Ľudia pre Malacky » Vznikne útvar strategického rozvoja

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Vznikne útvar strategického rozvoja

Jedným z cieľov zefektívnenia činnosti mestského úradu je aj posilnenie stavebnej činnosti. Mimo toho je v rukách mestského úradu udržať si pevné stanoviská pri vydávaní stavebných povolení. Plním predvolebný sľub a vytvorím nový strategický útvar, ktorý zahrnie rozvoj územia aj ochranu mesta v stavebnom konaní.

K rozvoju mesta treba pristupovať zodpovedne, pričom treba ochrániť postoje mesta v rámci stavebných konaní. Nielen z toho dôvodu je pripravený v rámci reorganizácie mestského úradu vznik nového útvaru strategického rozvoja, ktorý zahrnie oblasť projektového riadenia, územného plánovania a oblasť prípravy a realizácie stavieb samotným mestom. Príprava na nové programové obdobie eurofondov, ale aj aktuálne riadenie projektov bolo naším úvodným cieľom. Urýchlili sme realizáciu pripravených projektov a odmietli akékoľvek úpravy projektov, aby sme stihli všetky termíny pre úspešnú implementáciu v tomto roku. Nový útvar prevezme toto aktívne riadenie našich projektových zámerov.

Rovnako tak plním slovo, že sa odpojí stavebný úrad od štruktúry mestského úradu. Po novom bude mať samostatné odborné vedenie a bude personálne posilnený. Nový útvar bude odčlenenému stavebnému úradu dávať stanoviská k výstavbe na území mesta a tiež prevezme koordináciu prác, zadaní a prípravu analýz pri komplexnej aktualizácii územného plánu mesta. Po dlhých rokoch bude do procesu pripomienkovania zapojený architekt.

 

Na výročnej schôdzi Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory v regióne Bratislavy som popri primátorovi Bratislavy prezentoval podnikateľskej verejnosti konkrétne kroky mesta Malacky v oblasti podpory podnikateľského prostredia. Potvrdil som mimo iného náš záujem zdynamizovať činnosť stavebného úradu, aby stavebníci prehľadne dostali v úvode stavebného konania kompletné podklady a jednotné šablóny. Za prvé tri mesiace vo funkcii som už niekoľkým súčasným podnikateľom a novým investorom v priemyselnom parku poskytol plnú súčinnosť pri realizácii ich zámerov. Našou ambíciou je aj sústrediť priemyselnú činnosť v jednom smere a pomôcť zaplniť priemyselný park v prospech mestského rozpočtu a zníženia nezamestnanosti.

V neposlednom a nemenej dôležitom rade bude nový útvar pripravovať a realizovať stavebné zámery mesta. Čiže bude riadiť investície tak, aby došlo k zladeniu všetkých osôb zúčastnených na stavebnej činnosti mesta, a teda sa zefektívnila aj v tomto ohľade činnosť mestského úradu navonok, od fázy prípravy projektovej dokumentácie až po kalkuláciu rozpočtov vstupujúcich do verejného obstarávania s cieľom znížiť náklady na výstavbu.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

24.03.2015 15:44:33 | Štefan Hronček

Dobrý deň p.Říha .

Verím že nikto nebude pochybovať o význame tejto inštitúcie a je šanca že prinesie pre Malacky posun . rovnako som postrehol veci ktoré sa mi páčili aj s pohľadu Vami prezentovaných priorít mesta . Práve preto Vás chcem opakovane požiadať prosím informujte Nás o veciach súvisiacich s mestom prednostne na stránke mesta a formou mestských médií. Odôvodnenie o Ich odpolitizovaní je nezmysel to viete dobre aj sám, oni sú práve určené na informovanie o dianí v meste. Považujem za absurdné aby súkromný portál ( u ktorého je navyše pravidlo prezentovania jednostranného pohľadu priaznivcov tohto zoskupenia ) stále a opakovane informoval o smerovaní mesta a nahrádzal tak mestskú stránku. Toto by sa práve dalo považovať za spolitizovanie či mohlo byť chápané tak že dané občianske združenie nahrádza riadiace a informačné zložky mesta.. Verím že toto nie je Vašim zámerom a dochádza k tomu viac menej zo zvyku a ako primátor mesta Malacky tento zvyk určite zmeníte.

s pozdravom Hronček