Ľudia pre Malacky » Otvorený list môžete podporiť do stredy 30. 5.

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Otvorený list môžete podporiť do stredy 30. 5.

Ešte pár dní - do 30. 5. môžete podporiť otvorený list, ktorý je akousi žiadosťou o preskúmanie procesu výstavby vakcínovej linky, poskytnutie informácií a dopracovanie EIA - posudzovanie vplyvov na životné prostredie. List už adresovalo OZ Ľudia pre Malacky premiérovi, ombudsmanke a primátorovi Malaciek. 31. 5. sa o 16.00 h v zasadačke MsÚ uskutoční mimoriadne zasadnutie poslancov MsZ. Prinášame prehľad niektorých mediálnych výstupov k téme.

Témou výstavby areálu výrobne na vakcíny proti pandemickej chrípke sa zaoberajú aj celoštátne médiá. V stredu 23. mája odvysielali v hlavnom spravodajstve reportáž RTVS a TV JOJ.

Správy STV

REPORTÁŽ - Bude v Malackách areál na výrobu vakcín

Malačanom sa nepozdáva, že nemajú o projekte dostatočné informácie.

"Pokiaľ máte informácie o tom, že v Malackách by sa údajne mala stavať fabrika na výrobu protichrípkových vakcín, tak treba sa obrátiť na toho, kto tú informáciu utajil," vyjadrila sa hovorkyňa Malaciek Michaela Janotová.

Obyvatelia Malaciek poukazujú na to, že areál na na výrobu vakcín nemá potrebnú štúdiu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

"V prípade žiadosti štátnych hmotných rezerv obvodný úrad vyhodnotil, že toto povolenie, nie je potrebné vydávať," dodala Janotová.

Spoločnosť, ktorá mala prevádzkovať fabriku na východe Slovenska, však túto štúdiu vypracovanú mala, pretože bola potrebná.

Výňatok z reportáže, zdroj: www.stv.sk

TV JOJ

REPORTÁŽ - Utajená vírusová fabrika, vláda odmietla projekt komentovať

Na Záhorí stavia štát fabriku na výrobu vakcín. Ide o utajovaný projekt, za ktorým stojí Správa štátnych hmotných rezerv. Vírusová linka za desiatky miliónov eur je biznis, v ktorom pôsobia globálne farmaceutické spoločnosti. Je otázne, či je pre 5-miliónové Slovensko výstavba takejto fabriky efektívna.

Linka pre zabezpečenie sebestačnosti Slovenska v prípadoch pandémií má zaujímavé pozadie, o ktorom štát mlčí. "Pokiaľ máte informáciu o nejakej tajnej výstavbe fabriky na výrobu protichrípkových vakcín, musíte bližšie informácie žiadať od toho, kto to utajil," povedala hovorkyňa mesta Malacky Michaela Janotová.

Načo je výroba vakcín potrebná?

Za financovaním vírusovej továrne je štát. Projekt Spávy štátnych hmotných rezerv úradníci nekomentujú pre režim, ktorým je celá štátna investícia oklieštená. Načo je Slovensku linka na výrobu očkovacích vakcín, ktoré si nielen malé štáty v prípade nutnej potreby bez problémov nakúpia od špičkových nadnárodných farmaceutických firiem.

To sa snaží už dlhšiu dobu odhaliť redaktor Trendu Gabriel Beer. Ani on z kompetentných úradníkov zatiaľ jasné odpovede nedostal.

Spoločnosť, ktorá má receptúry

"Stále nie, najmä preto, že nevieme, pre koho štát túto fabriku stavia a je určite nepravdepodobné, že úradníci hmotných rezerv by vyrábali nejaké chrípkové vakcíny. Bude tam musieť prísť spoločnosť, ktorá má receptúry know how, alebo minimálne vie pracovať v tejto oblasti, úradníci to určite nie sú," povedal Gabriel Beer.

"Celú problematiku na výrobu vakcín spadá pod Správu štátnej hmotnej rezervy, preto ministerstvo nekomentuje túto problematiku," informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

Firma má technológie, priestory, ale...

Celý projekt mal byť najskôr realizovaný na východe Slovenska. Slovenská farma firma v Šarišských Michaľanoch má technológie, priestory, v tvrdom biznise ovládanom najsilnejšími farmaceutickými spoločnosťami sa vie orientovať. Za nejasných okolností však jej zázemie pre štát nie je tomto projekte dôležité.

Či pri schvaľovaní bolo potrebné pre tento biznis využiť zázemie renomovanej firmy a potom v tichosti projekt preniesť náhle na zelenú lúku, je zatiaľ len špekulácia.

Schopní sú na východe

"No zatiaľ to vyzerá ako zvláštny chaos, ktorý sa tu vyrobil, lebo infraštruktúra, ľudia, všetko sú na východnom Slovensku. Ide o tých, ktorí by boli schopní to robiť. Stáva sa to v regióne, kde nie sú skúsenosti ani nejaká prax s podobnou výrobou," dodal Beer.

Koľko vakcín v prípade výbuchu pandemickej chrípky budeme v krízovom okamihu potrebovať, dnes vláda určite nedokáže ani len odhadnúť.

Zdroj: noviny.sk

Reportáž o 12.00 h - Fabriky na vakcíny - Bude mať Slovensko vlastnú na Záhorí?

"Pokiaľ máte informáciu o nejakej tajne výstavbe fabri na výrobu protichrípkových vakcín, tak musíte bližšie informácie od toho, kto to utajnil. Čo sa týka pozemku, na ktorom to má údajne stáť tak v roku 2004 tam získala stavebné povolenie spoločnosť Eurovalley. Stavebné povolenie bolo vydané na skladové priestory," reagovala Michaela Janotová, hovorkyňa mesta.

"Pokiaľ by tam malo byť postavené niečo, tak bolo potrebné žiadať povolenie od obvodného úradu životného prostredia. V prípade štátnych hmotných rezerv obvodný úrad skonštatoval, že potrebné vydávať povolenie, takže stavebný úrad mesta Malacky nemá právo toto rozhodnutie spochybňavať," dodala Janotová.

Téma zaujala aj redakciu Záhorák, Týždenník pre Záhorie, denník Plus Jeden Deň a iné médiá.

Otvorený list OZ Ľudia pre Malacky, ktorý adresovalo premiérovi, ombudsmanke, primátorovi Malaciek, bol publikovaný aj v aktuálnom týždenníku Malacko.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

28.05.2012 01:22:52 | Dusan C

Docela zacarovany kruh-informacie ziskat od toho kdo informacie zatajil-no nic ine ma nenapada ako stat-vsetci kompetentny z mesta ruky prec a dokonca ani povolenie v celej podstate nepotrebuju(stat si moze robit cokolvek?,ale kdo je stat?)-robia si co chcu-ake svinstvo

28.05.2012 08:31:29 | Marian M

Ako je mozne, ze v takejto chulostivej situacii kompetentní mlcia ? To uz tu vyzerame vazne ako ovce, ktore treba len nahnat do ohrady a ked treba, tak ich ostrihat. Peniaze a osobne zaujmy ,,Vyvolenych" tu prevysuju nad moralnymi a etickymi hodnotami.

28.05.2012 09:58:29 | Fidelito

Treba to dôsledne sledovať, a pokiaľ sú tvrdenia pravdivé a reálne hrozí nebezpečenstvo prípadnej kontaminácie - projekt jednoznačne zastaviť.
A potom dôsledne postaviť pred zodpovednosť tých ľudí, ktorí tento projekt schválili. Postaviť ich pred zodpovednosť nie po \"slovensky\", ale spôsobom, aby ich v budúcnosti už viac nenapadlo robiť podobné projekty. Tu musí prísť primeraný trest, aby sa z neho poučili, lebo ináč si budú fakt myslieť, že na takéto konanie mali nárok. ... A budú podobné kúsky ľahkovážne skúšať znova.

28.05.2012 10:39:56 | Majo

Neviem či si spomínate, pred rokmi, keď sa vo veľkom rúbali okolité lesy, nám miestne média vtĺkali do hláv, že to je len preto, aby tu mohol vyrásť priemyselný park. Sľubovali, že za pár mesiacov budú holé miesta na mape zaplnené výrobnými halami a sľubovali desaťtisíce pracovných príležitostí. Ja nechcem obhajovať rozhodnutia vlády a miestnych zastupiteľstiev vybudovať tu takúto fabriku, ale vidím v tom aspoň malé pozitívum, že sa prilepí aspoň malá náplasť na veľkú ranu. O možných pracovných príležitostiach ani nehovorím.

28.05.2012 12:03:08 | Majovi

Majo v tej fabrike na vakcíny vznikne len 40 pracovných miest, to je kvapka v mori pri množstve nezamestnaných v Malackách, pôvodne tam mal byť sklad a v sklade by tiez vznikli pracovné miesta pre vozíčkarov, skladníkov, určite nejaká firma by to rada zobrala tú halu prázdnu na sklad- a okrem toho v priemyselnom parku sa bude rozšiťovať výroba aj bez výroby vakcín - firma Swedspan vraj bude stavať nejakú novú výrobnú halu vedľa tej starej čo tam už stojí a funguje za 12O miliónov korún, kde budú nové pracovné miesta nepotrebujeme tu nejakú nebezpečnú fabričku na vakcíny s tonami s*iacich zárodkov a zá*kov infikovaných nebezpečnou pandemickou chrípkou

28.05.2012 13:25:35 | Majo

Mne nešlo len o priemyselný park v Malackách, ale aj o pás vyrúbaného lesa pri Plaveckom Štvrtku, obrovský kus lesa v Lozorne, o sľubovanom priemyselnom parku vo Veľkých Levároch, o úplnom holorube medzi Jakubovom a Lábom a dalo by sa ďalej pokračovať o sľubovaných a nesplnených investíciach o rozvoji tunajšieho regiónu. Vtedy keď sa tu vo veľkom ničili lesy a celá krásna zalesnená krajina sa menila na holú púšť, ste všetci držali zobáky a tíško ste sledovali, ako sa pár ľudí nabaľuje na dreve, ktoré tu rástlo desaťročia. Vtedy sa vás niekto pýtal, či môže alebo nemôže? Teraz, keď chce štát, aj keď trochu nešťastným spôsobom aspoň čiastočne zachrániť situáciu, ktorú spôsobilo pár miestnych nenažrancov, ste zrazu všetci proti. A čo sa týka firmy Swedspan, to je kapitola sama o sebe. Vôňa šíriaca sa s tejto fabriky, znepríjemňuje život nielen obyvateľom Malaciek, ale aj širokého okolia.Tu vám už na zdravý nezáleží? Čo si myslíte, do kedy tu bude táto firma fungovať? Do tej doby, kým tu nevyrúbu aj posledný strom, ktorý pomelú a urobia s neho dosku na nábytok.

28.05.2012 13:39:57 | Majovi

čo mohli ľudia robiť ked ludia na meste a úradnici pozemkovych a stavebnych uradov sa stretávali s tými ľuďmi čo rúbali tie lesy, mesto malo účasť v tom Eurovalley a neviem ako sa to volá, verejnosť ani nebola informovaná kto presne tie pozemky vlastní a kto tie lesy klčuje aká firma a aké sú zmluvy- to Redbull a jeho úradnici na úradoch pod nim -mal za občanov bojovať a protestovať, za to je z daní občanov platený, lebo on mal prístup k takým informáciám a úradníci na meste. Mal otvorene vystúpiť, informovať ľudí, postavili by sa na jeho stranu, že sa dejú nejaké špinavosti a nie to, čo bolo oficiálne dohodnuté. Lenže Redbull máva vždy výpadky pamäte keď sa ma k niečomu vyjadriť, pri čom bol osobne keď sa niečo zlé rozhodlo v prospech občanov., najjednoduchsia vyhovorka ako sa zbavit zodpovednosti pred obyvatelmi mesta Keď je taký sklerotik asi by mal fakt odísť na dôchodok

28.05.2012 17:34:49 | Abgeordnete

To je skutočne smutné, že musel dojsť nejaký poslanec z Národnej rady do Malaciek robiť poriadok . lebo si precital clanky Ludi pre Malacky a postavil do pozorov vedúcich odborov životného prostredia aj stavebného úradu- keď im spravil Galko bububu tak sa zľakli a utekali podať dokumenty a zastaviť stavbu, lebo nemá EIA. Keby ten poslanec nedošiel do mesta, hoci neni malacan tak Redbull dodnes sedí na zadku bez toho aby pohol prstom proti stavbe a donekonečna si bude obhajovať tu stavbu pred ľudmi akože nič sa nedeje, hoci aj on mohol na tie urady nabehnut urobit bububu, mal na to pravomoci a stavba by bola zastavena lebo nema potrebne posudenia vypracovane

29.05.2012 12:30:38 | Redakcia LPM.sk

Dnes mal k téme utajeného zámeru výroby vakcín v Malackách tlačovú konferenciu poslanec NR SR Ľubomír Galko. Účasť novinárov bola podľa našich informácií hojná. Do Malaciek mieria redaktori viacerých televízií.

Novinári začínajú skúmať aj prepojenie Štátnych hmotných rezerv a spoločnosti Eurovalley. Na možný konflikt záujmov poukázala na LPM.sk svojím článkom podpredsedníčka OZ LPM Lucia Vidanová.

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/kauza-utajenu-stavbu-malackach-zrejme-zastavia.html

29.05.2012 12:44:17 | Dusan C

Nech sa to tam poriadne prevery-ciste to nebude to je jasne-preco inak by to bolo tajne a nemohol do toho hovorit ani Malacky stavebny urad-nech sa to presune naspet do Sarisskych Michalan-ked sa na to pripravovali a vsetko bolo uz pripravene tam-sak na vychode by potrebovali znizit nezamestnanost viac ako na zapade!Drzim palece!!!!!!

29.05.2012 12:53:33 | Redakcia LPM.sk

Ďalší mediálny výstup zo strany Markízy, portál tvnoviny.sk. K téme poslanec Ľ. Galko: "My chceme kvôli výrobe vakcín riskovať zdravie tisícov ľudí, ktorí žijú v okolí a úrady nemajú ani toľko slušnosti, aby ich o tom informovali?" Dodal, že občianske združenie Ľudia pre Malacky, ktoré sa kauzou zaoberajú, podali už podnet na okresnú prokuratúru so žiadosťou o prešetrenie postupu štátnych orgánov.

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/galko-tovaren-na-vyrobu-vakcin-pri-malackach-sa-stavia-protizakonne.html

Od vás čitateľov dostávame v priebehu dňa reakcie a otázky k aktuálnemu dianiu. LPM.sk pripravuje reportážny výstup, prinesieme ho v priebehu dňa. Naši redaktori sú však v teréne, keďže do Malaciek dorazili viaceré televízne štáby, ktoré sa začali zaujímať o informácie, o ktorých už dva týždne informujeme malackú verejnosť.

Dnes občianske združenie Ľudia pre Malacky podalo aj podnet na prokuratúru.

29.05.2012 15:26:06 | press

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U6ymbjcxdBM
Galkova dnešná tlačovka o Malackách

29.05.2012 17:45:29 | Mlynár

Množstvo odborníkov začína spochybňovať efektívnosť očkovania ako prevenciu pred infekčnými ochoreniami a začína poukazovať na množstvo závažných nežiadúcich účinkov ktoré sú často závažnejšie a nebezpečnejšie ako choroba proti ktorej sa očkuje. Ak si precízne prečítate príbaľové letáky ku očkovacím látkam zistíte, že sami výrobcovia upozorňujú na závažné kontraidikácie či nežiadúce účinky. Lekári tieto fakty ignorujú alebo bagatelizujú. Na Slovensku už konečne pôsobí niekoľko občianskych združení (najčastejšie zložené z rodičov očkovaním postihnutých detí) napr.:
http://rizikaockovania.sk/ alebo http://www.slobodavockovani.sk/clanky/, kde sa v prípade záujmu môžete v množstve odborných prekladov článkov dočítať o neuveriteľných snahách farmaceutickej loby často hraničiacich s fašistickou genocídou, pod zástierkou "láskyplnej" zdravotnej starostlivosti. Sme len hlúpy, alebo hlúpy a predajný národ čo umožní vytvoriť pre týchto netvorov ďalšie realizačné možnosti?

29.05.2012 20:55:01 | J.Říha

Otvoril som si mestskú stránku. A odvtedy hľadám vhodné slovo, nenachádzam ho. Chcel som totiž pomenovať aktuálne mlčanie mestských médií, pre ktoré téma areálu na výrobu vakcín neexistuje. To už nie je ani smiešne, ani zarážajúce, to je tragické. Radujme sa aspoň z toho, že redaktori mestských médií trávia hodiny svojho pracovného času vymýšľaním nových a nových súťaží. Len či toto je želateľný výsledok, ktorý si platíme z rozpočtu mesta, to nechám čitatelia na vás.

Rovnako nechám na vás posúdenie slov primátora mesta, ktoré som zachytil dnes v médiách. Neviem či mu veríte, ale ja nie. Ako ma môže presvedčiť človek, ktorý opakovane argumentuje v médiách, že „účastník konania sa môže odvolať, ale že mesto účastníkom nie je“. Opakovaný vtip totiž prestáva byť vtipom. A mne teda vôbec nepríde vtipné hazardovať s bezpečnosťou a zdravím Malačanov.

Alebo to nám chce povedať, že po 13 rokoch vo funkcii a pri odbornom tíme pracovníkov okolo seba nevie upozorniť štátne orgány, že neprebehol proces EIA? On o procese EIA ešte nepočul? A snáď sú občianske združenie ĽPM a samotní Malačania, ktorí podpisujú otvorený list pre premiéra, tými primátorom spomínanými účastníkmi konania? Asi nie. Tak potom o čom to primátor rozpráva? A či azda bol taký problém, že by ako primátor mesta o EIU iniciatívne sám požiadal?

Vlastne, stop. Ešte raz. Nevedie stavebný úrad v Malackách stavebné konanie? A nie je na čele tohto stavebného úradu zamestnanec priamo podriadený primátorovi mesta? A nepovedala náhodou prednostka Obvodného úradu životného prostredia, že bola zavedená (podvedená)? A teda kým prosím vás?

Myslím si, že Malačania by mali poznať odpovede na vyššie položené otázky. A z toho dôvodu zatiaľ neverím úprimnosti a pravdivosti medializovaných slov primátora. A želám mu, aby sa skoro vymotal z tej spleti zavádzajúcich tvrdení. Pretože v opačnom prípade, ak vedel o zámere, a vedel o prípadnej nezákonnosti rozhodnutia, a neupozornil naň, má voči Malačanom jeden obrovský morálny deficit a vážny problém.

29.05.2012 21:31:26 | Pre p.Říhu

Pán Říha, nie je priskoro na volebnú kampaň?

Ste poslancom, vy môžete kopať za obyvateľov Malaciek tam, kde to má zmysel, .....ak náhodou nenarazíte na neriešiteľný problém, ako pri vašej angažovanosti pre zdravotné sestry.......tie dlho "nezabudnú" , čo "všetko" ste pre ne vykonali

29.05.2012 22:11:09 | J.Říha

Dobrý večer, kampaň? Robím si ju potom 5 rokov. A teraz vážne. V pozícii poslanca otvorene poukazujem na veci už roky. Nikdy som sa nebál pomenovať veci tak, ako ich vidím. Nie je tomu inak ani teraz, ak vidím vyhýbanie sa primátora. Každé jedno slovo, ktoré ako poslanec verejne poviem, môže byť vždy brané ako kampaň. Takže Vám to nemám za zlé.

S priateľmi z ĽPM sme sa zakúsli do problému zákonnosti stavebného konania bez posudzovania vplyvov na ŽP. Pred dvomi týždňami to vyzeralo ako neriešiteľné, navyše utajené pred Malačanmi. Pre mňa majú naše aktivity zmysel aj pri skladaní mozaiky vo výrobe vakcín v priemyselnom parku.

Neviem, či ste bola či boli prítomný na stretnutí so zdravotnými sestrami, predložil som konkrétnu podobu pomoci, ktorá je v mojej právomoci (medializácia, zvolanie predstavenstva, žiadosť o preskúmanie dozornou radou, zvolať stretnutie akcionárov a upozorniť na právo veta, výzva pre župana). Všetky som do bodky splnil. To, že už nemám viac oprávnení, to mrzí aj mňa. Hranice našej pôsobnosti sú výrazne zúžené. Napísal som to okamžite po stretnutí akcionárov jednej z Vás / ich. Posledným pokusom z mojej strany bolo vytvorenie priestoru pre sestry u riaditeľa Kalenčíka, aby ste mohli v pokoji a individuálne v prítomnosti advokáta dávať svoje návrhy. Riaditeľ daný sľub podľa mojich informácii dodržal. Rovnako som opakovane žiadal o postoj župana Freša. Nestál som mu zrejme ani za to, aby mi potvrdila reakciu čo i len jeho asistentka. To sú fakty, ktoré sa dajú z Vašej strany overiť. To, čomu sa venujem, sú poplatky v nemocnici.

Vyjadril som sa verejne aj v diskusiách, viac otvorene som do verejného fóra nemohol napísať. Súkromnoprávny pracovný problém sa už musí riešiť inými právnymi krokmi. Právne zastúpenie myslím máte / majú. Rovnako som odporučil sestrám, ktoré sa na mňa individuálne obrátili, ak máte podozrenia z obchádzania zákona pri mzdových nárokoch, treba sa obrátiť na inšpekciu. Vyjadril som sa aj k právnemu zastúpeniu. Viac som nemal čo doplniť. Ak by som sa opakovane vyjadroval, obvinili by ste ma z priživovania na téme, keďže som nemal nič nové, čo by som Vám / im ponúkol

Samozrejme, ak máte konkrétne návrhy, v ktorých by sme mohli byť nápomocní, naformulujte ich a pošlite e-mailom. Naše dvere boli aj sú otvorené. Nemajte mi to prosím za zlé, ale v písaní a kopírovaní článkov do diskusií sa mi ten Vami uvádzaný zmysel vytráca.

29.05.2012 22:29:15 | Pre p.Říhu

Na to aby ste tu kritizovali mestské média je pre človeka vášho formátu naozaj úbohé, načo máte zastupiteľstvá (samozrejme súhlasím s vašimi vyjadreniami nie len k mestským médiám ...) ... nech sa mestskí úradníci zodpovedajú, poukazujem na to, že váš kontrolný mechanizmus smerom k MsÚ nefunguje. Vy už nie ste nováčik, poukazovať na nefunkčnosť jednotlivých oddelení MsÚ na tomto webe prináleží bežnému občanovi ...

29.05.2012 23:13:42 | Den detí v MA

Suhlas s Jurajom, je to smiešne tie mestské médiá, hodnotím ako obyvateľ mesta, nie ako poslanec, ani nie som Ríha. Jediné čo vie hovorkyňa, neviem koľkáta už, lebo ich menia niekoľkokrát do roka,ale evidentne to nepomáha tie výmeny- tak tam dala na stránku informácie o akciách, ktoré ani mesto neorganizuje k MDD, reklamu na cirkus ktorý si musí človek sám zaplatiť a dali nejakú blbú súťaž, aby zakryli skutočnosť, že mesto nebolo schopné pre deti k 1: júnu ani žiadnu akciu zorganizovať, hry a darčeky im zabezpečiť od sponzorov. Rovnaký kiks ako minulý rok, sledoval som to, vôbec žiaden Deň detí v metských médiách, potom na poslednú chvíľu 3 dni predtým sa objavila niekde nejaká nenápadná správička, že 1. jún bude na kúpalisku pre deti a vôbec to médiá nespropagovali, že som sa to dozvedel až po akcii. A tento rok? Kde majú deti 1. jún v Malackách? Tak ako to vníma Juraj a ostatní členovia LPM tak to vnímajú aj radoví občania - médiá si účelovo píšu čo chcú a témy, ktoré im nevyhovujú, ale ľudí zaujímajú, tie ignorujú, ľudia, ktorí pre miesto niečo robia, im tiež nevyhovujú .

30.05.2012 01:08:50 | Dusan C

Nejako sa tu stracam-neni toto clanok s otvorenym listom proti vkcinovej fabrike?
Je mne s toho smutno-chapem,ze kritizovat sa musi ked o nieco ide,ale co by sme sa mali ako obcania MA spojit a povedat jasny nesuhlas proti tejto fabrike-tak tu teraz mimo temu riesime ine veci-ktore patria uplne do ineho clanku,alebo vlastne kam,alebo si otvarat usta vtedy ked je to vobec produktivne!Ziadam po inteligentnosti obcanou!Skoda ze niesme jednotny-vsade je iba moc a peniaze su toho kralom--je pravda ze zijeme v kapitalistickom rezime,ale co ma zaraza su obcania-ktory sme iba otroci vlastnych chticou a tuzob je to vidiet a aj to bolo vidiet-trocha sebaucty a kritiky,ale seba sameho-lebo od koho zacat ak nie od seba-cakat,ze sa niekto iny za teba(seba) zmeni????
Ked budeme ako ovce tak si s nami bude mesto,stat a cirkev ci kdokolvek robit co chce!!!
Treba zastavit to porusovanie prav zo statnej sferi ---- vodu kazu vino piju ----- najist vinnika a exemplarne potrestat,aby nic take uz nikdy neurobil--co to tam mame hore za kapacity-vyzera,ze nejaky kvazi dospeli clovek co si mysli,ze mu to prejde a moralne a eticke hodnoty-nepotrebujeme lebo zijeme v kapitalizme-----DEMOKRACIA-za toto sa bojovalo,ked tu bol komanc hanba nam chamtivcom co si tieto pojmy vzdy prisposobime podla seba!

30.05.2012 08:14:28 | to Dusan C

trochu som sa vo Vasej reakcii stratil, ale to je asi moja chyba, alebo neskora nocna hodina, ked bola reakcia pisana :)... no myslim si, ze vsetko so vsetkym suvisi, resp. niektore temy maju spolocne pozadie...

30.05.2012 08:15:43 | RTVS

http://www.stv.sk/online/archiv/spravy-stv

včerajšie večerné správy RTVS o situácii v Malackách - na minúte 6.48- začiatok príspevku - Ľudia pre Malacky, petícia, vrátane Galkovej tlačovky
Halu v Malackách chcú vyšetriť - názov príspevku

30.05.2012 20:55:59 | x

V tomto meste sa aj tak časom na tento problém zabudne. Tak ako sa už zabudlo na kauzu nemocnica a ďalšie iné. Zbytočne nafúknutá bublina, ktorá za pár dni zase spľaskne. Niekto sa chcel len trochu zviditeľniť pred Malackým voličom. Ako povedali na Markíze, jedna mladá mamička na materskej dovolenke. A to s tým deckom na rukách bol tiež super ťah. To určite zapôsobí na mladého voliča, hlavne ženy. Neviem prečo mi tu niečo s*í. A niesu to vaječné zá*ky z továrne na vakcíny.

30.05.2012 22:11:26 | Lucia Vidanová

Pre pána x, lebo podľa štýlu písania je pán neznámy určite pánom a na to mám pri svojich sklonoch k investigatíve nos :). Tá Markíza nebola o žiadnom super ťahu, milý čitateľ. Pri komunikácii s redaktorkou prišlo k nedorozumeniu a to že reportáž vystavia na mojej osobe, tak to som netušila do chvíle, kým som tak ako ostatní diváci nevidela reportáž v TV.

To že som mala pri sebe dieťa, tak to nebol úmysel, ale nevyhnutnosť. Pokojne si o tom myslite svoje a ja vám to nemám za zlé, je to váš názor. V prvom rade však vystupujem za občianske združenie Ľudia pre Malacky (v ktorom som podpredsedníčka). Keďže sú ostatní v práci a ja teda ako mamička na materskej :) (mimochodom ako redaktorka mestských médií, aby ste mali nad čím híkať), mám možnosť s médiami komunikovať.

Ako som napísala aj na web Markízy som profesiou novinárka, ktorá sa komunálnym témam venuje od roku 2004 a občiansky som tiež aktívna. A nie je mi jedno, čo sa tu deje. Všetko to začala "nenápadným" príspevkom v Trende. S Gabrielom Beerom som osobne telefonovala, sám bol prekvapený, že tu nikto nič netuší. On pri písaní príspevku komunikoval s primátorom, citujem z Trendu: "Zo stanoviska necítiť, že by vedenie okresného mesta vnímalo ako problém to, že sa v jeho blízkosti bez zverejnenej analýzy vplyvov na životné prostredie stavia výrobňa, v ktorej sa má na kuracích embryách množiť rizikový vírus chrípky."

Odložili by ste ten Trend po prečítaní do zberu papiera? Ja nie a ani nikto z môjho okolia, každý mal prirodzene potrebu zistiť viac, lebo už slovíčko "utajené" v človeku vyvolá záujem vedieť viac, hlavne, keď sa dočíta, že v Šarišských Michaľanoch EIA prebehla.

Áno, každá senzácia trvá "tri dni". Poznám silu médií, no bez nich by mnohé zostalo na bode mrazu. A verte tomu, že na kauzu nemocnica sa nezabudlo (ani v LPM, reagoval J. Říha vyššie a ani v Markíze). Mimochodom redaktorka Barbora Demešová vytiahla nahrávku z tlačovky s Radoslavom Bardúnom a v rozhovore mi potvrdila, že sa téme bude ešte venovať.

Dúfam, že nabudúce budete mať toľko odvahy a dokážete sa pod komentár aj podpísať.

31.05.2012 00:22:47 | Dusan C

pre Lucia Vidanova anonymi by som na vasom mieste ani neriesil!S pana X je citit ziarlivost,ze chudak nebol on vobec napomocny a ze to musela urobit za neho mamicka s dietatom!Malacky je male mestecko takze zavist a ziarlivost od ludi co nevedia o co vlasne ide je asi na mieste-ale je to vlastne velka skoda,lebo aj ten nevedomy obcan co sa tu namaha zo ziarlivostou by sa mohol uvedomit a v pritomnosti(buducnosti) namiesto nadaviania nieco uzitocne urobit,alebo aspon pridat ruku k dielu!Dufam!

31.05.2012 09:10:50 | Oskar Dobrovodsky

Vazena redakcia LPM.

Preco davate priestor na vasich strankach, pri pridavani komentarov, nazorov aj zbabelcom, teda ZBABELYM ANONYMOM, KTORI SA HANBIA ZA SVOJ NAZOR? Alebo za svoje meno sa hanbia? Ved taky komentar anonyma nemoze mat ziadnu vahu, moze to byt klamstvo, vymysel, podvod....Takyto ludia, skryvajuci sa za nejake slovicko by sa najlepsie uplatnili v minulom rezime v StB ci medzi udavacmi, je tragediou, ze takyto ××××× su stale este medzi nami.
Fakt by som sa rad dozvedel, preco na tejto jedinej serioznej stranke mesta Malacky maju priestor aj zbabeli anonymovia? Ak by boli v diskusiach uverejnene len prispevky podpisanych ludi, hned by boli diskusie ovela hodnotnejsie, zmysluplnsie...

31.05.2012 10:43:03 | Dobrovodskému -anonym

Vážený pán Dobrovodský, ak ste to naozaj vy osobne a nie niekto kto tomu človeku ukradol identitu alebo menovec z druhého konca Slovenska -všetkým je veľmi ľúto aké máte problémy s vašim domom a susedmi a držia vám palce aby sa to vyriešilo k vašej spokojnosti ale tieto vaše opakovanú odkazy plné negatívnej energie a neustálych útokov na všetkých - nielen na úradníkov mesta, ale vy útočíte aj na ľudí z LPM, ktorí vám pomáhajú v rámci svojich možností a dokonca vám vadia aj nespokojní slušní občania,ktorí vám osobne žiadnu stenu neocikali, ktorí si tu tiež vyjadria svoj názor anonymne, lebo aj im niekto "ocikal stenu", aby sa nemuseli báť problémov od úradníkov na meste, keď tam budú niečo vybavovať, že by im niečo nevybavili, ako vraj nevybavujú ani vás -lebo niečo otvorene skritizovali na tejto stránke a povedali pravdu tak ako vy kritizujete všetko a každého- ľudia sú vďační LPM za anonymný priestor na svoje námety, pripomienky a vy začnite so sebou niečo robiť, mali by ste vyhľadať odbornú pomoc lebo ste evidentne v strese a svoje negatívne emócie smerujete voči úplne všetkým okolo,hoci vám nie neurobili -lebo čo je veľa, to je príliš...všade kam sa človek pohne v Malackách tam naňho vyskočí Oskar Dobrovodský z médií alebo nejakej internetovej stránky, už nič pozitívne o Malackách človek nemá šancu prečítať si

31.05.2012 11:34:29 | detto

Radšej si prečítam desať slušných a pravdivých anonymných komentárov pod článkom než dvadsať agresívnych odkazov na weboch a FB skupinách plných expresívnych slov od ľudí, ktorí sa pod to akože oficiálne podpíšu ako KO

31.05.2012 12:52:23 | Oskar Dobrovodsky

Bu-bu-bu ZBABELY anonym ci anonymka? Za kazdym rohom vas strasim? Trafena hus zagagala ;?)), viete neznasam zbabelych anonymov, pripominaju mi StB-akov. Kto sa hanbi za svoj nazor podpisat, nestoji mi za to ani si ho precitat. PRECO SI NEVYTVORITE SVOJU ANONYMNU STRANKU A CHODITE OXIDOVAT sem, na stranku seriozneho obcianskeho zdruzenia LPM?

31.05.2012 13:45:35 | :)

Chapem problematickost Druzstevnej ako takej, urcite to nieje lahke, len p. Dobrovodsky priznajte si sam, Vam uz vadi kazdy... ci Vam niekto pomoc ponuka alebo vam robi zle na meste, v štate alebo v inych organizaciach....je niekto kto Vam vie vyhoviet???? ja osobne si myslim ze takeho cloveka vy sam uz nenajdete... zo zaciatku to mozno bolo tak ako to bolo, len hajit sa tym ze obvinite kazdeho z mestskeho zastupitelstva myslim ze fer nieje, ked Vam niekto napise ze Vas nazor nieje objektivny , ze si idete stale len to svoje, zacnete narazat na to , ze niekto pisal ako anonym....len aby ste sa vyhli odpovedi ze tem dany clovek ma pravdu.... nezastavam sa vasich susedov, sam neviem ako dlho by som to vydrzal, ale ked chcete nieco dosiahnut , obvinovanim ludi ktory sa Vam snazia pomoct to nedosiahnete... pekny den :)

31.05.2012 15:26:54 | Oskarovi

Vážená pán nespokojný občan, mali by ste namiesto vypisovania na stránky LPM písať neustále sťažnosti na Ústredie práce, soc. vecí a rodiny a Ministerstvo práce,soc. vecí a rodiny SR, ktoré sú nadriadenými orgánmi sociálneho odboru v Malackách a malackých úradníkov na sociálnom odbore na UPSVaRe. Evidentne si neplnia svoje povinnosti a nevyužili svoje právomoci, ktoré majú pri riešení problému na Družstevnej. Zistite si, či majú zodpovedajúce vzdelanie VŠ II stupńa, ktoré vyžaduje zákon na výkon ich funkcie. Nakoľko u vašich susedov behajú potkany veľké ako mačka, je tam plno výkalov, čo je epidemiologické riziko a je tam príliš málo metrov štvorcových na toľko žijúcich ľudí, nie sú splnené podmienky pokiaľ ide o stanovené metre štvorcové na jedno dieťa, prístup k tečúcej vode a sanitárne zariadenia- stanovené orgánmi na výchovu toľkých maloletých detí, ktoré tam žijú. Keby sociálka konala a robila to čo mala a využila svoje právomoci, už dávno je váš problém vyriešený.Nie poslanci mesta, ale sociálne orgány a sociálni či terénni pracovníci a vedúci odborov to majú riešiť prioritne, oni sú povinní chodiť na šetrenia pravidelné do problemat. rodín a keď sa niečo deje majú povinnosť konať v záujme detí. Majú na to zákonné páky, ktoré pravidelne štátni úradníci uplatňujú v praxi pri bielych rodinách, ktoré majú nevyhovujúce podmienky na výchovu detí, ich povinnosť je zabezpečiť deťom vašich susedov lepšie životné podmienky než tam majú na pozemku vedľa vás. Tam vypisujte listy, ľuďom čo sú za to platení, sťažujte sa u ich priamych nadriadených a neútočte prosím na slušných ľudí, ktorí s touto kauzou nič nemajú, budete určite konečne úspešný, lebo ešte chvíľu budete takto pokračovať a malačania vás prestanú podporovať a stáť na vašej strane, ako stojím aj ja a plne chápem vaše pocity.

31.05.2012 15:49:08 | x

Pre pani Vidanovú a pre všetkých, čo som urazil.
Je mi velice ľúto, že som sa dotkol Vašich citov a že kvôli môjmu príspevku v diskusii ste si musela dať toľkú námahu na obhájenie svojho vystúpenia pred kamerou. Čo sa týka mojej anonymity, môžem Vás ubezpečiť, že moje meno by Vám aj tok nič nepovedalo. Nie som rodený záhorák, nepatrím k Vašim nepriateľom a dokonca už pár dní ani v Malackách nežijem. Možno si poviete, čo taký človek má čo kritizovať nás rodených Malačanov? No žil som tu 15 rokov a tak snáď môžem mať aj ja na to svoj názor. Je pekné, že bojujete za lepšie životné prostredie pre Vaše deti, no mali by ste myslieť aj na zástupy ľudí bez zamestnania. Táto fabrika môže priniesť prácu pre pár ľudí aj s regiónu Malaciek. A tu sa vôbec nejedná len o hrubú manuálnu prácu pre nízko vzdelanú vrstvu ľudí. Takej práce je na Záhorí až až. Táto firma môže zamestnať aj vysoko kvalifikovaných ľudí, ktorý by určite nedali dopustiť aby došlo k nejakej ekologickej katastrofe. Neobhajujem prístup vedenia mesta k celej situácii, no vaše vystúpenie v televízii mi pripomínalo predvolebnú kampaň. Niekoľko krát sa spomenulo združenie ĽPM takže nešlo len o Vašu súkromnú iniciatívu. Ešte raz sa ospravedlňujem všetkým rodeným Záhorákom a sľubujem, že sa už do vašich záležitostí nebudem montovať. Vyriešte si to sami "ZADUBENCI"
Váš X.

31.05.2012 16:09:35 | názor

pre X:
fabrika na výrobu vakcíny proti pandemickej chrípke = sezónna práca štatisticky tak každých 30 rokov (napr. v roku 2015, potom v roku 2045, ...) pre vysokokvalifikovaných pracovníkov -
o akých pracovných príležitostiach pre región hovoríte?

Správa štátnych hmotných rezerv - to sú v podstate mŕtve, resp. spiace investície do nakúpených tovarov, postavených skladov, vírusových fabrík, zakúpených zariadení, strojov - aktivizujú sa vždy len pri mimoriadnej udalosti;
v malackom prípade to skôr vyzerá na "štátny hmotný tunel" pri kúpe pozemku a následnom vybudovaní prevádzky - stačí si pozrieť akú logiku má presun z východu SR do Malaciek, aké je za tým personálne pozadie a personálne prepojenia a preto asi aj utajený režim ...

31.05.2012 20:29:02 | Malacan

Pre x
Trafil si klinec po hlave, trafená hus zagágala, za pár dní nikto ani neštekne po nejakej búde na výrobu vakcíny. To len momentálne pár iniciatívnych si robí predvolebnú kampaň v predstihu. P.S. Ten výstup s dieťaťom pred kamerou bol maximálne trápny. Ale čo už, keď sa ináč nedalo :-)).

31.05.2012 20:43:44 | Dusan C

Prijemny den Malacanovy aj X-ovy!

31.05.2012 21:49:14 | Lucia Vidanová

Každý robí, čo vie. Niekto kecá, iný koná :)
Príjemný večer, páni.