Ľudia pre Malacky » Na Družstevnej sa po týždni opäť búra

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na Družstevnej sa po týždni opäť búra

AKTUALIZOVANÉ. Na Družstevnej ulici č. 25 sú pristavené stroje, ktoré začali krátko pred pol dvanástou búrať pozostatky z prednej čiernej stavby. Akcii asistuje polícia. Rodina Galbovcov sa výkonu rozhodnutia stavebného úradu z minulého roku bránila. Podľa aktuálnych informácií torzo prednej stavby od ulice už zbúrali.

Z mesta je v teréne vidieť prednostu mestského úradu Dušana Vavrinca a Antóniu Miklošovú zo sociálneho odboru. Po nich prišiel aj súdny exekútor Štefan Hrebík, ktorý dohliadal na výkon exekúcie pri vyprataní a búraní stavby aj minulý týždeň.

Podľa našich informácií obyvatelia Družstevnej 25 sa snažili presvedčiť exekútora, aby im torzo prednej stavby nezbúrali. Vraj sa boja skinheadov, čo chodia okolo. No exekútor bol nekompromisný.

Nakoniec po búraní zostali len predná stená vpravo, ktorá tvorí plot medzi susednou nehnuteľnosťou a nimi.

Pozostatky po čiernej stavbe zo septembra 2011. Staviteľ Roman Galba si rozhodnutie stavebného úradu vysvetlil "po svojom" a ponechal z čiernej stavby časť domu ako plot. Jeho tvrdenie, že stavbu odstránil dobrovoľne, dnes pred exekútorom neobstálo.

Exekútor JUDr. Ing. Hrebík zabezpečuje dnes výkon rozhodnutia stavebného úradu, ktorým bolo nariadené odstránenie čiernej stavby, viditeľnej z Družstevnej ulice. Tú si začal dobrovoľne odstraňovať staviteľ čiernej stavby Roman Galba v septembri 2011. Keďže stavbu do dnešného dňa úplne neodstránil, a tým si nesplnil povinnosť uloženú stavebným úradom, rozhodnutie dnes vykonal exekútor na náklady mesta. Mesto by si malo náklady uplatniť voči staviteľovi čiernej stavby.

Aj pri tomto búraní asistovala polícia.

Stavba je zbúraná, čistí sa odpad

Posledné zostatky čiernej stavby boli už zbúrané. Odstránená je aj bočná stena od susedného domu rodiny Salčíkovej. Súdny exekútor je stále na mieste a dozerá na práce. Aktuálne sa odstraňuje sutina, ktorá zostala po zbúraní.

A postavili si nový plot...

Rómovia si do necelej hodiny od odchodu mechanizmov z Družstevnej stĺkli cez cudzí pozemok nový drevený plot.

Po 16.00 h ho mali takmer hotový.

Hotovo.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

05.04.2012 11:45:26 | Oskar Dobrovodsky

Halooo. Kde ste, zbabeli anonymovia? Kde ste Peter, Malacan a desiatky inych co sa hanbite za svoje meno? Kde ste vy zastancovia porusovani zakonov neprisposobivymi asocialmi a kritici slusnych obcanov?! Halooo, kam ste zmizli, co "Peter"?

05.04.2012 21:45:46 | Bubo

Chvála bohu že sa ľudia prestali zaujímať o nepodstatné hlúposti a začali riešiť dôležitejšie veci.

05.04.2012 22:53:12 | aeon

Cigosi a dreveny plot ? To su mi veci... davam drevenemu plotu maximalne dva tyzdne, nez skonci v sporaku...

06.04.2012 13:03:26 | Oskar Dobrovodsky

Denne mi chodia maily od mnohych ludi, aj zo zahranicia, ktori sa cuduju ake vedenie mesta sme si zvolili, vdaka ktoremu su Malacania na posmech nielen na celom Slovensku, ale aj za hranicami... Jeden z tisicov prispevkov ludi z facebooku:
Panoramix Volkov
Neviem Malačania, či vám dochádza jedna vec. Pre toto vedenie mesta ste na posmech celému Slovensku. Netvrdím, že každý v republike sa zaoberá práve Družstevnou alebo že by aj inde problémy nemali.
Len vzniká akýsi všeobecný pocit, že Malacky sú nejaká asociálna diera navyše s maximálne neschopným vedením mesta. Pozrel som to, čo napísala nejaká pani Janotová na stránke mesta. Ako štylistika a pravopis prekvapujúco dobre, ak vezmeme do úvahy protiklad ku kvalite obsahu.
Vcelku by aj čitateľ toho diela mal sklon si myslieť, že je to z pohľadu mesta ok. Lenže pani Janotovej nedocvaklo, že toto je tak zdokumentovaná a už až medzinárodne "populárna" záležitosť a že
"Prednosta MsÚ Malacky Ing. Dušan Vavrinec dodal, že situácia náhlej núdze, ktorá vznikla na Družstevnej ulici č. 25 dňa 28.3.2012, do istej miery narušila dlhodobý proces riešenia nepriaznivej sociálnej situácie obyvateľov Družstevnej ulice. Ubezpečil však, že opatrenia uskutočňované smerom k zníženiu napätia v občianskom spolunažívaní, k zlepšeniu stavu v oblasti životného prostredia a k začleneniu sa obyvateľov Družstevnej 25 do spoločnosti budú pokračovať...", že proste citovať takýto blábol bez nejakého odkazu autorky, že je to totálny kyd vzdialený skutočnosti, robí z článku zlý vtip a z obyvateľov Malaciek tĺkov pred ostatnými obyvateľmi Slovenska.
Proste 40 asociálov si robí v meste čo chce a cvičí s mestkým úradom podľa svojej chute.
Malačania iste nie sú jediní, ktorí si v posledných komunálnych voľbách zvolili neschopné vedenie. V tých ďaľších to treba poriadne vyhádzať (nielen v Malackách), myslím, že v normálnom meste by primátor typu toho vášho mal vo voľbách prepadnúť na plnej čiare. A nový by mal byť taký, aby mali asociáli pred ním rešpekt a nie naopak, ako je tomu teraz. Primátori čo sú osobnosti, aj obvinenie z rasizmu riskujú, ak sú občianske hodnoty v ich meste ohrozovaní asociálmi (Z.Moravce, Žiar nad Hronom, Košice-Demeter)
Streda, 12:11 · Páči sa mi to · 2
Panoramix Volkov ešte k tým potkanom. Možno to vyriešia práve tie a potom sa budú kompetentní vyhovárať, že tie ich posudky o tom, že je všetko štandardne ok (aj medzi hovnami), boli len z nedostatku informácií. Videl som minule film ako práve potkany doviedli Rímsku ríšu k zániku tým, že preniesli epidémiu na obyvateľov, ktorým tiež zjavne hygiena veľa nehovorila

06.04.2012 14:42:23 | Bubo

Tuším začínaš predvolebnú kampaň do mestského zastupiteľstva? Teraz si však roztisli za akú politickú stranu! Strana ktorá má vo svojom programe len riešenie cigánskej otázky a nič iné by uspela možno pred desiatimi rokmi. Našťastie aj ľudia na Slovensku konečne pochopili, že nežijeme v stredoveku.

17.06.2012 14:23:09 | obyčajny človek

Ja sa divim, že mesto si nevie poradiť s tymito ciganmi , ved oni si robia čo chcu, to su naozaj zakony na nich take kratke?? Jednu stavbu im zburaju, oni si do večera postavia novy plot a na cudzom potemku? Chudak sused čo mu tam 60 smradov osiera stenu domu,,,,,Ako tam môže žiť?, Preč s nimi , odviesť ich na jeden ostrov a okolo postaviť morsky podvodny svet so žralokmi.

18.06.2012 08:56:06 | Oskar Dobrovodsky

" obycajny clovek" Vies preco MsU nekona a o co ide tomuto skorumpovanemu mestu? Mesto Malacky ako aj vlada SR chce dalsi krvavy masaker, o to im ide...
Mestu Malacky rovnako aj statu ide o to, aby sa tento do oci bijuci pripad porusovania vsetkych moznych zakonov SR NERIESIL, PRETOZE BY TO BOL NAVOD PRE MNOHYCH INYCH TRPIACICH OBCANOV V SR, KTORI MAJU ZA SUSEDOV NEPRISPOSOBIVYCH ASOCIALOV. Vlada aj mesto ocakava, ze sa zachovam ako pan Harman a bude novy masaker, o to im uz od zaciatku ide, zbavili by sa jednou ranou niekolko "much"! Minuly rok sa ma jeden vyssie postaveny policajt dokonca spytal, ze preboha preco o tom stale len rozpravam, ze preco nekonam, na co tolko cakam, ze kedy budem konat ako Harman? Vraj by som tym cinom sa stal hrdina v ociach mnohych obcanov SR a odbremenil by som mesto, urady, policiu, prokuraturu a vlastne cely stat od tychto ciganov, ktori neprinasaju a nikdy neprinesu uzitok tejto spolocnosti....Povedal som to aj okresnej prokuratorke v MA, samozrejme, ze jeho meno som neprezradil. Odvetil som mu, ze ja by som sa nezachoval ako Harman, ale ak by som bol uz naozaj v koncoch, tak ako Breivik, cize pomstil by som sa na bielych, teda na tych, co mi sposobili toto peklo ako aj na tych, co sa prizeraju na nedodrziavanie zakonov a sami podporuju porusovanie vsetkych moznych ludskych prav....