Ľudia pre Malacky » Princezná z Malaciek

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Princezná z Malaciek

Nová vianočná rozprávka RTVS v koprodukcii s Českou televíziou a TRIGON PRODUCTION O liečivej vode je s malackým obsadením. Hlavnú úlohu princeznej Hanky v detskom veku si zahrala 10-ročná Stella Vidanová. V úlohe strážcu Miša sa predstaví už známy herec pochádzajúci z nášho mesta - Michal Režný.

Rozprávka O Liečivej vode je o krajine, kde žije v symbióze pozemský svet, v ktorom vládne spravodlivý kráľ Juraj (Marián Mitaš) a svet vôd s Vodnou pani (Linda Rybová). Natáčala sa v zložitom období ovplyvnenom pandémiou od polovice júla do polovice septembra.

"Epidémia komplikovala aj kastingy, no s výberom hercov som veľmi spokojný," vyjadril sa režisér Ján Sebechlebský. Stellku Vidanovú si všimli v kastingovej agentúre medzi fotografiami malých dievčat. "Zatelefonovali nám, či im môžeme poslať aktuálnu fotografiu a tiež krátke video, v ktorom som sa predstavila a tiež nahrala kúsok zo scenára. Museli sme to stihnúť asi do dvoch hodín od telefonátu. Našťastie sme boli doma a mohli rýchlo konať," hovorí Stellka. Už o dva dni prišla dobrá správa z Prahy, že Stellku si režisér vybral a stane sa tak malou princeznou Hankou. 

Postava malej Hanky je súčasťou úvodnej dramatickej časti rozprávky, preto scény, ktoré čakali Stellu neboli vôbec jednoduché. "Hneď prvá scéna, ktorú som točila, bola tá, v ktorej som sa stratila v lese, spadla do vody a topila sa. Natáčali sme ju v Tomášikove. Si predstavte, že musíte nepohnute ležať v mokrých šatách a pri tom vás obhrýzajú desiatky komárov," spomína už teraz s úsmevom malá herečka.  Sama si však uvedomila, aké je herecké povolanie náročné. Na svoju scénu čaká herec hodiny a hodiny na pľaci. "Je to najmä o trpezlivosti a disciplíne, ale bavilo ma to," rozhovorí sa "princezná Hanka". 

Foto: Trigon Production

Nová vianočná rozprávka sa natáčala vo viacerých lokáciách. Po Tomášikove sa presunul na tri slovenské zámky - do Smoleníc, na Červený kameň a nakoniec v septembri do Bojníc. Na pľaci sa Stellka stretla s ďalším Malačanom, no dnes už skúseným a obsadzovaným hercom Michalom Režným. Michal hrá Miša, strážnika v dvojici s Mariánom Labudom, ml. Ich výkony vnášajú do rozprávky rôzne komické situácie. Zaujímavosťou je aj scénka s tretím Malačanom - v komparze môžete zahliadnuť Štefana Hrončeka, mestského poslanca. Nakrúcal na nádvorí zámku v Smoleniciach v scéne, kde kráľ Juraj rozdáva liečivú vodu chorým a oni sa vďaka nej uzdravia. 

 

Stellka Vidanová ako princezná Hanka a Michal Režný ako strážca - dvaja Malačania sa stretli na pľaci. Stellka navštevuje výtvarný odbor Základnej umeleckej školy v Malackách, kde ju učí práve maminka Michala Režného Eva Režná. V hudobnom odbore miestnej ZUŠ zase študuje klavír a spev. 

Romanticko-dobrodružná rodinná rozprávka s prvkami humoru bude zrkadliť dva príznačné svety. Zemský povrch a vodnú ríšu plnú tajomstiev a záhad. Oba svety zaplnia svojimi charaktermi inšpiratívne typy rozprávkových postáv, bytostí a figúrok. Dej je zasadený do obdobia romantizmu (prelom 19.  a 20. stroočia). Na svoje si teda prišiel aj kostýmový výtvarník Ján Kocman, ktorý robil na filmoch ako Mária Terézia, Čiara či seriáli Četníci z Luhačovic. Niektoré kostýmy museli byť ušité aj trojmo. 

Stellka s Jurajom Kemkom, v rozprávke pomocníkom Vodnej pani Fedorom, v šatni. 

Postavu dospelej princeznej Hanky zverili mladej českej konzervatoristke Dariji Pavlovičovej. "Postava Hanky je veľmi optimistická. Na všetko pozerá pozitívne," hovorí o svojej prvej veľkej role. Zaujímavosťou je, že premiérovo si hlavnú postavu zahral aj Jakub Spišák (mlynárov syn Jakub, Hankin záchranca a milý).  Jakub sa narodil práve na Štedrý deň, preto tvrdí, že to bude pre neho tohto roku najkrajší darček. Rozprávku O liečivej vode, ktorú RTVS pirpravila v spolupráci s Českou televíziou a Trigonom, uvidíme totiž v premiére na Štedrý deň. 

Rozprávkové Hanky vo veku 8 a 18 rokov - naša Stellka Vidanová a česká herečka Darija Pavlovičová. 

Zdroj: Eurotelevízia a náš tip na vianočný televízny program. 

Oficiálna upútavka na rozprávku...



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku