Ľudia pre Malacky » Kláštorné námestie bude opäť centrom tvorivosti

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Kláštorné námestie bude opäť centrom tvorivosti

Malacká šošovica sa takmer po dvoch rokoch uskutoční už túto sobotu 28. 8. na Kláštornom námestí v čase od 9.00 h do 15.00 h. Vzhľadom na pandemickú situáciu a opatrenia s ňou spojenými pôjde najmä o trh, no jedného špeciálneho hosťa na ňom privítajú - Macka v podaní Divadla FALANGÍR.

Remeselný trh

"Ťažiskom Malackej šošovice bude remeselný trh. Tradične v ňom dávame priestor šikovným ľuďom najmä z Malaciek a okolia. Sú to známi predajcovia, niektorí od roku 2014 nevynechali ani jednu "šošovicu". Sme už takou pomyselnou rodinou a bolo nám ľúto, že sme sa dlho nestretli. Aj napriek stále sa meniacim a sprísňujúcim sa podmienkam sme sa v úzkom organizačnom tíme rozhodli, že podujatie koncom augusta v Malackách zorganizujeme. Do poslednej chvíle to bolo pre nás napínavé. Ak by sa Malacky ocitli v oranžovej farbe, podujatie by sme museli zrušiť," hovorí Lucia Vidanová. Teraz už však naplno hlásia, že v priestore na Kláštornom námestí bude v sobotu pripravených tridsaťšesť stánkov. Ktoré? Odpoveď nájdete v mapke :) 


Foto: Barbora Cholková

"Prosíme návštevníkov podujatia o dodržiavanie R.O.R. prístupu. Tiež o pochopenie, že tentokrát bude Malacká šošovica bez gastrostánkov. Ak však budete mať chuť na kávičku, môžete prejsť cez cestu do Santa Café. Zdravé dobroty bude mať nachystané aj susedné Break & Bistro Coffee. Nebude chýbať šošovicová polievka, cviklové burgre a zdravý koláčik," dodáva Vidanová. Organizátori vynechali aj sprievodné podujatia a rozsiahlejší kultúrny program. "Je nám to ľúto, ale musíme si počkať na priaznivejšie obdobie. Máme v hlave ešte veľa nápadov, ktoré sme zatiaľ nezrealizovali. Napríklad súťaž vo varení šošovice." 

SWAP zóna u Malackých zberačov

Dobrovoľné zoskupenie miestnych ekoaktivistov Malackí zberači, ktoré od roku 2015 organizuje v Malackách a okolí rôzne ekoaktivity, sa na Malackej šošovici predstaví po druhýkrát. Pre návštevníkov Malackej šošovice pripravili SWAP (bazár noseného oblečenia). "Tým chceme prispieť k zníženiu tvorby textilného odpadu. Za symbolický poplatok (1 €, 3 € a 5 €) si budú môcť návštevníci vybrať oblečenie, ktoré sa im bude páčiť. Zároveň k nám môžu priniesť aj vlastné (nepoškodené a opraté) oblečenie, ktoré vytriedili vo svojich šatníkoch. Nepredané oblečenie a výťažok z celej akcie venujeme Azylovému centru Betánia v Malackách, ktoré pomáha ľuďom v núdzi," avizujú. 

Foto: archív Malackých zberačov

Macek na Malackej šošovici

Kto by nepoznal v Malackách legendárneho Macka, ktorého zábudlivosť je pamätne zaznamenaná v ľudovej piesni, ktorá preslávila Malacky snáď na všetkých kontinentoch. 

„Macek je naliehavá otázka a bude potrebné pokračovať vo výskume, lebo národ potrebuje odpovede. Berieme to ako zodpovednosť voči ľudstvu,“ vyslovil sa Stano Bellan, emeritňí tajemník Medzinárodňí konferencije o Mackovi.

Na niektoré otázky prináša odpovede priamo do dejiska Malackej šošovica Divadlo FALANGÍR. "Divadelný kus v podobe jarmočného predstavenie divadla FALANGÍR je skromným príspevkom k výzve pána tajomníka Bellana. Verná rekonštrukcia najintímnejšieho prostredia osobnosti Macka priamo v rodinnom zázemí vznikla na základe mnohých vedeckých faktov odprezentovaných na troch medzinárodných konferenciách. Práve fakty tvoria základ mizanscén - akoby povedal Sergej M. Ejzenštejn. Spoznajte spolu s nami nielen populárnu manželku Macka ale i potomstvo Mackovcov v divadelnej upútavke, ktorú odprezentujeme práve pre vás kde inde ako na Malackej šošovici," prezradila režisérka Beina Reifová.

O 11.00 h ste všetci pozvaní na Kláštorné námestie na svetovú premiéru tohto počinu. Tešíme sa. 

 



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku