Ľudia pre Malacky » Situácia na Družstevnej je neúnosná

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Situácia na Družstevnej je neúnosná

Kade chodia, tam vykonávajú veľkú potrebu. Ľudské exkrementy nepokrývajú len dvor neprispôsobivých rodín z Družstevnej, povaľujú sa už pred bránami, kde sa nekontrolovateľne pohybujú ukričané, ufúľané a polonahé deti.

Prebiehajú medzi dvorom a mobilným kontajnerom, ktorý z verejného priestranstva stále neodstránil aktivista Alojz Hlina. Poskytol ho rodine Romana Galbu a podľa jeho vyjadrení vo vlastnom blogu ho chce bezplatne zapožičať mestu na obdobie, kým situáciu rodiny staviteľa čiernej stavby nevyrieši. Slušní obyvatelia Družstevnej trpia ďalej. Dokedy?

„Policajti tu opäť museli dnes dvakrát zasahovať. Čierna stavba stojí, to čo z nej dali dole je porozhadzované po dvore a pred domom. Aj v rozbúranej ruine je kopa výkalov. O tom smrade ani nehovorím, to sa nedá opísať. Potkany tu majú raj. Deti revú na celú ulicu. Z cesty si urobili korzo. Hlina sa hrá na samaritána a nechce unimobunku odstrániť. Vraj to nemôže Galbovcom urobiť, aby zostali bez strechy nad hlavou. My sme už zúfalí, takto sa žiť nedá,“ opísala dnešnú situáciu obyvateľka Družstevnej ulice.

Podľa dostupných informácií k častým roztržkám prichádza aj medzi rodinami neprispôsobivých.  „Aj dnes policajti dozerali na hádku a bitku vo dvore u Galbovcov.  Václav Galba vraj napadol Eriku Galbovú, ženu Tomáša Galbu, staviteľa čiernej stavby v záhrade. Bol tam hrozný krik,“ prezradil sused. Pani Hudákovej z ulice opäť deti vulgárne nadávali a hádzali po nej dlaždice. Má ich stále nahádzané pred bránou. Malí Galbovci sa bez dozoru rodičov pohybujú pri potoku, čo je nebezpečné.

Alojz Hlina pred pár dňami odviezol aj špeciálne zariadenie na plašenie potkanov. A hoci po Družstevnej  pobehovali aj napriek tomuto zariadeniu desiatky nebezpečných hlodavcov, dnes ich je tam ešte viac. Potkanie nory nájdete všade, ich „kolónia“ naháňa právom ľuďom strach. Žiť na Družstevnej je ako za trest. Koľko ešte jej obyvatelia unesú? Aj v tejto časti Malaciek majú predsa právo na pokojný život. Dokedy sa budú kompetentní hrať na mŕtveho chrobáka? Dokedy?



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

17.09.2011 00:37:19 | petrasova

Fuj tie spinave prasce ciganske! Prepacte ALE TOTO SA NEDA SLEDOVAT co sa deje v malackach!!!! KDE JE PANI JANA JEZKOVA??? KDE JE PANI BOZENA ORGONOVA??? krokuju cudzie pozemky na janosikovej!!!!

A ten ALOJZ HLINA fuj! Druzstevnej ulici iba pritazil!!! Vyklul sa z neho pekny prizivnik! P. Dobrovodsky moze preklinat jeho meno za to co mu sposobil, by som ho hnala z Druzstevnej co sa len ukaze! Ta unimobunka co doviezol robi vacsie problemy ako byvali! A tie deti si nezasluzia nic viac len aby skoncili za toto cele vycinanie na ulici!!!! A KDE JE SOCIALKA???? OKAMZITE NECH KONAJU!!!! KDE PAN JOZEF ONDREJKA??? ZASE MLCI???? OBJEDNAVA s NACELNIKOM RADAR!!!

OBCANIA DRUZSTEVNEJ ULICE! NALOZTE TYCH ciganov na auto a odvezte ich PANOVI ALOJZOVI HLINOVI NA ORAVU! TAM mozu deti srat na vsetkych lukach!

17.09.2011 00:40:57 | petrasova

a kde je PAN JOZEF HALCIN??? pripravuje dalsie sluby p.Dobrovodskemu? je zasity niekde na juhu? nie je to nahodou predseda komisie pre verejny poriadok? takychto prizivnikov by som okamzite odvolala!!!!

17.09.2011 07:13:13 | Oskar Dobrovodsky

Pani Petrasova, podla riaditela UPSVaR v MA p. Minxa o "deticky" je standartne postarane, vraj su ciste, umyte, maju navarene.... To ze nemaju sprchu, kupelnu, wc, ze potrebu robia medzi odpadkami a potkanmi to nevadi. A p. Jezkova s p. Orgonovou? Podla nich maju cisty dvor a podla nich v zahrade p. Rafaelovej (ktoru asociali vystvali z vlastneho domu) ziadny odpad nezakopavali ako som ich pred 2,5 rokom upozornoval. No a ked burali ciernu stavbu, zrazu sa tam objavilo sest nakladnych aut odpadu! Takisto riadne klame p. Kmecova... a vlastne cely mestsky urad, vsetci tam klamu! Mohol by som tu vypisovat cele strany, ale naco.
"Vdaka" A. Hlinovi teraz mame este vacsie peklo, uz ich nemame len vedla domu ale aj priamo oproti mojej izbe. Spinave cigancata si odpluvaju pri pohlade do nasich okien, vyskieraju sa, nechutne vulgarne vyrevuju. Po 80- rocnej p. Hudakovej Cecilii hadzu kamene, dlazdice, oplzlo jej nadavaju do starych k...v, dokonca 11 rocny S. Galba po nej vyrevoval aby mu ho vyf....la, no statna policia jej nepomoze, naopak, nic nevidia, nic nepocuju...
Taka je realita dnesnej Druzstevnej.

17.09.2011 14:11:21 | Jaan

Pán Dobrovodský,
chcem sa Vás spýtať, či odpudzovač potkanov pomohol alebo to bol len reklamný ťah.

17.09.2011 14:57:56 | petrasova

PANOVI ALOJZOVI HLINOVI som uz napisala mail aby SA STRATIL z druzstevnej a uz SA V MALACKACH NEUKAZOVAL!!! nasla som si jeho adresu ahlina@gmail.com VYZYVAM VSETKYCH CO TO CITAJU a zalezi im na p.dobrovodskom NAPISTE MAIL TOMUTO HLINOVI ABY SA STRATIL Z MALACIEK!! ked nas bude aspon 100 zmizne nadobro!!!!

kolko krat som povedala ze MESTSKY URAD MALACKY je JEDNA BANDA!!! kryje sa vzajomne MAJU NAD SEBOU ochranu ruku PANA JOZEFA ONDREJKU stavitela ciernych stavieb na janosikovej .. uz sa nasli miliony STRATENE pri vystavbe? NEBOLI ZAPISANE V STAVEBNOM DENIKU pre mna su STRATENE!!! NEEXISTUJU!!! co viac treba PANOVI JOZEFOVI ONDREJKOVI k tomu aby ich odvolal??? alebo mu vyhovuje sucasny stav a KRYJE ICH????

17.09.2011 15:00:28 | petrasova

smiali ste sa mi ked som povedala ZE BANDA MESTSKEHO URADU PADNE AZ KED PADNE PRIMATOR!!! uz mi verite???? PAN JOZEF ONDREJKA musi padnut vo volbach!!! LPM prestante pisat UZ NENI CAS POSTAVTE KANDIDATA PROTI PANOVI JOZEFOVI ONDREJKOVI!!!!!! dochodci vymieraju PAN JOZEF ONDREJKA SLABNE!!!! dva hlasy od PANI JANY JEZKOVEJ a BOZENY ORGONOVEJ ho nezachrania!!!!

17.09.2011 16:16:32 | petrasova

MALACANIA!!!! SKODNU ZVER TREBA VYHNAT Z MESTA!!!

PAN ALOJZ HLINA! piste mu na ahlina@gmail.com .. tento prizivnik na ludskom nestasti ma aj stranku http://www.alojzhlina.sk/cms/index.php/kontakt .. kopiu mailu mu napiste aj tam na info@alojzhlina.sk

ja som mu napisala do fora ktore ma na stranke! aby tento zbohatlik pochopil ze prizivovat sa na ludskom nestasti je UBOHE!!!

>>>
PAN ALOJZ HLINA! Precitala som si o vas par clankov a doslo mi ze ste egoisticky zbohatlik parazitujuci na utrpeni p.Dobrovodskeho!

Skodite Malacanom a co si myslim o asocialoch z Druzstevnej?? Organizujem akciu aby vam Malacania napisali mail co si myslia o vasom vycinani v nasom meste! A napisem aj do televizie o vas!!! Vysmievala sa mi BANDA Z MESTSKEHO URADU tak som ich udala na najvysi kontrolny urad a ten urobil kontrolu v nasom meste!!! ANI VAS SA NEBOJIM! Aj s vami si poradim! Robite utrapy ludom z Druzstevnej! Mate pekny salas pri Stupave!!! Aby ste sa nezobudili ze tam budete mat Druzstevnu ulicu protestujucu proti vasmu kontajneru!!! To je KONTAJNER HROZY A NIE POMOCI!

UZ AJ P.DOBROVODSKY DOSIEL NA TO CO STE ZA CLOVEKA!!!! HA HA HA

Z tych par riadkov o vas a vasich blokoch som si urobila o vas nazor! Neuspesny kandidat na primatora Bratislavy sa hraje! Zabava sa z vlastnej nudy??? Vy sa nudite a sposobujete trapenie p. Dobrovodskemu?? MYSLITE SI ZE STE VITAZ??? VY STE POPOLUSTICKY ZBOHATLIK prizivujuci sa na TEME DRUZSTEVNA! PODAJTE SI RUKU S NASIM PRIMATOROM PANOM JOZEFOM ONDREJKOM!

Petrasova

17.09.2011 16:20:31 | petrasova

aby sme mali rovnaky text mailu dohodnime sa ze NAPISEME JEDNOTNY TEXT TENTO ktory len skopirujete do mailu alebo MATE INY NAPAD??? >>>

>> kopia do mailu:

PAN ALOJZ HLINA!

Odmietam populisticke prizivovanie sa na teme Druzstevnej! Z vasej pomoci Malackam sa vyklula arogancia a utrapy rodine Dobrovodskej.

Podporujem protest proti vasim praktikam na Druzstevnej ulici proti jej obcanom a som za odstranenie kontajnera!

XYXY

17.09.2011 16:24:32 | petrasova

do predmetu mailu napiste:

SPOLOCNA PROTESTNA AKCIA MALACANOV

17.09.2011 17:35:00 | Štefan z Malaciek

p. Hlina, veľmi rád a často som chodil s rodinou na Váš salaš pri Stupave, vždy sme tam minuli nie malú finančnú hotovosť pri obede a tiež na nákup syrových výrobkov, ale od vtedy ako ste sa začal zviditeľňovať v MA na Družstevnej ul., podávať si ruky s tou špinavou bandou a to si nie som istý, či tie výrobky nevyrábajú aj Galbovci, od vtedy sme na salaši neboli a verte, že moja noha ani väčšina mojich známych tam už nevkročí!!! Plne stojím za myšlienkami p. Petrášovej. Svojím konaním ste R. Galbovcov len ešte viac poštval proti p. Dobrovodskému. Hambite sa !!!

17.09.2011 17:54:55 | Malačania sa búria

Tak túto situáciu Vám, pán Hlina, nezávidím. Prečo nie ste ochotný viesť dialóg o tom, že by ste to s nimi vyskúšali na Vašom salaši.
Dovolím si na to odpovedať sám:
- lebo by ste sa báli, čo Vám tam zničia
- lebo by ste sa báli, čo Vám ukradnú
- lebo by ste sa báli, že by Vám krik, hádky a bitky odradili Vašich zákazníkov
- lebo by ste sa báli, že by ste ľudské výkaly mali vo väčšom množstve ako tie zveracie
- lebo by ste sa báli, že by Vám aj verní zamestnanci dali zbohom, pretože by to nevydržali
- lebo by ste sa báli, že by Vám narobili takú reklamu, že by sa Váš salaš stratil zo zoznamu vyhľadávaných lokalít na trávenie voľného času
- lebo by ste sa báli, že by ste prišli o Váš majetok, kľud a nakoniec by ste im to mohli darovať, trebárs na bývanie
- lebo by ste sa báli, ako ste teraz boja Malacky, Malačania.

Preboha, buďte na strane slušných ľudí.

17.09.2011 20:07:11 | Hlina

Zaujímavé. Veľmi zaujímavé. Tak nakoniec ste našli človeka, ktorý je za všetko zodpovedný. Som to ja – však, pani Petrašová? Pán Dobrovodský je obeťou Vašej slabej samosprávy a nesolidarity spoluobčanov. Teraz sa tu niekto upne na mňa? Prvý kontajner sme odstránili tak, ako sme sa dohodli – t.j. 12/9/2011. Druhý kontajner sme dali do užívania Mestu Malacky. Vaše mesto ho môže pokojne aj zajtra odviezť. Prečo to neurobí? Spýtajte sa ich. Prečo mne niečo vyčítate? Ak mesto ten kontajner nechce mať v užívaní, prečo nám to neoznámi a prečo ho neodmietne? Mimochodom, ak by sme kontajner dali preč, Galbovci by nezačali rozoberať svoju stavbu. A zároveň, keď ho odstránime, tak Galbovci znovu dajú strechu na dom a bývajú, tam, kde bývali predtým. Čo sa tým zmení a ako to pomôže pánovi Dobrovodskému?
Skôr si myslím, že keď ostane tých deväť detí bývať v kontajneri, tak to bude znamenať silnejší tlak na kompetentných, aby to už riešili. Pani Petrašová, mám rád akčných a schopných ľudí. Pomôžte pánovi Dobrovodskému – zatlačte na Vašu samosprávu. Tam je riešenie celého problému. Ten náš kontajner nie je problém. Ak si však naozaj myslíte, že je, skúsim Vám niečo navrhnúť :
My plánujeme kontajner odviezť o týždeň, t.j. 26.9.2011. Ak však máte pocit, že kontajner je naozaj problém a nie Vaša samospráva, zozbierajte aspoň 300 podpisov za odstránenie kontajneru. V prípade, že ich budete mať, pokojne môžete dať kontajner odviezť aj skôr – na moje náklady. Adresu Vám doplním.
Všetko dobré a prajem pekný víkend.

17.09.2011 20:33:12 | jano

Pani Petrasova, tie Vaše úchvatné postrehy, primitívne vyplody a fantasmagorie píšete predtým ako si dáte prášky alebo až po nich? Poviete nám aj číslo Vašej diagnózy?

17.09.2011 21:14:04 | Malacan

Katastrofa taketo diskusie. Ani sa mi uz to nechce citat.
Kazdeho kto by aj chcel nejako Druzstevnej pomoct tymto iba odradite.

17.09.2011 21:15:34 | bánk

Našej milej skupinke "Ludia proti Malackam" prajem samých takých diskutujúcich ako pani Petrasova a Amadeus, ak Vám išlo o podporu takýchto obmedzených zvláštnych individui, tak sa Vam dari, a výber extrémnych tém z ktorých asi úmyselne urobíte este extremnejsie Vam tiež vychádza. Ono ked nie sú žiadne normálne výsledky a po nezdaroch vo všetkom do čoho ste sa hrabali je to jediný spôsob ako zaujať, napríklad pani Petrasovavu alebo pani večne jedovatú a nespokojnú Amadeusa. Prajem Vam veľa zdaru pri budovaní svetlých zajtrajskov aj ked život je o niečom úplne inom.

17.09.2011 21:39:26 | el

Suhlasim s p. Hlinom. Niekto dokaze len vypisovat, stazovat sa ale niekto dokaze aj konat. p. Petrasova - rozbehnite teda peticiu za odvolanie primatora, poznam velke mnozstvo ludi ktori to s radostou podpisu. Vyburcujte ludi, nech ukazu ze nechcu samospravu ktora nic pre nich neurobi.
Kedy uz tento narod konecne pochopi, ze ma pravo bojovat za svoje prava??!!

17.09.2011 21:47:51 | jano

Táto stránka si zvolila zvláštny prístup, ak niekto čo i len zapochyboval o diagnóze Vášho vodcu, administrátor to behom hodiny stiahol, ale že pani Petrasova sa idiotsky navaža bez základných vedomostí do koho si v tej svojej ,slabej chvíli zmyslí, to Vám neprekáža. Verím tomu, že tento výstrel vytvorenia LPM má svoje dni pocitane. A prajem Vam veľmi neúspešný koniec, kedy si možno ani nepoložíte otazku, kde sa stala chyba.

17.09.2011 22:05:38 | miso

Zatial to vyzera ze predvolebne priority su nezlucitelne s realitou. A nam tu hnie problem, ktory moze vyustit v podobny koniec ako v Devinskej... aj tam sa nevedli riesit susedske ci medziludske vztahy...

17.09.2011 22:10:14 | Tamara Saberova

Clanok neznameho autora bol dobre cieleny. Trafil do cierneho. Ozvali sa a opat nesklamali zauzivane mena ako jano. Nebudem obhajovat pani Petrasovu, ale vazim si jej nasadenie. Hovori to, co si ticho mysli jej okolie. Keby bola taka ako ju opisujete, nevyburcovala by p.Hlinu k reakcii :o)

I ja som sa pridala a poslala e mail p.Hlinovi s textom, ktory tu bol dany ako vzorovy. Nesuhlasim aby bola ponuknuta pomoc zneuzita proti obcanom z Druzstevnej ulice. A preto si myslim ze nie pani Petrasova ale obcania Druzstevnej ulice by mali napisat list - peticiu, podpisat sa a odoslat ho p.Hlinovi. Mohla by som spochybnovat uprimnost jeho slov ale nepridalo by to vecnosti diskusie.

Ak citia obcania Druzstevnej ulice, ze im kontajner sposobuje problemy - vyjadril sa uz p.Dobrovodsky, mohla by p.Baligova a dalsi obcania Druzstevnej ulice, mal by byt odstraneny okamzite. Preco potrebuje p.Hlina peticiu? Mal v rukach peticiu za ponechanie kontajnera? Ak nema od mesta suhlas s uzivanim pozemku na kontajner, sprava sa ako ti ktori obyvaju susedstvo p.Dobrovodskeho.

17.09.2011 22:17:03 | Tamara Saberova

jano, preco prisudzujete pani Petrasovu skupine LPM? :o) Uz ste par krat kritizovali stranku a vzdy si vyberiete veci ktore neovplyvnia. Ja si myslim, ze vam LPM a stranka prekaza pretoze nemate na nu dosah. Ze informuje o veciach "z druhej strany". Niektorym je trnom v pate. A to je dobre! Zial uroven vasich komentarov sa vela nevzdaluje od prispevkov pani Petrasovej. Jej prispevky su adresnejsie a vzbudia posun. Vase prispevky vzbudia vo mne iba predstavu, ze ten trn v pate mate vy alebo ze vam LPM vzali hlasy ktore ste neziskali vo volbach :o) Ale mate stale moznost nechodit sem. Vy to ale neurobite, pretoze... ako ste to pisali o tych praskoch? :o)

17.09.2011 22:35:09 | Oskar Dobrovodsky

Moja odpoved p. Hlinovi na jeho rady, aby som poziadal MsU v MA o pomoc...
Zdravim pan Hlina.
Ja dobre viem, ze primator Malaciek a cely mestsky urad vobec nemaju zaujem pomoct mojej rodine, viem ze ma ignoruju. Prosil som ich cez dva roky o pomoc, no zbytocne. Oznamoval som hl. kontrolorke mesta p. Cikosovej ze agresivni asociali stavaju na cudzom pozemku chatrc, no zbytocne. Zbytocne som chodil aj na zivotne prostredie za p. Jezkovou a Orgonovou, ktore absolutne ignorovali dennodenne porusovanie zakonov tymi kriminalnikmi. Maximalne arogantna a drza bola hlavne p. Kmecova, sefka klientskeho centra, no nechcem sa rozpisovat o tych bezcharakternych neludoch z MsU v Malackach. Momentalne hladam pravnika a budem sa so vsetkymi sudit. Cize ja sa pytat nejakych uradnikov z MsU nebudem pytat vobec nic, oni mi znicili zivot, kedze nechali prestahovat ku mne najagresivnejsich neprisposobivych asocialov zo Zahoria.
Takze ani ziadne vysledky od nich ziadat nebudem, mam ich asi tak v "laske" ako tych kriminalnikov co okupuju cudzie pozemky vedla mna. A vobec, malacka samosprava, to su vacsinou podvodnici, ktori sami stavali obytne bytovky na cudzich pozemkoch, spreneverili znacne financne sumy.
Vam nevycitam nic, len ma mrzi, ze si tak tvrdosijne zastavate neprisposobivych asocialov, "vdaka" ktorym som prisiel o majetok a ktori mne a mojej rodine znicili zivot...
mínus Reagovať | 189 Oskar D | Poslať správu
13.09.2011 21:28 | Oznám správcovi | Odkaz

17.09.2011 22:39:12 | Tamara S

P. Dobrovodsky prosim vas vysvetlite nam,preco p.Hlinu nepoziadate,aby odviezol kontajner ked Vam sposobuje este vacsie problemy? Z clanku to vyplyva. Aj Vas p.Hlina tvrdohlavo ignoruje?

Viete o tom ze ma suhlas od mesta na uzivanie pozemku pod kontajnerom alebo ze ho uziva mesto?

17.09.2011 22:45:03 | Oskar Dobrovodsky

Trafene husi zagagali? Co? "Jano", "Malacan", "bank", vy sa hanbite za svoje mena? Preco sa hanbite za vlastne meno? Co? Ci nechcete prezradit ostanym ludom, ze ste to vy, arogantni uradnickovia z MsU? Takychto ludi ako vy, drzia v zamestnani len v meste ako je MA, inde, v zahranici by takych neschopakov okamzite vykopli, nemali by sancu. Este vam tu chyba vas "Peter", znamy to ochranca neprisposobivych kriminalnikov (takmer kazdy z nich uz sedel v base) pristahovanych na nasu ulicu z Gajar a nacierno okupujucimi cudzie pozemky. Je mi na bliti z niektorych malacanov, teda zbabelcov, ktori nam nepomozu, ale naopak, este na nas utocia...

17.09.2011 22:56:52 | Oskar Dobrovodsky

Pre p. Tamaru S. Pan Hlina mal povolenie MsU v MA na vyuzivanie verejneho priestranstva pre dve unimobunky do 13.9. Dalsi prenajom mu nepredlzili a mesto ho vyzvalo, aby kontajnery odstranil.
Ja som mal predtym tych asocialov "len" vedla domu, no teraz ich mam priamo naproti, cize je to ovela horsie. Od skoreho rana vyrevuju, postavaju mi pod oknom, naschval robia zle, aby som sa po nocnej smene nevyspal, pricom si asi neuvedomuju, ze platim dane vlastne aj na nich!
Ziadal som p. Hlinu, aby odviezol prec ten kontajner, no on ho vraj dal do bezplatneho uzivania mestu a vraj mesto nech rozhodne kam ho umiestni, nech poskytne pozemok. No mesto odmieta a tym padom som zase na to doplatil ja, moja rodina a vlastne cela nasa ulica...

17.09.2011 23:06:46 | Tamara S

Dakujem p.Dobrovodsky za odpoved. Uz inak beriem slova p. Hlinu o uzivani kontajnera. Takze povolenie na umiestnenie kontajnera nema, takze porusuje pravidla. Som z neho sklamana. Je znamy svojimi aktivitami a protestmi za respektovanie pravidiel. Teraz by sa hodil skutocne jeden protest proti nemu a jeho vycinaniu na Druzstevnej. Hovori ze dal kontajner do uzivania mestu? A ked je to tak ako tvrdi p. Dobrovodsky a mesto mu dalo vyzvu aby ho odstranil, najskor s uzivanim kontajnera nesuhlasi. A ze aktivista. Aktivista schopny porusovat koli vlastnym cielom pravidla. Vidite p.Dobrovodsky, spolahnite sa v dnesnej dobe na ludi. Z pomocnej ruky sa stali utrapy celej ulice.

A kto teraz odstrani kontajner? P.Hlina porusuje pravidla a nema suhlas od mesta, mesto mu poslalo vyzvu na odstranenie kontajnera. Ten uzivaju romovia z Druzstevnej, robia problemy a doplacaju na to obcania.

17.09.2011 23:51:12 | Hlina

Nechápem, prečo ste sa „upli“ na ten kontajner.
Koľko veľkých bojovníkov tu vyvstalo.
Tak bojujte a pomôžte už niekto konečne pánovi Dobrovodskému!
Všetci máte plné ústa rečí a nenávisti. A aký je výsledok? Urobte niečo! Čo je vyjadrením toho, že niečo urobíte? Aspoň zozbierajte zopár podpisov. Dokážte, že len nekecáte od počítača. Obávam sa, že pán Dobrovodský sa dozvie len smutnú pravdu. A to, že je to len plno rečí a skutek-utek. Keď tam kontajner nebude – nič sa nezmení.
Ale predsa – urobte, dokážte niečo – ste schopní zozbierať aspoň tristo podpisov? Nie ste. Alebo ak poviem len dvesto – bude ich niekto zbierať? Budete tu len vykecávať. A nič.
Celá táto malacká kauza je príbehom slabej samosprávy a nesolidarity spoluobčanov. Bojovníci sa upli na kontajner – tak bojujte.
Pána Dobrovodského je mi ľúto, ešte viac jeho otca. Ja nie som Malačan, ale viem, že svojho suseda by som v takom štichu nenechal. Ak máte pocit, že ten kontajner je problém, tak konajte. Dokážte, že ste schopní aspoň niečo pre neho urobiť. Mizerných dvesto podpisov pre pána Dobrovodského. Zozbierate, alebo tu budete vypisovať nič neriešiace kraviny?
A keď už zozbierate dvesto podpisov, pomáhajte ďalej, ale skutočne. Obráťte sa na malackú samosprávu. Tam je kľúč na riešenie. Nie kľúč na riešenie svetového mieru alebo na to, aby Japonci nelovili veľryby, ale na to, aby ste pomohli pánov Dobrovodskému.

...tak nech sa páči.

18.09.2011 00:09:17 | el

Mozno je choroba tohto naroda, ze kazdy si povie, ze sak to urobi niekto iny za mna... niekto schopnejsi, niekto kto ma viac casu, skusenosti, niekto koho sa to viac tyka...
Tak aspon v tomto sme jednotni - vsetci cakame na zazrak !
.. a ti co konaju sa maju... aj ti cigosi vlastne konaju... po svojom... a ako vela uz dokazali !
Tak cakajme teda..........

18.09.2011 11:21:56 | 300 malackých podpisov :-)

Prišiel Hlina, veľký pán,
aby nám tu ukázal,
ako sa to všetko rieši,
netúžil však zostať smiešny.

Prišiel pomôcť slušným ľuďom,
so strojom potkaním a bystrým umom,
vyhútal on cestu krátku,
chcel však veľa na oplátku,
poslušnosť a slepé oči,
neodvážte sa s názorom bočiť.

Týždne prešli, žiadna sláva,
pobúrene sa nám Hlina správa.
Nechceme Ťa, Hlina milý,
sklamal si nás, čo sa divíš?

Pomoc sme si vážili,
slepo sme Ti verili.
Nechápeme, čo sa stalo,
vieru v pomoc nám to vzalo.
Chrániť si sa Galbových dal,
uznania si od slušných nedostal.

Rýchlo sa zbaľ, nalož bunku,
snaž sa zmeniť našu mienku.
Malackám už Zbohom daj,
z neúspechu nezúfaj.

18.09.2011 13:54:07 | miso l

P. Petrasova ma podla stupavskeho arogantneho podnikatela zatlacit na malacku samospravu? Co od nej chce? Aby mesto kupilo tymto asocialom pozemok? Alebo dalo hned 3 byty? SOM PROTI TOMU ABY MESTO DAVALO COKOLVEK TYMTO ASOCIALOM!

Zrovna moze Hlina odviezt kontajner ak ma sluzit ako tlak na samospravu. Deti mali byt davno v decaku, rodicia ked nie v base tak splacat Oskarovi skodu ktoru mu sposobili. Suhlasim s postojom mesta aby nic nedostali suhlasim s vyhodenim asocialov z hlbokej a suhlasim s buranim ciernych chatrci!

NEUSTUPOVAT! ASOCIALI SA VZDAJU KED NIC NEDOSTANU! NA TO CAKAJU A NATAHUJU RUKU!

18.09.2011 14:19:24 | miro bednar

Alojz Hlina? Klamar a manipulator? Neklamal nahodou malacanov ze dal mestu kontajner do uzivania? Do uzivania ho dal galbovcom!
Oskar D. vyslovil ze malacky vyzvali Hlinu k odstraneniu kontajnera! Hlina hovori ze ho moze mesto kedykolvek odstranit. Nezamotava sa trosku A.Hlina vo vlastnych klamstvach?

Ked mesto pristupi na jeho manipulativnu hru a kontajner samo odstrani, tento stupavsky podnikatel bude prvy kricat ako je mesto bezcitne k detom.

Mesto ci urobi tak alebo inak vzdy bude mat Hlina plnu hubu kritiky! Ale tento podnikatel pohrdajuci zakonmi vyhlasuje ze jeho vina nie je, ze na ulici robia galbovci vacsi bordel ako predtym!

18.09.2011 17:36:40 | el

Neviem co tu stale riesite Hlinov kontajner, ako keby to bol ten hlavny problem. Aj keby ho odviezol, co podstatne sa tym zmeni v celkom tomto probleme??
Ak ste este nepochopili o co mu teraz ide, tak smola.
Chce aby sa ludia z MA nakopli a zacali naozaj konat namiesto neustaleho vypisovania vsakovakych mudrosti.
Ci treba zase cakat na niekoho kto dokaze nieco zorganizovat? Jedine sa tak stalo ked dosli Kotlebovci. To su ludia zrazu ochotni vyliezt von a ocumovat co sa deje. Ale ze by sa samotni obyvatelia mesta zorganizovali, to radsej zvitazi pohodlnost a frflanie na vsetko.

18.09.2011 22:08:43 | don pedro

toto sem vam napisal 13.07.2011 ... 19:04:24 | don pedro: .. si myslite ze hlina vam bude pomahat? popretrca sa pred kamerami, zoberie za mesiac budy, stroj proti potkanom a zostanete zase samy.. ale vy krcmovy bidaci si najdete zase dovod jak sa ukajat :D dojdite na drustevnu a postavte sa cigosom jak to robia oni.. ale to by ste sa posrali do nohavicek .. zato na internete ste mudrlanti :D sa po sebe citajte lebo ste na smiech :D dovi a dopo

mile deti .. dnesny navrh riesenia problemu --- kontajner sposobuje problemy? riesi to situaciu? celkove ne ale vyriesi to aktualne tazkosti.. a preto keby som bol primator a pocujem co tara hlina o uzivani kontajneru... vezmem jedno nakladne auto nalozim kontajner a odveziem do stupavy na salas neznamemu oravskemu bacovi... nikto mi nic nemoze ked majitel kontajneru vyhlasuje ze mi ho dal do uzivania a mozem ho premiestnit kde chcem ;) jozo ondrejka, uz sa neser a bud razny! odvez tu budu do stupavy! ;)

18.09.2011 23:43:36 | Malacan

Vyhlasujem ze nie som zamestnancom MSU :) a myslim si, ze sucasny MSU je neschopny.
Ale tato diskusia - osocovanie, basnicky a podobne - to je uz asi diagnoza.

A p.Hlina ma podla mna pravdu. Riesenie je na samosprave. A samospravu mame taku, aku si zasluzime. Zmena chce nieco viac ako osocovat tich, ktori sa snazili nieco urobit.

19.09.2011 06:37:34 | jano

Tak isto nie som a ani som nikdy nebol zamestnancom mesta, s úradníkmi mám viac kladné skúsenosti ako naopak, ale je pravda, že som nikdy neriešil s nimi extra vazne problémy, no nikdy ich reakcie nedosiahli úrovne pani Petrášovej a niektorých podobne strihnutych diskutujúcich. A že používam iba meno a nepíšem aj priezvisko, no nemám chuť dopadnúť ako páni Halcin, Hlina, primátor a iní, ktorí "keď nie sú s vami, tak sú proti vám" a niektorí vaši priaznivci by s nimi urobili najradšej monsterprocesy ako v 50tých rokoch.

19.09.2011 11:18:35 | Amadeus

Reakcia na príspevok od : BANK 17.9.2011 21:15:34 Tu:

Vážený anonym BANK, ste alebo DEVELOPER BD Partizánská, alebo SPRÁVCA zbúraného BD Partizánská , alebo KOMPETENTNÝ zamestnanec Mesta Malacky , keď Vám tak vadí čo Amadeus napísal ?????

Amadeus v TEJTO diskusii NENAPÍSAL NIČ !!!. V diskusiách pri problematike DRUŽSTEVNÁ napísal, čo aj viac krát v nej aj v skrátenej forme a inom texte zopakoval, nasledovné :

CITUJEM z diskusie " Malacky sa pripravujú na stretnutie simpatizantov " :

" 19.06.2011 21:35:28 | Amadeus

KTO ZAPLATÍ tých ťažkoodencov na "výlete" v Malackách ??
To prišli do Malaciek len preto, aby mohli médiá vydávať polovičaté, všetky ROVNAKÉ skreslené správy ?

Nebolo by najprv treba pozrieť ako to všetko tu diskutované bolo pekne od počiatku, tak ako začal v inej časti tejto témy diskutér NÁZOR ?

CITUJEM diskutéra NÁZOR:

\\\" 16.06.2011 14:46:52 | NÁZOR pre labuť (swan):
treba zájsť na MsÚ za Jožkom a spýtať sa ho, prečo úplne na začiatku kúpil pre čiernych asociálov dom v Gajaroch \\\"

KONIEC CITOVANIA od :NÁZOR

Prečo a za koho peniaze Mesto Malacky pôvodným nájomcom v bytovom dome na Partizánskej ulici dom v Gajaroch kúpil ? ( už sa tu o údajnej nezákonnosti tohto úkonu mesta MA písalo ....)
Kde bývala rodina Galabavých pred Gajarami ? Vraj na Partizánskej ul. Mala tam trvalé bydlisko ???? Asi áno.
Čo sa s bytovým domom vo vlastníctve mesta Malacky, kde bývali vlastne následne udialo a stalo ???? a prečo ?
Že vraj mal porušenú statiku. Vlastník-mesto Ma, zrejme požiadalo o stavebné povolenie na ZBÚRANIE bytového domu. Ako sa staralo mesto ma o majetok všetkých občanov mesta, keď sa musel dom zbúrať z tohto dôvodu ??????!!!!!!!
Alebo o búracie povolenie požiadal budúci investor -developer ???? ........... Alebo budúci investor kúpil predmetný bytový dom pôvodných nájomcov od mesta Ma ?????
Fakt je, že sa búralo, a nový bytový dom vyrástol veľmi rýchlo. .....Zisťoval niekdo zodpovedný ( napr. poslanci )ako to vlastne bolo ,,,, Zistil si to minister Lipšic predtým ako dával nesplnené ultimáta ???,
KOĽKO MESTO MALACKY DOSTALO ZA POZEMOK POD TÝMTO BYTOVÝM DOMOM ????????
Vraj nový bytový dom na Partizánskej ul. bol postavený na NEVYSPORIADANÝCH POZEMKOCH CUDZÍCH VLASTNÍKOV ????????
Zisťoval niekdo ako to vlastne je a bolo ,,,,?????
Všetko so všetkým súvisí ....Odpovie komisia stavebná ako to vlastne bolo ?? AK to tak bolo a je: KDO VYDAL STAVEBNÉ POVOLENIE na bytový dom na Partizánskej ulici, pokiaľ je pravda čo sa \\\"jedna baba povedala \\\" že je taktiež ako bytové domy pri Maline postavený v časti na nevysporiadanom pozemku ???

KONIEC CITOVANIA

Považujete snáď tieto otázky za extrémne ? Tákajú sa finančných prostriedkov VŠETKÝCH občanov mesta. Aj tie fin.prostriedky ktoré odišli, aj tie ktoré mohli prísť -ale asi neprišli ....Týkajú sa aj problému Družstevná.

Alebo Vám pán/pani/ BANK vadí že pani Petrášová otvorila problém: KANALIZÁCIA pomernej časti mesta Malacky, ktorý sa jej bytostne týka, alebo aj TU spomenula problematiku bytové dom Jánošíková , za ktoré sú zodpovední pracovníci mesta MA, a ktoré taktiež dokazujú, že pán Hlina má v svojom príspevku: 17.9.2011 23:51:12 pravdu v tom, že: " Celá táto malacká kauza je príbehom slabej samosprávy a nesolidarity spoluobčanov " ?
Vyzerá to totiž tak, že nielen v tejto kauze.....

Vážený anonym Bank , kdo Vám dal právo za tieto diskusné príspevky na www.lpm.sk nazývať diskutujúcich na tomto webe "obmedzenými zvláštnymi idivíduami " ? Otázky, zatiaľ bez odpovede považujem v tejto v kontexte s touto celou kauzou za legitímne.
Predpokladám, že Vás administrátor vyzve, aby ste sa ospravedlnili.

LPM dali možnosť vyjadriť sa občanom Malaciek svoj názor na veci verejné, na čo nie je priestor ani v Malackom plátku zvanom Malacký hlas ( viď posledné číslo ( " o ničom"), ani na svojom webe ( primátor nemá časť odpovede a otázky tak ako iné mestá ), do diskusie na ňom nemá význam písať (viď. odpovede, alebo bez odpovede), na interpelácie poslancov sa odpovedá tak, že sa vlastne NEODPOVEDÁ, alebo NEKONÁ (viď interpelácia pána poslanca Říhu k problému Družstevná ešte v 09. 2010, máme už 09 2011 !.)

Štyri roky riešiť problém Družstevná a v kritickom štádiu ( v 08-09 2011 posúvať mestské zastupiteľstvá a nakoniec v tom najkritickejšom čase , vzhľadom na NEPRIJATEĽNÝ MATERIÁL NA PREROKOVANIE, VYPRACOVANÝ zametnancami mesta VôBEC, EROKOVAŤ ..........!!!.....:!!!!!!!!!( cca 12.9.2011.) ... ... !!!!!!
Preto by sa ani ostatní diskutéri nemali kritizovať práve a len pána Hlinu, že konal tak ako konal, ale ani vyriešenie problému nevyžadovať od poslanca Halcina ( viď.: Ako sa stráca dôvera ), alebo Říhu a Vy pán/ pani Bank by ste nemali dovoliť útočiť na LPM, ktorí nie sú vôbec tí najkompetentnejší ho riešiť, za to že ho nevyriešili.....tak ako ste zaútočili. .

Preto ešte raz odkaz pre BANK: V diskusii : "Ako sa stráca dôvera" a " Lipšic prišiel na Družstevnú do Malaciek " sú ďalšie príspevky od Amadeusa, Žiadam vyvrátiť aj v nich Amadeusom uvedené alebo sa ospravedlniť za vo Vašom príspevku uvedené. Svoje otázky považujem v tejto kauze za legitímne a súvisiace,

19.09.2011 14:41:07 | Babička

Ja by som nevyčítala ani pani Petrášovej ani samospráve, ale celej našej vládnej garnitúre od nežnej revolúcie. Všetci sa cigánov zastávali a zastávajú - prečo oni nemusia robiť? Prečo ich deti neplatia školné ani stravu? Prečo sú všetci invalidi? Moja kolegyňa dostala invalidný dôchodok 30%!!!!!!!!!!!!! a to je po vážnom infarkte a slabšej porážke? Nie je to výsmech BIELYM???????????,
Hľadajme chybu inde, aj keď netvrdím, že samospráva by nemohla riešiť. Ale to by sa nesmeli báť svojich chránených občanov.

19.09.2011 18:13:40 | Malačan

Milá Babička.
Sú tri možnosti, ktoré Ťa priviedli k Tvojmu pozoruhodnému postrehu.
1. Buď si naozaj tak stará babička že si nepamätáš že aj za komunistov boli cigáni privilegovaní,
2. Si tak mladá, že si nemôžeš pamätať ako to bolo v skutočnosti s cigánmi počas vládnutia komunistov (že mali neskutočné výhody oproti "GADŽOM"), a svoje názory si si utvorila len na základe z informácií z Tvojho blízkeho okolia.
3. Najhoršia možnosť. Veľmi dobre si pamätáš, ako to s cigánmi bolo za komunistov, lenže ako členka komunistickej strany to jednoducho nedokážeš pripustiť (čo u bývalých komunistov, ktorí sa dnes chodia do kostola hádzať na kolená, nie je nič neobvyklé).
Zdravím Ťa Babka, tínedžerka, komunistka.
Čo sa nehodí škrtni!

20.09.2011 08:42:06 | malacanka

Dnes som si na ,,zoznam.sk,, pozrela údajný incident Dobrovodského ml. a policajtov. Ten chudák o pár dní skolabuje. :o(, toto je fakt už na preliečenie v Pinnelovej nemocnici v Pezinku. Fízli preverujú údajné strielanie zo vzduchovky a Oskárek tam reve ako spolavé decko a oni si nechajú na seba nadávať a hulákať. Už by mal odomňa dve ,, cez chráp,,. :o))

20.09.2011 18:26:05 | Malačan

Dve je málo.

20.09.2011 21:36:02 | Oskar Dobrovodsky

Pre malacanka a Malacan. Policajti su plateni z nasich dani, maju si plnit svoje povinnosti a konat zakonne, nie naopak. No policajti I. Majek a ostatni jeho komplici nekonaju v mene zakona. Viete, jeden den za vami pridu a pytaju sa, ze preco chcem v BA na Kriznej past tie romske 130-kilove krasavice, na druhy den, ze preco som chudakom Romom podpalil povalu, potom ze preco som im podpalil chladnicku. Na dalsi den zase, ze preco ku mne chodia nemecki neonacisti s vytetovanymi hakovymi krizmi na krkoch a vraj preco sme hajlovali a desiatky dalsich absurdnosti...
Pracoval som na zahrade a zrazu mi zazvonia na zvoncek styria policajti vyzbrojeni samopalmi, ktori sa ma neustale dokola vypytuju to iste, ze preco som strielal po detoch tych asocialov, psychologicky siel na mna Majek, ze preco sa trasiem atd. Mila malacanka a Malacan, budte uprimni, povedzte kolko rokov alebo ako dlho by ste vydrzali terorizovanie neprisposobivymi asocialmi a neschopnymi "policajtmi"? Ale uprimne...

21.09.2011 15:39:50 | tomas

len sa bojim, aby to pan Dobrovodsky vobec ustal a nezblaznil sa z toho, drzim palce Oskar.

21.09.2011 19:35:03 | Malačan

Oskarko!
Že ti vadia cigáni, to chápem. Ale vysvetli mi prosím ťa, čím sa previnili tí policajti čo tam 24 hodín denne hliadkujú. Myslíš si že sú tam kvôli tomu aby chránili fásádu tvojho baráku (i keď nie je isté že je tvoj). Tí policajti tam boli vyslaní svojimi nadriadenými, a plnia si len svoje povinnosti. Ja osobne keby som mal tú moc, by som to vyriešil veľmi rýchlo a jednoducho. A píš si, že by to nerozchodili ani cigáni, ale ani ty. ANI TY!!!

21.09.2011 20:16:33 | J.Říha

Odporúčal by som pánovi Dobrovodskému, aby sa nenechal vtiahnuť a na posledné komentáre nereagoval :-)

Malačania, Malačianky a iné prezývky im podobné sa čoskoro dozvedia odpovede na svoje, isto úprimne položené, otázky zo záverov inšpekcie Ministerstva vnútra SR (riešenie postupu službukonajúceho policajta I. Májka na základe sťažnosti) a zo záverov odboru kontroly Krajského riaditeľstva PZ (riešenie postupu službukonajúcej hliadky na základe sťažnosti).

Možno by svoje odpovede dostali len tým, že by si zatiaľ prečítali §9 ods. 1 a §19 ods. 1 písm. a) a b) zákona o policajnom zbore, prípadne článok 3 a článok 8 etického kódexu príslušníka PZ. Ten je pre policajtov tiež záväzný.

21.09.2011 23:05:23 | sandy

Zdravim Oskar. Tohto casu zijem v Bavorsku a neda mi to, aby som nereagovala na situaciu,v ktorej sa nachadzas-te.Mam tu vela znamich,ktorich pravidelne informujem o diani v Malackach a co za utrapy prezivas-te.Tu neselektuju,tu davaju kazdemu clovekovi uplatnit sa,Zaujima ich to,pretoze z Malaciek pochadzam.Sme z toho doslova otraseni.Usudzujem.ze na vine je /kompetentna/banda prizivnikov z Mestskeho uradu aj z velitelom-nemenujm,ktori sa vedome prizeraju,ukajaju a pritom su plateni z Vasich dani.Su ako vred na tvari Malaciek a jeho prasknutie treba urychlit!!!Oskar,zelamTebe,Tvojmu otcovi,pribuznim a priatelke z uprimneho srdca len to najlepsie a pevne zdravie.Neustupujte,nevzdavajte sa,bojujte,vydrzte!!!Verime este v spravodlivost a drzime palce,S uctou a pozdravom.

22.09.2011 08:04:27 | jano

aké jednoduché riešenie podľa Sandy, treba úplne vymeniť celý mestský úrad aj s hlavným náčelníkom a tým sa situácia úplne vyrieši, škoda že na to musel prísť niekto až hen z Bavorska. Mozno by sa to dalo takto aplikovať vo všetkých tých stovkách miest na Slovensku, kde vo väčšom alebo menšom majú podobné problémy. Aké geniálne. A keby mali všetci naštudovaný §9 s nejakými jeho odsekmi, ako to odporúča pán Riha, tak tu môžme všetci chodiť vysmiati, lebo tým bude všetko navždy vyriešené.

22.09.2011 08:36:54 | J.Říha

Reagoval som na domnienky konkrétnou odpoveďou, čoho sa mali dopustiť policajti. Pre niektorých vysmiaty, pre mňa aktuálne konanie s prešetrením sťažnosti. Záver bude čoskoro.

22.09.2011 09:20:49 | clovek

Tak to je zaujimave kolko inteligentnych ludi dokaze vyjadrit svoj nazor. Ake je jednoduche obvinit stat, msu, primatora, poslancov, policiu, atd. Obvinovat, osocovat, urazat a nadavat na niekoho je jednoduche ale nie je znamkou inteligencie. Je mi luto ze ani jeden z komentujucich danu situaciu alebo priamo v nej sa nachadzajucich nenavrhli ziadne ROZUMNE riesenie. A nie riesenie nastahovat ich hlinovi majkovi primatorovi lipsicovi ci rihovi. Ved to su slova hodne komplexami trpiaceho zufalca. A do tejto kategorie sa asi ani jeden z vas radit nechce...

22.09.2011 09:37:47 | malacanka

pre Rihu: dala som si tú námahu ale neviem čo tým chcel autor Riha říct:

§ 9

(1) Policajt v službe je povinný v medziach tohto zákona vykonať služobný zákrok, ak je páchaný trestný čin alebo priestupok alebo je dôvodné podozrenie z ich páchania.

Článok 1

Príslušník Policajného zboru ( ďalej len "policajt" ) pri výkone služby i mimo služby koná v súlade s Ústavou Slovenskej republiky, všeobecne záväznými právnymi predpismi a internými aktmi riadenia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ako aj s Európskym kódexom policajnej etiky a rešpektuje ľudské práva a slobody.
Článok 8

Správanie policajta voči občanom je transparentné. Policajt prejavuje slušnosť, rešpekt, taktnosť a ohľaduplnosť voči všetkým osobám bez rozdielu. Nepoužíva násilie, donucovacie prostriedky používa iba za podmienok a spôsobom stanoveným zákonom.

§ 19
Oprávnenie na zaistenie osoby

(1) Policajt je oprávnený zaistiť osobu,
a) ktorá svojím konaním bezprostredne ohrozuje svoj život alebo svoje zdravie alebo život a zdravie iných osôb alebo majetok,
b) pristihnutú pri páchaní priestupku, ak je dôvodná obava, že v ňom bude pokračovať, alebo ak je to nevyhnutne potrebné na riadne zistenie alebo objasnenie veci,

Pokiaľ som videla policajti sa správali slušne a od Oskara D. chceli len vysvetlenie, nikto ho neurážal, nenadával, nijako ho neponižoval a už vôbec ho nikto nechcel ,,zaistiť,, ako ste uviedli v § 19 o Fízlovskom zbore, práve naopak . O.D. sa správal arogantne a pripomínal mi 13 ročného feťáka ktorému otec zobral fľašu s toluénom. Toto správanie sa ,, slušného občana Družstevnej ulice,, už nieje o tabletkách ktoré ako uviedol, údajne ich berie ,ale chcelo by to aspoň 2 týždennú hospitalizáciu v PN PK.

Pán Ríha ked už sa ohánate paragrafmi tak si ich aspoň predtým, ako sa toho hulváta zastávate prečítajte viacmenej počítam s tým že takéto správanie zaskočilo aj Vás pokiaľ nie je mi z Vás na zvracanie. Stačí si prečítať diskusiu k videozáznamu a veľmi veľa ľudí správanie tohot pána odsudzuje / ďalšia diskusia je o suchom policajtovi ktorý tam preveruje akýsi oznam ale to nieje predmetom našej diskusie/

Opakujem že takých susedov ako má Oskárek mu nikto nezávidí a určite budú všetci radi ak sa situácia vyrieši, bohužial to vyzerá tak že ho bude ešte dlho Galba ráno zdraviť : ,, Dobré ráno, sused,,

22.09.2011 09:41:46 | m

sa ospravedlnujem nie čl. 1 ale čl.3

Článok 3

Policajt pri vyjadrovaní svojich názorov na verejnosti vystupuje nestranne a zdržanlivo tak, aby nevyvolal pochybnosť o svojej nestrannosti.

22.09.2011 12:30:56 | peter

*Pan Dobrovodsky, vidim, ze sa vam po mne cnie - tak som tu zase. Uz znova
ste sa neustrazili a nadavali ste policajtom do svini. Je to zverejnene aj
na internete a aj to, ako vas otec nazval susedov hajzlami. Ked takto
nadavate za pouzitia kamery, nechcem ani vediet, ako nadavate susedom bez
nahravania na fotoaparat. Na zverejnenom videu je viediet (teda pocut) aj
to, kto je agresivny. Su to policajti? Su to susedia? Ozaj, este ste mi
neodpovedali, kolko krat ste si nechali legalne vyviezt v tomto roku zumpu*

22.09.2011 12:50:51 | Retep

Pán Dobrovodský, byť vami, tak ďalšie video už nezverejňujem, myslím, že strácate ľudí ktorí Vám fandili. Alebo zverejnňujte, aspoň uvidíme vašu pravú tvár. Vaša situácia je nezávidenia hodná, nikto si ani nevieme predstaviť čo prežívate, ale podľa toho čo som videl vaše správanie tiež nie je s kostolným poriadkom.

22.09.2011 16:06:31 | Radek J.

malacanka :-)))) Juuuj, teba by sem chcel videt na zivo! Taka stupidna, primitivna osoba sa len tak nevidi :-))))
Chudak tvuj muz, ovsem ked nejaky existuje...ja by sem taku zenu....ehm, prinajmensim oplul, fuj taky odpad :-)))))

22.09.2011 16:10:44 | Radek J.

Aha ho, dalsi primitiv :+)))), ze Malacan? Ty deges, ty co si z jakeho JRD? Ty magor, teraz si vylezel z mastale? :=)))) Uff, jaky magor, sranda citat ti vase zvasty....noo, jak nad tym rozmyslam, pocitam ze ste nejaki sudruhove z vyboru....je tak? Trefil sem? Hruza, jaki ubozaci :)))) Malacan a malacanka, sak dzite na leceni, sak vam to dobre hrabe, ufff

22.09.2011 16:11:02 | malacanka

pre Radek J.

som slobodná ,bezdetná, ale ked chceš stretnúť sa môžme :o))

inak prejavil si sa ako ďalší ,, slušný občan Družstevnej ulice,, trocha viac slušnosti a šúchaj nohami keď sa s tebou baví dáma!

22.09.2011 16:14:39 | Radek J.

Peter aj ja sem videl nejake ti videa od toho chlapka, no ked sem videl ti decka na dvore, jak robili potrebu alebo tu silnu zenu pred detma (!), normalne mi doslo zle! Zvlastne je, ze policajti vera takymto individuam, takym klamarom, to je na tem to smutne. Tak sa ani necudujem, jak sa s tymi prislusnikmi bavi.

22.09.2011 21:02:00 | Radek J.

malacanka, uz dlhsi dobu sledujem tvoje stupidne komentare a normalnemu cloveku je z takych zvastov na vracanie... Odstehuj sa k tym tvojim Romackom, si slobodna, vis jak ti bude dobre? Sem z Gajar, ale poznam nejakych ludi z Malacek, aj z Druzstevnej a je mi ich fakt luto. No takym jak ty, Malacan, Peter a aj ich rodinam, z celeho srdca zelam, aby sa vedla nich nascehovali podobni cigani jak henti Galbavi ci jak sa menuju. Tu, v Gajaroch narobili svinstva za tych 7 roku. S tebu sa stretnut a na co? Ze si ciganka? Mam pravdu?

23.09.2011 09:56:06 | Zuzana Baligová

Ako keby toho bolo málo, od Galbovcov sa šíria po ulici šváby.

23.09.2011 13:54:38 | malacanka

pre Radek J.:

Ty si z Gajár? Ja mám bratanca v Gajaroch a volá sa Radoslav. J. možno sme rodina :o)) ale to asi nie, on sa tak vulgárne nevyjadruje.

26.09.2011 13:24:12 | Radek J.

malacanka... ja sa vyjadrujem vacsinu slusne, malokedy vulgarne. Ale s takymi osobami jak si ty alebo ten stupidny primitiv Malacan sa bavim na urovni IV. cenovej...nestojite ani za toho najposlednejsieho ozrana. Hovgh!

26.09.2011 14:24:14 | malacanka

Radeček: ty si ako O.D stále si melieš svoje a po čase ani nevieš o čom je reč. Ja si predsa nezastávam tú čvargu na č.d.25 len som reagovala na to ako sa choval O.D. v tomto videu:

http://www.topky.sk/cl/100371/1287186/Dobrovodskeho-kolaps--Policajt--ktory-mu-rozbil-fotak--prisiel-so-samopalom-

potom sa do diskusie zapojil nejaký Riha ktorý si ani neoverí fakty a zastáva si toho agresívneho človeka takými argumentami že ani minister vnútra tomu nerozumie :o))

27.09.2011 12:50:15 | el

malacanka: No ked tomu hovoris agresivny clovek, potom si asi prevtelenim Ghandiho. Som zvedavy kde by si mala Ty - dokonala osoba - a taktiez vacsina tu premudrovalych nervy keby si tam byvala a mala teror na dennom aj nocnom poriadku.
Skus sa vzit do tej situacie (a taktiez si vsimni ako sa mu na tom videu triasli ruky) predtym ako zacnes niekym zhlboka pohrdat.

27.09.2011 12:52:05 | Radek J.

to malacanka. Ten policajt co napadol pana D. je od nas z Gajar, vseci vime co je zac. Rad sa pred druhyma ukazuje, jaky je bombarder :))), ze ovlada bojove umena, ale pritem seckym je len na smich. Vraj ho uz maju vyhodzit od policie, taky co sa neveda ovladat, tam nemaju co hledat, ze vraj uz nechodi strazit ciganu na tu Druzstevnu. Je to pravda? Ja sa ale cudujem panovi D., ze sa vubec s takyma magormi bavi, sak ten jeden tenucky tez nema co na policii pohledavat, mal by sa radsi poradne najest a ostatni tez by mali ist radsi kydat hnuj na JRD a ne strasit na policii :-)))) Co povis malacanka, ze mam pravdu?

27.09.2011 14:01:22 | malacanka

el, Radek:
všetci máme nejakých susedov s niektorými vychádzame super s inými horšie. Aj ja mám suseda čo každý deň páli bordel, chová svine takže tu máme smrad, do 22 h mu na dvore hrá rádio a je tam kriku až ma z toho bolí hlava a mám pred domom policajnú hliadku? No nemám. Družstevná je len viac medializovaná ako ostatné lokality slovenska kde sú iné problémy ako na Družstevnej. Niesom žiadna právníčka ani nič podobné ale podľa mňa to sú obyčajné susedské nezhody a ty fízli tam len zabíjajú čas . Či ten policajt M. ešte chodí strážiť Družstevnú neviem a je mi to úplne jedno. Ale nepotrebujem žiaden kurz psychológie aby som videl že O.D. je blázon, či už mu hrabe z cigánov alebo nie to by mal preskúmať odborník . Keby na Družstevnej 25 nebývali cigáni tak tam tam tí fízli nestoja , a ako podotýkajú mnohý iný ,sú platený aj z mojich daní ,nielen z daní O.D.
A k tomu chrdému sa vyjadrím následovne, každý slušný človek si vyžaduje určitý rešpekt a tento sa vyjadroval slušne, tu na kilách nezáleží.Keby sa vyjadroval ako O.D. tak to by bolo iné, to by som ťa určite v tvojich slovách podporila.

27.09.2011 19:18:22 | Malačan

Radku, ty si super blb. Kto ťa vôbec naučil používať počítač, Si obyčajný primitívny sedliak. Tie kraviny čo tu píšeš by si bol schopný tým policajtom povedať rovno do očí, alebo by si sa im pchal do *ele ako slizký had? Dúfam, že jedného krásneho dňa ti to spočítajú. To sa smiechu nezdržíš.

27.09.2011 23:34:07 | Radek J.

malacanka, mas pravdu, aj ja by sem chcel, aby ma strazili 24 hodin denne policajti jak tych ciganu, veru ti cigani sa maju jak prezident, nonstop ich chrana. Vlastne ja ochranu nepotrebujem, mam super susedov, kazdy vikend si opekame, proste vychadzame si skvele.
Ozaj a s tyma ciganma ako? Si slobodna, dobri su v posteli? Co, malacanka? Aale, prajem ti to, taki tre naraz, to je co?

27.09.2011 23:40:35 | Radek J.

Chi-chi, trafena hus zagagala, co Malacan? Poznam kopec super policajtu, slusnych, charakternych, ne vseci su rovnaki. A mas pravdu, sem sedlak a vubec sa za to nehanbim. Rad travim cas v zahradze, mam zviratka, mam ich rad. Nemyslim, ze robit s pc je nejake umeni, praveze to vi kazdy, aj analfabet.
Inac dufam, ze tebe raz malacane rozk..u papulku za ti tvoje fest dristy :-)))))

29.09.2011 08:51:03 | malacanka

Radek:

Tak toto už nepotrebuje komentár , snáď by som dodala len dve veci:
1. Takýmto spôsobom sa bav so svojou matkou!!

2. Čím ťa otec robil , tým si zostal.