Ľudia pre Malacky » Obyvatelia žiadajú rovnaký meter pre všetkých

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Obyvatelia žiadajú rovnaký meter pre všetkých

DOPLNENÉ O ZVUKOVÝ ZÁZNAM, 6. augusta - V nedeľu 24. júla sa uskutočnilo stretnutie obyvateľov mesta s Oskarom Dobrovodským, ktoré pripravil poslanec Juraj Říha a občianska iniciatíva Ľudia pre Malacky. Stretnutie bolo spojené s diskusiou k ďalšiemu postupu mesta v riešení problému na Družstevnej ulici. Miestami bolo stretnutie emotívne vyhrotené.

V úvode nedeľňajšieho stretnutia privítal zhruba 40 prítomných ľudí poslanec mestského zastupiteľstva J.Říha. V úvode vysvetlil dôvody stretnutia a zároveň medzi hosťami privítal Oskara Dobrovodského, členku občianskej iniciatívy Ľudia pre Malacky a obyvateľku Družstevnej ulice Zuzanu Baligovú a poslanca za 4. obvod Milana Ondroviča, ktorý si prišiel vypočuť názory obyvateľov, ktoré bude podľa jeho slov tlmočiť v zastupiteľstve. Neskôr sa k pozvaným hosťom pridala viceprimátorka mesta Mária Tedlová, ktorá v tomto čase zastupuje z dôvodu dovolenky primátora mesta.

FOTO
V diskusii zľava - J.Říha, O.Dobrovodský, Z.Baligová, M.Ondrovič, M.Tedlová

Stretnutie bolo zvolané ako neformálne stretnutie obyvateľov mesta s cieľom vysvetliť niektoré naposledy medializované informácie, realizované opatrenia k riešeniu problému na Družstevnej ulici a zároveň poskytnúť Malačanom možnosť vyjadriť sa k tejto téme. Pred otvorením diskusie s obyvateľmi uviedli svoje pohľady na problém prítomní hostia. Vo svojom prejave Z.Baligová okrem iného požiadala obyvateľov Družstevnej ulice o intenzívnejšiu spoluprácu. Pánovi Dobrovodskému sa snaží pomôcť s vybavovaním komunikácie s úradmi, písaním listov a odvolaní, pravidelne informuje obyvateľov o aktuálnom dianí na sociálnej sieti. Ako sama uviedla, do riešenia sa zapojila aj keď je žena preto, že pomoc prisľúbila rodine Dobrovodskej ešte ako kandidátka na poslankyňu, ale tiež chce svojmu malému synovi zabezpečiť bezpečné prostredie pre život. V diskusii s obyvateľmi poukázala na časté legislatívne vákuum, s ktorým sa stretáva pri riešení problémov na Družstevnej.

Poslanec Říha prítomným detailne priblížil, že v Komisii pre správu majetku a legislatívu sa tento problém opakovane riešil od marca, kedy si prvý raz ako novozvolený predseda pozval zástupcov Družstevnej ulice. Podľa jeho slov sa dotiahla ponúknutá pomoc v spolupráci s občianskou iniciatívou do fázy exekúcie súdom uložených povinností. V tomto týždni očakáva vydanie exekučného príkazu s prvými výraznejšími sankciami. Ďalej sa podľa jeho slov rieši občianskoprávnym konaním vypratanie a zbúranie poslednej čiernej stavby na spoločnom dvore, taktiež pripravuje riešenie vlastníckeho práva k jedinému domu, ktorý vlastní neprispôsobivá rodina. Vlastnícky vzťah k domu, ktorý nadobudli susedia pána Dobrovodského, považuje za najväčší problém riešenia. Okrem toho sa zaoberá odškodnením Anežky Rafaelovej, ktorá musela opustiť svoj rodinný dom v spoločnom dvore. Vo svojom úvodnom slove vysvetlil aj dôvody, pre ktoré podpísal otvorený list pre premiérku k odvolaniu Š.Šarközyho.

Do diskusie sa zapájali prítomní obyvatelia ako aj najbližšia rodina pána Dobrovodského, ktorá vidí najväčším problémom dva a pol ročnú nečinnosť mesta. Starší pán Dobrovodský sa opakovane pýtal prítomnej viceprimátorky, ako si môžu dovoliť ich susedia neustále sa vyhrážať jeho rodine v prítomnosti policajtov a prečo sú na mestskom úrade pracovníci, ktorí podľa neho nekonajú dôrazne. Miestami emotívnu diskusiu sa snažil upokojiť zvolávateľ stretnutia slovami, že treba hľadieť dopredu, nie dozadu.

FOTO
Oskar Dobrovodský st. vyjadril sklamanie, že primátor mesta podal namiesto pomocnej ruky trestné oznámenie

Obyvatelia nesúhlasia s poskytnutím náhradného bývania

V diskusii rezonovala otázka aj poskytnutia náhradného bývania. Viacerí diskutujúci žiadali vo svojich príspevkoch, aby bol v tejto otázke uplatnený rovnaký prístup ku všetkým občanom Slovenskej republiky. Medzi vyjadreniami prítomných prevažovala zhoda v tom, že neprispôsobivá rodina by nemala dostať od mesta už nič zadarmo a mala by sa o svoje bývanie postarať ako každá iná rodina.

Viceprimátorka Tedlová nepotvrdila ani informácie, že by mesto uvažovalo o rozptýlení rodiny na území mesta ako naznačuje stanovisko Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity.

V diskusii zaznela aj výhrada k slabej medializácii problému v samotných mestských médiách. Podľa názoru jednej obyvateľky majú Malačania málo informácií o aktuálnom dianí a pripravovaných krokoch.

K záveru diskusie položil prítomným hosťom otázku pán Dobrovodský st., a to dokedy budú trvať všetky útrapy. Odpovedať sa snažil poslanec Říha slovami, že ak by dal na túto otázku v súčasnosti ktokoľvek z prítomných odpoveď, asi by klamal. Za dôležitý medzník považuje odstránenie čiernych stavieb. Stretnutie ukončil poďakovaním za účasť a verejným prísľubom, že urobí všetko pre to, aby sa v auguste pohlo vypratanie a búranie nelegálnych stavieb.

ĽPM zaznamenalo nasledujúce závery z diskusie, a to venovať pozornosť:

  • dokončeniu vykonania exekúcie súdneho rozhodnutia,
  • dokončeniu vypratania a odstráneniu zvyšných nelegálnych stavieb bez náhradného bývania,
  • iniciovať zaradenie problému na riadne rokovanie mestského zastupiteľstva s prizvaním zástupcov štátnych orgánov,
  • vymenovaniu nového koordinačného tímu na meste,
  • individuálnemu postupu policajtov, v rámci toho iniciovať stretnutie s predstaviteľmi PZ SR v Malackách,
  • doriešeniu kompetenčného vzťahu medzi mestom a štátnymi orgánmi v oblasti životného prostredia,
  • riešeniu vlastníckeho vzťahu k legálnemu rodinného domu neprispôsobivej rodiny,
  • spolupráci pri návrhoch na zmeny v príslušnej legislatíve.

ZVUKOVÝ ZÁZNAM
Názory obyvateľov mesta k Družstevnej, diskusia



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

26.07.2011 00:39:43 | maros s.

Oskarovi zelam pevne nervy lutujem ho ale toto nevyriesi asi nikto. Som zvedavy ako to dopadne ale po troch rokoch to tahate dobre. Este vydrzte a dotiahnite to do konca!!! Cigani smradlavi potrebuju dostat po troch rokoch par faciek!!! Strhnite im spinave chatrce a exekutor nech ich vyzenie na ulicu. Co je smutne ze pan poslanec Riha nahradil pracu naseho primatorka. Kde otvorim noviny tam Malacky a citovany poslanec Riha. Zas je pravda ze ked dotahne Riha do konca Druzstevnu ma v rukach kluc do primatorskej kancelarie proc by to nerobil. A kde vobec je primatorek Ondrejka? On existuje este? Na dovolenke je??? A kde niekde kde ma pokoj od problemov?? Nech sa opali mu prajem... ja keby som bol primator neodidem na dovolenku pokial si neurobim poriadok v meste!!!

26.07.2011 01:38:54 | palo

Držím palce, aby sa to podarilo zbúrať a oni sami odídu, lebo sa ich tam toľko nezmestí..... A náhradné ubytovanie v žiadnom prípade.!!! Deti zobrať do domovou a dospelým dať kartón nech idú pod most. Ak im zostanú také veľké sociálne dávky, tak si môžu zobrať podnájom..... Som zvedavý, že ako to všetko dopadne....??????

26.07.2011 10:13:54 | Podrobnosti

V článku sa píše:

"Oskar Dobrovodský st. vyjadril sklamanie, že primátor mesta podal namiesto pomocnej ruky trestné oznámenie"

môže niekto uviesť podrobnosti na koho trestné oznámenie a prečo trestné oznámenie primátor mesta podal ????????????????

26.07.2011 10:39:47 | Amadeus

Spomenul niekto na nedeľnom stretnutí aj niečo z " TU" už viackrát uvedeného ?

18.07.2011 22:41:41 | Amadeus
Dá už konečne niekdo toto všetko do súvislostí, aj s tým, ako to bolo od počiatku ????
Prečo pán Říha nahradzuje činnosť pána primártora ????, ktorého nekonaním toto všetko započalo? Kde a kdo sú tí pracovníci, ktorí nechali zdevastovať bytový dom na Partizánskej ulici o.i. údajne aj rodinou Galbovcov ????? Zaplatia zodpovední ĎALŠIE náhradné bývanie rodine Galbovcov ???? Daňoví poplatníci mesta Malacky už zaplatili, zdá sa protizákonne, pre všetkých bývalých nájomcov b.d.Partizánská rodinné domy a náhradné bývania nielen v GAJAROCH pre Galbovcov !!!!!
TREBA HLADAŤ PôVODCU a dôvod NERIEŠENIA PROBLÉMU bytového domu PARTIZÁNSKÁ v aktuálnej minulosti !!!!!!
Dnešná Družstevná je už len DRUHÉ kolo. Prvé kolo bolo údajne takto:

28.06.2011 15:27:34 | Amadeus
Z článku dnes 28.6.2011 na www.pravda.sk vyberám :

" Rómska rodina kedysi bývala v bytovke v centre Malaciek. Na prelome tisícročia ju mesto dalo zbúrať. "Vyrezali radiátory a doniesli si tam pece, porozbíjali okná, vytrhali parkety a spálili ich. V jednej izbe neskôr urobili dieru a veľkú potrebu robili do pivnice. Keď tam prišla polícia a hygienici, boli tam dva metre výkalov a stovky potkanov," rozhovoril sa o príbehu neprispôsobivej skupiny, ktorý je v meste verejným tajomstvom

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/na-druzstevnej-nepomohol-ani-lipsic-susedsky-spor-sa-moze-skoncit-zle-1z9-/sk_domace.asp?c=A110620_105046_sk_domace_p12#ixzz1QZmvGWFO "

Pýtam sa poslancov : KDE BOLO MESTO MALACKY A SPRÁVCA BYTOVÉHO DOMU DOVTEDY, AKO SA POPISUJE V ČLÁNKU z denníka Pravda, t.j. v aktuálnom čase pred príchodom hygienikov a polície ?????? To mesto Ma platilo správcovi za "spravovanie" domu do stavu, do akého sa krásny bytový dom v centre mesta Ma dostal ??????? Prečo správcu mesto nevymenilo ?????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kontroloval vlastník : mesto Malacky správcu ako sa o dom stará ???

Nedávno bolo nezmyselne primátorom mesta pozastavené Uznesenie MsZ o komisiách , že je NEVÝHODNÉ pre mesto.... A tento vyššie popisovaný stav - asi skutočný, bol VÝHODNÝ pre mesto MALACKY ???? AKO je možné, že MAJETOK OBČANOV MESTA MALACKY nechali : pán primátor a jeho vtedajším zástupca primátora pán Ing. Bulla a prednosta úradu aby sa dostal do takého stavu????? , do akého sa bytový dom Partizánská dostal ????? Preto, aby tam mohol niekdo výhodne postaviť NOVÝ BYTOVÝ DOM ?
Ako je to s vlastníctvom pozemku pod bytovými domami na ul. PARTIZÁNSKA????? KDO JE a BOL ICH VLASTNÍKOM ????
Už tu viackrát bola uvedená táto otázka...- bez odpovede . LPM prešetrili ste už konečne, či nebolo vydané stavebné povolenie a kolaudácia náhradného bytového domu Partizánská taktiež na cudzom pozemku ako bytová vástavba Jánošíková, kdo správne konania´: NOVOPOSTAVENÝ BYTOVÝ DOM PARTIZÁNSKÁ viedol a kdo ho podpísal ?????
Kedy odpoviete ?????????

ďalší článok z wwwpravda.sk
Reagovať | Nahlásiť jozefivan 25.06.2011

28.06.2011 12:38:11 | Amadeus
V jednom z citovaných médií : Záhorák " Malacky protestovali proti asociálom" je v závere uvedené nasledovné:

" Mesto Malacky zverejnilo v marci tohto roka na svojich oficiálnych webstránkach oznam so znením: „Mesto Malacky hľadá za účelom odkúpenia alebo prenájmu aj staršiu nehnuteľnosť pre viacpočetnú neprispôsobivú rodinu.” Po niekoľkých mesiacoch od uverejnenia oznamu sa redakcia informovala na ďalší postup úradu. „Všetky ďalšie postupy mesta v tejto veci vyplynú až z právoplatného rozhodnutia krajského stavebného úradu, ktorý na základe odvolania ešte nevydal rozhodnutie o osude čiernej stavby,“ informoval Pavol Urban, hovorca mesta. Zatiaľ teda nie je isté, či G. dostanú ďalší príbytok.
Simona Šípová "

Čo vy na to občania Malaciek ??????????? Nie je to trocha málo činností na riešenie problému Družstevná od r. 2008 do marca 2011 na riešenie problému ?

Prečo páni poslanci z LPM pracujete za ZAMESTNANCOV MsÚ MESTA MALACKY ??????? nie je to Vaša úloha. Vy ich máte kontrolovať a za zbytočne vynaložené finančné prostriedky mesta postihovať , tak ako píše na tejto www pani Petrášová ( HBV Jánošíková, kanalizácia Malaciek- ver.súťaž, stavby na cudzích pozemkoch, atď ., Čo to boli za zmluvy s investormi - keď po nich zostávajú zničené komunikácie ? napr. kdo opravil zničené cesty za stavbou za bytovým domom Záhorácka 1930 , kdo opraví Veľkomoravskú a ostatné cesty po tzv. "developeroch" - zase mesto ?????? na náklady dańových poplatníkov ???? ) Veď už len toto vymenovamé môže siahať na viac ako 200 000,- EUR a aj do 10 000 000 Sk,- . Spočítajte si to !!!!! a ďalšie škody pripočítajte, aj náklady na problém Družstevná, alebo urobte opatrenia pre možnosť vymáhajnia škody za nečinnosť alebo nesprávne a nekvalifikované rozhodnutia kompetentných. Potom bude aj na nové cesta a opravu cesty v Ma o ktorých na tomto webe píše pán Longauer.
Prečo nekontrolujete prácu zamestnancov mesta Malacky, ale ju za pracovníkov mesta takmer všetci vykonávate ????. Ak ich mienite nahradzovať, nemusí ich byť tam toľko...............
Myslím, že predbežné opatrenie na problém: Družstevná ul. mal v právomoci už dávno vydať aj sám pán primátor, veď sa problém rieši už od r.2008. . Nech si neberie toľko funkcí v dozorných radách , poslancovaní v samospr.kraji BA, a došiel by na to, na čo má právo. Nemuseli ste predbežné opatrenie zabezpečovať Vy pán Říha . Ako je možné že búracie povolenie, ktoré vydal Stavebný úrad a podpísal pán primátor Ondrejka, na družstevnú malo formálne NEDOSTATKY ?????

Kdo bol vtedy ten externý hovorca a poradca pána primátora čo rodinu Galbovcov a ostatných presvedčil odsťahovať sa z ul. Partizánskej do Gajar do domu, ktorý zrejme v rozpore s rozpočtom mesta zaplatilo Mesto Malacky. Čo to bola za zmluva uzatvorená s primátorom Ondrejkom a bývalými nájomcami Partizánskej ???? Skontrolovali ste ju ???? Nezdá sa Vám, že to bol to veľmi zvláštny prevod bytov do vlastníctva nájomcov mestských bytov podľa platného zákona ????. Podľa akého zákona dostali nájomcovia aj ďalšie domy ????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§
Alebo stále nevedia zamestnanci MsÚ urobiť ani poriadnu zmluvu ???? Koľko zaplatilo mesto vtedy, keď vysťahovávali Partizánsku tomu externému masírovačovi mozgov nájomcov, keď problém doputoval do Malaciek cez Gajary naspäť ?????
Treba konečne dať do súvisu s prípadom dnešná Družstevná bytový dom na Partizánskej , jeho zbúranie, postavenie NOVÉHO, NA AKOM POZEMKU ???? KOĽKO ZAPLATIL ZA pôvodný BYTOVÝ DOM JEHO INVESTOR A KOĽKO uhradil ZA POZEMOK vlastníkovi, alebo mestu Malacky???? Čo to bol za kšeft a koho ??,,,, NEŠLO VTEDY VLASTNE v prvom rade o toto miesto v centre mesta???? Postavili sa tam byty nájomné alebo ak´é ????
Tam má smerovať Vaša činnosť páni poslanci z LPM, ale nie robiť za dobre platených, veľmi málo tvorivých zamestnancov MsÚ . Čo robil v tom čase zástupca primátora BULLA ??? , keď o pár rokov vrátený problém - Partizánská prvé kolo a aj druhé kolo, evidentne nezvládol len sám pán primátor ????? Za čo ho vlastne tak dlho mesto platilo ??????
Nemuselo sa to všetko dostatať až takto ďaleko, nielen mediálne, ale aj morálne a spoločensky, za cenu značných škôd a nákladov VŠETKÝCH ZÚČASTNENÝCH na dnešnom probléme: Družstevná, ......

26.07.2011 12:18:48 | čiro

Aký je tvoj názor
ak mesto splni co slubuje a nebude natahovat cas , tak bude Dobrovodskym konecne lahsie . ak nie tak zruste policajnu ochranu a nechajte ludi nech s nimi spravia poriadok .Harman nebol jedinný bol len prvi.

26.07.2011 13:26:38 | Milan Havlík

Bol som na stretnutí ako ,,cezpoľný,, lebo to,čo sa deje na Družstevnej je aj v mojej obci a nie je mi ľahostajné,ako budú žiť moje deti a už aj moji vnuci.
Z diskusie je vidno,že ako štátne tak aj samosprávne orgány si absolútne neplnia svoju prapôvodnú a vlastne ,,psiu,, povinnosť.
Dodržiavanie zákonov je predsa základom štátu a výdobytkom civilizácie,inak zacúvame do prvotnopospolnej spoločnosti.
---------------
Apelujem na Dobrovodských,aby to nevolali ,,problémom,, lebo sa na tom priživujú všelijakí páni typu Chmel,Pollák a spol.
Problém je ak má človek rakovinu alebo mu dom odnesie tornádo,ale tu ide jednoducho o bandu,ktorá má všetkých na háku.Jednoduchým presťahovaním sa nič nerieši,iba oddiali a prenesie...napokon to priznala aj pani zástupkyňa,ked dali tej famíli peniaze na ,,cestu,, do Gajár a ono sa to vrátilo nazad aj s úrokami.
Ak sa policajti len prizerajú,mesto sa okúňa ,exekútor váha ,minister ,,nasadí,, kamery!!,...tak vtedy sa právny štát mení na materskú škôlku s vyznaním,že sa čaká, ako to dopadne a kto bude mať silnejšie nervy.
---------------
Na záver: možno sa to nezdá,ale na výsledok čakajú na celom Slovensku tí,čo majú podobných susedov a je ich neúrekom.

26.07.2011 17:22:50 | hanka

k teme na sme

http://zahorie.sme.sk/c/5990287/august-by-mohol-byt-v-rieseni-problemov-druzstevnej-ulici-klucovym.html

len nech sa to dokonci oskar si zasluzi pokojny zivot :(

26.07.2011 19:14:56 | P.Kovacova

sice som sa nemohla zucastnit stretnutia, ale suhlasim s nazvom k clanku, aj s nazorom - "obyvatelia ziadaju rovnaky meter pre vsetkych".

26.07.2011 20:31:24 | Amadeus

nájdete na www.malacky.sk, posledný článok o stretnutí v nedeľu, viď diskusia: citujem:

" Pridal: oskar dobrovodsky IP: 95.103.193.54 | Pridané: 25.07.2011 16:39:24
Prvy raz som videl viceprimatorku MA. Obcanom odmietla odpovedat na otazky, ba naopak vysmievala sa im do oci... Primatora MA ziadala o prijatie uboha pani Rafaelova, ktora prisla vdaka necinnosti a nezakonneho konania uradnikov mestskeho uradu v MA o majetok, o dom. Primator ju odmietol prijat! Malacania, preboha, co ste to volili za ludi?! "
..........................................................................koniec citácie

27.07.2011 15:03:04 | Miu+

Pre Miu: Dobrovodský čaká na takého akčného hrdinu, ako si ty. Ak máš takýto návrh, uskutočni ho ty. Pôjdeš bručať a Dobrovodský si bude medliť ruky. A blb bude hniť v base.

28.07.2011 16:55:45 | Amadeus

Pri otvorení a čítaní článku 28.07.2011 14:37:41 | vloženého od zuzu o.i. páni poslanci nájdete :

citujem:
"Zväčša by sa mali nasťahovať k svojim príbuzným pravdepodobne mimo mesta Čierna nad Tisou. Mesto im nevie zabezpečiť lepšie podmienky, pretože nemáme ďalšie nájomné byty," prízvukovala primátorka.

Dodala, že dnes opustili byty rodiny, na ktoré malo mesto neustále sťažnosti a polícia tam musela často zasahovať pre obťažovanie ostatných obyvateľov."
Mesto podá aj trestné oznámenie za devastáciu majetku," potvrdila Vozáriková s tým, že vypratávanie bytoviek bude pokračovať. "Tri zo štyroch týchto bytoviek bude treba zbúrať," dodala.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5995033/romov-v-ciernej-vystahovali-zo-znicenych-bytoviek.html#ixzz1TPXZd9r3 " koniec citovania
vyberám:
" Mesto podá aj trestné oznámenie za devastáciu majetku,"

Prečo tento spôsob riešenia, primátorom objednaný " masírovač mozgov nájomcov " bývalého domu na ul.Partizánska , primátorovi mesta Ondrejkovi vtedy NEPORADIL ??????
Asi by si viac vážili Galbovci dom, ktorý im v Gajaroch primátor na úkor napr. opravy ciest v Malackách, údajne v rozpore so zákonom a za peniaze daňových poplatníkov kúpil........................
Čo tak odcitovať TU tie vtedajšie ZMLUVY ???? Už ste ich našli v archíve mesta MA páni poslanci ???,