Ľudia pre Malacky » UV_šošovicová sobota sa blíži

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

UV_šošovicová sobota sa blíži

Už sa len dvakrát sa vyspíme a čaká nás skvelá akcia, ktoré po tretí raz spája šikovných ľudí z Malaciek a okolia. Na Sasinkovej ulici v centre Malaciek pred ŠH Malina je pripravený bohatý program s množstvom sprievodných aktivít.

Malacká šošovica

Nákres rozmiestnenia aktivít a stánkov pred Malinou

Handmade trhy sú plánované v čase od 9.00 do 15.00 h 

Budete si môcť kúpiť voňavé mydielka, prírodnú kozmetiku, krásnu ručne robenú bižutériu, fimo náušnice, náramky, pletené tašky, maľovaný hodváb, háčkované a pletené výrobky, pletené košíky, ručne šité hračky. Zavítajú k nám aj keramikári z chránenej dielne Vstúpte, n.o. nebude chýbať drevorezbár Vlado Burcl a krásna kombinácia dreva s vitrážou - spoločné diela s manželkou. Budete si môcť pochutnať na vegánskych špecialitách od Vegoša, šošovicovej nátierke a polievke. V Mňamkách od Stanky alebo inak v stánku "U dvoch stešní" si budete môcť kúpiť domáce sirupy a marmelády.

A mnohé iné.... Stačí prísť. Ako bonus za nákup v niektorom zo "šošovicových stánkov", dostanete poukážku na bezplatný hodinový vstup do plavárne ŠH Malina :)

Sprievodný program

9.00 - 10.00 h Yoga (9.00 - 9.20 h Pranayama s Palím, 9.20 - 10.00 h Astanga vinyasa so Simi) na trávnatej ploche pred Malinou


11.00 h Cvičenie pre tehuľky na fitloptách s Katkou

 

Súčasťou Šošovice bude aj vojenský stan, kde budeme premietať filmy a jeho súčasťou budú aj diskusné fóra so zaujímavými ľuďmi.

10.00 h Impact Hub Bratislava, predstavenie projektu s Barbarou Klimekovou

Aj Bratislava sa zaradila do medzinárodnej siete netradičných coworkingov, ktorá siaha od Amsterdamu, Johannesburgu či Singapuru až po San Francisco. V Bratislave sídli na Hviezdoslavovom námestí 20 a patrí nám 540 m2. Momentálne rekonštruujú, no na jeseň otvárajú. Hub nemá byť len pracovným miestom. Má byť priestorom pre rôzne komunity, má byť o stretávaní sa, učení, práci a podnikaní. A o stieraní hraníc medzi nimi. "Veríme, že pozitívny dopad nie je len vecou prepájania biznisu a neziskového sektora, ale môže vzniknúť aj obyčajným poctivým podnikaním a maličkosťami," tvrdia členovia Hub tímu. Za vetkých príde do Malaciek projekt predstaviť Barbarou Klimekovou

11.00 h Premietanie historických fotografií s výkladom mestského kronikára Mgr. M. Macejku

12.00 h Sloboda pre pôrod a prednáška s Mgr. Ivanou Kučerovou

Film Sloboda pre pôrod (One World Birth, 2012) - Kto má určiť okolnosti pôrodu? Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu prisúdil toto právo žene. Je toto právo v rozpore so záujmami dieťaťa? Film zachytáva názory mnohých odborníkov z oblasti práva aj pôrodníctva na tieto otázky. Pozrime sa, či uplatňovanie tohto práva ženami môže viesť k perzekúcií tých, ktorí jej v tom pomáhajú. Dokument ženy povzbudzuje o svojich právach nemlčať. (58 min.)

Prednáška Čo je dôležité vedieť o pôrode? (30 min.), prednáša Mgr. Ivana Kučerová – dula, poskytuje podporu ženám v tehotenstve aj po pôrode, najmä v okrese Malacky. Organizuje besedy a premietania s pôrodnou a ženskou tématikou. Je matkou 8-ročného syna a 3-ročnej dcéry. Má skúsenosti s nosením v šatke a s “bezplienkovaním”.

14.00 h Mokrade na Záhorí (40 min.) a Vojenský obvod Záhorie (40 min.) - premietanie filmov o prírode na Záhorí, diskusia k téme s Mgr. Martinom Mrázom z CHKO Záhorie

16.00 h Locosapiens

Locosapenies je československý cestovateľ, ktorý prešiel 100 000 km stopom po Európe a Amerike. Po prvýkrát príde do Malaciek sa s Vami podeliť o zážitky z ciest, ktoré režírovalo šťastie, úsmev, krása, dobrodružstvo a nebezpečie. Žil v prírode s ľudmi, ktorí majú indiánske srdcia. Z jeho ciest donesie vlastnoručne vyrobené šperky, ktoré zdobí materiál z planéty Zem: krásne, liečivé a magické kamene spojené voskovanými niťami z Brazílie. Šperky bude predávať v stánku na Malackej Šošovici. Od 16:00 vo filmovom stane začnú projekcie a prednášky.

  •  Masáže s Hankou 

  • Maľovanie na tvár

  • Vodná zábava s Trvalkáčmi 

TRVALKÁČI sa na vás tešia! Pripravili pre detičky plno zábavy pri vodných hrách, tak im nezabudnite zobrať náhradné oblečenie!
A pre tých, ktorí by sa k Trvalkáčom chceli od septembra pridať, budú pripravené prihlášky...

  • Tvorivé aktivity s MC Vánok 

 

ilustračné foto

Vankárky si pre detičky pripravili tvorivé dielne, pre dospelákov info o ich činnosti a pár vánko výrobkov

  • Zóna bez peňazí

Ak máte doma veci, ktoré nepotrebujeme, ale je vám ich ľúto vyhodiť, prineste ich do stánku Zóny bez peňazí. Možno práve potešia niekoho iného.
Na Zónu bez peňazí môžete priniesť oblečenie, knihy, hračky, elektro...Veci, ktoré po akcii zostanú budú rozdelené detským domovom a azylovým centrám. Ak aj nič neprinesiete, samozrejme si môžete zobrať. Nemusíte meniť niečo za niečo. Stačí, keď si spravíme navzájom radosť a dáme nový zmysel veciam, ktoré u nás už len zapadávali prachom.

  •  Čitáreň pod holým nebom

 

  • Levandulový workshop

 

  • Bezplatné strihanie 

 

Program UV_Festivalu 

11.00 h Ado

Ado prebúdza plážovú náladu v krajine, ktorú neobmýva oceán a v ktorej ľuďom do vlasov nevanú monzúnové vetry. Jeho pesničková tvorba je inšpirovaná surferskou kultúrou, slnkom, vlnami a nekonečným morským horizontom.

13.00 h F Kozme

Dashka Nashka, Roman Kormik, Michal Straka a ich spontátnna, intuitívna etno-funky hudba hraná s veľkou radosťou. 

F Kozme je taka flexibilnaa kapelka -staale sa menia zostavy - veľa sa v skladbaach improvizuje, takze si mozu zahrat rozni muzikanti.... preto sa volaame f kozme :)

15.00 h Fruit Me Lite

Kapela Fruit Me Lite sa venuje rozmanitým žánrom – dajú sa tu nájsť prvky pop-rocku,funku, bluesu či soulu. Má 6 stabilných členov, ktorí vždy ovplývajú dobrou náladou a snažia sa to preniesť aj do svojej muziky – sú to 2 gitary, bicie, basa, klávesy so silnou podporu spevu v podobe troch jedinečných vokálov. Ďaľšou zaujímavosťou je jej medzinárodnosť, v podobe veľmi šikovného multiinštrumentalistu a vokalistu z Talianska. Externí členovia kapely sú saxofonista a do repertoáru postupne členovia zapracúvavajú aj sláčikové nástroje, nakoľko momentálne pracujú na novom EP, ktoré by malo byť v najbližších týždňoch hotové.

17.00 h In The Art

19.00 h Noel and Gary

21.00 h King Shaolin 

Kapelu tvoria spevák, gitarista a skladateľ v jednej osobe Dominik Štofko, Norbert Neuschl (basgitara, sprievodné vokály), Michal Uličný (bicie nástroje) a Michal "Mustafa" Novák (gitara, sprievodné vokály). Prvý singel „My road“ sa dostal do hranosti hudobnej televízie ÓČKO TV. Singel „Never Knows“ sa dostal do dennej hranosti českej MTV. V roku 2014 bola kapela KING SHAOLIN nominovaná v rámci cien Rádio Head Awards v kategóriach: interpret roka a koncertná kapela roka, v rámci hudobných cien ZAI bola kapela tiež nominovaná na objav roka. Začiatkom roka 2014 začala kapela pôsobiť aj ako kapela Celeste Buckingham.

23.00 h Rage Against The Machine Guerrilla tribute band 

Rage Against The Machine guerrilla tribute band vznikol 1.12. 2010 o 9:33 spojením tých štyroch správnych muzikantov z Partizánskeho a okolia. Kapela má za sebou desiatky klubových akcií na SR, CZ, PL, veľa festivalov so zvučnými menami ako je Slobodná Európa, ČAD, Zóna A a iné. V roku 2012 RATM gtb natočili live záznam z koncertu v bratislavskom Randal clube, ktorý na internete dostáva pozitívne kritiky z celého sveta! Po dvoch pauzách po odchodoch členov je RATM guerrilla tribute band opäť na pódiách nie len s najväčšími hitmi od RATM. Detailné technické a vizuálne prevedenie vynieslo slovenský guerrilla tribute band na post najlepších revivalov v strednej európe!

 Viac na www.uvfestival.eu



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

18.08.2014 12:51:15 | vlado

Skvele zorganizovaná akcia. Veľká vďaka usporiadateľom. K dokonalosti len trošku lepšie počasie, ale našťastie to už nevieme ovládať.

v.