Ľudia pre Malacky » Upokojovanie dopravy

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Upokojovanie dopravy

Vzhľadom na opakované sťažnosti obyvateľov Veľkomoravskej ulice na zvýšený prejazd tranzitujúcich nákladných vozidiel, a neustálemu prekračovaniu rýchlosti vodičov, komisia pre územný rozvoj dopravu a životné prostredie odporučila prijať niektoré opatrenia na zlepšenie súčasného stavu, a nebol to jediný podnet, ktorý riešila v súvislosti s upokojovaním dopravy.

Komisia odporučila schváliť osadenie dopravnej značky „Zákaz vjazdu nákladnej dopravy mimo dopravnej obsluhy“ na Veľkomoravskej ulici a navrhnúť horizontálne prvky upokojenia dopravy (vybočenie jazdného pruhu, vloženie stredných deliacich ostrovčekov s priechodmi pre chodcov, umiestnenie cyklopiktokoridoru, cyklopruhov, a pod.) a na realizáciu použiť časť finančných prostriedkov na údržbu MK.

Rozmiestnenie opatrení by mohlo vyzerať napríklad aj takto. Uvidíme aký bude postoj zástupcov ORPZ a dopravného referátu mesta, ktorí sa rokovania komisie nemohli zúčastniť.

Podľa môjho názoru by bola vhodná aj rekonštrukcia križovatky Cesta Mládeže - Družstevná, ale keďže ide o križovatku s cestou II. triedy, bude potrebné iniciovať rokovania so správcom. Ideový zámer zvýšenia kapacity tejto križovatky je načrtnutý v študentskej práci Z.Hamaďákovej, 2011.

Ďalšie sťažnosti týkajúce sa zvýšenia bezpečnosti dopravy prichádzajú od obyvateľov ulíc gen. M. R. Štefánika a Stupavskej. Komisia vzhľadom na tieto sťažnosti aj odporúčania ORPZ odporučila mestu vypracovať v úzkej spolupráci so správcom komunikácie projekt upokojenia a zvýšenia bezpečnosti na prieťahu cesty I/2 v úseku od vstupu do mesta v smere od Bratislavy po svetelne riadenú križovatku.

Keďže sa následne rozvírila diskusia aj o ďalších dopravných problémoch mesta, komisia poverila predsedu komisie predložiť na MsZ materiál, ktorý bude iniciovať vypracovanie dokumentácie s cieľom upokojenia ul. Radlinského, dobudovania prepojenia Partizánska – Kukučínova a upokojenia prieťahu cesty I/2.

Komisia odporučila preriešiť tieto lokality aj v rámci pripravovaného študentského workshopu City and Traffic, podporovaného Višegrádskym fondom, spoločnosťou Pozagas a mestom Malacky a výstupy z workshopu využiť ako podklad pre ďaľšie rozhodovanie.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

15.04.2013 08:46:41 | Daniel

Nápad je to super, pretože je pravdou, že s tým treba niečo robiť. V prvom rade sa však treba pozrieť na celkový stav cesty na uliciach Cesta Mládeže a Veľkomoravská, ktoré sú už dnes v katastrofálnom stave a ďalšie plátanie im veľmi nepomôže. Tieto cesty sú veľmi zaťažované. Na Ceste Mládeže prebieha vo veľkom výstavba rodinných domov, bytovky a podľa plánov tam pribudne ešte množstvo ďalších objektov a príde mi divné, že si nikto nevedel podchytiť stavebníkov tak, aby dali následne do poriadku cestu, ktorú ich ťažké mechanizmy poškodili (nie že by cesta o sebe nebola žalostná, krajnice sa zvažujú a chodcom veľmi nový chodník nepomôže, keď ich auto po daždi pekne zmáča). Takto sa opäť dostávame k situácii, kedy si stavebníci svoje pozemky a plochy upravili a majú z nich zisk a mesto musí riešiť hlavnú cestu, ktorú svojim konaním poškodili - osadiť značku nerovnosti na ceste podľa môjho názoru naozaj nestačí.

15.04.2013 15:48:10 | ja

Že by to niekomu nebolo úpne ľahostjné, myslím tým rýchlodráhu Stupavká, Štefániková...des a hrúza, poprosíme piechod pre chodcov pri Suzuky smer sídlisko juh....a ak by bolo možné po vybudovaní kanalizácie na Stupavskej urobiť cyklochodník uvítali by sme s radosťou ´dakujeme...

15.04.2013 15:56:00 | Jana Knéblová

Križovatka Cesta Mládeže a Záhorácka (smerom na Družstevnú) vidím tam vyšráfovanú vozovku približne pri autobusovej zástavke. Neviem či to niečo vyrieši, pretože ak nastupujú cestujúci na autobus smerom na Gajary a Záhorskú Ves, osobné autá budú stáť až po AFK zástavka je priamo na vozovke z priestorových dôvodov sa tam nedá urobiť odbočovacia zástavka. Je pravda, že autobus na tento smer nechodí každých 10 minút, ale aj tak v tej najväčšej špičke, keď chodia ľudia z práce, deti zo školy.........

16.04.2013 10:14:06 | Emily

Aký je tvoj názor Všetko, čo sa chce urobiť pre zlepšenie dopravy v meste je chvályhodné, pretože doprava v meste je otrasná. Jedna centrálna križovatka, na ktorú musia prísť všetci z okolia, aby mohli pokračovať ďalej, čiže aj tí, ktorí nemusia ísť do Malaciek sú nútení vojsť do centra. No riešenie by malo byť komplexné -chce to obchvat okolo mesta aby sa odľahčila doprava v centre a na vstupoch ako je Stupavská a podobné ulice. Ľudia žijúci na týchto uliciach sú permanentne obťažovaní hlukom, znečistením a to dokonca aj v noci. Už by bolo načase s týmto stavom niečo urobiť. A k tomu držím palce

16.04.2013 10:28:59 | Mistríková, Nouza

V prvom rade chceme podakovat p. Ondrovicovi, ze umoznil sa zucastnit rokovania Komisie pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie pri MsZ v
Malackách, konanej dňa 11.04. 2013 a ako zastupkyna nespokojnych obyvatelov RD na Velkomoravskej ulici som mohla interpretovat neunosne problemy s narastajucou neriadenou dopravou na dotknutej ulici.
S rozsirujucimi stavebnymi a podnikatelskymi aktivitami v tejto lokalite sa doprava na Velkomoravskej ulici dostala do stadia, ze za minutu prejde v priemere 15 aut, za hodinu 900 aut, za 8 hodin ( pracovna smena ) prejde 7200 aut. TO NIE JE SCI FI, TO JE SKUTOCNOST!!!! Kamiony, tazke nakladne auta, stavebne mechanizmy, stroje, autobusova doprava, to vsetko prechadza po tejto miestnej komunikacii, kde sa nachadzaju len obytne a rodinne domy. Je to fakt neunosne. Hluk, prach, nebezpecny vyjazd aut z obytnych a rodinnych domov, nedostatocne dopravne znacenie-skratka hrôza. Tak ako pise p. Daniel v prvom prispevku, stavebne povolenia sa vydavaju a nik neriesi sposob a moznosti dopravy stavebnika, je to na ukor kvality zivota obyvatelov v tejto lokalite. V neposlednom rade povrch vozovky je v takom katastrofalnom stave, ze oprava bude stat mesto nemale peniaze.
Preto sme privitali pomoc aj podporu p. Ondrovica, ktory je zaroven aj nasim poslancom za tento 4. obvod, ktory navrhol velmi rozumne riesenie na zmiernenie neunosnej narastajucej dopravy. Budeme aj nadalej sledovat, aky postoj zaujmu kompetentni a hlavne nasi zastupcovia Mesta Malacky v oblasti dopravy a zivotneho prostredia.
Chceme, aby slogan pre Malacky "Mesto, kde sa oplati zit" nebol len prazdnou frazou, ale skutocnostou.

18.04.2013 08:45:04 | pre Daniela

Stavebníci o ktorých píšete platia dane, cestné a ostatné veľké poplatky týkajúce sa samotnej výstavby. Tak Vás prosím nenavážajte sa do ních.Za cest y je zodpovedný úplne niekto iný.

18.04.2013 09:15:14 | pre nikoho

Keď kritizujete príspevok, stojíte si za slovom a nehanbíte sa za svoje meno tak sa podpíšte!!!! Už vaša anonymita prezrádza, že nie ste hoden ani len povšimnutia. A ak mate argumenty, treba ich napísať konkrétne, nebavíme sa tu o gulôčkach, tak pohov milý anonym.

18.04.2013 10:57:38 | Daniel

Pre anonyma: To bolo holé konštatovanie. Dane platím napríklad aj ja a oháňať sa tým je úplne zbytočné. Treba však rozlišovať "klasické" užívanie cesty a nadmerné zaťaženie, ktoré je spôsobené len a len výstavbou. Ak doteraz po Ceste Mládeže prešlo 100 kamiónov za deň a vďaka výstavbe ich prejde 500, tak to asi tá vaša daň nezvládne pokryť, ani keby niekto veľmi chcel. Preto by sa z môjho pohľadu mal stavebník podieľať aj na zveľaďovaní toho, čo reálne užíva, nielen toho, čo mu prináša zisk. Nehovoriac o tom, že to bude aj jeho vizitka, ak sa k jeho projektu bude jazdiť po rozbitej ceste ...

26.02.2014 21:27:33 | Jaro

Retarder na Velkomoravskej ul. je skor kopec namiesto aby sa zaplatali diery spravi sa spomalovac ktory je postaveny na krizovatke v tvare T chcel by som vidiet kto to schalil taku stupidnu investiciu kde su znacky ze tam je obytna zona kde je oznacenie ze tam je zvysena vozovka ,nestacili dva male pasy musel tam byt taky hrb???!!!!!!!

27.02.2014 10:35:30 | malacan

Ten retardér je riadna blbosť,a ešte tam hneď za križovatkou stoja autá,niekedy sa musí cúvať do križovatky,ale to mestská polícia nevidí?!V tomto meste si každý robí čo chce,na čele s tým p... vedením.

08.03.2014 13:38:21 | Iva

Aký je tvoj náVsetci sa realizujete na ostrovceku, na ktory sme my, obyvatelia Velkomoravskej ulice, dlho cakali. Vsetci doterajsi prispievatelia si uvedomte, ze vybudovanie ostrovceka je pre bezpecnost a prehladnost na ulici velmi dolezity. To, ze nebol vcas vyznaceny dopravnymi znackami neznamena, ze je zly. Je prave naopak velmi potrebny. Ulica je husto osidlena obyvatelmi, ktori casto nemozu bezpecne vyjst zo svojich domovov, pretoze sa tu auta prehanaju ako na dialnici. Nevraviac o tom, ze po ulici denne chodi mnozstvo deti do blizkej ZS Derera. Dalsi \\\"ohrozeny druh\\\" su cyklisti, starsi ludia, ktori chodia na bicykloch na nedaleky cintorin. Predsa Velkomoravska ulica nie je cesta 1. triedy, je to miestna komunikacia, ktoru vyuzivaju obyvatelia mesta Malacky. Taktiez nema sluzit i ako tranzitna cesta pre soferov z Gajar, Kostolista, Velkych Levar. Mam na mysli nakladne a tazke pracovne stroje. Lenze takto to na ulici vyzera a k zlepseniu situacie maju pomoct tieto prakticke vyznacenia a upravy. Preto dakujeme mestu, ze sa o nas stara a zaujima.

P.S.
Treba rozsirit Zahoracku ulicu, aby auta rychlo zmizli z centra. Apreto nebolo rozumne vybudovat ostrovcek a tak zuzit cestu na jeden jazdny pruh. O tom diskutujte a nad tym rozmyslajte. To je moja dobra rada pre "dopravnych inzinierov" z diskusneho fora.