Ľudia pre Malacky » Práce na pandemickom pavilóne sa možno zastavia

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Práce na pandemickom pavilóne sa možno zastavia

AKTUALIZOVANÉ! Výstavbu pandemického pavilónu v Malackách zatiaľ nezastavia. Túto informáciu sme priniesli po včerajšej (19. 6.) tlačovej besede. Na nej predseda správy nepovedal jasné áno, či nie. Dnes (20. 6.) však vydala Správa štátnych hmotných rezerv SR stanovisko, v ktorom informuje, že práce na pandemickom pavilóne sa možno zastavia.

Pre nepresné uvedenie informácií, ktoré odzneli v niektorých médiách dávame na vedomie v súvislosti s fabrikou na výrobu vakcín spresnenie aktuálneho stavu:
Predseda štátnych hmotných rezerv informoval, že aktuálne sa stavba právne posudzuje a intenzívne komunikuje s jej dodávateľom o možnostiach pozastavenia stavebných prác a utlmenia výstavby diela s dôrazom na zamedzenie prípadných škôd a strát. Ako predseda SŠHR SR uviedol, je nevyhnutné vyriešiť v súčinnosti s ostatnými dotknutými orgánmi zásadnú otázku, kto bude prevádzkovateľom a ako bude doriešené posudzovanie vplyvu prevádzky na životné prostredie (EIA). Zároveň dnes SŠHR SR, vzhľadom na zistené skutočnosti podáva trestné oznámenie na Generálnej prokuratúre SR.

Stanovsko zverejnené dnes (20. 6.) na webovej stránke SŠHR.

Stále nie je jasné, kto bude pavilón prevádzkovať. "Nájdenie prevádzkovateľa je extrémne ťažký problém," vyjadril sa predseda SŠHR Kajetán Kičura na tlačovej konferencii 19. 6. Z doterajšieho prešetrovanie celého prípadu je však zrejmé, že štát zmenou lokality prišiel o 880-tisíc eur.

Ako už na brífingu 5. júna po stretnutí s predsedom SŠHR uviedol premiér Róbert Fico, do výstavby pandemického pavilónu na Záhorí štát investoval už 10,7 milióna eur. Na stretnutí sa vtedy dohodli aj o odtajenení dovtedy utajeného projektu, ktorý podliehal režimu V - vyhradené.

Pred začiatkom tlačovej besedy, dostali médiá túto tlačovú správu. Novinár z Trendu Gabriel Beer (na fotografii dolu vľavo) zažartoval, že kedy mali rezervy dobré meno.

Tlačová beseda sa skladala z dvoch častí. V prvej polovici Kajetán Kičura ozrejmil koncepciu štátnych hmotných rezerv, v druhej dostali priestor medializované kauzy. Novinárov najviac zaujímala výstavba pandemického pavilónu v Malackách.

Marcela Rybanská, hovorkyňa SŠHR

"Zasádný obrat nastal po odtajnení a odtajnili sme takmer úplne všetko," povedal novinárom na tlačovej besede K. Kičura, ktorý je vo funkcii od apríla tohto roka. Od jeho nástupu už na rezervách prebehli dva vládne audity, ktoré veľmi detailne preskúmavali ekonomiku úradu. O spoluprácu v prípade pandemického pavilónu predseda SŠHR požiadal aj národný kontrolný úrad a úrad pre verejné obstarávanie.

Vedľa Kajetána Kičuru sedí odborný garant projektu pandemického pavilónu predseda SAV Jaromír Pastorek.

K. Kičura vo svojom prejave odlčlenil dve skutočnosti, jednou z nich je hľadisko bezpečnosti a druhou otázka, či boli hospodárne vynakladané financie.

Absolútne bezpečný

"Tento pavilón je absolútne bezpečný. Radi v poslednú dobu parafrázujeme túto tému, že je bezpečnejší ako školská jedáleň, " dodal a novinárom odporučil, aby sa v prípade otázok obrátili na dve najväčšie kapacity na Slovensku - prítomných vedeckých pracovníkov - prof. RNDr. Jaromíra Pastoreka, DrSc., predsedu SAV a projektového manažéra SAV RNDr. Vladimíra Zelníka, CSc.

Mínus 880-tisíc

"Ak pôvodné rozhodnutie vlády jasne definovalo, že by to malo byť postavené na Slovensku, potom prebehli tézy o Šarišských Michaľanoch, následne bol pre mňa za dosiaľ neznámych okolností tento projekt definovaný do priemyselného parku v Malackách," povedal Kičura. "Kúpou pozemku v Malackách prišlo k navýšeniu investície o 454-tisíc eur. Ďalším dodatkom pri preložení projektu zo Šarišských Michalian sa projekt navýšil o ďalších 426-tisíc eur. O 880-tisícoch tak máme pochytnosti, či boli vynaložené v súlade so zákonom," dodal. Na základe tejto skutočnosti chce podať trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

EIA sa nebránia

Kajetán Kičura chápe občanov Malaciek, že u nich rezonuje otázka, či bolo posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Podľa neho však SŠHR nepochybila, keď pri výstavbe fabriky nerobila posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), lebo o to Obvodný úrad životného prostredia v Malackách nežiadal. Hmotné rezervy sa jej vypracovaniu nebránia.

Bez prevádzkovateľa

Najväčšie pochybenie vidí v tom, že nebol známy prevádzkovateľ, keďže certifikovaných výrobcov takýchto vakcín nie je veľa. Minulý týždeň sa už uskutočnilo stretnutie aj s vedením ministerstva zdravotníctva, Slovenskej akadémie vied, predstaviteľov SŠHR a ďalších zapojených orgánov na túto tému. Prevádzkovateľa chce úrad vybrať vo verejnom obstarávaní. "Máte absolútne jedno, kde to postavíte, kritické je, že kto to bude vyrábať," reagoval odborný garant projektu Jaromír Pastorek. Na tlačovej besede potvrdil, že o zmene lokality zo Šarišských Michalian na Malacky do medializovania kauzy nevedel.

Mesto stavbu zastavovať nebude

SŠHR vo výstavbe pokračujú, no o dostavaní pavilónu ešte nie je definitívne rozhodnuté. S pokračovaním výstavby však nie je stožnené mesto Malacky, keďže stále chýba posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Primátor Jozef Ondrejka pre Slovenský rozhlas potvrdil, že samospráva stavbu zastavovať nebude: "My môžme v tomto procese konať len v tom, čo nám zákon dovoľuje. A keď neexistuje zákonný dôvod k zastaveniu stavby, tak by som porušoval zákon a keď sa to boja štátne inštitúcie zastaviť, tak ja si to nemôžem dovoliť."

Ak by sa hala sprevádzkovala, tak regiónu prinesie 80 pracovných miest  a v náväznosti by mali vzniknúť ďalšie dve až tri stovky, tvrdia hmotné rezervy.

Barbora Demešová z TV Markíza

Tlačovej besedy sa zúčastnili všetci celoštátne televízie (STV, TV Markíza, TV JOJ aj TA3)

TA3 - skrátený záznam z TB

STV - Halu na výrobu vakcín v Malackách dostavajú

 

Niektoré výstupy iných médií:

Hospodárske noviny: Čudnú továreň preverí polícia

webnoviny.sk: Továreň na vakcíny v Malackách už stála takmer 900-tisíc eur

Trend: Štát potvrdil plytvanie na vírusovej fabrike

aktualne.sk: Výstavba utajenej továrne na vakcíny pokračuje. Je možné, že nikdy nič nevyrobí

malacky.sk: Fabrika na výrobu vakcín

Poznámka: V priebehu dňa doplní SŠHR na svoju stránku záznam z tlačovej besedy. Príspevok aktualizujeme, doplňame výstupy ostatných médií.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

20.06.2012 10:05:01 | super

vyborny clanok Vidanova a ze odkazujeme tym uradnikom co boli na tlacovke nech nenavysuju cisla, povodna verzia bola len44 prac. miest ze mala fabrika poskytnut a zrazu je z toho o 100 percent viac, praca pre 80 ludi len oblbuju verejnost aby si tu fabriku tu nechala. V Malackach odbornikov na vyrobu vakcin nemame dojdu sem zas ludia z vychodu ta firma si ich sem dovlecie co vyhra konkurz na vyrobu a a vychodnari budu v malackach tej fabrike pracovat .No pre Zahorakov tam roboty nebude akurat snad upratovacku zoberu Zahoracku. A medzi tych 80 ludi asi ratali aj soferov tych kamionov zo sukrom. firiem ktori by tie vajcia vozili do kafilerie, ktoru tu ale siroko daleko nemame tak jak mozu vyrabat vakciny ked tu nemame kafilerku? Ten sef hmotnych rezerv aj kafileriu postavi malacanom na naklady SHM?

20.06.2012 10:39:10 | X, ako je mozne,

...ze si sa este nevyjadril?
Napis nam par svojich bystrych postrehov, tesime sa...

20.06.2012 11:17:17 | X

Velice rád.
Super napísal, citujem: V Malackach odbornikov na vyrobu vakcin nemame dojdu sem zas ludia z vychodu ta firma si ich sem dovlecie co vyhra konkurz na vyrobu a a vychodnari budu v malackach tej fabrike pracovat .
Vďaka bohu za nových prisťahovalcov do tohto regiónu. Alebo Vám tu stačia firmy pre miestnych zadubených primitívov zo základným vzdelaním? Nie každý ako je napríklad pán super, chodil do školy, aby potom celý život pracoval za pásom.

20.06.2012 12:31:00 | Zahorak

nechceme tu v Malackách pripečených x- iksákov z východu, čo berú vzdelaným Záhorákom a rodeným Malačanom prácu a potom záhoráci sú bez roboty a východnári si tu dovlečú celú svoju rodinu a je ich tu na Záhorí a v Bratislave viacej než ľudí čo sa v tom meste narodili

20.06.2012 13:04:00 | Redakcia LPM.sk

Ten link je pridaný v príspevku (niektoré výstupy médií - Čudnú továreň preverí polícia), ale vďaka.

20.06.2012 13:20:24 | X

Ja nie som východniar a tiež ich moc nemusím, ale nová krv tomuto /mentálne/ zaostalému regiónu nezaškodí.

20.06.2012 13:21:41 | Milan Ondrovič

Som rád, že sa zrušil režim utajenia, že aj p. Kičura má podozrenie z nehospodárneho nakladania s verejnými prostriedkami, že sa preveruje celý proces povoľovania výstavby, pretože toto môže byť pre naše, ale aj iné mestá nepríjemným precedensom ako sa EIA obchádza. A že sa vlastne potvrdilo všetko, na čo sme upozorňovali.

Absolútne bezpečný, bezpečnejší ako školská jedáleň. Možno sa len pousmiať ak p. Kičura (investor) pristúpi k takejto argumentácii, obzvlášť ak ani nevie, kto bude areál prevádzkovať a čo tam bude robiť mimo pandémie. To potom ja môžem s úplne čistým svedomím tvrdiť, že jadrová elektráreň je oveľa bezpečnejšia ako pavilón na výrobu vakcín, pretože podlieha ešte prísnejším bezpečnostným štandardom. Vo všeobecnosti je potrebné byť k tvrdeniam investora skeptický. Pre obyvateľov treba žiadať záruky bezpečnej prevádzky na papieri, ktorý spracujú nezávislí odborníci v rámci procesu stanoveného zákonom.

Mesto sa už dávno rozhodlo vybudovať priemyselný park, ale to neznamená, že mu môže byť jedno, čo a za akých podmienok sa v ňom bude robiť. Nemalo by nám byť jedno či filter na Swedspame bude mať jednu komoru či dve, či virologický pavilón bude mať biosafety level dva či tri – mesto si môže klásť podmienky, teda mesto si obvykle môže klásť podmienky...

20.06.2012 14:14:30 | X

A ešte malá poznámka pre pána super.
To že v Malackách není kafiléria sa dá hravo zmeniť. Poproste aktivistov z ĽPM, aby zatlačili na vedenie mesta a možno v priemyselnom parku budete mať aj kafilériu? To si potom budete pošušnávať na čerstvom vzduchu. Duo Swedspan+kafiléria sa budú skvelo dopĺňať a Malacky s tým zabijú tri muchy jednou ranou.Firma bude mať kam vyvážať odpad, zaplní sa ďalšie volné miesto v priemyselnom parku a ešte sa vytvoria nové pracovné príležitosti pre nekvalifikovaných Malačanov ako sú napríklad p.Záhorák a p.super. Čo poviete na toto riešenie?

20.06.2012 15:36:25 | yyy

prosim ta netrep, nebudu sa LPM prosit primatorovi o to aby zhanal miliony eur na novu kafileriu, kto si tu fabriku v meste vymyslel bez kafilerie nech si ju aj postavi na vlastne naklady, ked mesto malacky nema peniaze ani na novu skolku pre deti aby funglnovu skolku postavili malackym deckam .Malacky maju inu prioritu nez stavat kafilerky dolezitejsie veci potrebujeme.Nech si tu kafileriu postavi primator ked proti tej fabrike nikdy neprotestoval a nebal sa jej nikdy, alebo veduci SHM ked tu fabriku chce silou mocou dostavat hoci ju moze vratit na vychod kde kafilerka je, tebe by mali zablokovat pristup do diskusie X

20.06.2012 15:47:36 | X

A ešte by mi mali zašiť ústa a ruky zviazať za chrbtom, aby som sa už nikdy nemohol vyjadriť a mať vlastný názor. Vidím, že si naprosto presne pochopil, že som to s tou kafilériou myslel ironicky. Neviem či má niekto podobný názor ako ja, ale niekedy si pripadám v Malackách ako v ohrade pre dobytok. Všetci sú ako stádo čakajúce na porážku a nikto nesmie prečnievať, lebo ho ostatný udupú.

20.06.2012 19:38:28 | Lucia Vidanová

Reagujem na úvodný komentár k počtu pracovných miest. Ešte raz som si vypočula zvukový záznam a presne citujem vyjadrenie K. Kičuru:
"Myslím si, že nateraz uspokojujúcim spôsobom aj občania Malaciek vedia, že tento projekt je absolútne bezpečný. A podľa všetkého, myslím si, že keby tento projekt stroskotal akýmkoľvek spôsobom, rád by som poukázal na to, že to bude veľká škoda. Viete, už sa to definuje v Malackách, otázka je, čo s tým a ako s tým. A treba si uvedomiť, že keď tento projekt v tých Malackách bude, tak prinesie minimálne hneď 80 pracovných miest a v nadväznosti na to ďalších 200 až 300 priamych pracovných miest. A toto je otázka, s ktorou sa treba tiež svojím spôsobom treba vysporiadať. Aj keď je druhotná. Naozaj my teraz stojíme pred tým ako ďalej s týmto projektom. Ale naozaj, keď nebudeme poznať jednoznačné odpovede, tak nejaké predstavy, čo s tým ďalej. Čo s tou halou, s tým sa budem musieť zaoberať až potom, keď projekt „skrachuje“ Do výrobne je hneď treba 44 chemikov, ku tomu ďalších 40 na obsluhu logistiky, ktorú treba pristaviť. Zrejme bude treba pristaviť aj nejakú administratívnu časť. A preto je potrebné hľadať prevádzkovateľa, ktorý aj toto dokáže plniť. "

20.06.2012 21:19:43 | Vidanovej

Vážená pani Vidanové, viete prečo SHM tak zrazu zmenili názor na zastavenie fabriky a dali dnes nové vyhlásenie na stránku čo ste tu zverejnili? Lebo Galko mal dnes ráno v parlamente tlačovku a na Markíze povedal že tá stavba sa stavia načerno a že to treba okamžite zastaviť lebo štát porušuje zákon, keď nebolo EIA, nie je ani stav. povolenie na tú fabriku platné podľa neho. Tak sa SHM zlakli že to Galko rieši s inými úradmi a porušujú zákon a zrazu zmenili názor aj tlačové vyjadrení Okrem toho na markíze o pol osmej tvrdili redaktorka, že do projektu zabudli zapracovať administratívnu budovu aj sklady, ktoré na tom pozemku by bolo treba dostavať a asi neni na to ani pozemok zvyšný a hlavne milióny eur navyše. A tá hovorkyna SHM sa pre markízu len vyhovárala že vraj skúmajú aký finanč ný dopad by malo zastavenie stavby takže tak a Galkovi povedať že ten projekt je bezpečný tak ten tomu neuverí že keď neni EIA urobené že to je bezpečné , aj Říha povedal na TA3 z rokovaná zastupitelstva že bez EIA nemôže nikto tvrdiť že je to bezpečné a neškodné

20.06.2012 23:17:56 | Lucia Vidanová

Viem, sledujem :). Na tlačovke som sedela s nastraženými ušami, niektoré pasáže zvukového záznamu prechádzala aj dnes. K. Kičura sa k otázke pozastavenie výstavby vyjadrili veľmi neurčito. Takmer všetci novinári to pochopili tak, že pavilón sa dostavia. Ja som dala aspoň formuláciu zatiaľ nezastavia. Zaujímavé potom bolo aj vyjadrenie primátora po tlačovke, tiež to tak pochopil, že nič sa nejde zastaviť, citujem "aj štátne inštitúcie sa to boja zastaviť."

K tým budovám, čo spomínali v TV Markíza, reportáž som nevidela. Odznelo to na tlačovke. Ak by sa s projektom pokračovala podľa pôvodného plánu na východe, tam to zázemie bolo, preto sa v EIA pre ŠM spomína len vytvorenie 44 pracovných miest.

Môj osobný názor na následnosť krokov - pozastaviť stavbu, dopracovať EIA, hľadať možného prevádzkovateľa (či vôbec niekto bude ochotný ísť do rozostavanej stavby). Už Gabriel Beer napísal 10. mája, že "stavať bez jasného producenta, jeho skúseností a zvyklostí, môže byť problém aj pre firmu, ako je Block" (hoci má referencie z farmaceutického priemyslu). Treba tiež počkať na výsledky práce orgánov, ktoré celý proces preverujú a potom definitívne rozhodnúť.

Pre SŠHR je väčší problém zatiaľ neznámy investor. Pre Malačanov je podľa môjho názoru rovnako dôležitá EIA. Je jedným z hlavných nástrojov európskej environmentálnej politiky a vychádza z princípov komplexného posúdenia predpokladaných vplyvov danej činnosti ešte PRED rozhodnutím o jej povolení. Vypracujú ju nezávislí odborníci, ponúka variantné riešenia a predpokladá aj účasť aktívnej verejnosti na procese posudzovania.

Včera mal K. Kičura prísť pre novinárov a povedať to, čo dnes. Že komunikuje so stavebnou firmou o možnosti pozastavenia stavby, bude žiadať dopracovať EIA (aby tak vznikol základný dokument, ktorý poskytne občanom garanciu skutočne bezpečnej prevádzky) a podal trestné oznámenie na Generálnej prokuratúre SR vo veci nehospodárneho nakladania s prostriedkami štátu a tak by mali novinári v rukách fakty, s ktorými by pracovali a nie neurčité vyjadrenia typu - možno, zrejme, pravdepodobne, s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou a pod.

21.06.2012 12:18:55 | bu

Pani Vidanová, to čo sa povedalo na tej tlačovke predvčerom už dnes /okrem zistení o zbytočne vyhodených peniazoch vďaka presunu do malacek/ není smerodajné, už to ľudí nezaujíma,tie ich silácke reči žee to nezastavia, pretože došiel Galko, urobil na tlačovke bububu, povedal že zákon je na strane malačanov a ani štátny orgán si nemôže dovoliť pokracovať v nejakej stavbe bez EIA ani z dôvodu možných finančnýchstrát a pán Kičura sa zľakol a dnes hovorí úplne inak ako na tej tlačovke a soom si istý, že len vďaka Galkovej intervencii sa tá stavba zastaví, lebo LPM ako radových občanov sa vedenie ŠHR nebojí, ale Galka a jeho politickej strany sa boja a drkocú zubami od strachu aby nedostali pokutu za úmyselné porušovanie stavebných zákonov v SR keď o tom robí Galko tlačovky a môže o tom hovoriť v parlamente

21.06.2012 13:05:52 | SAS

http://stodni.sk/sulikovci-chcu-prekazit-vystavbu-tovarne-na-vakciny/
Cieľom SaS je okamžite zastaviť stavbu.

22.06.2012 20:19:12 | Dusan C

Ako obcana by ma zaujimalo to,ze ktora organizacia vysetruje tuto spreneveru a ako postupuje?Keby som to mal robit ja tak idem systematicky do minulosti-ked tam je p.Kicura nedavno tak kdo bol ako sefom SHR pred nim a ked ten nie tak kdo pred nim a normalny vysluch-to mne chcu povedat,ze akoze vynnik sa nenajde a to bude OK?Alebo naopak zacal by som tymi kdo to uznal,ze sa to ma stavat a ked Fico to hadze na minulu vladu tak by som kontaktoval Radicovu-nech nam o tom nieco povie a postupne hladal a ripal,kde sa co najde!Nedokazem pochopit co su to za vysetrovacie postupi ked sa nenajde vinnik!Sak tu uz neni nikto za nic zodpovedny?
Nepaci sa mne aj to ze omielaju stale dokola to iste a ziadne vysledky co to mame za vladu ked si nevedia rady(stale si myslim a nikto ma nepresvedci,ze tam ma prsty Fico-nejako sa to radsej zamotava a riesia nepotrebne blbosti-pokial nieje znamy prevadzkovatel tak stavbu zastavit-co ked sa ziaden nenajde-to len potom budu vyhodene peniaze a dokym sa nenajde vinnik tak ani nepokracovat,lebo ten by to mal zafinancovat---co to tam mame za vladu----logicke myslenie nefunguje,alebo sa nechce aby fungovalo?)

23.06.2012 09:42:06 | Dusanovi

Keby ste si precitali vsetky zistenia o tej fabrike z medii tak by ste vedeli, ze vinnici su uz znami, su to dvaja clenovia komisie, statni zamestnanci SHR,ktora vyberala miesto na fabriku - viedla ich pani Hrinkova. Napisal to aj Galko vo svojom blogu, ze hoci mali dva tyzdne na stole ponuku na pozemok od Imuny za Euro, tato naoko vytvorena komisia iba z dvoch ludi / inokedy byvaju komisie viaclenne, aby nemohli len dvaja ludia rozhodovat o milionoch stat. penazi/ rozhodla o zbytocnom a predrazenom presune do Malaciek, dokonca vraj sa ten dokument s ponukou od Imuny na nejaky cas stratil na urade, akoze nebol nikdy doruceny na urad aby vyhral presun do Malaciek ako pisali v inom mediu, vysetruju to organy cinne v trestnom konani na podnet LPM, aj Galka, aj teraz SHM vraj podali trestne oznamenie, oni maju svojich ludi platenych za vysetrovanie zodpovednych, nemusia utekat za Radicovou, ona o tom ani nevedela co sa deje na SHR ake ksefty si tam robia uradnici a vytvaraju divne komisie., urcite ju o tomto neinformovali ked mali pravomoci od statu robit si co chcu
http://www.lekom.sk/index.php?ID=1719

23.06.2012 09:51:50 | Zuzana Baligová

Mlčiacich aj vinníkov je viac. Súhlasím však s Vami, ponuku Imuny na odpredaj pozemku za 1 EUR prišla na SŠHR dva týždne predtým, než zasadala dvojčlenné komisia o výbere vhodnej lokality. V zápisnici z jej záverov ponuka Imuny vyzerá v číslach rozhodne inak.

23.06.2012 14:11:43 | Dusan C

Ospravedlnujem sa ze som to vsetko tak nesledoval.
Ale ako sledujem ani vy v tom nemate jasno,ze vinnici su znami,ale asi nie vsetci,ked sa ostatne dokumenty nenasli,alebo stratili a vinnici su tak hrdi,ze nechcu povedat kdo sa tam s nimi veze?-tam toho bude viac!

23.06.2012 14:27:51 | Zuzana Baligová

Pre Dušan C:
Neviem, či ste si prečítali posledný článok k tejto téme s názvom Čo nového okolo výrobného pavilónu na vakcíny. Navedie Vás do miest, kde môžete hľadať odpoveď. Nerada by som skĺzla k odkrytiu mien, ktoré mali s touto kauzou spoločného. Sú v rovine domnienok a mne (nám) neprináleží z podozrivých robiť vinníkov. Verím, že kontrolné orgány nás čoskoro s výsledkami zistení oboznámia. Tie, o ktorých sa bezprostredne dozvieme, určite zverejníme.