Ľudia pre Malacky » FC Malacky sa vracia do tretej ligy

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

FC Malacky sa vracia do tretej ligy

Malackí futbalisti sa po ročnej pauze opätovne vracajú do III. ligy. Takmer pred koncom súťaže si udržiavajú stabilný bodový náskok. Pri tejto príležitosti mestský úrad dokončuje projekt druhej etapy rekonštrukcie futbalového štadióna.

Malacký futbal sa opäť po roku vracia na pôvodnú úroveň. Futbalové nedele pritom historicky patrili medzi mužské sviatky. Futbalový klub FC Malacky sa postavil od základu a postupne prepracoval z najnižšej úrovne do III. ligy. V minulej sezóne klub vypadol a vrátil sa do IV. ligy, ktorú aktuálne dohráva s 22 bodovým náskokom pred druhým v poradí, čo už zaručuje návrat klubu do vyššej súťaže.

S tým sú spojené vyššie nároky nielen na prevádzku, ale aj technické vybavenie. V tomto podáva pomocnú ruku samotné mesto. Podľa primátora mesta Juraja Říhu bolo prvým krokom úspechu podpísanie dohody o užšej spolupráci medzi klubmi FC Malacky a ŠK Žolík Malacky, ktorý sa venuje práci s mládežou. "FC Malacky sa vracia do tretej ligy a ja sa tomu úprimne teším. Tak ako sa teším z každého jedného úspechu malackých športovcov. S Malackami bol futbal vždy spojený a ja som hrdý, že sa nám spoločne podarilo zvrátiť negatívny trend posledných rokov. Dlhodobá systematická a profesionálna práca vedení oboch týchto klubov si zaslúži moje poďakovanie. Chlapcom oboch klubov pomáhame finančne a aj nepriamo prevádzkou ihrísk, nehovoriac o postupnej rekonštrukcii hlavného štadióna," vysvetlil pre portál LPM.sk primátor Říha.

Mestský úrad totiž v týchto týždňoch dokončuje prípravu druhej etapy rekonštrukcie futbalového štadióna, ktorý nebol dlhé desaťročia rekonštruovaný. Po minuloročnej etape, kedy sa zrekonštruovala polovica šatní a zázemia štadióna, nasleduje jeho rozsiahlejšia prístavba.

Predmetom druhej etapy má byť prístavba štadióna, ktorou sa vytvorí nové zázemie klubov, metodická miestnosť s VIP klubom, miestnosti pre delegátov, rozhodcov a kompletne nové kabíny so sociálnym zázemím pre družstvá FC Malacky a ŠK Žolík.

Po dokončení futbalového štadióna sa má revitalizovať aj terajšie betónové sedenie na druhej strane štadióna a areál pred ním vrátane nového veľkého detského ihriska. To má byť po novom začlenené do Zámockého parku a terajší plot zbúraný. Vedeniu mesta sa podarilo zapojiť do tohto projektu okrem vlastných zdrojov aj peniaze Bratislavského futbalového zväzu, Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti Pozagas.

S možnosťami rozvoja futbalu a ďalšími plánmi oboznámil primátor Malaciek aj prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika pri nedávnom prijatí.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

24.05.2018 08:31:54 | Fanúšik FC Malacky

Z uvedeného projektu ( o. i. dostavba pokladne k hlavnej tribúne a priľahlej časti ) mi vyplýva, že na tribúnu bude extra vstupné resp. bude určená pre VIP osoby s priamym vstupom do VIP klubových priestorov.

To zrejme dlhoročných skalných fanúšikov nepoteší :- ( a budú nadávať tak ako to bolo pri pohárovom zápase so Slovanom keď ,, ich,, dlhoročné miesta obsadili iný ľudia....

Čo sa týka striedačiek vyzerajú dizajnovo fajn avšak ich kapacita ( počet miest ) nezodpovedá predpisom SFZ pre vyššie súťaže. Projektant musí vychádzať pri projektovaní aj z požiadaviek SFZ. To isté sa týka napr. zakomponovaním turniketov pri ,,novej,, pokladni a rozdelenia zón na hlavnej tribúne atď. Treba na to myslieť v uvedenej druhej príprave rekonštrukcie .

Ďakujem