Ľudia pre Malacky » Na Veľkomoravskej pribudli basketbalové koše

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na Veľkomoravskej pribudli basketbalové koše

Ihrisko na Veľkomoravskej ulici bude lepšie slúžiť milovníkom basketbalu. Mesto tu zrekonštruovalo stĺpy a dalo osadiť dva nové basketbalové koše. Práve o zániku tohto ihriska sa horlivo diskutovalo v roku 2010, keď predchádzajúci poslanci rokovali o zámere umiestnenia parkovacieho domu v tejto lokalite.

Na sídlisku Domky sa už dlhé roky trápia s nedostatom parkovacích miest. Už veľakrát sa diskutovalo o návrhu zrušiť ihrisko v zlom stave a začať plochu využívať na parkovanie. V roku 2010 sa dokonca hovorilo o umiestnení parkovacieho domu.

Napriek tomu zostáva ihrisko zachované. V aktuálnom pasporte verejných ihrísk ho nájdete pod číslom jedenásť. Na jeho celkovú rekonštrukciu v súčasnosti nemá samospráva financie. Podľa dostupných informácií by sa podľa schváleného harmonogramu rekonštrukcií detských ihrísk v nasledujúcom roku mala spracovať projektová dokumentácia, ktorá bude východiskovým materiálom pre budúcu obnovu ihriska.

"Ak máte nejaké konkrétne návrhy, nápady, rozpíšte ich, naskicujte. Pretlmočíme ich mestskému úradu," vyzýva touto cestou občanov k aktivite poslanec za 4. volebný obvod Milan Ondrovič. Projektom rekonštrukcie ihriska sa bude zaoberať aj Komisia MsZ pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie, ktorej predsedá. "Bol by som rád, ak by sme zohľadnili aj návrhy zásad rekonštrukcie ihrísk, ktoré vyjdú od občanov," dodal poslanec.

Touto myšlienkou sa už zaoberal v príspevku Zásady pre rekonštrukciu a výstavbu detských ihrísk v januári tohto roku.

Foto z 9. 10.

Foto z 12. 11.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

14.11.2011 19:47:00 | dotaz

Koše máme a čo bude s parkovaním?? Na Bernolákovej sa objavil nový parčik na žiadosť obyvateľov modrého domu a tým pádom je ešte menej parkovacích miest. Nikoho nezaujíma, že parkovacie miesta na Bernolákovej obsadzujú aj nakupujúci potravín, nakupujúci v mäsiarstve, parkovacie miesta využívajú aj tí, ktorí idú do inkubátora, tiež z modrého činžiaka, lebo sa im nechce chodiť za dom, zo žltého činžiaka, načo by obchádzali celý blok, keď môžu zaparkovať na tom najbližšom parkovisku.
Takže veľmi zaujíma obyvateľov Bernolákovej, kedy sa budú riešiť parkovacie miesta. Vhodné by bolo zaoberať sa umiestením tabúľ v znení:
PARKOVACIE MIESTO SLÚŽI PRE OBYVATEĽOV BERNOLÁKOVEJ ULCE č....
Už viac ako 20 rokov takéto upozornenia majú v Břeclave.
Taktiež zakázať parkovanie služovných aut pri bytovom dome. Máme tu obyvateľa, ktorý si tu zaparkuje 4 služobné auta!!! Aj toto by sa malo riešiť.

15.11.2011 16:09:33 | Dodatok

Doplnim komentar od "dotaz" ... bolo by vhodne namalovat aj vodiace ciare pre zaparkovanie aut. Nakolko niektori vodici pri parkovani odstavia svoje auto tak, ze zamedzia parkovat dalsim vodicom.

15.11.2011 18:49:00 | Malačan

To je typické pre Slovensko. Niekto sa snaží presvedčiť pospolitý ľud, že pribudli na Veľkomoravskej basketbalové koše. Ak tam niekto vidí basketbalový kôš, tak je asi nafetovaný. To je jedna vec. Ešte ma zaujíma, kto bezočivo a svojvoľne označuje ihrisko na sídlisku Domky za iihrisko na Veľkomoravskej.

15.11.2011 20:02:56 | Lucia Vidanová

Milí diskutúci (zámerne píšem s mäkkým í, lebo chcem reagovať na viacerých), Malačan, ak si otvoríte passport verejných ihrísk, tak toto s číslom 11 nájdete v lokalite s popisom "Medzi predajňou potravín z ul. Bernolákova a bytovým domom č.6 – 20 z ul. Veľkomoravská, asfaltobetónová plocha ihriska na úrovni okolitého terénu". Netuším teda, prečo je bezočivé, ak sa toto ihrisko označí ako patriace k Veľkomoravskej (možno malo byť presnejšie na rozhraní Veľkomoravskej a Bernolákovej, boli by ste vtedy spokojný?). Redakcia lpm. mala avízo o inštalovaní basketbalových košov. Ešte tam nevisia sieťky? No v sobotu neboli (viď. foto), ale som si myslela, že v pondelok ich doplnia. O tejto akcii už 11. 11. informovala aj mestská televízia eM TV s termínom inštalovania basketbalových košov.
K parkovaniu. Bola som na verejnom stretnutí, na ktorom sa ľudia búrili proti parkovaciemu domu. Mám to zažité. A rovnako som bola zásadne proti. Prepáčte, ale aj keby sa robili maličké nadzemné parkovacie objekty, o chvíľu nestačia. Pred tridsiatimi rokmi nikto nepočítal s tým, že príde doba, kedy budú v rodine aj tri-štyri autá. A rovnako nesúhlasím s tým, ak sa sídlisko zahusťuje kvôli tomu, že si bytové domy riešia situáciu s obnovou nadstavbami. A potom zúfalo naháňajú parkovacie plochy, aby prešla nadstavba schvaľovacím procesom. A to píšem ako obyvateľka Domkov, majiteľka jedného auta (s ktorým tiež často krúžime, aby sme zaparkovali), domová dôverníčka bytového domu, na ktorom sa bude na jar robiť strecha. Ale splatíme to vlastnými financiami a nie tými od investora, ktorý nám všetko zabezpečí, lebo zarobí na nadstavených bytoch a ešte medzitým zalobuje za parkovací dom. To je môj skromný názor. Dodatok, tie vodiace čiare by sa však obnoviť mali, tak dúfam, že na to skoro príde :)

19.11.2011 17:40:59 | Malačan

"Malačan, ak si otvoríte passport verejných ihrísk, tak toto s číslom 11 nájdete v lokalite s popisom "Medzi predajňou potravín z ul. Bernolákova a bytovým domom č.6 – 20 z ul. Veľkomoravská, asfaltobetónová plocha ihriska na úrovni okolitého terénu". Netuším teda, prečo je bezočivé, ak sa toto ihrisko označí ako patriace k Veľkomoravskej."
Passport verejných ihrísk som si neotvoril, ale Veľkomoravskú som prešiel už zopár krát. Spomínaná asfaltobetónová plocha na úrovni okolitého terénu tam jednoducho nie je. Na Veľkomoravskej rozhodne nie.
Čo sa týka basketbalových košov. Na fotografiách nie že nie sú sieťky, ale ani obruče, na ktoré sa sieťky upevňujú.
"Redakcia lpm. mala avízo o inštalovaní basketbalových košov. Ešte tam nevisia sieťky? No v sobotu neboli (viď. foto), ale som si myslela, že v pondelok ich doplnia. O tejto akcii už 11. 11. informovala aj mestská televízia eM TV s termínom inštalovania basketbalových košov. "
Ale som si myslel, že informácie na tomto fóre by mali byť objektívne a čo najpresnejšie.
Ak začínate debatu o parkovaní tým že "Pred tridsiatimi rokmi nikto nepočítal s tým, že príde doba, kedy budú v rodine aj tri-štyri autá." tak to nepotrebuje žiadny komentár.
"A to píšem ako obyvateľka Domkov, majiteľka jedného auta (s ktorým tiež často krúžime, aby sme zaparkovali), domová dôverníčka bytového domu, na ktorom sa bude na jar robiť strecha. Ale splatíme to vlastnými financiami a nie tými od investora, ktorý nám všetko zabezpečí, lebo zarobí na nadstavených bytoch a ešte medzitým zalobuje za parkovací dom. To je môj skromný názor."
A to snáď už nepotrebuje žiadny komentár. Takže jediný problém je v tom, že ak si neviem zohnať investora, ktorý nadstaví činžiak, zafinancuje zateplenie atď, atď, tak budem kritizovať tých, ktorím sa investora podarilo zohnať. Závisť, závisť, závisť. Veď sme na Slovensku.

19.11.2011 20:50:29 | Lucia Vidanová

Milý Malačan, ak chcete mať posledné slovo, máte ho mať. Ak vám to dodá sebavedomie, dobije vás to energiou a dobrým pocitom z toho, čo ste napísali, tak vám to rovnako prajem. Úprimne, nie som závistlivá (v ničom).
Pred pár hodinami som sa vrátila z benefičného koncertu Svitania a to ma dobilo inak. Podstatné hodnoty sú úplne niekde inde. Tak všetko dobré, nech sa vám tá nadstavba podarí...