Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Poslanci schválili stratégiu rozvoja mesta do roku 2030

Poslanci schválili stratégiu rozvoja mesta do roku 2030Na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí mestské zastupiteľstvo schválilo Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja mesta Malacky na roky 2022- 2030. Ten určuje strategické výzvy a prináša prioritné projekty, ktoré by mali napomôcť k ich realizácii.

Arriva stavia čiernu stavbu pri vstupe do Malaciek

Arriva stavia čiernu stavbu pri vstupe do MalaciekPoslanci upozornili na podozrivú stavbu pri vstupe do Malaciek od Plaveckého Štvrtka. Za čerpacou stanicou Dapax si svoje priestory zriadila Arriva, ktorá nedávno uspela v krajskej súťaži na autobusovú prepravu. Z dostupných informácií vyplýva, že Arriva túto stavbu realizuje bez povolení.

Poslanci prerokujú návrh mestského rozpočtu na rok 2022

Poslanci prerokujú návrh mestského rozpočtu na rok 2022Mestské zastupiteľstvo má pred sebou posledné tohtoročné zasadnutie. Vo štvrtok 9. decembra by mali poslanci okrem iného prerokúvať aj návrh mestského rozpočtu na budúci rok. Podľa zverejneného návrhu by malo mesto hospodáriť so sumou zhruba 28 miliónov eur. Objemný je aj investičný plán v sume takmer 9 miliónov eur.

V októbri sa začne rekonštrukcia Záhoráckej

V októbri sa začne rekonštrukcia ZáhoráckejRegionálna cesta na Záhoráckej ulici v úseku od Dolného kostola po výjazd z Malaciek prejde obnovou. Rovnako sa budú rekonštruovať úseky v Kostolišti.

Za diaľnicou má vyrásť obytná štvrť Mayer

Za diaľnicou má vyrásť obytná štvrť MayerMalacky sa majú rozrásť o ďalšiu rezidenčnú štvrť Mayer. Zmena územného plánu mesta bola schválená ešte v roku 2013. Projekt nadobúda reálne kontúry až v týchto mesiacoch, kedy investor predstavil aj detailnejšie informácie. Ako prvé sa majú podľa našich informácií realizovať rodinné domy.

Na jeseň sa spustí výstavba komunitného centra

Na jeseň sa spustí výstavba komunitného centraMestský úrad spustil obstarávanie dodávateľa nového komunitného centra v areáli Centra voľného času. Stavebné práce by sa mali začať na jeseň.

Mesto obstaráva dodávateľa cyklotrasy cez centrum

Mesto obstaráva dodávateľa cyklotrasy cez centrumMestský úrad obstaráva dodávateľa stavby druhej cyklotrasy, ktorá prepojí Družstevnú ulicu s Nádražnou ulicou. Samostatne vedená cyklotrasa v dĺžke viac ako 2 km sa financuje z eurofondov.

Mesto vyhlásilo súťaž na podobu kultúrneho domu

Mesto vyhlásilo súťaž na podobu kultúrneho domuPodobu kultúrneho domu v centre Malaciek budeme poznať začiatkom budúceho roka. Mesto koncom minulého týždňa začalo verejné obstarávanie na dodávateľa kompletnej projektovej dokumentácie pre kultúrny dom až do stupňa realizácie stavby formou architektonickej súťaže návrhov.

Nárast cien stavebných materiálov spôsobuje problémy

Nárast cien stavebných materiálov spôsobuje problémyV ostatných týždňoch sa prepisujú tabuľky cien stavebných materiálov aj o desiatky percent nahor. Takýto prudký nárast komplikuje dokončenie rozostavaných stavieb. Situáciu sa pokúša riešiť už aj ministerstvo dopravy.

Workout ihrisko v Zámku sa rozšíri

Workout ihrisko v Zámku sa rozšíriVonkajšie ihrisko na cvičenie v Zámockom parku sa bude rozširovať. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili peniaze na zakúpenie ďalšej zostavy.

Mesto odstránilo nelegálny zákaz vjazdu

Mesto odstránilo nelegálny zákaz vjazduNa parkovisko pred štátnou políciou mala dlhé roky verejnosť zákaz vjazdu. Mesto zistilo, že polícia osadila značenie nelegálne a značenie odstránilo. Obyvatelia tak už môžu v plnej miere parkovať priamo pred budovou.

Detské ihrisko pred športovou halou sa bude rekonštruovať

Detské ihrisko pred športovou halou sa bude rekonštruovaťPoslanci na svojom včerajšom zasadnutí schválili peniaze na obnovu detského ihriska pred športovou halou Malina. Detské ihrisko sa má rekonštruovať postupne.

Na území mesta môže vzniknúť až 12 km cyklotrás

Na území mesta môže vzniknúť až 12 km cyklotrásMalacká radnica vysvetlila, že aktuálne eurofondy neumožňujú rekonštruovať miestne komunikácie. Jedným z oprávnených cieľov je však výstavba nových cyklotrás. Preto sa okrem už schválených projektov pripravujú ďalšie, ktorými má postupne vzniknúť ucelená sieť vnútromestských cyklotrás.

Malacky majú ďalšie zrekonštruované osvetlenie

Malacky majú ďalšie zrekonštruované osvetlenieMestský úrad ukončil rekonštrukciu osvetlenia v ďalších troch lokalitách. Radnica avizuje, že pomaly dokončuje nasvetlenie doteraz neriešených lokalít a postupne bude potrebné hovoriť o ďalšej fáze veľkej obnovy.