Ľudia pre Malacky » Na hambálku budú padať rekordy

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na hambálku budú padať rekordy

Festival Zejdeme sa na hambálku, ktorý v Malackách uskutoční od 11. do 14. septembra, sa tento rok po prvýkrát presunie aj mimo divadla – na ulicu. Sobota bude patriť Hambáljarmoku, na ktorý netreba lístky, všetko sa to bude variť na čerstvom vzduchu, pričom nebude chýbať divadlo, hudba, stánky, herci a veľa hambálkovskej vtipnej kaše!

V programe sú lákadlom Radošinci

Tešiť sa môžete na niekoľko profesionálnych divadelných súborov – slovenské Staré divadlo Nitra odohrá predstavenie na motívy slovenských povestí Pavla Dobšinského - Žena, Pánboh, čertisko a 7 zakliatych, hostia z českého súboru Do houslí k nám tentokrát prídu s čerstvo naskúšanou hrou S hlavou v oblacích a fanúšikov „Štepkovského“ humoru určite poteší vystúpenie Radošinského naivného divadla, ktoré odohrá inscenáciu s názvom Šťastné konce.

Keďže organizátor – Divadlo na hambálku – je ochotnícke divadlo, nemôžu na festivale chýbať ani iné neprofesionálne súbory. Tie zastupuje za „slovenskú stranu“ Budmerické divadlo, ktoré zahrá inscenáciu U nás taká obyčaj, no a v Malackách už dobre známi českí ochotníci z divadla Sem Tam Fór prinesú veľkú dávku humoru v hre Muž sedmi sester. Malackú divadelnú scénu budú tentoraz zastupovať ochotníci zo Štúdia mladých Divadla na hambálku, ktorí v stredu – po slávnostnom otvorení festivalu – odpremiérujú svoju novú hru Jožko Púčik a jeho kariéra. Pre detských divákov je tiež pripravených zopár predstavení – z Divadielka Žužu a Féder Teátra.

Ak chodievate na festival ZNH pravidelne, isto viete, že hambálkovci vždy pripravia aj rôzne mimo divadelné akcie. Tento rok okrem tradičnej hudobno-tanečnej zábavy v sobotu večer uvidíte aj ohňovú šou v podaní Dua Aratron Aspis, môžete si posedieť v divadelnej čajovni či v galérii MCK sa zúčastniť vernisáže výstavy Františka Liptáka – Javisková reč.

Novinkou je Hambáljarmok

Každý rok sa snažia malackí divadelníci festival Zejdeme sa na hambálku niečím obohatiť. Inak to nebude ani tento rok. Šiesty ročník sa bude okrem bohatého výberu divadiel niesť aj v znamení Hambáljarmoku, ktorý sa usadí na parkovisku pri Kultúrním domčeku (teda pri kine) v Malackách prakticky na celú sobotu 14. septembra. Tento kúsok plochy sa zaplní stánkami s cukrovinkami a najrôznejšími remeselnými výrobkami. Nezľaknite sa prosím, ak naokolo budú pobehovať všakovaké divadelné postavičky, pričom nebudú chýbať zábavné hry, tvorivé dielne pre najmenších, divadlo či hudba. Pozvané sú nielen všetky zvedavé deti, ale aj staršie ročníky, ktorým srdce piští po divadle alebo jednoducho len po pohodovej atmosfére a zábave.

Podávať sa bude hambálkovská vtipná kaša, koľko jej zjeme?

O tom, že šiesty ročník festivalu Zejdeme sa na hambálku bude skutočne výnimočný, svedčí aj fakt, že sa budeme na Hambáljarmoku v spolupráci so Slovenskými rekordmi pokúšať o rekord v jedení krupicovej kaše, a to nielen tak hocijakej, ale hambálkovskej vtipnej kaše. Preto vám radíme, pokojne doma celý deň nejedzte! Od rána sa totiž budú všetci návštevníci Hambáljarmoku napchávať krupičnou pochúťkou. Všetci ste na ňu srdečne pozvaní. Kaša sa bude vďaka sponzorom podávať zadarmo. Pokúsime sa tak o zápis do Slovenskej knihy rekordov v množstve zjedenej krupicovej kaše. Súčasťou programu budú tiež súťaže v jedení tejto sladkej dobroty, zapojiť sa do nich môžu malí aj veľkí, na veku nezáleží.

Okrem rozličných stánkov sa môžete tešiť na vystúpenia nielen pre deti – priamo vonku na ulici si môžete pozrieť Féder Teatro a hudobníci Funny Fellows: Horííí... Fanúšikov Záhoráckeho divadla zas isto poteší ich predstavenie Ujek Ožgera kráľom. Ďalším pouličným divadelným zážitkom bude predstavenie Budmerického divadla, ktoré predvedie komédiu z dedinského prostredia U nás taká obyčaj. A keby vám náhodou divadelného vyžitia stále nestačilo, môžete si podebatovať s hercami pri šálke kaše a prebrať s nimi najnovšie divadelné počiny, alebo len tak o tom, aký je pekný deň. Ďalšou možnosťou je sadnúť si do divadelnej čajovne, ktorá bude umiestnená na terase Kultúrního domečka.

Vstup na celý Hambáljarmok je voľný. V prípade zlého počasia sa program presunie do budovy kina, takže sa nemusíte obávať, že by ste boli o niečo ukrátení.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia šiesteho ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku sú už v predaji – môžete si ich zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.kinomalacky.sk. V ponuke je tiež zvýhodnená permanentka v cene 20 €, ktorá platí na všetky predstavenia festivalu okrem Radošinského naivného divadla.

Hlavnými partnermi šiesteho ročníka Zejdeme sa na hambálku je Ministerstvo kultúry SR a Raiffeisen bank. Organizátorom je Mestské centrum kultúry v Malackách a Divadlo na hambálku.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku