stanky v zamku ludia tam aj tak nepojdu.

22.11.2013 21:10:55 | Ivan

Takisto by sa mi páčil advent v meste, než Zámku, ale neodpustím si pár slov. Všetci tu mudrujete, ako nepôjdete do Zámku. Nechoďte, veď aj tak sa tam po minulé roky nedalo chvíľami ani prejsť. Ale len chvíľami. A viete prečo? Pretože tam neboli stánky s ochotnými malackými pánmi podnikateľmi, ktorí akože usúdili, že sa im to neoplatí, lebo nikto nepríde. Prosím vás. Choďte sa tam pozrieť, koľko tam je ľudí. Blbé však je, že si tam ľudia nemajú, kde, nemajú čo kúpiť, lebo je tam iba zopár stánkov, lebo páni podnikatelia na to z vysoka kašlú. Jasné, pre podnikateľov , ktorí majú prevádzky v meste je to naozaj ďaleko a bolo by vhodnejšie umiestniť adventné trhy pred Malinu, za obchodák... aby to mali zo svojej prevádzky na skok... Sory za ironiu, ale poslednou dobou to smeruje týmto smerom, ľudia nie su slepí. A advent na Malom námestí v minulosti? Samá šmelina a stále tí istí. Dôstojné trhy ja som veru ešte v MA nevidel. Mne by sa najviac pozdávala alternatíva na Mierovom námestí ALE so stánkami v jednotnom výzore, nie každý iný... A ak v Zámku, tak od mesta jednotné stánky, lepšie osvetlenie, lebo je tam tma, lebo pouličné osvetlenie, ktoré je pozdĺž aleji nestačí. Jeden reflektor pred kaštielom to nezachráni. Asi tolko k tomu... PS: lono prírody bolo super :-D Smiech bolo počuť asi až u susedov

22.11.2013 21:31:04 | roman

aky je moj nazor? ze je dobre nastavit zrkadlo "novinarke" bubelovej.

22.11.2013 21:34:25 | roman

problem malaciek ze sa skrabkame pravou rukou cez celu hlavu miesto toho aby sme sa poskrbkali lavou rukou. mestsky urad vobec nepremysla. ked mam problem,neriesim ho radsi zverejnim clanok a zacitujem primatora.vid bubelova a tvarim sa ze je to ok. neni to ok! malacky hlas mozte zrusit sluzi iba mestskemu uradu.kedysi boli ankety v novinach teraz neni su.su tam len nazory redaktorov.

22.11.2013 21:35:03 | roman

sorac nechcem spamovat.napadla ma otazka je bubelova vobec malacanka?

22.11.2013 21:50:32 | JANA

Nazory malej skupiny??? Odovzdali sme na mestsky urad peticiu s asi 400 podpismi ktore sme narychlo vyzbierali za par dni. A primator nezaradil nase poziadavky ani do programu schodze poslancov!!! Vyhovoril sa ze uz je neskoro.Nemal vobec volu premyslat o inych navrhov len ze budu trhy v zamku a hotovo.Nikto sa s nami viac nebavil.Potom si pozval peticny vybor ked sa urobilo okolo toho vacsie halo.A povedal ze trhy nebude premiestnovat do mesta ze bude autobus.Nabuduce skoda casu sa o nieco snazit :(

22.11.2013 22:13:47 | Štefan Hronček

p.Říha dovolím si použiť Vaše slová a citovať Vás
" Máte jeden dar, človek by aj s Vami súhlasil lebo začnete hovoriť veľmi dobre a potom to zaklincujete takou poznámkou že človek Vás prestane počúvať "

pozrel som si návrhy p.Ondroviča a ak by bola snaha určite by sa dalo niečo vymyslieť pre troche ochoty. podľa môjho názoru veci škodí aj Vaša neochota počúvať iný názor než je Váš a v mnohých prípadoch Vaša arogancia - potom rovnako ľudia pristupujú ku Vám
škoda že už táto debata prestála byť o vianočných trhoch tým pádom stratila zmysel ...

22.11.2013 22:31:07 | to peto peto

nefetuju horsie ze ona to mysli smrtelne vazne!

22.11.2013 22:45:31 | pre vsetkych

Vsetci diskutujete ste mudry jak rampy. Ale ani JEDEN z vas sa NEVYROVNAL mlademu poslancovi JR. Ten sa vedel POSTAVIT primatorovi a OTVORENE hovorit svoje nazory pod svojim MENOM a nebal za zaloby na neho! DAVATE mu rady ale BOJITE sa sami seba mate moc sily ANONYMNE. Velky RESPEKT pre LV ktora robi to iste! Neboji sa jak vy sragolky! Diskusia k trhom >> http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/adventne-malacky-v-centre-mesta-zatial-nebudu/

22.11.2013 23:09:45 | Radka

Ja na vianocne trhy v zamku nechodim,je to daleko,odruky a ani zdaleka to nie je take utulne ako na Malom namesti. Najviac by sa mi pacilo,keby sa to tam opat vratilo.Verim tomu,ze tych par dni v roku obyvatelia okolnych domov hluk vydrzia.Sama byvam kusok odtial a da sa to zniest. Ved to nie je kazdy den.Ta atmosfera,aka tam byvala,je nenahraditelna.

22.11.2013 23:26:57 | Peto Smolinsky

Ostry clanok,ale pravdivy. U p.Rihu som na to zvyknuty. Lepsi je otvoreny politik nez zlodej politik co sa vyjadruje jak andelicek. Nemenovanej redaktorke bolo treba klepnut po pysku :D Dobre to je. Nerad odbocim od temy vianocnych trhov aj tak sa teraz nic nezmeni vianocne trhy sa vratia do centra po volbach /zakladna matematika nepusti/ ale videli ste novu fontanu pred mestskym uradom? Cista katastrofa. Uplny totac, skvost roku 1972. Kachlicky jak u mojej babky :D Idete dalej a kukam jak blb meteobudka presunuta na parkovisku pri krizovatke. Pretrel som si oci ci dobre vidim. Najnevhodnejsie miesto na jej umiestnenie. To tam je jak piast na oko. To fakt nekomu hrabe? Sme tu jak vesnicka ma strediskova uplne na smiech.

23.11.2013 08:42:04 | Obyvatel Maleho namestia

Mila Radka, ako obyvatel Maleho namestia som proti umiestneniu vianocnych trhov naspat sem. Ani nie kvoli ruchu ako kvoli amaterizmu organizatorov. A po trhoch je to tu vzdy rozbomardovane, doryte.... Stanky ktore prenajima mesto = hanba. Cely mesiac tu mame ako bonus umiestneny ohyzdny stanok v tvare Coca Coly. Dakujem, neprosim. Ked tak, tak na nejakom inom mieste v centre.

23.11.2013 08:57:49 | palo

Fontana nie je katastrofa, to je totalny grc. Preco sa v Malackach nerekonstruje s citom ako doma? Co je mestske to je pre uradnikov cudzie? Cista slepota dovolit taku dlazbu nevkusne farby,stvorcove tvary, cisty gyc a este v centre!

23.11.2013 09:27:24 | Brano

Lepsi mlady clovek jak stary komunista. Lepsie verit pravnikovi jak agentovi stb adamovi sportke.

23.11.2013 09:50:01 | Maja

Arogantne je plut ludom do tvare cez Malacky hlas,ne reagovat. O praktikach tejto "novinarky" vieme svoje. Ma zakaz chodit ku nam na Dererku pisat clanky. Mali sme s nou zle skusenosti pri monitore. Precitala som si nadpis jej clanku o Advente a vedela som o co jej ide. Manipulovat. Nepustit ziadny nazor. Presne ako pise p.Riha. A to je zamestnankyna medii a platena z nasich dani! Zle je ze keby sme to nechali na nej v Malackach by sme nic nemali vsetci by sme mali byt zalezeni doma a ani nevychadzat.

23.11.2013 20:09:01 | Lea

Aký je tvoj názor
Ja som na vianocnych trhoch a oslavach 1.maja nebola, odkedy sa konaju v zamockom parku. Potesilo ma, ze nie som jedina, ktora chce, aby sa to vratilo naspat do centra mesta. Opat ma zaraza, ze obcan je dolezity len ked su volby...

23.11.2013 20:18:04 | nobody

dá sa to aj na zámku mimo centra mesta, len to treba vedieť:

http://www.schlosshof.at/cms_neu/index.php?page=weihnachtsdorf-3

a že my nič také pripraviť nevieme, je náš problém

23.11.2013 22:02:42 | santa klaus

..toto čo sa snažia prezentovať Malacky ako Vianočné trhy je len trápna snaha napodobniť Vianočné trhy. Zopár stánkov s vareným vínom, kolotočárske trapošiny, žiarovky z rozvádzačov aby bolo vobec vidieť kto je na trhoch a nič.

Ak to nemá byť na úrovni a v centre mesta a nie v lese tak načo sa to robí? Kto chce zažiť atmosféru Vianočných trhov ide aj tak do Bratislavy / viď. dnešok a kopec malačanov v BA / a kto chce zažiť reálne Vianočné trhy tak ide do Viedne, Kolína nad Rýnom, Budapešti atď. Načo sa to tu hrajeme Záhoráci....

24.11.2013 08:54:07 | petičný výbor

V prvom rade sa chceme poďakovať Vám pán Říha, že ste rozvírili diskusiu a napísali čo komu patrí. My obyčajní ľudia až toľko nevieme čo sa deje v ,,zákulisí “ , nepoznáme praktiky niektorých ľudí z mestského zastupiteľstva. A v neposlednom rade sa chceme poďakovať, že ste si touto cestou zastali aj nás- petičný výbor. A teraz niečo pre pani Búbelovú. Nespomíname si ,že by na stretnutí s pánom primátorom a prednostom mesta sedel ešte niekto iný. Tak potom nechápeme kto Vám schválil tento článok zverejniť, keď neviete o čom bola reč. My sme navrhli viacej alternatív kde uskutočniť vianočné trhy, prečo ste sa chytili len tej jednej? Vo všetkých mestách, dedinách kde bývajú rôzne trhy nielen vianočné, sú situované do centra. Nebyť jednej peknej soboty a jablčných hodov, tak zase by sme zabudli, že vianočné trhy patria tiež do centra. Vianoce sú o príjemnej atmosfére o nákupoch, týmto by sa vyhovelo všetkým zúčastneným. Nevieme si nič krajšie predstaviť v tomto predvianočnom zhone, ako napríklad zastaviť sa na poháriku vianočného punču a vypočuť si príjemnú vianočnú hudbu. Len tak popri nakupovaní, ceste z práce, starší občania ceste z kostola. Určite aj malí občania chodia kupovať nejakú drobnosť pre rodičov a blízkych pod stromček. Iste by si v stánkoch niečo našli. Takže by to bolo určite výhodné aj pre predávajúcich. Ale hlavne si nevieme predstaviť kde majú ísť občania v peknej lone prírody napríklad na WC pri -10°C. Keď široko ďaleko je tma a na blízku jeden či dva podniky ,čo v meste sú verejné WC a kaviarni neúrekom. Popri týchto výhodách či nevýhodách sme požiadali pána primátora a prednostu mesta aj o krajšiu vianočnú výzdobu .Okolité dediny majú krajšie, hlavne bohatšie ozdobený vianočný stromček, ako u nás v okresnom meste. Je to hanba, niektoré stromy sú ako keby tie svetlá vyhodili z lietadla. Ak to inde ide prečo nie v našom meste Malacky-„ dobré miesto pre život“. Ešte niečo si dovolíme pripomenúť, tých 434 podpisov sme nazbierali za necelé dva dni počas pracovnej doby, týmto ďakujeme vedeniu firmy že nám to umožnili. Z toho boli tri negatívne postoje. Ubehol mesiac a ľudia sa chcú stále podpisovať.
S pozdravom petičný výbor.

24.11.2013 10:43:14 | dodo

peticny vybor, bubelova ocividne nepotrebuje nic schvalovat ona je si sefkou :( hambit sa moze jej nadriadeny a tiez sefredaktor... nim jej clanok moze vyhovovat lebo vy ste peticny vybor naburali rozhodnutie pana najvysieho jozefa svateho ze trhy budu v zamku a basta! keby tam doslo len par ludi aj tak si to budu obhajovat :) btw aj sa vyjadri nekdo z fary? preco mozu nastrkovat ruku ked chcu dotaciu z mesta a potom na mestu seru?

24.11.2013 11:31:01 | mária

ATiež som presvedčená ,že vianočné trhy patria do centra mesta , zámocký park máme pekný ,ale na letné akcie ,zotmieva sa skoro a veru tu vôbec nejde ostarších občanov ,práve tu ide o bezpečnosť všetkých ,a podnikatelia ,komu budú ponúkať svoje výrobky,stromom? Jednoznačne poslanci mali argumenrovať a presadiť stred mesta.ký je tvoj názor

24.11.2013 11:35:29 | Robert

Takisto som presvedčený, že Adventné Malacky by sa mali presunúť do centra. Možnosti, kde ich situovať je určite viac – len treba s rozvahou a po širšej diskusii vybrať. Určite sa dá nájsť nejaké riešenie. Neviem, kto stojí za petičným výborom, do akej miery mohol presadiť presun Adventných Malaciek do centra, no v každom prípade sa petičný výbor \"zobudil\" dosť neskoro, keď petíciu odovzdal 18. októbra, čo je niečo vyše mesiaca pred samotným podujatím. Podujatie ako sú Adventné Malacky sa pripravuje ďaleko skôr - teda, ak má byť kvalitne pripravené. Ak by petičný výbor prišiel s petíciou skôr, určite by sa vytvoril väčší časový priestor na zmenu a prípadnú realizáciu Adventných Malaciek niekde v centre. Na druhú stranu by ma zaujímal napríklad postoj Komisie pre kultúru a cestovný ruch, ktorú vedie sl. Trenčanská z iniciatívy Ľudia pre Malacky. Myslím, že celomestské podujatia by mala mať pod palcom práve táto komisia. Mohla pripraviť Adventné Malacky v centre už dávnejšie. Prečo tak neurobila, nikto nevie...

24.11.2013 11:56:32 | Marek

to: nobody ... Bol si niekedy osobne v Schlosshofe? Rozloha obce Schlosshofu je mensia ako areal samotneho zamku.Ulice su takmer sucastou arealu zamku. Rozumne rozhodnutie starostu tam urobit trhy. A nebud taky slepy, zamok Schlosshof je atrakcia aj pre Slovakov zo sirokeho okolia, lebo je opraveny a krasny, takze robit tam trhy je prepojenie prijemneho s uzitocnym,kedze ti turisti tam dojdu,co sa o malackom kastieli ani pri vypiti dvoch flias vina neda povedat ani zartovat.

24.11.2013 11:58:49 | petičný výbor

Roman, s tým že ideme do toho neskoro sme vedeli, ak by si čítal článok pozorne vedel by si že nás naštartovali jabĺčkové hody. Ale aspoň sme sa pokúsili. Neboj hneď po novom roku sa pripomenieme pánovi primátorovi ,aby sme boli v predstihu.

24.11.2013 12:54:47 | petičný výbor

Ospravedlňujeme sa nie Roman,ale Robert

24.11.2013 20:00:51 | Milan Ondrovič

Adventné Malacky, ak sa nemýlim zaviedol primátor J. Ondrejka. Je to akcia, ktorú organizuje primátor a mestský úrad a pokiaľ viem, tak sa ňou zastupiteľstvo doposiaľ nezaoberalo. Tento krát, sa aj na podnet petitentov Adventnými Malackami zaoberala aj komisia pre Kultúru a cestovný ruch, ktorá odporučila zmenu lokality, zmenu programovej štruktúry, výzdoby a nákup jednotných stánkov, ale aj komisia pre Územný rozvoj dopravu a ŽP, ktorá odporučila pripraviť lokalitu Mierové námestie na usporiadanie Adventných Malaciek 2014 v zmysle tohto obrázku:
http://www.ludiapremalacky.sk/texty/images/navrh_advent.jpg, tento rok sa asi stihnúť už nedalo, ale pokiaľ si primátor nechce nechať poradiť, čo jasne dal najavo na zastupiteľstve, tak ani do budúcich Vianoc dosť času nebude..

24.11.2013 21:25:02 | Jakub Valachovič

Braňo - a ja dodám, že lepší starý človek ako mladý komunista... :)

24.11.2013 21:57:02 | mcduck

Fajn, ze sa tymto zaoberali az dve komisie, pre cestovny ruch aj pre dopravu. Ale co komisia pre ekonomiku? Ake bude "saldo" medzi poplatkami od stankarov a furikovanim poloprazdneho autobusu z juhu do "zamku"? Ale mozno, ze skuseny mestsky ekonom to vysype z rukavu.....

25.11.2013 17:42:38 | emily

Vianočné trhy by samohli konať v priestore vedľa Billy, tam je miesta dosť a je to aj v centre mesta, myslím si, že by ľudia boli spokojní. Mne sa tiež nepáči, že sa konajú v zámockom parku, nemá to tú sorávnu atmosféru.

25.11.2013 21:41:46 | Marek

Pan Ondrovic, kam sa ponahlat s ich presunom? Ked nebudu do volieb v centre,nech ich tam ma, ked ich tolko chce v zamku.Keby ste uspeli vo volbach a odsunuli primatora Ondrejku do politickeho dochodku,presuniete adventne malacky vy a ziskate podporu a body u malacanov ;) Preco mu dat do ruk body,nech si uzije zamok ;)

26.11.2013 19:08:24 | Alžbeta

Neskutočné, toto mesto je tak rozhašterenné... Je jasné, treba chodiť k voľbám, hlavne mladí. Potom nebudú môcť šomrať napr. na Malackú desiatku atď. Pravda Jakub V., alebo Gabika J.? Nové vedenie mesta pri budúcich voľbách ukáže. Budem veľmi rada,bez irónie, keď sa Vám to podarí. Treba len aktivivať ľudí. Vďaka za J.Řihu, M.Ondroviča, K.Macejku aqle ostatní ? Len mlátite prázdnu slámu a skute utek.

26.11.2013 20:09:05 | Marek

Tomu Ondrejkovi niet pomoci? Cez Jurkovica sa chce dostat k mandatu???? Hamba im vsetkym!

28.11.2013 14:14:22 | loly

V Malackách máme aj námestie SNP pri Dérerke - treba ho trocha zrevitalizovať a pekné vianočné trhy môžu byť aj tam !

28.11.2013 18:31:44 | Stanislava

Určite,možností je tu dosť len treba chcieť.Ale pán primátor je asi zaslepený a hluchý.

28.11.2013 18:57:22 | iva

vlastne celé by to mohlo byť centrum mesta pre vianočné trhy, od bašty na rohu, cez park pred kostolom po Radlinského a Ľ. Zúbka na Štefánikovu a Mierové nám, zase k bašte. Je tam veľa obchodíkov a kde nie sú, zase sú tam priestory pre stánky

01.12.2013 22:22:45 | Filip

Každý správny Malačan si pamätá trhy na Malom námestí. A myslím si že vo velkej väčšine boli ludia spkojný. Čo sa týka stánkov aspon tam bolo obmedzené miesto a nepredávali sa tam samé kolotočárske pizdoviny. Nebola technická vybavenosť? Išlo to ? Išlo. Fungovalo to kolké roky a proste bodka. áno zámocký park je pýcha a aj kulturne pamiatky...ale tradícia adventných malaciek tak tá je na malom námestí..A že by Adventné Malacky v zámockom parku pritahovalo viacej ludí tak o tom nič neviem.. ludia teraz viacej nasadnu na auta a odvezu sa do parku lebo im je daleko..Je to iba moj názor. nehrajme sa na to že adventné malacky su ako jeden velký gigantický jarmok a festival dokopy.. je to jedno podium a stánky.. tak ako to bolo aj na malom námestí.

06.01.2014 13:18:48 | dodo 2

Zámocký park je podľa väčšiny ľudí najlepšie miesto, je tam kľud, ľudia sa poprechádzajú. Stačí sa pozrieť na vianočné trhy 2013! Toľko ľudí nebolo asi ešte ani na jedných vianočných trhoch. P. primátor Ondrejka to veľmi dobre vyriešil aj s kyvadlovou dopravou a celá organizácia bola super. Ľudia sú spokojní a to je hlavné.
P. Ríha, predstavte si, že bývate na Malom námestí, máte maličké dieťa a pod okanmi Vám stále hrá hudba, buchot bubnov, sú tam stánky a podobne. Uvedomte si, že tam bývajú ľudia, ktorý ak sú aj starší, alebo rodiny s deťmi, tiež potrebujú kľud a nie nejaké vianočné trhy pod oknami.
A už teda vôbec úplne nezmyselné je robiť vianočné trhy pri kostole, kde sú krypy, sú tam sväté omše a podobne. Veď to by bolo asi to najhoršie rozhodnutie v meste, dať vianočné trhy pred kostol. Bude sv. omša, a vonku sa bude piť alkohol, variť klobásky, bude tam hučať hudba... Toto je úcta???? Pravdepotobne takéto niečo môžu navrhnúť len neveriaci poslanci, ktorý v živote ani v kostole neboli. Uvedomte si, o čo sa tu vlastne p. poslanec pokúšate. Súhlasím s príspevkom wdr.

Zámocký park je najlepšie miesto na takého podujatia. Keď tu máme také krásne miesto, tak ho predsa využívame. Nie každé mesto má taký krásny park ako Malacky, investovalo sa veľa, aby bol taký ako dnes, tak to predsa využime aj v zime, nielen v lete na kulturne leto alebo prvomájové Malacky.
Veď sa tam ľudia dostanú pešo, autom, autobusom. Tak potom, v čom je problém? Veď je to príjemné miesto, kľudné, aj pre deti, aj pre starších, nikomu to neprekáža, lebo nikomu pod oknami nevyhráva hudba.

Myslím, že netreba viac písať, stačí sa len pozrieť, koľko prišlo ľudí a to hovorí o všetkom.
Pán Ondrejka, patrí Vám veľká vďaka od občanov!

06.01.2014 14:35:42 | peto

dodo 2 beries nejake prasky??? nie? vezmi si ich! ako mozes hovorit ze "podla vacsiny ludi je najlepsie miesto" zamocky park?? napis spravne... ze "podla teba je najlepsie miesto" ... alebo to ti otec preplatil nove faktury a sa ukazujes? :))) nevidim ako ty ale vidim opacnu vacsinu ludi a ta sa vyjadrila nesuhlasne so zamockym parkom... to len ondrejka si jesitne obhajuje zamocky park... ty pozeras na 4. adventnu nedelu ktora vzdycky ma vrcholit program takze dotiahne viac ludi... nepozeraj na jednu nedelu... pozri na ucast vsetkych adventnych nediel kde bola miziva ucast... ludia trhy - asi to nejsu ani trhy.. su tam len 3 stanky... - odignorovali a nepomohla ani ondrejkova doprava z juhu... TO JE SKUTOCNOST nie TVOJE FANTAZIE!

06.01.2014 18:07:46 | fany

Pre dodo 2, ty si ubohý chudák, dufam, že si dorachaný z východu, lebo už vás tu je pol malaciek, to čo urobil pán Ondrejka z Malaciek ako mesta, je otrasné, kam sa len pozrieš,čo sa zaňho prerábalo je otrasné a adventné malacky jednoznačne patria do mesta a nie do zámku a aby už z mestského úradu vypadli všetci prívrženci ondrejku na čele s Búbelovou, Rehákovou, Vavrincom, Adamovičom a všetkými dôchodcami, ktorí zaberajú miesta mladým ľudom. A po tej afére s Mračnovou všetci mali okamžite vypadnúť z mestského úradu a hlavne pani Čikošová, ktorá berie krásny plat a neviem za čo, keď nič nekontroluje, len berie veľký plat. Hanba všetkým....

09.01.2014 19:24:07 | majo

fany: Máš pravdu. Vianočné trhy patria do mesta. Malacky však mesto nie su. Čiže ako tvrdíš: vianočné trhy do mesta, ale nie do Malaciek. Malacky sú a vždy boli dedina. Kto si chce užiť ozajstné trhy, pôjde do Viedne, Bratislavy, alebo do Brna.

20.10.2014 09:24:53 | steve malacan

Vážení občania mesta. web stránka LPN pre Malacky slúži len na to, aby sa niektorí vyventilovali a "slobodne" písali. Námestie pred kláštorom je len zbožné želania a neurčité vízie na organizovanie akcií. Ak to je len preto, že sa mnohým nechce ísť do parku, tak nech radšej sedia doma bez pohybu. Už Jablkové hody sú malé na takú akciu. Ale niekto si zoberie d hlavy, že aj mesto je vinné za organizovanaie Adventných malalciek v parku, tak to bude šíriť, omielať dookola, len aby natĺkol do hláv malačanom ich ideu. Použiju na to petíciu, ako legálnú nástroj, hromozvod redaktorku MH a iné ideologické techniky. História sa opakuje, len v demokratickom svete.
Po prvé, je to veľmi malý priestor pre Adventné Malacky, nastane hotová tlačenica. Podnikatelia z Malaciek, ale aj z iných obcí, keď prídu s tovarom,kde odstavia autá? Ako sa dotiahne elektrina? kde sa postavia toalety?
Po druhé, ak k tomu pridáme stánky, tak to bude džungla.
Po tretie, ľudia to chcú mať čo najbližšie aj podnikatelia. To nikto neprejde pár krokov do parku. Podnikatelia majú autá. Problém je inde, že nezarobia, ako si oni predstavujú?
Po štvrté, nastane dopravný kolaps. Prídu aj občania z iných obcí. Chceme, takýto spôsobiť takúto situáciu alebo nie? Aby sme odstavili ulice odstavili. To to nevyrieši ani dopr. ing s viacerými titulmi. Sú to len nepodložené vízie..
Po piate, ak ste takí demokrati, pýtali ste sa v petícii, čo môžte uzavrieť Sasinkovú na organizovanie súťaže "socialistických gulášov". To vám nevadí? Nebude to vadiť ani pri organizovaní domácich zabíjačiek?
Po šieste, petícia je len minimálna časť obyvateľov malaciek.
Po siedme. Ak aj jeden občan povie, že chce sochu Havla na námestí, budeme súhlasiť, vyhovieme mu?
Po ôsme, zrejme asi nová pani redaktora p. Vidanová už teší na nové miesto redaktorky.
Po deviate,.kde sa berie v obyvateľoch mesta doslova fanatická nenávisť na mestský úrad. Nie je to umelé rozširovanie podnecovanie nenávisti. Veď tam robia malačania, ako sa im na ulici pozeráte do oči, vy ostatní malačania.
Po desiate, neporovnávajme Malacky s Bratislavou.
Po jedenáste, niekto chce nasilu a najmä dokázať, že to staré bolo na h...o a my to dokážeme na námestí lepšie. Tak nech sa páči, dokážte to.
Po dvanáste, v reakcii na článok LPM nespomína názory katolickej cirkvi v Malackách. vari to ignorujete? Vy ste proti cirkvi?

20.10.2014 21:44:59 | Lucia Vidanová

1. Mesto má slúžiť ľuďom. http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2014/cislo-31/pat-mytov-o-prepchatom-meste.html 2. - 4. Adventné Malacky v centre (na Malom námestí) sme už mali. Žiaden kolaps nenastal. Tento víkend sa konal napríklad jesenný jarmok v Leviciach. Premávka v centre bola od štvrtka do nedele obmedzená. Nikto ujmu neutrpel. 5. "Socialistické" guláše organizujú v každej dedine, 6. Pod petíciu sa podpisujú občania, ktorí sa v konkrétnej veci obracajú na orgány verejnej moci s návrhmi, žiadosťami, výzvami... Výsledky treba objektívne posúdiť aj vo vzťahu k počtu podporovateľov petície a zohľadniť v konkrétnom rozhodovaní, 7. Máte zmysel pre humor :), 8. Mýlite sa. Práca v mestských médiách je pre mňa uzatvorená kapitola. Za žiadnych okolností sa na miesto redaktorky nemienim vrátiť. 9. Nenávisť (s prívlastkom fanatická ešte horšie) nikoho nikam neposunula. Odmietam. 10. Stačí s porovnateľnými okresnými mestami, 11. Treba stavať na dobrých základoch a odstraňovať prípadné nedostatky, 12. Nielen ja som s dekanom na túto tému rozprávala a rešpektujem jeho názor. 13. ŽELÁM VŠETKO DOBRÉ :)