Ľudia pre Malacky » Leto sme v ĽPM využili aktívne

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Leto sme v ĽPM využili aktívne

Leto je za nami. Žiakom začala škola, rodičia vstúpili do poslednej pracovnej dekády roka. Verím, že každý z nás si našiel aspoň časť leta, aby si oddýchol a pripravil sa na jeseň. Tá bude pestrá, čakajú nás voľby. Ja sa na toto obdobie teším. Spojené s odpočtom práce a novými výzvami. Ideme do nich oddýchnutí, plní nápadov a po boku poslancov ĽPM aj s novými ľuďmi.

Letná pauza sa tak skončila. Oddýchla si aj redakcia LPM.sk, ktorá pre vás spracúva podnety z vašich e-mailov. Tých bolo aj cez leto viacero. Koncerty, varenie gulášu, preteky, organizované výstupy do prírody... nielen to je výsledkom aktivít občianskeho sektora, ktorý v Malackách opätovne po rokoch ožíva. Potvrdzuje sa správnosť nášho cieľu, aby bolo mesto k občianskemu sektoru priateľské a otvorené.

Teší ma, že v Malackách pribúda aktívnych ľudí, ktorí majú svoje mesto radi. Dôkazom je aj nadšenie Malačanov, ktorí si splnili svoj sen. Zaviedla sa tradícia Malackej šošovice, a to je úžasné. Podpredsedníčka združenia ĽPM Lucka Vidanová má v tomto smere môj neskutočný obdiv a ja som hrdý na to, že sme spolu jeden tím. Projekty združenia ĽPM Krajšie Domky a Knižnej búdky sa tiež dostali cez leto do finále.

Leto bolo pre nás aj pracovné. Cez leto sme komunikovali s obyvateľmi pretrvávajúci problém na Družstevnej ulici. Poslanci Zuzka Baligová a Milan Ondrovič urobili maximum pre dobrú vec. Naše doterajšie kroky súvisiace s vypratávaním a búraním čiernych stavieb, ako aj návrhy na exekúcie, či predložený projekt "nahradenia vlastníctva nájmom", sú verejne známe. Slovo, ktoré som dal v súvislosti s projektom špeciálneho bývania obyvateľom Juhu na stretnutí v základnej škole, som dodržal. Nie som však spokojný s daným stavom.

Bez toho, aby ktokoľvek z ľudí pomáhajúcich obyvateľom Družstevnej ulice dostal jasný mandát a mantinely aj od verejnosti, sa vec ďalej zo strany mesta nepohne. Návrh na tiché delenie rodín priamo do obytnej zóny na Skuteckého a Hlbokú ulicu a to ešte aj bez zániku vlastníctva k pôvodnému domu nepovažujem za riešenie. Ak bude terajšia mienka ľudí, že by mesto nemalo finančne či priestorovo participovať na riešení problému, riešenie bez zmeny tohto postoja môže byť iba v rovine občiansko-právnej. Obyvateľom Družstevnej ulice som ponúkol tiež právnu pomoc pri vysporiadaní spoluvlastníckych vzťahov na spoločnom dvore, čo by ale vnieslo do susedských vzťahov s rómskou rodinou veľa emocií a sporných chvíľ.

Leto sa nepochybne nieslo v duchu škôlok. V júni sme sa postavili pred rodičov s jasným záväzkom, že do septembra pripravíme a otvoríme novú elokovanú triedu na Záhoráckej ulici. Napriek skeptickým názorom sme novú škôlku cez leto dotiahli do úspešného konca. S poslankyňou Zuzkou Baligovou sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme pracovníkom mesta pomohli zabezpečiť rekonštrukciu v termíne a vyvinuli úsilie aj k jej administratívnemu zaradeniu do siete. Naplnila sa aj moja pôvodná predstava o kapacite 46 detí, hoci bola v tomto ohľade ešte na rokovaní poslaneckého zboru v júni niektorým poslancom spochybňovaná. Som rád, že sme vytrvali a nenechali sa odradiť, pretože dnes už prijímame do novej škôlky deti, ktoré dosiahnu vek 3 rokov až v januári 2015.

Jedna z rekonštruovaných herní novej škôlky pre 46 detí.

Z volebného programu, s ktorým sme sa uchádzali o vašu dôveru v posledných komunálnych voľbách, zostalo v realizácii niekoľko posledných bodov. Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby aj tie boli splnené v tomto roku. Časť z nich je už v realizácii, časť z nich je závislá od prístupu pracovníkov mestského úradu, časť z nich od vôle primátora mesta. Napríklad projektu skateparku sme s Milanom Ondrovičom pomohli do záverečnej fázy, kde sme ako poslanci mohli spolupracovať. Do stavu právoplatného stavebného povolenia a podkladov na vyhlásenie súťaže na výber staviteľa. Nečinnosť primátora od júna si vieme identifikovať, ale nedokážeme ju z dôvodu komunálnych volieb už ovplyvniť.

Ostatné letné týždne som využil i ja osobne na diskusiu s obyvateľmi. Ďakujem im za túto cennú skúsenosť. Utvrdil som sa v zhode našich názorov. V nasledujúcich týždňoch sme pripravení spolu s poslancami za ĽPM a novými ľuďmi dokázať naše skúsenosti, odborné poznatky, energiu a predstaviť nové odvážne myšlienky, akým spôsobom by sa mali Malacky posunúť vpred.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

08.09.2014 14:19:40 | nzr

asi správne mám byť: deti narodené v januári 2012 (asi nie 2015, tie ešte čakajú v bruškách mamičiek :-) )

08.09.2014 20:04:59 | eva

Aký je tvoj názor bolo by dobre keby sa pani poslanci presli od kasina ulickou pri ms az ku brane do zam. parku,alebo az na ul.sadova.Dakujem

08.09.2014 20:47:48 | J.Říha

Ďakujem pekne za upozornenie. Máte pravdu, prehliadol som to pri kontrole textu. Upravil som to ako som to myslel :-) Eva, pôjdem sa tam hneď po práci pozrieť, prípadne mi môžete poslať fotky e-mailom, môžem to dať ako podnet ihneď riešiť.

08.09.2014 21:23:58 | eva

Aký je tvoj názor. Dakujem za zaujem i o tuto cast Malaciek a verim za kladne vybavenie. Dala by sa tu spravit zaujimava lesna cesticka s lavickami,i odpadovymi kosmi , i kosmi pre psickarov.,nakolko tadeto casto chodia deti i z ms na vychadzky .Dakujem