Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Práce na podzemnej garáži sa presunuli dovnútra

Práce na podzemnej garáži sa presunuli dovnútraStavba podzemnej garáže napreduje. Podľa viceprimátora mesta Milana Ondroviča prebiehajú práce v interiéri a do mesiaca by sa mohol začať odlievať finálny povrch parkoviska. V budúcom týždni by sa podľa dostupných informácií mala začať stavba námestia.

Mesto spustilo výstavbu novej športovej arény

Mesto spustilo výstavbu novej športovej arényV lokalite bývalej píly sa začali stavebné práce k výstavbe novej športovej arény. Zahŕňa multifunkčnú a hokejovú halu. Primátor Malaciek Juraj Říha avizuje, že ďalšou v poradí bude stavba kultúrneho domu.

Primátor Juraj Říha sa bude opätovne uchádzať o dôveru Malačanov

Primátor Juraj Říha sa bude opätovne uchádzať o dôveru Malačanov Kandidátku na primátora Malaciek podali štyria kandidáti. O dôveru Malačanov sa uchádza aj súčasný malacký primátor Juraj Říha, ktorý bol pri zakladaní občianskeho združenia Ľudia pre Malacky.

Športovú arénu by mali začať stavať v septembri

Športovú arénu by mali začať stavať v septembriMesto ukončilo verejné obstarávanie na dodávateľa stavby novej športovej arény s multifunkčnou a hokejovou halou. Jej výstavba by sa mala začať v septembri.

K novej diaľničnej križovatke Studienka nebude potrebná EIA

K novej diaľničnej križovatke Studienka nebude potrebná EIAMinisterstvo životného prostredia SR ukončilo zisťovacie konanie k novej diaľničnej križovatke D2 - Studienka. Výsledkom je rozhodnutie, že nová križovatka nemusí ísť do procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie. Podľa poslanca za Rádek a Padzelek Richarda Hájka ide o dôležitý krok, ktorým sa ušetrí čas a môže pristúpiť k projektovaniu stavby.

Mesto rekonštruuje športoviská v ZŠ Záhorácka

Mesto rekonštruuje športoviská v ZŠ ZáhoráckaV základnej škole na Záhoráckej ulici sa spustili rekonštrukčné práce na oboch telocvičniach aj vonkajšom športovisku. Podľa poslankyne Viery Adamovičovej by sa v ďalšom kroku mala dokončiť obnova chodieb a školskej kuchyne.

Mesto získalo viac ako 2,6 milióna eur na kompostáreň

Mesto získalo viac ako 2,6 milióna eur na kompostáreňMesto bolo úspešné v získaní dotácie na výstavbu mestskej kompostárne, čo podľa vedenia mesta umožní ekologicky spracúvať drevnú štiepku, zelený a kuchynský odpad z domácností. Podľa primátora Malaciek Juraja Říhu sa realizáciou kompostárne snaha nekončí, mesto chce pripraviť ďalší projekt dotrieďovacej linky.

Malacká šošovica je späť na Kláštornom

Malacká šošovica je späť na KláštornomV sobotu 25. júna to bude v Malackách žiť bohatým kultúrnym životom. Na Kláštornom námestí sa opäť rozložia stánky, aby sa prezentovali šikovní ľudia z Malaciek i okolia. Malacká šošovica sa uskutoční už po šestnásty raz.

Mesto podpísalo zmluvu na výstavbu cyklotrasy

Mesto podpísalo zmluvu na výstavbu cyklotrasyMestský úrad ukončil proces verejného obstarávania na dodávateľa stavby cyklotrasy Družstevná - Radlinského. Aktuálne je proces verejného obstarávania na kontrole. Stavebné práce by mali trvať päť mesiacov.

Projektant dokončil prípravu dokumentácie k diaľničnej križovatke

Projektant dokončil prípravu dokumentácie k diaľničnej križovatkeDiaľničná križovatka D2 - Rohožník má spracovanú projektovú dokumentáciu a podľa primátora Malaciek Juraja Říhu je potrebné spustiť proces územného konania. Z pohľadu mesta ide o jeden z dvoch najväčších strategických dopravných projektov. Druhým je diaľničná križovatka D2 - Studienka so severným obchvatom od Veľkých Levár.

Spúšťa sa výstavba hromadnej garáže

Spúšťa sa výstavba hromadnej garážeStavebná firma začína práce na výstavbe hromadnej podzemnej garáže v centre mesta. Tá by mala začať slúžiť verejnosti na jeseň. Mestský úrad žiada chodcov, aby pre vlastnú bezpečnosť dodržiavali schválené dopravné značenie a neobchádzali stavenisko po štátnej ceste.

Mesto obstaráva cyklotrasu z Družstevnej na Radlinského ulicu

Mesto obstaráva cyklotrasu z Družstevnej na Radlinského ulicuMesto už nanovo vyhlásilo verejné obstarávanie na dodávateľa stavby k projektu Cyklotrasa Družstevná - Radlinského. Dĺžka realizácie je 5 mesiacov a spolu s tým sa má posúvať jedno rameno hlavnej svetelnej križovatky, čo umožní mestu rozšíriť pešie námestie nad hromadnou podzemnou garážou.

McDonalds v Malackách?

McDonalds v Malackách?O Malacky sa podľa všetkého začal intenzívne zaujímať McDonald’s, ktorý mal začať rokovania o možnostiach umiestnenia svojej prevádzky. Sama spoločnosť túto informáciu nepotvrdila, ani neodmietla.

Futbalový štadión by sa mal presunúť do nového priestoru

Futbalový štadión by sa mal presunúť do nového priestoruV Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta na roky 2022 - 2030 sa v oblasti podpory športu nachádza aj príprava zázemia pre nový futbalový štadión. Ten by mal podľa všetkého zahrnúť aj nové tréningové ihrisko.