Ľudia pre Malacky » Urobili sme prvé kroky v oblasti podpory športu

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Urobili sme prvé kroky v oblasti podpory športu

Po polroku sme povýšili oblasť športu na jednu z celomestských tém. Navýšili sme peniaze do športu, začali s rekonštrukciou športového areálu v Zámockom parku, spustili výstavbu multifunkčných ihrísk a pripravili dohodu k spolupráci dvoch futbalových klubov. Počas leta chcem presadiť ďalšiu novinku - otvoriť areály školských dvorov pre rekreačných športovcov.

Pred voľbami som dal jasný záväzok, že oblasť športu bude patriť medzi osem prioritných tém, ktorým sa budem venovať počas svojho štvorročného funkčného obdobia. Napriek tomu, že počas prvého polroka riešime súbežne veľmi veľa nových tém, ktoré prináša dennodenný život v meste, postupne posúvame do riešenia konkrétne podmienky väčšej podpory športu.

Hneď na prvé riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva sme predložili návrh novej formy "dotácie na podporu reprezentácie mesta v oblasti športu". Na tento účel sme schválili nových 49 tisíc eur na podporu individuálnych projektov, ktoré určia dlhodobé štvoročné ciele v troch základných športoch - hádzanej, stolnom tenise a futbale. Ide o tri športy, ktoré majú v Malackách dlhodobú tradíciu, dobré podmienky a kluby samotné začali z vlastnej iniciatívy dostávať svoje športy do malackého povedomia prostredníctvom súťaží či práce s mládežou.

Navýšenie peňazí sme dosiahli bez toho, aby sme ktorémukoľvek klubu oproti minulosti znížili dotácie. Naopak mám ambíciu pre rok 2016 zvýšiť dotácie aj pre všetky ostatné kluby, ktoré dostávajú od mesta finančnú podporu na prácu s deťmi a mládežou podľa kritérií určených mestským nariadením a rozdelovaných komisiou pre vzdelávanie, mládež a šport.

Okrem toho sme spustili rekonštrukciu športového areálu v Zámockom parku. Začali sme úpravou tribúny a bufetu v nej. Aktuálne je už vyhlásená súťaž na dodávateľa závlahy futbalového areálu a vyhodnocujeme možnosti výstavby osvetlenia futbalového ihriska.

S cieľom postaviť nové multifunkčné ihrisko v Zámockom parkusme už podali projekt na Úrad vlády SR a čakáme na vyhodnotenie. V rozpočte mesta sme si na tento účel vytvorili finančnú rezervu na kofinancovanie.

Zmenami prechádza aj financovanie individuálnych športových podujatí. Z rezervy primátora mesta som podporil iba také podujatie, ku ktorým mi žiadatelia poslali štruktúrovaný rozpočet. Predtým to zvykom nebolo, považujem však za správne, aby sme tento typ dotácie posielali tam, kde si to vieme spätne skontrolovať. A keďže si vyhodnocujem, že máme dosť zmätočné financovanie športových podujatí tromi rôznymi dotáciami (z rezervy primátora, komisiou mestského zastupiteľstva a ešte aj organizovanými mestom), k budúcemu roku budú platné nové a jednotné podmienky, ktoré uľahčia orientáciu samotným usporiadateľom, ktorí žiadajú mesto o čiastočnú podporu.

Pred letnými prázdninami sme stihli urobiť prvý krok aj v oblasti spájania malackého futbalu. Keď som sa úvodom roka vyslovil, že skúsim v Malackách zblížiť seniorský a mládežnícky futbal, ľudia sa mi smiali. Včera sme podpísali s klubmi FC Malacky a ŠK Žolík Malacky dohodu o vzájomnej spolupráci, keďže je naším spoločným záujmom vrátiť malackému futbalu pôvodný lesk, ktorý žiaľ pre nezhody v minulosti stratil. Máme jasné ciele, II. liga staršieho dorastu a III. liga seniorského družstva. Mesto pomôže k finančnému a materiálnemu zázemiu a kluby si nebudú konkurovať, naopak sa podporia.

Zo včerajšieho podpisu dohody o vzájomnej spolupráci medzi mestom Malacky a futbalovými klubmi FC Malacky a ŠK Žolík Malacky. Foto: S. Osuský.

Počas prvého polroka som sa snažil v oblasti športu zamerať najmä na naštartovanie projektov v organizovanom športe, ktoré si budeme vedieť vyhodnotiť s odstupom času. Počas letných prázdnin ma čakajú aj tri výzvy pre podporu rekreačného športu. Jednak je to odovzdanie nového multifunkčného ihriska v Domkoch, ale aj revitalizácia športoviska v budúcom lesoparku na Hlbokej ulici. Do tretice chcem dohodnúť s riaditeľmi škôl podmienky k otvoreniu areálov školských dvorov pre športuchtivé deti a mládež, o čo som sa snažil vo svojom prvom volebnom období ako poslanec. Verím, že tentokrát budem úspešnejší.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku