Ľudia pre Malacky » Slovenská sporiteľňa predáva svoju budovu

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Slovenská sporiteľňa predáva svoju budovu

Slovenská sporiteľňa predáva cez viacero realitných spoločností svoju administratívnu budovu na Kláštornom námestí. Trojpodlažný objekt pritom prešiel pred rokom kompletnou rekonštrukciou, redakcia LPM.sk zisťovala, aké dôvody k odpredaju Slovenská sporiteľňa má a či sa z budovy bude sťahovať.

„V prípade pobočky Slovenskej sporiteľne v Malackách sme sa rozhodli budovu odpredať, keďže banka využíva už len prízemie a zvyšok je nadrozmerný. Neznamená to však, že sa sťahujeme. V týchto priestoroch zostaneme aj naďalej v dlhodobom spätnom nájme,“ reagoval hovorca Slovenskej sporiteľne Štefan Frimmer.

„Informácie o predaji tohto objektu poskytuje banka záujemcom o kúpu vo forme minimálnej predajnej ceny, znaleckého posudku na technický a právny stav nehnuteľnosti, rozsahu spätného nájmu, iných podmienok spätného nájmu (doba, rozsah služieb a pod), formulára pre cenovú ponuku atď.,“ dodal Frimmer.

Je o budovu záujem? Inzerát je už dlhšie v ponuke aj realitnej spoločnosti Remax Happy. Možno sa tu dozvedieť základné údaje o objekte: podlahová plocha 1 036 m2, plocha spätného nájmu 396 m2, plocha pozemku 724 m2, 3 podlažia, pričom podkrovie budovy je dlhodobo nevyužívané a je tu možnosť zriadenia bytových jednotiek.

Podľa Jany Vinšovej, ktorá odpredaj za Remax Happy rieši, o kúpu budovy prejavil záujem investor, ktorý  nepochádza z Malaciek, ale je z opačného kúta Slovenska. „Priestory nemá záujem využívať, chce ich prenajímať. Slovenská sporiteľňa si vezme do prenájmu tretinu objektu – celú plochu prízemia,“ dodala. Podľa nej je aj garancia spätného nájmu lákadlom pre budúceho majiteľa budovy. Sporiteľňa podpíše nájomnú zmluvu na desať rokov. Investorovi tak zaistí z časti návratnosť do kúpy vložených prostriedkov. Podľa údajov realitky by chcela banka za budovu zinkasovať 700 000 €.

Banka na tomto mieste sídli už od konca 19. storočia. Výborne to dokumentuje príspevok na portáli www.malackepohlady.sk Genius loci (10) – Sporiteľňa. Pôvodnú budovu, akú si väčšina z nás pamätá, v 90. rokoch zbúrali a na jej mieste postavili novú. Otvorili ju 24. marca 2000.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia komerčná banka na Slovensku s najväčšou sieťou obchodných miest, ktorú aktuálne tvorí 300 pobočiek, 10 SPOROcentier bývania a 18 firemných centier. Jej prevádzkovanie sa neustále zefektívňuje, aby banka dokázala čo najlepšie vyhovieť požiadavkám klientov na poskytovanie komplexných bankových služieb v príjemnom prostredí.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

20.07.2012 17:06:25 | pre pseudo redakciu LPM.sk

Prestante stale kopirovat texty, ktore vam nepatria a dokonca ich upravujete a neuverejnujete zdroj! Amateri!
...neustále zefektívňujeme, aby sme dokázali čo najlepšie vyhovieť požiadavkám našich klientov na poskytovanie komplexných bankových služieb v príjemnom prostredí....

To akoze SLSP patri vam? :-D

20.07.2012 17:38:17 | Lucia Vidanová

pre pseudo redakciu LPM.sk, teda toho, kto sa z nejakého dôvodu bráni vystupovať pod vlastným menom.

Ak ste si nevšimli, tak je to odlíšené kurzívou. Text je od hovorcu Slovenskej sporiteľne, ktorý ho redakcii poskytol v oficiálnom stanovisku a kurzívou uvedená časť bola jeho súčasťou. Chyba bola v tom, že zostala ako jeho priama reč v druhej vete, čo so prehliadla a už som to dala do trpného tvaru. Vďaka za galantné upozornenie :)

Redakcia v žiadnom prípade nenarúša autorské práva. Text som pripravila konkrétne ja a ako absolventka žurnalistiky (PhDr.) zaň garantujem a odmietam vaše obvinenia z kopírovania cudzích textov bez uvedenia zdroja.

To vôbec nie je náš štýl a hlavne to nie je profesionálne.

20.07.2012 19:29:56 | Malačan

Toľko sebareflexie by som od suverénky absolventky žurnalistiky PhDr teda nečakal.
"Chyba bola v tom, že zostala ako jeho priama reč v druhej vete, čo so prehliadla a už som to dala do trpného tvaru. Vďaka za galantné upozornenie :)"
To je čítankový príklad, ako nemá žurnalistika fungovať. Najskôr popíšem kopec nezmyslov a potom , keď ma nejaký neprajník na to upozorní, sa ho snažím znemožniť, pretože veď ja som PhDr!!!
Len tak na okraj. Pod príspevkom Slovenská sporiteľňa predáva svoju budovu, nie je uvedený autor, ale Ľudia pre Malacky.
"pre pseudo redakciu LPM.sk, teda toho, kto sa z nejakého dôvodu bráni vystupovať pod vlastným menom. "
Katastrofa, katastrofa, katasrtofa!!!!!!!!!

20.07.2012 20:14:55 | Lucia Vidanová

Pre Malačana.

Je úplne bežnou praxou, že sa redaktori nepodpisujú pod každý príspevok, ale pri redakčnej práci môžu použiť aj všeobecné označenie - redakcia. V prípade LPM.sk sa zaužívaným spôsobom uvádza Ľudia pre Malacky. Robia to všetky médiá, aj printové, aj elektronické. Tu je ukážka napríklad z malacky.sk http://www.malacky.sk/index.php?page=clanok_cely&id=2725, kde je uvedená len skratka -red-

Keďže som chcela zareagovať ako osoba, ktorá príspevok pripravila, tak mi prišlo prirodzenejšie reagovať pod vlastným menom. Hlavne vtedy, ak sa tu niekto snaží naznačiť, že sú v ňom použité amatérske praktiky. Prirodzene sa bránim aj argumentom, že som odbor, v ktorom pôsobím, vyštudovala. Nie je na tom nič zlé. Myslím si, že som počas štúdia mohla dostať dosť dobré teoretické základy práce s textom a zdrojmi. Zoznámila sa s autorským zákonom a etickými kódexom, ktorým by sa mal novinár pri práci riadiť. A okrem toho už nejaký ten čas pôsobím v praxi. Inak sa tým nepotrebujem hrdiť. A ani sa podpisovať ako PhDr.

Všeobecne som si už zvykla na to, že isté osoby, používajú už svoj zaužívaný nick (napr. Malačan :), ďakujem za túto férovosť). Iní sa snažia pod rôznymi prezývkami prihlasovať viackrát, kritizovať a znechucovať prácu tvorcom tohto portálu.

Všetkým, ktorí pridávajú konštruktívne komentáre k téme, ďakujem za to, že nás posúvajú ďalej. A aj pomáhajú vychytať chyby, ktoré sa z času na čas objavia, lebo sme len ľudia a nie stroje. Robím ich aj ja, priznám to a opravím sa, poučím sa.

Niekto mi raz zvykol hovoriť, že čím kratšie sú texty, tým je menšia pravdepodobnosť mýlky. A kto nič nerobí, nič nepokazí...

A keď sme už pri tom, milý Malačan, o akých kopec nezmysloch tu hovoríte? Len som v jednej vete zabudla zmeniť osobu. :) A keby ste si ešte raz prečítali prvý komentár, tak by ste z neho vycítili ironizujúci tón. Pre mňa by bolo férové, ak by som vedela, s kým komunikujem. Guráž ma každý, kto vystupuje pod vlastným menom. Týmto určite nevyzdvihujem seba, ale všetkých ostatných, aby ste to zase nepochopili nejako ináč :)

:o) :o) :o) mňa neodradíte :o) :o) :o) (smajlíky s nosikmi, aby mi zase niekto nevyčítal, že sú neúplné ako sa to stalo už pri inej diskusii, už som si zvykla na akýkoľvek druh kritiky a len mi to pomáha obrniť sa a uisťuje v tom, že lepšie je niekedy nereagovať, lebo je to len voda na váš mlyn)

21.07.2012 06:07:27 | Malačan

Čo sa smajlíkov týka, v tom sa asi nezhodneme. Ja som si obľúbil tých s nosíkom :-). Prajem Vám pekný, (i keď to vyzerá tak, že upršaný) deň. :)!!!!

21.07.2012 12:48:53 | Dusan C

Tie smile-ky :o) su mile a ked sa clovek poriadne pozrie zisti,ze sa docela podobaju na zvieratko z erbu ,ale ani toto inteligentne zviera sa urcite nepodoba na bytosti co ziju medzi nami a hlavne asi cele dni su nezamestnany!

21.07.2012 16:28:43 | pre pseudo redakciu LPM.sk

Pani Vidanova ale vy tie chyby robite casto ;) nebyt tlacovich sprav a podobnych veci tak by LPM davno prestalo fungovat ;)

21.07.2012 17:11:27 | Zuzana Baligová

PRE: pre pseudo redakciu LPM.sk

Premýšľam, o čo Vám vo Vašich komentároch ide. Možno som na správnej ceste vo svojej úvahe a možno nie. Jedno však viem, nerobíte to s dobrým úmyslom. A to je práve ten rozdiel, v ktorom sa s Luckou Vidanovou odlišujete. V jej práci, ako aj vo výsledkoch z nej, cítiť dobrý úmysel.

Váš komentár, v ktorom hodnotíte počet chýb redakcie vyznel v predchádzajúcom komentári dosť nešťastne. V časti Vášho výroku - cit.: nebyt tlacovich sprav - by ste mali trošku pritvrdiť :-).

21.07.2012 18:38:58 | pre akože redakciu LPM

Ke tu boli pridavane prispevky k teme zdravotne sestry, tak ste ich mazali a nakoniec ste znemoznili pridavanie prispevkov k teme zdravotnych sestier z "odovodnenim", ze nebudete zverejnovat prevzate clanky, alebo odkazy na ne.

No ked to robi vasa akoze redakcia, tak je vsetko OK.

Kritizujete inych, no sami si nevidite od konca nosa dalej a ste podstatne horsi

no fuj vazena akoze redakcia LPM

22.07.2012 07:47:16 | pre pseudo redakciu LPM.sk

Nebyt pavilonu na vakciny tak o vas pomaly nikto nevie... Pani Vidanova mali by ste zvazits voju pracu... Si myslite ze ked pisete pre tento akoze spravodajsky web tak vas ludia budu vsetkych volit? NIE :-D ste na omyle! :-D
Vsade na tomto akoze webe vladne cenzura a stale sa tu toci o tom istom stale tie iste informacie ;-)

22.07.2012 11:40:41 | Marcel

PRE: pre pseudo redakciu LPM.sk
ty musis byt vazne zakomplexovany clovek.

22.07.2012 14:13:38 | pre Zuzana Baligová

Aj cesta do pekla moze byt dlazdena dobrymi umyslami...

22.07.2012 16:11:21 | J.Říha

Oh, ste vy anonymní siláci. A ešte aj do žien sa púšťate. Ide z Vás strach :-) No tak poďte teda na slovíčko.

Veľmi sa divím Lucii, že vysvetľuje. Nie Lucia, nevysvetľuj. Ak sa stala niekde pravopisná chyba, urobí sa oprava, ide sa ďalej. Ak sa stala niekde formálna chyba, urobí sa oprava, ide sa ďalej. To sú pre mňa tak nepodstatné veci v živote, že sa až divím, čo niektorí riešia. Na margo toho, ak sa v texte použije kópia výňatku o banke - čo je štandardný postup v odpovediach na otázky novinárov zo strany veľkých komerčných inštitúcií (pripojí sa stručný súhrn informácií o inštitúcii pre prípad, že novinár uvádza informácie v úvode článku), mala by byť označená. Bystrému oku treba poďakovať, žiarlivcom a ohrdnutým treba popriať veľa ďalšej vody na mlyn, dodáva im to zmysel svoje práce (snáď nie žitia).

Pre ohrdnutú zdravotnú sestru. Ja nepotrebujem poznať Vaše meno. Ospravedlňujem sa za to pomenovanie, ale mne stačí vidieť spôsob a zmýšľanie. Postrehol som viacero Vašich príspevkov a konečne ste ukázali pravý dôvod štuchancov do Lucie Vidanovej a iným členom ĽPM, ktorí vo voľnom čase a bez úhrad držia tento portál. Ak ste potrebovali dostať Vašu tému do povedomia, Lucia Vidanová Vám bola dobrá. Keď odkrývala Lucia Vidanová pozadie Medirexu, tlieskali ste jej. Keď sa Lucia Vidanová pýtala za Vás vedenia Nemocničnej, lebo ste nedokázali vyjsť zo svojej anonymity, ďakovali ste jej. Ale keď téma ustala, zatracujete ju a celú redakciu LPM.sk.

Zamysleli ste sa v prvom rade o tom, prečo sa téma neudržala? Snažte sa pritom pochopiť aj to, že v právnych krokoch a podnetoch, ktorými ste mali redakciu LPM.sk doplniť v najvhodnejšom čase, Vás nemohol nikto zastúpiť. Tieto slová som Vám opakovane tlmočil osobne na stretnutiach. Mali ste a máte otvorené dvere, ak by ste chceli čokoľvek z Vašich aktivít v prospech riešenia problému zverejniť. Nevyužili ste to. Snažte sa pochopiť aj to, že právnu zodpovednosť nenesiete Vy, nenesie Lucia Vidanová, ale vlastník domén a prevádzkovateľ stránky. Pre Vás je jednoduchšie anonymne uvádzať dojmy v diskusiách, ako by ste mali napísať článok, podpísať sa pod neho, a nechať ho tu zverejniť. Túto možnosť pritom slobodne využíva viacero ľudí. Potom ok, ale Vašu súčasnú formu kritiky odmietam.

Pre predčasne sa vytešujúceho fanúšika a zdravotnú sestru v jednom. To, že Vám tento portál leží v žalúdku, je Vaša vec. Každý si vyberá, čo sleduje. Tak ako ja som posledný raz otvoril malacky.sk pri vakcinárni niekedy v máji a odvtedy tú potrebu nemám. Ale Vy nie, Vy dobre viete, že si tento portál otvoríte (čo je fajn, aspoň spoznáte iný pohľad ako je ten mestský) každý deň a snoríte. Mne osobne to energiu neodoberá, mne to energiu dodáva, pretože pokiaľ tento portál nebude v područí tých, ktorí radi informácie pred nami zakrývajú, a pokiaľ bude prekážať špekulantom, budeme aj naďalej slobodne zverejňovať naše články a názory v nich, budeme prezentovať návrhy poslancov a diskutovať o nich.

Záverom tri poznámky pre všetkých.

1. To, že sa niektoré články uvádza redakcia LPM.sk pod názvom ĽPM, je štandardné. Pokiaľ to nie je autorský článok, ktorý si uverejňuje občianske združenie samo - napr. ABC Malacky, mestská organizácia - napr. CVČ, MCK atď., tak radšej nech sa uvedie ĽPM. Viacero článkov vzniká totiž tak, že na ňom pracuje viacero ľudí, od nápadu k spracovaniu, jazykovej korektúry, formálnej úpravy atď. Z tohto pohľadu názor jedného diskutujúceho je úplne bezvýznamný.

2. Je uhorková sezóna. To ste asi postrehli na viacerých weboch a vôbec celoštátnych denníkoch. A keď už by sme mali byť féroví k sebe, možno príliš zbrklo píšete a nepoužívate fakty, ja som si tú námahu dal. Z posledných autorských 40 článkov sú 4 tlačové správy. Ja som s touto bilanciou veľmi spokojný.

3. Toto nie je spravodajský web. Založili sme web ako skupina poslancov a členov občianskeho združenia, pretože sme chceli dať priestor prezentovať názory, zverejňovať na diskusiu naše návrhy, rovnako umožniť zverejňovať články občianskym združeniam, ktoré by inak takúto možnosť nemali. Myslím si, že keby sme tu dali aj na týždeň skákajúcu opičku na fotke, je to naša vec. Ale neurobíme to, prečo? Pretože si tento portál získava čoraz väčšiu pozornosť Malačanov a okolia, a cítime zodpovednosť a pokoru k ich dôvere. Pravý spravodajský web máte na malacky.sk, a platíte si ho z vlastných daní nemalou sumou (otvorte si rozpočet mesta na rok 2012 a študujte). Pokiaľ bude tento web platený z našich príspevkov, Vaše "múdrosti" si nechajte na doma. Ak máte naopak podnetné návrhy, čo by sme mohli zlepšiť, sem s nimi.

22.07.2012 20:22:48 | pre pseudo redakciu LPM.sk

Ved to... Vlastne na spravodajskom portale nepisu poslanci ale o poslancoch... Prinasate neobjektivne spravy!

22.07.2012 21:43:51 | pre J.Říha

....................................................................................................................

22.07.2012 22:40:53 | Juraj

Pre J.Říhu :

Konečne odborné a trefné stanovisko ...Lucku treba podržať a pochváliť za jej snahu, a nie hľadať preklepy a pod...

22.07.2012 23:23:54 | J.Říha

Milá zdravotná sestra, adresujem Vám posledné slová, viac sa mi nežiada. Triafali ste sa do Lucie Vidanovej, triafali ste sa do Zuzany Baligovej, triafate sa do redakcie, triafate sa vlastne do každého, kto Vám nevyhovie. Viackrát sme Vám adresovali výzvu, ak chcete zverejniť článok, pošlite. Ak chcete informovať čitateľov, Malačanov, možno Vašich posledných podporovateľov, tak zvoľte kultivovanejšiu formu.

Jediné, na čo ste sa zmohli v reakcii na moje argumenty, je 117 bodiek. Gratulujem Vám k tomu, stratili ste poslednú možnosť vecnej diskusie.

23.07.2012 01:03:23 | Jana V.

Som pravidelnou čitateľkou Vášho portálu a veľmi Vám ďakujem za informácie ktoré zberáte z rôznych časopisov a médií a takto nám kompletne pripravíte postrehy a reakcie na dianie v našom meste. Ako dôchodkyňa si nemôžem dovoliť kupovať denne noviny a časopisy a nejaká relácie vysielaná v TV mi ujde a tu mám všetko ako na dlani.Ja som nadmieru spokojná, len tak prosím ´ďalej. Neviem si už ani predstaviť jeden večer že aby som sa nepozrela na váš portál a je mi jedno že preberáte informácie z iných médii. Dôležité je aby boli vecné a zrozumiteľné a oni sú. Lucku Vidanovú poznám ako dievčatko, vždy bola veľmi milá a spravodlivá. Ona sa narodila s novinárč inou v krvi. S pani Baligovou som sa stretla v SP keď som potrebovala poradiť. Bola veľmi ústretová a ochotná hoci to nebola jej práca. Žena na správnom mieste. Takýchto vecí si všímajte a nie nejakej malej chybičky. Z ich článkov je vidieť, že sa snažia nazbierať čo najviac informácií k danej téme a nám ju predložiť. To môže byť veľa informácií ktoré musia naštudovať, prečítať atď. Verím, že väčšina čitateľov tohto portálu je im vďačná. Ja veľmi. Prajem Vám veľa trpezlivosti a zdravej dravosti. Nenechajte sa odradiť. Vaša vďačná čitateľka. Jana V.

25.07.2012 15:46:43 | Marcel

Ja sa cudujem ze na tie ich zvistlive argumenty aj reagujete. Co komentar to nejaka vycitka. Predsa ak to nechcem citat tak to nebudem a ak sa mi nepaci tak nebudem predsa na ten ci onen web chodit. Vazme si pracu akejkolvek informacie a vobec niekoho kto ma zaujem informovat ludi co sa vlastne v tomto ,,cudnom,, meste deje. Drzim palce LPM.