Ľudia pre Malacky » Vedenie mesta predstavilo návrh rozpočtu na rok 2017

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Vedenie mesta predstavilo návrh rozpočtu na rok 2017

Najväčšia časť výdavkov z vyše 13-miliónového rozpočtu bude použitá na financovanie školstva. Medzi štyri hlavné priority investičných výdavkov patrí rekonštrukcia ciest a chodníkov, materskej školy, strechy kaštieľa a verejného osvetlenia. Navyšujú sa tiež peniaze na podporu športu či sociálnych služieb. Pripravili sme pre vás aj základnú informáciu, čo sa pripravuje.

Rozpočet mesta je základný dokument, podľa ktorého sa riadi hospodárenie celého mesta vrátane jeho organizácií. Financujú sa z neho všetky kompetencie od verejného osvetlenia, údržby ciest, zelene, cez školstvo, šport, kultúru a iné. Mesto podľa zverejnených čísiel plánuje v budúcom roku hospodáriť so sumou prevyšujúcou 13,2 milióna eur. Mesto posilňuje svoje príjmy novým poplatkom za rozvoj, ktorý budú platiť podľa zákona stavebníci pri novej výstavbe.

Sadzby miestnych daní zostávajú ako minulý rok nezmenené v pôvodnej výške. Nezvyšuje sa ani poplatok za komunálny odpad, hoci mesto bude znášať zvýšené výdavky na novú povinnosť spracovania zeleného odpadu z domácností.

Najväčšia časť výdavkov rozpočtu bude smerovať na financovanie školstva a záujmovej činnosti (42% všetkých výdavkov), zabezpečenie činnosti úradov a bežnej prevádzky mesta (17,2%) či fungovania komunálnych služieb, údržby ciest a starostlivosti o životné prostredie (10,5%). Oproti minulému roku sa navyšujú peniaze na podporu športových klubov o 28 tis. €, na činnosť školských klubov detí a jedální o 31 tis. €, na podporu organizácií v sociálnom zabezpečení o 6 tis. € či na navýšenie miezd opatrovateliek v sociálnych službách v domácnosti o 30 tis. €.

Prehľad navrhovaného rozdelenia peňazí na jednotlivé oblasti.

Štyri hlavné investičné priority

Na kapitálové investície je rozpočtovaných zhruba 1,4 mil. €. Najväčšia časť výdavkov je navrhnutá na rekonštrukciu ciest a chodníkov vo výške 500 tis. €. Podľa našich informácií sa už pripravuje projektová dokumentácia na komplexnú rekonštrukciu Veľkomoravskej ulice, tiež na nový chodník na Hlbokej ulici a vnútroblokov na ulici 1. mája a Záhoráckej. Predpripraviť sa má projektová dokumentácia na rekonštrukciu ulice M. Benku a Kozej a chodníka na Skuteckého ulici.

Pokračovať bude rekonštrukcia škôlky na Bernolákovej a tiež komplexná rekonštrukcia škôlky na Hviezdoslavovej ulici, na čo je vyčlenených 300 tis. €. Aktuálne začínajú práce na rekonštrukcii druhej polovice strechy kaštieľa, ktorá sa navrhuje vykryť vo výške 200 tis. € a tiež sa vyčleňujú peniaze na plánovanú rekonštrukciu verejného osvetlenia na Námestí SNP a Ceste mládeže vo výške 115 tis. €.

Mesto rozpočtuje aj 115 tis. € na výkup pozemkov, 30 tis. € na III. etapu rekonštrukcie strechy a okien v ZŠ Štúrova, 35 tis. € na dokončenie rekonštrukcie šatní a sociálnych zariadení v športovej hale Malina. Navrhuje sa schváliť tiež dotácia 8 tis. € na zakúpenie konvektomatu v jedálni spojenej školy Sv. F. Assiského.

Cyklisti aj motoristi

V bežných výdavkoch nájdu podporu aj cyklisti. Už v prvom návrhu rozpočtu mesto rozpočtuje 10 tis. € na podporu drobných cykloopatrení, o ktorých si rozhodnú v hlasovaní samotní obyvatelia. Zároveň sa plánuje v rozsahu 10 tis. € pokračovať v značení parkovacích miest.

Na bežnú údržbu a značenie ciest sa plánuje vynaložiť 94 tis. €, revitalizáciu a doplnenie novej zelene 30 tis. €, rekonštrukciu detských ihrísk 12 tis. €. V budúcom roku by mali v uliciach mesta pribudnúť nové stojaté kvetináče na kvetiny.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

22.11.2016 20:51:08 | Lucia M.

Mozem sa spytat, ci sa planuje nieco urobit v ramci rekonstrukcie ciest a chodnikov s ulicou Jozefa Kubinu? Uz je to fakt neunosne, co sa tyka vytlkov a jam..v podstate tu ziadna cesta neexistuje..len udupana zem a uz sa snazime zasypavat diery samostatne, aby sme presli aspon s kocikmi..takto tu existujeme od poslednej etapy vystavby kanalizacie, naposledy sa tu vysypavala asfaltova drt a kedze cestarom v polovici prace dosiel material, zostalo to nedorobene a v takomto stave uz vyse roka!
Osvetlenie tiez konci v polovici ulice..chodnik neexistuje, chodime takmer po tme s baterkou v ruke a jedine v gumakoch po blate..
...podnet bol opakovane zverejnovany v portali Odkaz pre starostu od februara tohto roka aj s fotkami, s tym, ze je zaradeny na spracovanie..

23.11.2016 13:06:04 | XYZ

Ako dlho je postavená ZŠ Štúrova? ...a už sa robí III.etapa rekonštrukcie... to čo bolo za architekta? A stavebný dozor tam nebol? Veď to sa dá všetko zistiť z dokumentov. To už nik nemá žiadnu zodpovednosť? Tým nechcem povedať, že by sa to nemalo robiť. Ale v tomto štáte nik za nič nenesie zodpovednosť. Kde by prišli súkromné firmy, ktoré by každú chvíľu menili okná a strechy?

23.11.2016 18:09:37 | Miro

O Sturke nieco viem. Problem je v prehrievani atria. Od jari sa tam neda ucit a deti musia mat skratene vyucovanie. Architekt to nedomyslel. Budova je fasa vec vyhrala aj cenu architektonicku ale nemyslelo sa na to ze cez sklenenu strechu tam bude mrte tepla. Mesto urobilo minuly rok tienidla co pomohlo a musi sa tam vraj urobit este nova ventilacia schvalujem to ze mesto vypoculo rodicov aj riaditela a pomaha dost skole v tomto. Aj nove ciary sa malovali pred skolou co tiez za ondrejku nedomyslel aby sa autobusy tocili na parkovisku.

24.11.2016 16:59:00 | XYZ

Pre Mira - nevyrývam a ani z ničoho neovinujem mesto. ...ale čo to bolo za komisiu, že udelili "architektonicku" cenu.!Členovia tej komisie nepochádzali snáď zo Slovenska ? To už potom čo boli za architekti, že im to došlo až potom?
Veď keby to urobil architekt súkromníkovi tak by tam prišlo aj k súdnym stretom.Aby ste mi rozumel aj keď niečo viete o Štúrke... v tomto štáte nikdy nieje nik za nič postihnutý ... a takto si tu žijeme. Potom by bolo aj na chodníky atď.

04.12.2016 16:40:10 | Palo E.

Je fajn, že sa toľko peňazí plánuje použiť na rekonštrukciu ciest a chodníkov. Mnohé to už nutne potrebujú. Len nech sa to nerobí tak ako momentálne Cesta mládeže. Ostatné dni je teplota pod nulou alebo tesne nad a zhotoviteľ veselo betónuje a asfaltuje. Do ešte čerstvého betónu bez riadneho zrovnania kladie prvé asfaltové vrstvy. V tej zime nemá betón šancu stvrdnúť a dozrieť a pochybujem , že je v zmysle technických noriem aby sa v takých teplotách kládol asfalt. Tá cesta ( napriek tomu, že stála toľko peňazí) bude za pár rokov tam kde predtým. Kamióny, ktoré po nej budú o chvíľu jazdiť ju rozjazdia na padrť. Naozaj to stavebné dielo nemá stavebného dozora? Alebo za čo je platený?

08.01.2017 16:19:17 | Emy

Trocha ma prekvapilo, že sa ide rekonštruovať opäť strecha kaštieľa, nie je ešte hotová? V Hlohovci toto isté dokázali za 400 tisíc eur , naraz a celú strechu. Nie je tá naša rekonštrukcia zdĺhavá a predražená?