Ľudia pre Malacky » Poslanci schválili prípravu ÚP zóny centrálnej mestskej oblasti

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Poslanci schválili prípravu ÚP zóny centrálnej mestskej oblasti

Priority komisie pre územný rozvoj dopravu a životné prostredie som nastavil tak, aby jednou z nich bolo aj obstaranie územného plánu zóny centra mesta. Ak by tento dokument vznikol pred 10 rokmi, možno by sa nestalo toľko neuvážených zásahov do centra mesta. Teší ma, že sa posúvame ďalej, bližšie k samotnej realizácii.

Schválením územného plánu zóny centrálnej mestskej oblasti nebude mať plánovaný rozsah regulácie výstavby v novodobej histórii mesta obdobu a dáva architektom možnosť vtisknúť mestu punc.

Malacky si v roku 2002 obstarali jednoduchší územný plán, v ktorom sa určilo, že jednotlivé zóny navrhnuté územným plánom budú podrobne riešené v samostatných územných plánoch zón. Na vypracovanie takýchto ÚP zón s výnimkou zóny Jánošíkova však už Malacky nenašli prostriedky a tak sa stavby povoľovali aj bez tohto podrobného stupňa územno plánovacej dokumentácie (ďalej len ÚPD).

Lenže územný plán Malaciek je riešený príliš všeobecne, pretože jeho spracovateľ predpokladal, že dôjde aj k ďalšej etape spracovania ÚPD. A tak pri povoľovaní stavieb v mnohých prípadoch unikli závažné vzťahy, a často chýbali dôležité regulatívy. Napríklad z územného plánu jasne nevyplývalo výškové členenie stavieb, veľkosť stavebných pozemkov, zastavanosť pozemkov, situovanie ulíc atď.

Niektoré zóny sa rozvíjali bez detailnej ÚPD zón, napriek tomu, že ÚP obce ich vyžadoval a povoľovanie jednotlivých stavieb bez vyriešenia takýchto súvislostí spôsobilo mnohé problémy. Príkladom môže byť rozvoj mesta v okrajových oblastiach - napríklad Padzelku, ale aj mnohé stavby v centre mesta. Takýto rozvoj mesta možno označiť za neharmonický a spôsobuje mnohé prevádzkové a estetické problémy.

Preto som presadzoval, aby sa obstaral územný plán zóny, pretože ten podľa môjho názoru umožní zachrániť posledné "artefakty" z histórie mesta a zabráni ďalším necitlivým, niekedy až bezohľadným zásahom investorov.

ÚPD zóny umožní okrem regulácie podlažnosti a funkčného využitia pozemku presne formulovať návrh regulatívov na jednotlivé pozemky vychádzajúce zo zastavovacích podmienok na umiestňovanie stavieb, ktoré určujú spôsob využitia územia a obmedzujú, vylučujú alebo podmieňujú umiestňovanie stavieb na pozemku.

V záväznej časti územného plánu zóny centrálnej mestskej oblasti sa schvália zásady a regulatívy podrobnejšieho priestorového usporiadania a funkčného využívania pozemkov, stavieb a verejného dopravného a technického vybavenia územia, umiestnenia stavieb na jednotlivých pozemkoch, do urbánnych priestorov a zastavovacie podmienky jednotlivých stavebných pozemkov, nevyhnutnej vybavenosti stavieb a napojenie na verejné dopravné a technické vybavenie územia, začlenenia stavieb do okolitej zástavby, do pamiatkových rezervácií, do pamiatkových zón a do ostatnej krajiny.

Územný plán zóny centra mesta bude ďalej regulovať najmä :

  • intenzitu zastavania prostredníctvom koeficientov zastavanosti, indexov podlažnosti, koeficientov stavebného objemu, podielom zelene vrátane nezastavaných plôch na pozemku a limitmi podľa druhu stavby,
  • prípustnosť architektonického riešenia stavieb najmä z hľadiska zachovania charakteru existujúcej zástavby
  • opis dopravného a technického riešenia a prípustnosť pripojenia na verejné dopravné a technické vybavenie územia s uvedením jeho kapacity
  • riešenie debarierizácie stavieb
  • ďalšie podmienky vyplývajúce z hlavných cieľov a úloh riešenia

Regulácia sa bude týkať nielen samotného najužšieho centra mesta, ale celého centra mesta tak, ako je vymedzené v územnom pláne mesta. Táto oblasť má rozlohu asi 105 hektárov. Vzhľadom k podrobnosti obstarávanej dokumentácie a rozsahu riešeného územia, ktoré je možné prirovnať k územným plánom zón centrálnych mestských oblastí krajských miest - vyčlenili poslanci na tento účel  v rozpočte na rok 2013 sumu 27 500 eur.

Predpokladané vymedzenie riešeného územia

Obyvatelia nášho mesta by sa mali aktívne zapojiť do celého procesu vypracovania zadania, prerokovania variantných konceptov návrhu, až po schválenie samotného návrhu ÚPD zóny centrálnej mestskej oblasti.

Myslím si, že za predpokladu našej aktívnej účasti možme v spolupráci s architektmi - urbanistami, nastaviť hlavné cieľe ÚP zóny tak, aby po ich premietnutí do samotného zadania, konceptov a návrhu ÚPD bolo možné zaregulovať centrum mesta tak, aby bolo v budúcnosti živé, bezpečné, udržateľné a zdravé, vytvárajúce presvedčivý celok, s pozitívnym vplyvom na správanie obyvateľov a aj fungovanie celého mesta. Chcel by som, aby centrum mesta bolo znovu pre ľudí.

Ako by ste chceli, aby centrum mesta vyzeralo vy?



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

10.01.2013 13:31:57 | Miro Janosik

Drzim palce aby sa vam podarilo ten plan vypracovat. Ake by som chcel centrum mesta ja?
Co najmenej kockatych budov. Viac budov s jednym a dvoma podlaziami a menej vyskovych budov aby bolo mesto 'priehladne'. Pri chodzi po centre som radsej ked vidim oblohu ako mury.

Potom ma napada uz iba detail pre cyklistov - v centre pri krizovatke miesto na zamykanie bicyklov, aby som si ho nemusel zamykat o zabradlia a podobne ked idem na nakup (plus policajnu kameru pre pripad kradeze). A cesty cez centrum su trochu uzke pre auta aj cyklistov, takze by bolo dobre rozsirit ich a viac zvyraznit plochu pre cyklistu.

10.01.2013 13:43:55 | X

Tak keď máš tak rád oblohu, nasťahuj sa na samotu u lesa. Malacky sú, (aj keď sa to nezdá) mesto a preto ako mesto by mali vyzerať. A čo sa týka cyklistov, už teraz mi Malacky pripomínajú viac Ho-či-minovo mesto, ako malé regionálne mestečko v srdci Európy.

10.01.2013 15:49:01 | Miro Janosik

X: gratulujem k prispevku ktory odchadza od temy.

11.01.2013 11:25:06 | Rado R.

Chvalim ze ste sa pustili do narocneho problemu pan Ondrovic. Centrum mesta je problem citlivo brany obcanmi. Malacky ale centrum nikdy nemalo. Prvou vecou je obmedzit stavanie stavebnych oblud ako su tie kocky co tu vznikali. Na to urobite uzemny plan a schvalite koncepciu vyzoru stavieb. Druhou vecou je zivot ludi v centre. Aby s nim boli stotozneny. K tomu potrebujete aby centrum mesta malo pesiu zonu,kde sa vam ludia mozu stretavat. Malacky takyto priestor nemaju aj ked nebudem hovorit len za seba prial by som si taku pesiu zonu a krasne stare historicke domceky okolo nej. Stare domy sa za primatorovania Ondrejku zburali. Do centra sa dostal Lidl, stavebny urad za podivnych praktik povolil pristavbu k cervenemu obchodaku, vyrezal lipy vedla krizovatky a schvalil dalsiu ohyzdnu stavbu, postavili sa dalsie kocky vedla sudu a Orange. Neviem da sa s tym urobit nieco? Daju sa ti stavby opravit??! Asi uz ne :(

Ale keby aj kde taku pesiu zonu urobit? Stredom mesta prechadzaju cesty vysej triedy na tych vam nedovolia vytvorit pesiu zonu. Radlinskeho ulica? Aky zivot by tam bol? Je tam predajna domaceho naradia, kuchyn vchody do bytoviek,biliard.

Mierove namestie? Tam sa ma uz roky stavat bytovy dom co mal Klco stavat a nikto nevi ako to ma vyzerat.

Za cervenym obchodakom? Je to maly priestor je tam trafostanica a keby to bola nie pesia zona ale namestie kde budu parkovat ludia?

Cetrum mesta Malaciek je mrtve a neviem ci z neho nieco bude. Chcem verit Malackam ale toto neviem ako. Ludia sa pozru do Skalice a tu sa vratia znechuteny.

11.01.2013 18:38:58 | xy

Porovnávať Malacky so Skalicou je to isté, ako mýliť si Dalmáciu s decimálkou.

11.01.2013 20:05:18 | jano

Ako som sa dozvedel, zemný plán mesta bol veľmi všeobecny a neurčoval výškové vlenenie. Tak na základe čoho potom zastupiteľstvo asi pred dvomi rokmi schválilo čisla podlažnosti ako zaväzné aj keď dovtedy bola podlažnosť len odporúčaná a nie záväzná. To aká svojvôľa bez opory v zákonoch. To čo tým pár poslancov sledovalo. A my,keď sme chceli vybaviť nadstavbu na našej budove nadstavbu, tak to néšlo, aj keď na vedľajšej to nebol pred polrokom pred tým žjeden problém. A teraz sa dozviem, že územný plán bol prijatý všeobecne a tie obmedzenia výšok sú len svojvôľa niektorých poslancov, ktorí si tým riešili svoje záujmy. Opravíte ma, alebo to chápem správne pán predseda komisie. Veď len teraz na základe vypracovania upd zóny sa chystáte nastaviť výšky. Potom na základe čoho ich schválili ako záväzné poslanci pred Vami? To bola ich svojvôľa?

11.01.2013 20:55:08 | Milan Ondrovič

pre Jano: Do roku 2010 bola výšková regulácia smerná, ešte minulé zastupiteľstvo scválilo v rámci schvalovania zmien a doplnkov VZN 9/2010 - o záväzných častiach Zmien a doplnkov územného plánu mesta Malacky č. 1/2009 (http://www.malacky.sk/_docs/vzn9_2010.pdf), kde v § 4 Záväzné časti a regulatívy schválilo, že regulatív funkčného využitia pozemkov ako aj funkčné využitie pozemkov a maximálna podlažnosť tak, ako sú uvedené na výkrese s označením Komplexný urbanistický návrh územného plánu na výkresoch zmien a doplnkov s označením Komplexný urbanistický návrh zmien a doplnkov územného plánu, sú záväzné. Predpokladám, že všetci mali priestor riadne vyjadriťsa, prečo tak neurobili nechápem. Aj preto tu informujem o tom, že sa začína pripravovať ÚPD zóny CMO úplne na začiatku.
pre Rado R.: nevidel by som to tak beznadejne..

11.01.2013 21:54:39 | Rado R.

Prosim vas preco nezakazete pisat takym zadubencom ako su rozne pismena abecedy ci b ci z alebo y? Nikdy nic normalne a konstruktivne len spinit vzduch.

Ale spat k teme. Pan Ondrovic, kvitujem vase vyjadrenie ze mate snahu a nadej. Budem vam drzat palce aby sa mozna nasa spolocna nadej dosiahla v tomto ohlade.

Nebolo by mozne ak ide o mestsku "centralnu" zonu zuzit jej hranice? Ked si otvorim mapku s uvazovanym zaberom uzemia navrhol by som na hranicu Hviezdoslavova - alebo krajnicu posunut max na ulice Bernolakova s pokracovanim na Benku. Z opacnej strany zuzit na ulicu 1.maja. Zvysok uzemia su rodinne domy. Mate obavu z rozsirovania vystavby? Hladam dovod preco mat taku siroko zakreslenu centralnu oblast. Uz bez tak ide o pol mesta.

12.01.2013 11:44:09 | Pavol

Rado ma pravdu, ze pesia zona na tychto miestach je dost zabita. Na Radlinskeho su na jednej strane bytovky (bez komercnych priestorov na prizemi) na druhej strane len 50% potencialnych priestorov... Podobne ostatne miesta. Podla mna je najvacsi potencial na centralnu zonu od budovy MU, cez park pred kostolom smerom k inkubatoru a kinu a potom k Florianovi. Samozrejme predpoklada, ze Klastorne namestie nebude parkovisko, ale inak riesene. Znamenalo by to uzatvorenie krizovatky smerom na Juh, co by bolo mozne az po vybudovani obchvatu mesta...

12.01.2013 18:50:41 | Rado R.

Aby to nevyznelo ze rozporujem predsedu komisie Ondrovica. Kvitujem ze sa pustate do uzemneho planu zony, niet co hovorit k tomu,to sa zaspala doba v minulosti. Uzemny plan vidim ako len prvy krok. Druhym je investicna cast a budovanie novych parkov a pesia zona. Na to treba peniaze.

Pripajam sa k Pavlovi. Najcennejsi priestor v Malackach je Klastorne namestie a Mierove. Pekny priestor by sa mohol vytvorit aj okolo Inkubatora ku kinu. Spojnicu medzi krizovatkou a Bastou asi mesto "neukroji". Kto videl Skalicu tiez si vsimol ze cez Skalicu ide cesta, ktora boal vydlazdena ale zostala cestou. Cadicove kocky spojili ale dve namestie. Toto by mohla byt cesta pre Malacky prepojit rozpojene Malacky.

Mne najblizsi priestor je Zahoracka ulica oproti Tatry po Floriana, a plocha medzi Lidlom a cervenym obchodakom. Jeden establishment zbural ludovu skolu ak to chapem dobre,kreuje sa novy establishment okolo pana Rihu ktory ma sancu menit rozhodnutia minulosti - chce to zrusit krizovatku pri Nay, dopravu odklonit na Zamocku. Lidl sa asi nepresunie a presun trafostanice a otvorit pristor za obchodakom. Ale Lidl mi tam vadi.

Pavol suhlasim Radlinskeho je zabita. Mozno sa komercne priestory v bytovkach prisposobia keby tam vznikla pesia zona. Aj sa da otvorit dvor v Kozatexe.

13.01.2013 18:08:02 | Milan Ondrovič

Hranice CMO vychádzajú najmä z toho, že CMO je vymedzená vnútorným dopravným distribučným okruhom mesta, ktorý má po jeho dobudovaní odľahčiť a sprístupniť centrum. Bol by som rád ak by sa v rámci ÚPD zóny CMO preriešili aj potrebné úpravy križovatiek a dotknutých verejných priestorov a vedenia MHD. Druhá vec je, že súčasná regulácia výstavby v IBV je podľa môjho názoru nedostatočná a preto o redukovaní tejto zóny moc neuvažujem.

Ja si myslím že potenciál Radlinského ulice je obrovský. Upokojením dopravy, alebo jej čiastočným vylúčením, zväčšením pobytových plôch a reštrukturalizáciou prevádzok, otvorením dvorov sa dá toho veľa zmeniť. Odhadujem, že to je asi najfrekventovanejšia ulica z pohľadu chodcov a kde sú chodci tam je potenciál.

Súhlasím aj s tým, že najcennejší priestor je Kláštorné a Mierové námestie. Ale centrum mesta treba vnímať aj v širších súvislostiach.

14.01.2013 18:06:20 | xy

" ked nebudem hovorit len za seba prial by som si taku pesiu zonu a krasne stare historicke domceky okolo nej. Stare domy sa za primatorovania Ondrejku zburali. "
Všetky staré barabizne boli zbúrané ešte za vlády komunistov, a na ich mieste stoja sídliská na Záhoráckej, Juh, Domky.
Tak schválne, hoď do pľacu pár tých krásnych starých historických domčekov, ktoré máš na mysli.

14.01.2013 21:28:55 | X

Moc by ma zaujímalo, koľko je momentálne v rozpočte mesta peňazí na realizáciu takýchto megalomanských plánov.
.................................NIENTE...............................
Takýchto nerealizovateľných predvolebných sľubov majú ľudia už plné zuby a dúfam že rozumní ľudia vám to nezožerú.

15.01.2013 08:57:44 | Milan Ondrovič

Mesto v súčasnosti čaká na výsledky podaných projektov:
- Terminál integrovanej dopravy v Malackách za 902 740,52€, v rámci ktorého sa má revitalizovať o.i. predstaničný priestor a nádražná ulica
- Integrovaná zóna – Malacky – JUH za 1 742 999,99€, v rámci ktorého sa majú o.i. revitalizovať viaceré verejné priestory
- Revitalizácia verejného priestranstva na ul. Břeclavská a 1. Mája za 479 414,38€, €, v rámci ktorého sa má revitalizovať park a vnútro blok 1.mája
- A v rozpočte mesta je prebytok 386 437 €

Na to, aby sa mohli podávať veľké projekty v centre mesta, ktoré môžu zásadne zmeniť jeho súčasnú podobu, a nie len vymeniť rozbitý asfalt za dlažbu, je potrebné mať spracované podklady, a podľa môjho názoru ÚPD zóny CMO to výrazne uľahčí a umožní.

V rámci predvolebnej kampane sme prisľúbili, že vytvoríme podmienky pre vznik atraktívneho centra mesta s pešou zónou a preto necháme vypracovať územný plán centrálnej mestskej oblasti.

Keď mi niekto vyčíta, že plníme predvolebné sľuby, vždy ma to pobaví.

15.01.2013 14:14:10 | Maria

Necakala by som od X nic konstruktivne k teme. K teme nikdy nic. Pan poslanec to napisal v clanku:

"Vzhľadom k podrobnosti obstarávanej dokumentácie a rozsahu riešeného územia, ktoré je možné prirovnať k územným plánom zón centrálnych mestských oblastí krajských miest - vyčlenili poslanci na tento účel v rozpočte na rok 2013 sumu 27 500 eur."

Clanok je o uzemnom plane v centre.
Rozpocet na uzemny plan - 27 500 euro.

Pre X je tento fakt NIENTE.
Pre mna je X obycajny trubiroh.

16.01.2013 17:29:54 | xy

Posledná veta z príspevku od "Maria" v plnom rozsahu charakterizuje autora (autorku) príspevku. Jednoducho v rámci hesla komunistov "kto nejde s nami, ide proti nám", každý kto sa so svojím názorom nezaradí do stáda, je
"Pre mna je X obycajny trubiroh"
Ak má niekto z tohto zoskupenia aspoň troška slušnosti, tak sa musí od takýchto vyjadrení svojich fanyniek jednoznačne dištancovať. Vopred upozorňujem že nie som naivný a nepredpokladám, že niekto zo sympatizantov lpm odsúdi poslednú vetu z predchádzajúceho príspevku

16.01.2013 19:26:36 | X

Neviem či si pani Mária uvedomujete, koľko je 27 500 euro. Za tieto peniaze vám v dnešnej dobe žiadna firma ani len chodník neopraví. 27 500 euro je prakticky nič a ľudia z ĽPM to velice dobre vedia. Ich bohapustým sľubom, čo všetko oni urobia keď budú vo vedení mesta uverí s prepáčením len zadubený dedinčan. Všetci dobre vieme v akej dobe žijeme. Peniaze len tak na ulici neležia a ĽPM ich nebude mať viac ako súčasné vedenie Malaciek.

16.01.2013 19:45:26 | Maria

Napisala som to ako som citila. X alebo ci si, zase pises taraniny. Mozes mat iny nazor ale pis pravdy. Asi som citala iny clanok ako ty. Nie som slepou fanynkou nikoho. Ked si ale porovnam poslancove argumenty, clanok a Vase nic nehovoriace taraniny opat dokazujete aky ste pomyleny.

Ked niekto napise ze sa schvalil uzemny plan zony - a na neho plujete jedovate sliny ze klame, slubuje atd, a neprecitate si ze na UZEMNY PLAN ZONY (jeho urobenie) poslanci schvalili aj peniaze v rozpocte v cene 27 500 EUR, zase si meliete svoje - "ze ani chodnik za to neurobia". Potom ze nie ste trubiroh?

Pan poslanec Ondrovic pisal clanok o rekonstrukcii namesti? Vystavbe chodnikov? "Ludia z LPM vedia velice dobre" ze pisu o jablku, ze ho chcu kupit, podlozili to jablko, ze nan maju uz peniaze v penazenke, ale vy si meliete zase svoje o hruskach, a za to nepochopenie ich aj skritizujete, pridate kritiku aj to ze si plnia svoj volebny program (citovala som zo slov p. poslanca Ondrovica), a este poopluvate vsetkych ktory vam ukazu, ze jediny co je vedla ako ta jedla, ste vy!

16.01.2013 19:59:07 | X

V poriadku. Uvidíme za rok, dva, tri, či desať, čo sa zmení na súčasnom zúfalom vzhľade Malaciek a ktoré predvolebné sľuby sa podarí ĽPM ozaj zrealizovať.

16.01.2013 20:29:08 | Maria

"Uvidime"? Ked vidite ze ste sa sakra vedla sekli uz tocite inym smerom? Vy nemate ani kusok hanby? Chybu si nepriznate a na pana poslanca Ondrovica ste pluli omylom lebo ste si zle precitali clanok. Uz vas budem ignorovat o svojom charaktere ste ma tymto presvedcili.

17.01.2013 18:47:24 | peto peto

citam viacere weby malacky.sk, lpm.sk, mp.sk... zapajam sa do diskusie ked chcem vyjadrit nazor.. citam diskusie ked mi nieco daju... ale tieto utrapene ubohosti x xy malacana ma uz nudia stale dookola to iste si trepu uz nemate nic nove? jeden nevie poriadne citat clanky, druhy zacne pomaly kritizovat lpm aj za to ze sa nezvysuju dochodky v state, treti porovnava kto co napisal ale sam nenapise k veci nic. stale dookola jeden druhy treti a zase dookola..zalozte si web ufnukanec.sk a piste si tam svoje zvasty vzajomne sa utesujte aky ste perfektny.. ani jeden z vas neurobil nic.. este raz NIC! hodnovernost vasich "uprimnych" komentarov je asi tak ako keby to pisal skoro buduci zamestnanec prekazenej vakcinarne, hovorca mracnovej family, clen moravcikovho klanu, neuspesny kandidat na rozmanite funkcie a reprezent inych malackych skrachovalych struktur byvalej ery...

rozdiel medzi vasimi trapnostami a lpm vidim skromne tak ze jedny si idu za svojim a su jednotny co druhy nemozu prekusnut..ale tak nech si radsi kusu do pery.

aby ste sa vyhli trapnym reakciam na moj komentar x xy malacan a mozno aj ta ista persona byvalej ery...neberiem vam nazory ale uz prestante dookola trepat to iste nudite ne iba mna a zbytocne smradite. kto je na vas zvedavy? vysledok vasej snahy je to ze ste uz za -trubirohov- a -truhlikov z ferda mravca- najdite si temu a venujte sa jej, ked vas nudia vase zivoty najdite si nove konicky.

panovi poslancovi Ondrovicovi palec hore za snahu a nech sa mu podari pripravit uzemny plan zony... sam mam vyhrady proti kockam v centre, chapem tak neni papier, schvaluje sa hala bala- a to neni som slepy fanda lpm /to aby nemusel dookola hovorit x ci y ci z ze ked suhlasim s navrhmi na riesenie niekoho ze som automaticky fanda/ ale z inych struktur, stbakov, odzitych lipinovych politikov nemam ako obcan nic. ani jeden navrh na riesenie... tato zaspata doba komunistickych struktur a ficoidov musi skoncit a to mam 32 rokov nemam vysoku ale rozlisit blbca bez rieseni a normal cloveka s aspon navrhmi na riesenie este dokazem.

dohovoril som.

21.01.2013 01:04:58 | ja

Prečo sa nerobí nič s cyklochodníkmi? Chodníky sú v MA široké až-až, myslím si. Nedalo by sa z nich nejako "ukrojiť" pre bicykle?
Jasné... Mne by sa páčilo zbúranie veľkej červenej kocky na križovatke, alebo jej prerobenie a tak isto veľké parkovisko. Je to tam čierna diera. Jasné, nedá sa parkovať, ale prečo by nemohlo byť centrum viac pre chodcov? Ľudia nech parkujú autami na kraji "centra". Pfff... Miesto veľkého parkoviska, ktoré aj tak pôsobí otrasne a aj tie budovy pri ňom, malo by sa s tým niečo spraviť... radšej park na tom mieste. Ale nie už také niečo ako na Záhoráckej ulici. Tie svetlá v zemi sú pekné, ale hlupáci ich rozbíjajú. Aj odpadkové koše iné, také, ktoré tí istí hlupáci nebudú ničiť, odkopávať z nich tie vrchné plechové časti. A tie chodníčky... antuka? Alebo čo to tam je? Piesok? V lete keď tade idem, kýcham z toho, keď je sucho a práši sa. Park okolo kláštora bol na dobových fotkách omnoho väčší... Prečo je teraz taký malý? Inak aj autobusovú stanicu by som si vedel skôr predstaviť na mieste parkoviska... A vážne! Čo bude s autobusovou a vlakovou stanicou? Veď je to otras. Neviem, kto vyberal ten slogan, "Malacky, dobré miesto pre život", keď už len po príchode autobusom, alebo vlakom, si alebo idem rozbiť nos pri vystupovaní, alebo neverím, že som v okresnom meste. Vôbec, že v meste som. Videl niekto autobusovú stanicu v Senci, napríklad? Há! To je niečo ;) A toto tu? Myslím, že ľudia, ktorí majú toto "mesto" na starosti by sa mali občas prejsť po ňom ako obyčko človek a zamakať na vizáži, aby bolo mesto atraktívne aj pre príchodzích na jeden-dva dni, drtivá väčšina ľudí, ktorých sem privediem sú zhrození, že keby šli sami, ani nevedia, kade do centra. Žiadna tabuľa, nič!. ;) A bodlo by viac košov na psie hovienka. Moje milé susedy a vôbec ľudia v širšom okolí, všimol som si, si budú nachádzať tie hovienka onedlho v schránkach, ak ich budú nechávať len-tak :)) Je to hnus. A tí ľudia, ak ich človek slušne napomenie, sú ešte drzí, vulgárni a nevedia pri tom všetkom ani odpovedať spisovne. That´s all.