Ľudia pre Malacky » Za predsedu kraja kandiduje aj Oskar Dobrovodský

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Za predsedu kraja kandiduje aj Oskar Dobrovodský

Meno Oskara Dobrovodského je známe najmä pre problém občianskeho spolunažívania na Družstevnej ulici. Do volieb vstupuje ako kandidát sľubujúci poriadok a spravodlivosť, či lepší život pre všetkých občanov. Do pozornosti Malačanov sa dostal aj nedávnym protestom pred mestským úradom, ktorému predchádzal incident s rómskymi susedmi.

Už túto sobotu 9. novembra sa konajú voľby do orgánov vyšších územných celkov. Volíme si predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a troch poslancov, ktorí budú zastupovať v zastupiteľstve tohto samosprávneho kraja IX. obvod - mesto Malacky a niektoré obce z okolia.

Kandidáti na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja

Meno a priezvisko Vek Povolanie Politická strana
Zdenka Beňová 29 odborný predajca ĽS Naše Slovensko
Rastislav Blaško 42 žurnalista, konzultant nezávislý kandidát
Anton Čulen 48 učiteľ Magnificat Slovakia
Oskar Dobrovodský 42 strojár Národ a Spravodlivosť - naša strana
Monika Flašíková - Beňová 45 poslankyňa Európskeho parlamentu SMER - SD
Pavol Frešo 44 predseda BSK SDKÚ - DS, KDH, MOST - HÍD, SaS, SMK, OKS a Strana zelených
Gabriel Karácsony 67 dôchodca PRIAMA DEMOKRACIA
Daniel Krajcer 44 poslanec NR SR NOVA
Peter Marček 59 podnikateľ Strana občanov Slovenska "SOSKA
Karol Ondriáš 61 vedecký pracovník KSS
Jaroslav Paška 59 architekt, vysokoškolský pedagóg SNS
Roman Ruhig 42 odborník na správne právo

NOVÝ PARLAMENT

Jedným z kandidátov na predsedu samosprávneho kraja je aj 42-ročný Malačan, Oskar Dobrovodský, ktorý kandiduje zároveň aj za poslanca zastupiteľstva samosprávneho kraja. Kandiduje za politickú stranu Národ a Spravodlivosť - naša strana, ktorej predsedníčkou je Anna Belousovová.

Medzi hlavné heslá svojej kampane radí "koniec korupcie a rodinkárstva" či "viac možností pre kraj". Oficiálny volebný program však zverejnený nemá. Ako uvádza, je jedným z bežných občanov, a preto kandiduje bez bilboardov, novín či predvolebných reklám, na ktoré nemá peniaze.

O.Dobrovodský je mediálne známy najmä pre pokračujúci problém občianskeho spolunažívania na Družstevnej ulici, na ktorého neriešenie po dlhšom čase upozornila skupinka študentov z Prievidze protestom pred mestským úradom 12. októbra. Protest bol pokojný s malou účasťou protestujúcich. Plánovaný pochod na Družstevnú ulicu odmietol organizátorom protestu sám O.Dobrovodský. "To som rázne odmietol, povedal som im, v žiadnom prípade na Družstevnú, to by sa len vyhrotilo napätie na Družstevnej," uvádza. V novembri minulého roka sa konal podobný protest spojený s pochodom pred rodinný dom primátora mesta.

Sobotňajšiemu protestu predchádzal deň predtým aj spor medzi O.Dobrovodským a jeho rómskymi susedmi z rodiny Galbovej. Organizáciu protestu totiž členovia tejto rodiny prisudzovali samotnému O.Dobrovodskému, čo on rázne odmietal. Opitý Roman Galba mal údajne rodine Dobrovodskej vulgárne nadávať, krátko nato ďalší členovia rómskej rodiny mali na rodinný dom O.Dobrovodského hádzať blato a kamene. "V izbe sme mali množstvo blata, kameňov, ba aj špaky z cigariet. Potom vybehol z ich dvora rozzúrený Tomáš Galba, preskočil predzáhradku a chcel môjho otca vytiahnuť z izby, že ho zlynčujú, zabijú rovnako ako aj mňa," opisuje incident z piatka 11. októbra sám O.Dobrovodský. Polícia zadržala Romana Galbu aj Tomáša Galbu, ktorých údajne ešte v ten večer prepustila.

Nepríjemnej udalosti mala podľa O.Dobrovodského v ten deň predchádzať návšteva u rómskej rodiny poslancom mestského zastupiteľstva Jozefom Halcinom, ktorý mal túto rodinu už viackrát navštíviť. "Bol ich varovať pred gádžami, ktorí majú prísť na zajtrajšiu akciu, že nemusia sa báť, uniformovaní ochrancovia asociálov ich budú chrániť ako anglickú kráľovnú. Asociálov sa vypytoval, že kedy konečne pôjdu spolu na zábavu do Gajar a Malých Levár, že chce ísť s nimi na pivo," uvádza na sociálnej sieti.


Rómovia mali navyše v poslednom čase opakovane hovoriť o svojom pripravovanom sťahovaní do obytného komplexu na Hlbokej ulici, čo rázne odmietli obyvatelia Rádku v petícii a poslanci mestského zastupiteľstva za 6. obvod, do ktorého patrí aj Hlboká ulica. Svoje slovo dané obyvateľom Rádku s vylúčením akéhokoľvek sťahovania na Hlbokú potvrdil obyvateľom Malaciek tiež primátor mesta na nedávnom výročnom stretnutí občanov. Naďalej platí aj uznesenie mestského zastupiteľstva, ktoré predložil poslanec Juraj Říha v reakcii na svoj sľub daný obyvateľom Juhu, že pred akýmkoľvek sťahovaním rómskych obyvateľov z Družstevnej za účasti mesta musí byť presťahovanie vopred prerokované s obyvateľmi dotknutej časti mesta.

Problém občianskeho spolunažívania na Družstevnej ulici by sa mal podľa názorov niektorých Malačanov na sociálnej sieti vyriešiť v súkromnej rovine bez účasti mesta.

Sám O.Dobrovodský však vo svojich príhovoroch zdôrazňuje, že na funkciu predsedu samosprávneho kraja a poslanca nekandiduje preto, aby vyriešil svoj osobný problém, ale za poriadok v celom kraji, o ktorý sa bude usilovať. Družstevná je podľa neho problémom celého Slovenska a keďže jej riešenie čaká 5 rokov, nejaký ten deň počká. Priorita riešenia problémov by v deň nástupu do funkcie bola podľa jeho slov iná. "Som zásadový človek, no občas aj kompromisný, ale v prvom rade si ctím ozajstné ľudské, občianske a demokratické hodnoty. Ja na rozdiel od ostatných kandidátov nesedím na viacerých stoličkách, som zamestnancom fabriky. Rozhodol som sa kandidovať len nedávno, sklamali ma aj pravicové strany, ktoré sa odlišujú od tých skutočných pravicových strán aj v tom, že si akosi priveľmi nectia občianske, demokratické hodnoty, skôr ich zaujímajú a sledujú svoje vlastné ciele, záujmy, občan ich bohužiaľ nejako obzvlášť nezaujíma," uvádza na svojej stránke.

Sympatie mu prejavili aj niektorí blogeri na SME.sk. "Rozhodol som sa preto, že za župana BSK budem voliť občianskeho kandidáta, pána Dobrovodského. Lebo on sa nehrá na falošného Ježiška a nesľubuje daňovým poplatníkom drahé darčeky, ktoré si v prípade ich realizácie budú musieť aj tak sami a pravdepodobne (ako vždy) brutálne predražene zaplatiť. Oskar Dobrovodský mi nič z uvedeného nesľubuje. Nemá sponzorov, nemá priestor v médiach, nemá billboardy či inú formu reklamy, on má len svoju povesť bojovníka za občianske práva a sľubuje, že tie občianske práva bude presadzovať aj naďalej, a aj pre mňa. A to pre mňa, ako pre občana, znamená viac ako sľub nového predraženého kúpaliska či športového areál," píše Ján Galan.

Podporu vyjadril vo svojom blogu napríklad aj Tibor Pospíšil, ktorý na adresu kandidatúry O.Dobrovodského uviedol: "Prípad Oskara Dobrovodského navyše symbolizuje zlo samotné, ktoré sa nedá deliť na menšie a väčšie. Upozorňuje na úplne bežný prístup štátu a jeho akcionárov ku občanovi, ktorý sa dostane do problémov. Mám podobnú osobnú skúsenosť s vlastníctvom nehnuteľnosti, i keď s rádovo menším negatívnym dopadom, ako Oskar Dobrovodský. Ak máte z fialovej Bratislavy rovnako nepríjemné pocity, zvážte možnosť protestného hlasu pre Oskara Dobrovodského."

Predvolebnú diskusiu kandidátov na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja s účasťou aj Oskara Dobrovodského z Malaciek môžete sledovať na televízii TA3 už túto stredu od 19.50 hod.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

05.11.2013 01:27:31 | co taji ondrejka II

Aký je tvoj názortakze ondrejkovci sa stale nam obcanom rehocuju do tvare???? ANO???? nestacila im jedna reportaz v markize????? TAK NECH DALEJ VYSVETLI MLADY JOZEF ONDREJKA A JEHO FAMILIA!!!!

VYZYVAM POSLANCOV MESTSKEHO ZASTUPITELSTVA A KONTROLORA MESTA ABY PREVERILI

1. JE PRAVDA ZE PRIMATOR MESTA ZISKAL POZEMOK 1656 m2 OD SPOLOCNOSTI MINERVASIS PRI DIALNICI?

2. JE PRAVDA ZE SPOLOCNOST MINERVASIS O PAR MESIACOV NATO KED ZAMENILI POZEMKY POZIADALA MESTO O ZMENU UZEMNEHO PLANU ABY MOHLI STAVAT V TEJTO LOKALITE PRI DIALNICI RODINNE DOMY???

3. JE PRAVDA ZE POLOVICU ZISKANYCH POZEMKOV O PAR MESIACOV NATO PREDALA RODINA OTOVI KOZUCHOVI?

ODPOVEDE HLADAJTE TU:
vlastnikom pody v zahradkarskej osade nad vyhonom boli nahradne pozemky pridelovane v obci gajary, v plaveckom mikulasi alebo mohli ziskat financnu nahradu 6 Sk / m2....

geometricky plan c. 109/2006 na odclenenie pozemkov overeny pod c. 679/2006 dna 14.3.2006 uz v roku 2006 a podkladom pre vymenu pozemkov v zamennej zmluve uzatvorenej 19.3.2008 .....

vklad c. V-1389/08 zamenna zmluva, pravopl.23.04.2008 - 711/08

list vlastnictva jozefa ondrejku c. 8285

list vlastnictva ota kozucha c. 8370

vklad c. V-4401/08 kupna zmluva, pravopl.17.09.2008 - 1630/08

minervasis s.r.o. ziada mesto o zmenu uzemneho planu - zastupitelstvo rokuje v decembri 2008...

rocny biznis pripravovany kolko?

AK SA POTVRDIA VECI 1. - 3. ZIADAME O VYVODENI ZODPOVEDNOSTI VOCI PRIMATOROVI MESTA!!!! JE VEREJNY FUNKCIONAR - BYVALY OBCIANSKY KANDIDAT A TERAZ KANDIDAT DO VUC ZA SMER!!!!

NEMAL BY UZ JOZEF ONDREJKA S JEHO SYNOM ZACAT KONECNE VYSVETLOVAT???? CO TAJA? ESTE SA DOZVEDIEME! >>> co taji ondrejka III

05.11.2013 10:09:14 | Oskar Dobrovodsky

Konkretny program nemam zverejneny, neslubujem megalomanske, nerealne sluby ako moji spolukandidati, pretoze lahko sa slubuje, ale ako vsetci vieme, realita je zväscsa ina, ja len priebezne informujem obcaanov na mojej FB-stranke. No za najdolezitejsi povazujem rozpocet BSK, kazde euro co pride do krajskej kasy musi byt co najefektivnejsie vyuzite pre potreby kraja. Preto nenavrhujem ziadne velkolepe a drahe investicie, pretoze kraj sa musi popri inom aj zbavit dlhov co na seba nabral pocas obdobia, ked na funkciach boli Flasikova (vicezupanka), tak aj Freso ako zupan. Splacanie dlhov a urokov z nich to nesplacaju autori vzletnych planov, ale bezni obcania, stari ludia, studenti, chori ludia,ktorym sa potom nedostava tolko zdrojov ako by sa malo. Efektivne a starostlivo spravovat veci sucasne a ak kasa da, potom sa treba pustit do rozumnych novych planov.
Lahke je budovat alebo slubovat sluzby zdarma na dlh, ale nie je to zodpovedne a je to na ukor buducnosti beznych obcanov kraja. V prvom rade je potrebne si ustrazit statny rozpocet, s verejnymi peniazmi nemozme plytvat a zit na dlh.

05.11.2013 10:15:01 | Dobrovodského NIE

je to poloblázon, ktorý si nevie porobiť poriadky ani v susedstve nie to ešte v celom kraji, chcelo by to odborníka a nie uplakánka čo sa ne všetko sťažuje. Ja by som mala problém s cigánmi dávno vyriešený.

05.11.2013 10:16:17 | Oskar Dobrovodsky

A preco som nesiel ako nezavisly? Pretoze by som musel zbierat podpisy a kedze pracujem na 12-hod. zmeny, beham s mojim chorym otcom po lekaroch ci vdaka asocialnym susedom som neustale na policii alebo na priestupkovom oddeleni Obvodneho uradu, jednoducho mi neostava cas na zbieranie podpisov a pohodlnejsie je kandidovat s podporou strany. Okrem toho si myslim, ze dolezitejsie je aky je ten ktory kandidat clovek, teda ake ma vlastnosti, charakter apod., cize nie je az tak dolezite za aku stranu kandiduje.

05.11.2013 20:14:16 | Pozorovateľ

"je to poloblázon, ktorý si nevie porobiť poriadky ani v susedstve nie to ešte v celom kraji, chcelo by to odborníka a nie uplakánka čo sa ne všetko sťažuje. Ja by som mala problém s cigánmi dávno vyriešený. "

tieto názory čítať často. Za danej situácie je to vlastne navádzanie na násilné riešenie problému, takže"porobiť si poriadky" de facto znamená ísť cestou mimo zákon nejakou formou poškodenia majetku alebo zdravia susedov.
Ku cti pánovi Dobrovodskému slúži, že sa tent problém snaží riešiť zákonnou cestou, čo naozaj neznamená že je uplakánek.

05.11.2013 20:48:29 | Obcan

Pan Dobrovodsky sa stavia k problemom celom a neuteka od nich. Veci riesi zakonne aj v situaciach, kde by vacsina obcanov volila iny pristup. Taketo kvality su u verejnych cinitelov velmi potrebne, ale zial casto postradane.

05.11.2013 21:01:18 | Denisa Bilkovičová

Odkaz pre zbabelú paničku:Dobrovodského nie.Takže vážená pani chcela by som vedieť aký máte patent na to-urobiť s nimi poriadok,uvedte ako a netláchajte do éteru nezmysly a prázdne slová.A presne takýto primitívy ako Vy,prepáčte za výraz ale je to tak,robia z tejto republiky bandu retar.ľudí.Dajte sem nápady,názory ako s nimi urobiť poriadok,nech sa p.Dobrovodský inšpiruje zmysluplnými nápadmi.........Voľte ssi koho chcete,čo alebo kto Vám v tom prekáža vážená p.múdra,čo má patent na vyriešenie tohto pálčivého problému.Aký človek taká reč.

05.11.2013 21:41:03 | Michal

Je hamba všetkým vládam a aj preto ,lebo ľudom kradnú byty a vláda a súdy nerobia nič ako aj v Malackách mi to musíme spravovať to čo pokazili a Malacky môžu byť hrdé ,že majú Pána Dobrovodského .

05.11.2013 23:38:10 | Občan

Aký je tvoj názor P.Dobrovodský držím všetky palce a pevné nervy v sobotu máte môj a manželov hlas.

09.11.2013 15:16:08 | Jano

To snad nemyslite vazne. To ze ma pri dome ciganov z neho predsa nerobi schopneho riadit kraj. To uz moze naozaj kandidovat ktokolvek.
Neobhajujem ale skusenych politikov, to je iny pribeh...