Ľudia pre Malacky » Začínajú sa viaceré stavebné práce

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Začínajú sa viaceré stavebné práce

Letné prázdniny využíva aj mestský úrad, aby stihol zrekonštruovať viaceré stavby. Aktuálne sa nadstavuje Mestské centrum sociálnych služieb a v rekonštrukcii je už aj vnútroblok na ulici Martina Rázusa. Tento týždeň sa začína rekonštrukcia Veľkomoravskej ulice, materskej škôlky na Kollárovej ulici a tiež školského areálu v škole Dr. J. Dérera.

Prázdnejšie ulice aj zatvorené školy počas leta využíva mestský úrad na stavebné práce. Aj tento rok nebude výnimkou. Pracovať sa bude v Základnej škole na Záhoráckej ulici, ktorá sa po minuloročnej prvej etape kompletne dozatepľuje s novou fasádou.

Veľkou rekonštrukciou prejde tiež budova škôlky na Kollárovej ulici, v ktorej sa vymenia okná a zateplí sa s novou fasádou. Hlbokou prestavbou prejde aj jej interiér. Kompletne sa zrekonštruujú sociálne zariadenia, kúpelne a šatne. Vo všetkých učebniach a chodbách sa vymenia podlahy a v exteriéri sa budú rekonštruovať všetky chodníky. Práce za vyše 400 tisíc eur by mali trvať až do októbra.

Stavebné mechanizmy sú aj v Základnej škole Dr. J. Dérera, ktoré pracujú na výstavbe novej zbernej kanalizácie. Od pondelka začínajú práce na novom multifunkčnom športovisku vrátane pokládky novej zámkovej dlažby v celom areáli školy.

Práce budú prebiehať tiež na cestách a chodníkoch, kde mesto aj tento rok preinvestuje vyše 750 tisíc eur. V druhej polovici leta sa začnú práce na úplnej rekonštrukcii ulice Písniky a chodníka na Hviezdoslavovej ulici. Kompletnou rekonštrukciou prejde aj vnútroblok na Námestí SNP.

Naplno sa už pracuje vo vnútrobloku na ulici Martina Rázusa. Obyvatelia budú mať nové chodníky, parkovisko, odvodnenie so zelenými ostrovčekmi a osvetlením.

V tomto týždni sa tiež začínajú stavebné práce na prvej etape rekonštrukcie Veľkomoravskej ulice. Ako prvé sa budú búrať a stavať nové chodníky v sídlisku Domky pred CBA potravinami a v križovatke s Hollého ulicou. Následne sa začne odstraňovať starý povrch parkoviska v Domkoch pri CBA potravinách a komunikácie Veľkomoravskej ulice od Jánošíkovej po Hollého ulicu, kde sa bude dávať nový asfalt.

Stavebný ruch vidno aj v Mestskom centre sociálnych služieb na Ulici 1. mája. Mestský úrad spustil komplexnú rekonštrukciu zariadenia s novými prístavbami kuchyne a technického zázemia a novými sociálnymi zariadeniami v izbách. Súčasťou diela je tiež nová nadstavba s izbami a zázemím pre nových klientov centra. Objekt sa v závere zateplí a centrum bude mať aj novú sedlovú strechu a zrekonštruovaný dvor. Keďže ide o veľké stavebné dielo za vše 500 tisíc eur, práce by mali trvať až do novembra.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

01.07.2018 23:12:04 | Miloš

Bohuzial neda mi reagovat uz na situaciu stavania novych parkovacich miest na ukor zelene a odvodnenia dazdovej vody do kanalizacie. Uz my to cele zacina pripominat efekt Bratislava. Co najviac zastavat plochy aby mali kde ludia parkovat. Hlavne ze chodia domov firemnymi autami alebo tam stoja auta, ktore sa nepohly cely rok. Uz by sa mohla najst koncepcia budovanie podzemneho parkoviska pre viac bytoviek plus s jednym nadzemnim parkoviskom. A tiez dat podmienku pre developrov, ze na jeden byt musi byt vybudovane dve parkovacie miesta pre danym objektom. Najidealnejsie pod zem. Ano je to narocnejsie hned na financie ale z buducnosti to je na lacnejsie a ekologickejsie. Ak na 10m2 viem dostat az tri auta ako jedno.

Dalsia vec odvodnenie dazdovej vody do kanalizacie. Preco zasa do kanalizacie. Kto plati stocne za dazdovu vodu? Zasa vsetci obyvatelia Malaciek cez dane. Namiesto toho aby sa voda zacala uskladnovat do nadob a mesto ju mohlo pouzivat cez leto na polievanie ciest a zelene tak sa dava do kanalizacie. Uz by sa mohlo vedenie mesta zobudit a preskocit do 21storocia. A nie zit este v dobe komunizmus.

02.07.2018 08:27:08 | J.Říha

Dobrý deň, Miloš, vo svojom príspevku uvádzate viacero svojich názorov v rovine ideí, ktoré nemajú s realitou nič spoločné. Pri výstavbe hromadnej podzemnej garáže v sídlisku presahujeme 8000 eur na jedno parkovacie miesto, čo nevykryjete z rozpočtu mesta ani po zavedení regulovaného parkovania.

Váš ďalší postreh, aby sme predpisovali developerom výstavbu parkovísk, je už dnes plne realizovaný. Každý stavebník musí po predloží projektu statickej dopravy splniť technickú normu s prepočtom parkovacích miest na navrhovanú stavbu.

A Vaša záverečná poznámka o 21. storočí nie je hodná môjho komentára. Stačí sa pozrieť na aktuálne stavby, napríklad pri samotnom parkovisku vo vnútrobloku M. Rázusa odvodňujeme nielen stavbu, ale aj bytové domy drenážnym systémom do záchytných eko-drenov.

Želám všetko dobré.

02.07.2018 09:26:54 | Miloš

A ako chcete riesit parkovanie do buducna? Pretoze uz dnes ked ziju v byte 4 osoby a z nich maju 3 osoby nedaj boze 4 osoby auto, tak ma matematika nejak nepusti. A ratam ze v buducnosti to takto nastane. NBS zmenila pravidla na hypoteky. Tym padom ich dospele deti sa tak skoro neodstahuju. A to nehovorim o tych co prenajimaju byty a su v dvojizbovom byte aj styria. Mesto by uz malo riesit celkovu parkovaciu politiku, lebo totu bude vypadat ako Bratislava. Clovek parkuje vsade kde sa da.

03.07.2018 08:22:49 | loly

Cesta na Veľkomoravskej je celá roz..baná a idú sa robiť najprv parkoviská na Bernolákovej a Veľkomoravskej ?? Si snáď robíte srandu ! Autá v križovatke (s Jánošíkovou)a v zákrute musia prechádzať do protismeru aby sa vyhli veľkému výtlku vlastne už jame ale najprv rozbia parkoviská - to je ozaj logika !

03.07.2018 08:28:05 | jan

Milošku, ani mne nedá nereagovať. Som šťastný, že budem mať konečne výhľad z okna hodný 21 storočia.

03.07.2018 10:51:44 | Helena

Reagujem na odpoveď Milošovi.
Asi je pravda, že v projekte musia byť parkovacie miesta, avšak prevažne nikto ich nevyužíva. Rovnako je to aj v rodinných domoch, kde obyvatelia tiež najradšej parkujú vonku pred domami (je im zaťažko otvoriť bránu a autá zaparkovať na dvore) a tak sa skoro zo všetkých ulíc stávajú vlastne jednosmerky, lebo na cestu sa tým pádom zmestí už iba 1 auto a tak vodiči kľučkujú medzi zaparkovanými autami. Tak buď naozaj zaviesť platené parkovanie v celom meste alebo uvažovať nad jednosmernými ulicami, to by možno pomohlo, lebo situácia je už neúnosná a áut stále pribúda

03.07.2018 23:28:17 | J.Říha

Pre Loly. Rozumiem, že od stola sa najlepšie riadi všetko. Akurát my máme nastavené procesy verejného obstarávania a vnútroblok na M. Rázusa je polovičným rozsahom Veľkomoravskej. Väčšie diela každý rok sústreďujeme kvôli dopravným obmedzeniam na letné prázdniny. Čiže nech robíme tak alebo onak, vždy je časť obyvateľov nespokojných. Výsledok je však dôležitý.

10.07.2018 09:35:03 | Luboslav

Mna by zaujimalo, ci sa planuje urobi nieco s prijazdovou "cestou" prilahlou k ZŠ Dr. J. Dérera, ktorá vedie popri parku (Namestie SNP). Tato je hojne vyuzivana rodicmi, ked privazaju deti do skoly a je v otrasnom stave vhodnom tak pre offroady. Parkovisko pri skole je kapacitne nepostacujuce, najma ak prichadzaju rodicia na nejaku masovku (rodicovske, skolske akcie, ...), rano deti prebiehaju cez cestu, kedze rodicia parkuju kade/tade. Spominana cesta je oznacena zakazom vjazdu, tento vsak malokto respekntuje, lebo alternativy nie su. Dakujem