Ľudia pre Malacky » Retardérom na Padzelku stop, stretnú sa ľudia

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Retardérom na Padzelku stop, stretnú sa ľudia

Presnejší názov by bol, retardérom na Padzelku dočasne stop, stretnú sa ľudia. Diskutovanej téme medzi Padzelčanmi treba dať bodku a dohodnúť sa spoločne na navhodnejšom riešení nielen pre samosprávu, ale aj obyvateľov daných ulíc. Samospráva ochotná je, ako druhého partnera do diskusie potrebujeme dotknutých ľudí. Preto zvolávame stretnutie Padzelčanov.

Ako nevyhnutný krok k tomu, aby sme prijali opatrenia, ktoré budú ľuďmi ľahšie akceptované, vnímam stretnutie s obyvateľmi. Osvedčilo sa nám to pri budovaní ihriska na Jesenského, rekonštrukcii spojnej uličky za poštou pri Partizánskej ulici, stretnutie sme mali aj s obyvateľmi pri rekonštrukcii parkoviska pri letnom kúpalisku, spomínam si tiež na búrlivé stretnutie k projektovej dokumentácii vnútrobloku na Partizánskej.

Problémy, ktoré vznikli počas budovania Padzelku, vnímajú ako pálčivé predovšetkým obyvatelia z týchto ulíc. A prečo aj nie, keďže tam žijú. Keďže vodia tadiaľ svoje deti na ihrisko. A v neposlednom rade keďže najviac využívajú aj tieto miestne komunikácie. Nemožno sa im preto diviť, keď vyjadrujú nespokojnosť s umiestnením a značením spomaľovačov. Spomaľovače, ktoré mali chrániť deti pred rýchloidúcimi autami, neplnili svoj úžitok.

VIDEO

Video nám poslal náš čitateľ (pôvodnú zvukovú stopu, ktorá obsahovala vulgarizmy, sme odstránili, 9. 8.)

Bez komentára

Tento problém vnímam osobitne, hoci na Padzelku treba doriešiť chodníky, zeleň, prehrazdenie spojnej uličky atď.. Totiž ešte v minulom volebnom období som dal miestnym prísľub, že spomaľovače spolu poriešime. Nestihol som túto záležitosť dotiahnuť do komunálnych volieb, tak sme túto agendu preniesli do tohto volebného obdobia s poslankyňou G. Janíkovou a poslancom M. Andilom. Prevedenie sme neovplyvnili, rovnako rozmiestnenie.

Vybrali sme z pošty: Stromová

Z pošty, ktorú dostávame od vás, čitateľov LPM.sk, dnes vyberáme postreh obyvateľa Padzelku. Poslal nám fotografie zo Stromovej ulice, kde sa inštalujú v týchto dňoch... čítaj celý článok

O úprave spomaľovačov sme rokovali v Komisii pre správu majetku a legislatívu už v marci tohto roku. Na rokovaní sme sa dohodli so zástupcom spoločnosti Vodohospodárskych stavieb, a.s. Ing. Prádličkom, že predložíme návrh úprav spomaľovačov.

Komisia upozornila pri tomto bode aj na nevýhodnosť uzavretej samotnej zmluvy, ktorou mesto prevzalo správu verejného osvetlenia a údržbu komunikácií. Následne bolo vyvolané stretnutie na úrovni primátora mesta a predsedu predstavenstva spoločnosti.

Výsledkom všetkých aktivít bola dohoda, že spomaľovače sa upravia podľa požiadaviek mesta.

V júli tohto roku redaktorka mestských médií vypustila do éteru článok s názvom Spomaľovače na Padzelku vymenia. Nechcem spochybňovať jej snahu, ale vnímam to ako veľmi predčasný krok. Bez snahy overiť ďalšie súbežne prebiehajúce aktivity aj z radov poslancov sa nemožno diviť reakciám obyvateľov. Za všetky reakcie napríklad komentár Maťa Ftáčnika zo Stromovej: „O NÁS BEZ NÁS“, aj takto by sa dala pomenovať situácia so spomaľovačmi na Padzelku v Malackách. Napriek tomu, že spomaľovače boli na Padzelku osadené na žiadosť obyvateľov tejto časti, nikto sa s nimi neporadil. V tomto prípade sa história opakuje. Naplánovalo sa rozmiestnenie nových spomaľovačov, ale to či budú účinné nikto neriešil.... Ľudia, spamätajme sa!"

Ešte pred letom som viacerým obyvateľom avizoval stretnutie obyvateľov Padzelku, kde prediskutujeme všetky problémy, na ktorých riešenie máme ako poslanci dosah. Nechcel som siliť termíny kvôli letným mesiacom, dovolenkám. Ale rád by som vás už pozval na...

...stretnutie Padzelčanov, ktoré sa uskutoční
vo štvrtok 23. augusta o 19.00 hod v mestskom úrade.

Kompetentní?

Pozvaní zatiaľ sú:

- Dušan Prokop, vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia, Mestský úrad

- Milan Ondrovič, predseda Komisie pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie.

Zvažujem pozvanie aj samotného dopravného inžiniera, ktorý pre Malacky schvaľuje podobné zámery.

Cieľ?

Dohodnúť sa na takom kompromisnom návrhu riešenia spomalovačov, aby sme všetci odchádzali spokojní.

A super bude, ak sa dohodneme aj na opatreniach k riešeniu tých najvypuklejších problémov Padzelčanov.

Jedna podstatná informácia. Do času stretnutia Padzelčanov sú akékoľvek aktivity, ktoré sa týkajú medializovanej prestavby spomaľovačov, dočasne pozastavené.

Takže ľudia, Padzelčania, prosím, dajte vedieť ostatným vašim blízkym, a prijmite pozvanie na stretnutie. Verím, že sa dohodneme v prospech všetkých, a túto tému "raz a navždy" uzavrieme.


P.S. Pozvánky budú distribuované do schránok, ale radšej zdieľajte aj tento článok, pomôžeme si tým navzájom.

Padzelek vyvoláva veľa otázok

Obytná zóna Padzelek sa nachádza v 6. mestskom obvode za letným kúpaliskom. V súčasnosti je takmer zastavaná rodinnými domami, ktorých majitelia hľadali pokojné bývanie. Na našej facebook stránke sa... čítaj celý článok



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

08.08.2012 21:43:41 | na redakciu LPM

Toto video, plné vulgarizmov ,len dokresľuje celkovú fundovanosť a kvalitu pseudo redakcie LPM

08.08.2012 23:55:08 | Peto S.

Konecne sa mysli na ludi zo strany mesta!! Video neni podstatne zachycuje realiu ja v aute tez nadavam a sa necudujem soferovi ked videl toho ako upaluje v obytnej zone!!!! ty si dobry chudak a zavistlivec co furt pise proti LPM si uplna troska!!! zaujaty co ti nevyhoveli v necem!!! poviem ti preco si marny pripad lebo nevidis ze odkaz clanku je o stretnuti obcanov aby si povedali nazor a ne o nejakem videu tak sa strat z dosahu! Palec hore aby sa dokoncili reatrdery ale rozumne uz a nech si ludia povedia kde ich chcu!!! nie nadiktovat primatorom

09.08.2012 11:36:42 | Miška

...problém má aj Rakárenská ulica,už bude pomaly rok otvorená Materská škola na tejto ulici a nie je tam vôbec chodník,cesta je úzka a "poľná cesta",ktorá vedie cez les na ulicu Dubovského je dosť frekventovaná aj nákladnými autami.Už som dala žiadosť na mesto kvôli spomalovačom,je to už 3mesiace a nič sa nedeje....ved nie všetky mamičky(rodičia) dovážajú deti do škôlky autom,veľa ich chodí pešo s kočíkom....

09.08.2012 14:09:21 | Redakcia LPM.sk

Zvukovú stopu videa s "bezservítkovým" komentárom nášho čitateľa sme nahradili. Za jeho úpravu ďakujeme nášmu spriaznencovi. Vďaka za pochopenie.

09.08.2012 14:30:06 | Lovák báči

Spomaľovače, ktoré mali chrániť deti pred rýchloidúcimi autami, neplnili svoj úžitok.
ak by hrozilo, že sa všetci nestaneme do bufetíku.
Ste tu fšeci Lováci?!?!

09.08.2012 20:42:10 | RE: na redakciu LPM

Redakcia LPM nema s tym videom nic spolocne. Natocil si to clovek, ktory tade jazdi denno denne. Ked ste taky utlocitny tak si pozrite upravenu verziu. Pritom v celom clanku vobec nejde o nejake video. Ale vytrhnut jednu vec z kontextu a hrat sa na moralistu svedci o silnej povahe :P

15.08.2012 12:33:50 | J.Říha

Ľudia, ďakujem za ponuky na dataprojektor :-) Ozvalo sa mi už dosť ľudí, až som príjemne prekvapený. Takže už mám, môžeme premietať.

Takže vidíme sa vo štvrtok.