Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

SME píše o napojení na mafiu

SME píše o napojení na mafiuPodľa celoštátneho denníka SME je kauza malackého primátora nejasná a podľa denníka sú od začiatku pochybnosti o postupe viacerých zložiek polície. Rezort vnútra potvrdil informáciu SME, že o vyšetrovanie sa už zaujímal aj minister Roman Mikulec (OĽaNO).

Šošovicování v časech korony

Šošovicování v časech koronyObčianske združenie Malacká šošovica prichádza v časoch koronavírusu, ktorý znemožnil organizovanie májových trhov Malackej šošovice, s originálnym nápadom. Ponúklo možnosť stálym predajcom, aby sa predstavili virtuálne na webe sosovicovani.sk.

Dobrovoľníci v spolupráci s mestom pomáhajú seniorom

Dobrovoľníci v spolupráci s mestom pomáhajú senioromV záujme chrániť tých najzraniteľnejších – našich seniorov – vznikla v Malackách dobrovoľnícka nakupovacia iniciatíva - DOBROMA. Za jej vznikom stoja malacké občianske združenia – Majella, Malacká šošovica, Malacké pohľady a Malarock.

Aj v Malackách už môžete nakupovať bez obalov

Aj v Malackách už môžete nakupovať bez obalovTrend bezobalových obchodov na Slovensku stále rastie. Na Západnom Slovensku, kde ich je aktuálne asi dvadsaťpäť sieť predajní so zero waste prístupom, doplnili dve prevádzky nedávno otvorené v Malackách - od decembra Ťuli a Ťuli na Pezinskej ulici a od januára Vrecúško na Malom námestí.

Od decembra platia nové pravidlá parkovania

Od decembra platia nové pravidlá parkovaniaOd 1. decembra minulého roka platí novela zákona, ktorá upravila okrem iného aj podmienky parkovania na chodníkoch. Mestská polícia informovala obyvateľov o najčastejších miestach, kde došlo k zmene pravidiel parkovania.

V sobotu sa budú sadiť stromy

V sobotu sa budú sadiť stromyMalackí zberači sú mladí nadšenci, ktorí vyvíjajú aktivity smerujúce k zlepšeniu životného prostredia. Organizujú zbery odpadov v lesoch, šíria osvetu o dôležitosti separovania odpadu, zúčastňujú sa celomestských podujatí ako napríklad Deň detí. Zapojili sa aj do jesennej Malackej šošovice. Najnovšie iniciujú výsadbu stromov v meste. Už túto sobotu 16.11. Pridajte sa.

Komunikačná aplikácia VstupKo už čoskoro

Komunikačná aplikácia VstupKo už čoskoro Malacká nezisková organizácia Vstúpte, ktorá poskytuje sociálne služby ľuďom s mentálnym postihnutím, uspela v tvrdej konkurencii v grantovom programe Digitálne technológie pre dobro 2019 Nadácie Slovak Telekom pri Nadácii Pontis. Do Vstúpte získali 7000 € určených na vývoj komunikačného softwaru. Ten bude onedlho bezplatne k dispozícii.

Zabehnite maratón za minútu a podporte Vstúpte

Zabehnite maratón za minútu a podporte VstúpteDá sa maratón zdolať za jednu minútu? Nič nie je nemožné. Najmä, ak sa spoja dobroprajní ľudia s úmyslom podporiť dobré projekty. Aj v tomto roku Nadácia Pontis vyhlasuje 24-hodinový darcovský maratón. Uskutoční sa vo štvrtok 22. 8. a je do neho zapojená aj malacká nezisková organizácia Vstúpte.

V svete Vstúpte

V svete VstúpteNezisková organizácia Vstúpte už viac ako desaťročie organizuje Malacky bez bariér - hepeningové podujatie určené pre školákov a škôlkarov, počas ktorého približuje talenty a zručnosti svojich klientov s mentálnym postihnutím deťom. Inak tomu nebolo ani minulú stredu 26. 6., kedy sa celý vstupácky svet preniesol do Zámockého parku.

Pre lepšie porozumenie

Pre lepšie porozumenieNezisková organizácia Vstúpte uspela v tvrdej konkurencii v grantovom programe Digitálne technológie pre dobro 2019 Nadácie Slovak Telekom pri Nadácii Pontis. Z 37 oprávnených žiadateľov do finále postúpilo desať projektov. Hodnotiaca komisia vybrala 5 finalistov a rozdelila sumu 30 000 €. Do Vstúpte získali 7000 €.

Do Malaciek prichádza ďalší projekt z dielne Art of Space

Do Malaciek prichádza ďalší projekt z dielne Art of SpaceSpustil sa predaj bytov v novom bytovom dome projektu CORVUS z architektonickej dielne Art of Space. Projekt prináša pestrú škálu svetlých bytov od jednoizbových cez ekonomické dvojizbové byty až po rodinné trojizbové a štvorizbové byty s terasou, pozemkom alebo zelenou záhradou.

Skvalitniť verejné politiky môžete aj vy, vyjadrite sa na stretnutí

Skvalitniť verejné politiky môžete aj vy, vyjadrite sa na stretnutíV stredu 22. mája sa v Malackách o 14.00, 16.00 a 18.00 h uskutoční stretnutie pre fokusové skupiny, ktoré realizuje Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v rámci národného projektu „Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti“. Hlavným cieľom národného projektu je kvalitnejšia tvorba verejných politík pomocou získavania relevantných dát a informácií o celej občianskej spoločnosti.

Malačan František pracuje vo Volkswagen Slovakia s celou rodinou

Malačan František pracuje vo Volkswagen Slovakia s celou rodinouJedným z približne 350 Malačanov, ktorí pracujú v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia, je aj František Závoník. U najväčšieho súkromného zamestnávateľa na Slovensku pôsobí už od roku 1999 ako výrobný pracovník.

Výstava psíkov má svojich šampiónov

Výstava psíkov má svojich šampiónovV nedeľu 17. júna patrilo Športovo -kynologické Centrum Canisland deťom a ich štvornohým kamarátom. Centrum voľného času v spolupráci so Signum Laudis a Canisland Malacky pre nich zorganizovalo 4. ročník Výstavy mladých vystavovateľov „psích miláčikov“.