Ľudia pre Malacky » V piatom obvode je obnovený ďalší vnútroblok

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

V piatom obvode je obnovený ďalší vnútroblok

V lokalite Ulice 1. mája je obnovený v poradí už štvrtý vnútroblok, konkrétne na Martina Rázusa oproti Centru voľného času, ku ktorému sa vystaval aj nový spojný chodník. Podľa poslanca za tento mestský obvod Pavla Tedlu ide o systematické rekonštrukcie, ktoré presadzoval počas celých štyroch rokov. V súčasnosti sa podľa poslanca pripravuje rekonštrukcia samotnej Ulice Martina Rázusa a Sasinkovej s 1. mája.

Vedenie mesta sa venuje komplexným rekonštrukciám ulíc počas celých štyroch rokov, na tento účel výrazne navýšilo objem vyčlenených peňazí. Jedným z cieľov bolo postupne obnoviť vnútrobloky na Ulici 1. mája, čo je aj základnou snahou poslanca za tento volebný obvod Pavla Tedlu. Z jeho iniciatívy sa dokončila kompletná rekonštrukcia v poradí už štvrtého vnútrobloku v tejto lokalite.

Zrekonštruovaný vnútroblok na Martina Rázusa oproti Centru voľného času.

Vo vnútrobloku boli kompletne odstránené staré panely a štrkové lôžko. Vybudované boli nové chodníky k bytovým domom, podkladové vrstvy na parkovisko zo zámkovej dlažby a tiež odvodnenie striech bytových domov do záchytného ekodrenu. Pribudli sadové úpravy a očakáva sa osadenie verejného osvetlenia, ku ktorému je urobená už príprava. Doteraz vnútroblok nebol osvetlený. Na žiadosť obyvateľov bolo z vnútrobloku vysunuté nádoby komunálneho odpadu, pre ktoré bolo z boku bytového domu vybudované nové stojisko. Časom by ho mali nahradiť nové polopodzemné kontajnery, čím dôjde k zrušeniu ďalšieho stojiska medzi stromami v parčíku pri Centre voľného času.

Na schéme je vidno rozsah už zrekonštruovaných vnútroblokov.

Pripravuje sa aj zásadná obnova Sasinkovej ulice s 1. mája

K téme vnútroblokov sme položili otázky poslancovi Pavlovi Tedlovi:

LPM.sk: Prečo práve vnútrobloky na 1. mája?
P. Tedla: "V našom piatom obvode bolo mnoho nedoriešených vecí, keďže obvod je územne veľmi členitý. Patria doň rodinné domy, bytové domy aj mestské zariadenia. S kolegyňou poslankyňou Katkou Trenčanskou sa snažíme celé štyri roky prinášať riešenia na problémy, ktoré nás v obvode trápia. Vnútrobloky boli jedným z nich. Nebolo tu investované dlhé desaťročia a odzrkadlilo sa to na ich stave. Vo viacerých boli staré štrky a ľudia doslova parkovali v kalužiach a paneloch. Preto sme dohodli s vedením mesta postupnosť ich obnovy a ideme podľa tohto plánu."

LPM.sk: Ktoré už prešli obnovou?
P. Tedla:
"Na úvod musím pripomenúť, že pri každom jednom ide o komplexnú rekonštrukciu. Týmto spôsobom už bol obnovený vnútroblok za Mestským centrom sociálnych služieb či ďalší v križovatke ulíc Pribinova a 1. mája. V minulom roku sa dokončil vnútroblok pri Spojenej škole, s ktorým sa zrekonštruovali všetky spojné chodníky od Záhoráckej až po 1. mája. Ako štvrtý v poradí sa dokončil terajší vnútroblok na Martina Rázusa oproti Centru voľného času, do ktorého už vedie nový spojný chodník z ulice."

LPM.sk: Dostali sme otázku od čitateľov, prečo sa nezrekonštruovalo aj parkovisko pred Centrom voľného času. Prečo teda?
P. Tedla: "Je to z dôvodu, že mesto sa uchádza projektom dostavby Centra voľného času o dotáciu z eurofondov. V prípade úspechu budú cez toto parkovisko chodiť stavebné autá a mohlo by prísť k jeho poškodeniu."

LPM.sk: Koľko vnútroblokov ešte treba zrekonštruovať?
P. Tedla: "Zostáva ešte jeden pri Rulete a tiež riešime rekonštrukciu prístupovej cesty ku garážam pri Inštalmonte. Takisto ulica Martina Rázusa, ktorej rekonštrukcia bude veľmi nákladná. Ale zaslúži si svoje dokončenie, nakoľko sú tam aj zle vyspádované cesty, čo spôsobuje v daždivých dňoch ich záplavy. S vedením mesta sme začali tiež komunikovať prípravu obnovy centrálnej Sasinkovej ulice a 1. mája. Chceli by sme, aby sa okrem nového asfaltového povrchu pri tejto rekonštrukcii opravili tiež chodníky. Mestský úrad je už aktívny a zabezpečil na túto rekonštrukciu pozemky, keďže chceme rozšíriť križovatku pri Bille, aby sme posilnili problémový výjazd a prejazd touto križovatkou.“



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku