Ľudia pre Malacky » Prioritné ciele primátora mesta

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Prioritné ciele primátora mesta

Býva zvykom úvodom volebného obdobia predstaviť priority pre celé štvorročné volebné obdobie. Považujem za dôležité, aby som svoje plány predložil aj vám obyvateľom a spoznal vaše názory. Uvedomujem si aj to, že každý môže vnímať svoju oblasť za prioritné.

Materiál neobsahuje ciele, ktoré sa môžu podľa obsahu javiť ako prioritné, ale majú skôr povahu operatívnych úloh. Viaceré prioritné ciele uvedené v materiáli sú už rozpracované a konkrétne opatrenia sa postupne dávajú do realizácie. Ide o plán, preto aj jeho hodnotenie môže prísť s odstupom času.

Keby sa dalo urobiť všetko a hneď, je to už dávno hotové. Od nástupu do funkcie začínam postupne riešiť jednotlivé oblasti. Viem, že som si stanovil ambiciózne ciele aj v oblasti dopravy a výstavby. Je však na mojej šikovnosti, aby som zabezpečil finančné krytie a spoločnými silami posunuli mesto opäť o kus cesty ďalej.

Športovci, seniori, podnikatelia, občianski aktivisti... je to len časť ľudí reprezentujúca rôzne záujmy. Vážim si však ich názory, a preto aj vyviniem maximálne úsilie vytvoriť priestor na spoluprácu a vzájomnú pravidelnú komunikáciu. Pretože človek síce mieni, ale bežný život nám prináša nielen nové výzvy, ale aj problémy, ktorým musíme čeliť.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

06.03.2015 17:19:51 | ghazu

Dokedy budu tieto individua neustale blokovat jazdne pruhy na velkomoravskej?Stoja tam hocikedy aj cely a den a clovek musi nesutale zastavoavt, rozbiehat sa, cakat a kluckovat pomedzi nich..nebolo by nacase dat tam zakaz statia, kedze ide o rodinne domy? plynulejsia premavka by pomohla aj ohladom hluku..
http://www.imageworld.sk/images/n9hyjb2k7ymej1qeiwbq.jpg
http://www.imageworld.sk/images/gn1cwrhivwho40q7nd.jpg

07.03.2015 18:16:43 | Emy

Zaujímavé čítanie, potešilo ma, že medzi priority pána primátora patrí tiež vybudovanie kolektorov s cielom napojiť na diaľnicu cestu z Rohožníka, respektíve nie vybudovanie, ale presadenie už naplánovaného projektu. Treba urýchlene konať. Navrhujem pri dolnom kostole vybudovať kruhový objazd, lebo tam doprava zanedlho tiež skolabuje, myslím, že tento by sa mal stavať prioritne. Želám veľa úspechov pri presadzovaní požiadaviek.

09.03.2015 20:36:14 | Maťašovský

Vazeny prispievatel anonym ghazu!!!!!!!!!!!
Moznost diskutovat neznamena liecit si komplexy. To je moja rada pre teba hned na uvod. Skus si pofotit cele Malacky a auta stojace v jazdnych pruhoch. Chod s tymto materialom na odbor dopravy a ries to komplexne, ked mas dovod, nie len Velkomoravsku ulicu, kde jazdis asi ty. Prikazovat autam stat na dvore svojho rodinneho domu je blbost, ktoru si si vymyslel. Ako k tomu pridu majitelia rodinnych domov, aby vsetky auta, ktore rodina vlastni, stali na vlastnom dvore, ktory nemusi mat taku kapacitu. Preco potom ludia z obytnych domov, teda cinziakov si nekupuju svoje sukromne parkovacie plochy a stoja na verejnom prietranstve? Aky je v tom rozdiel? Pomozem ti, ZIADNY!!!!
Tak ako povedal pan primator, dopravnu situaciu treba riesit komplexne v celych Malackach a nie len vybrane lokality, kde prave jazdis ty. ROZUMENO???

09.03.2015 22:16:13 | Maťašovský

Este doplním:

Podľa ust. §3 zákona č. 135/1961 – „pozemnú komunikáciu tvorí cestné teleso a jej súčasti. Cestné teleso je ohraničené vonkajšími hranami priekop, rigolov, násypov a zárezov svahov, zárubných a obkladových múrov, pätou oporných múrov a pri miestnych komunikáciách pol metra za zvýšenými obrubami chodníkov alebo zelených pásov.“ Aj ináč (jednoduchšie) povedané – cestu tvorí vozovka s krajnicou (chodníkom). Ak teda máme na ceste dopravnú značku so zákazom státia – tak ten zákaz státia sa vzťahuje na celú časť cesty v danom smere jazdy – teda aj na krajnicu (chodník). Všeobecné znenie zákona, pokiaľ sa jedná o zákaz státia, určuje, že vodič môže s vozidlom zostať stáť na obojsmernej ceste (i s využitím krajnice) len ak medzi jeho vozidlom a vzdialenou stranou cesty zostane voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy (spolu teda 6 m). V ustanovení § 25 zákona o cestnej premávke sa ďalej uvádza, že vodič nesmie zastaviť a stáť, okrem iného, pred vjazdom na cestu z miesta mimo cesty, na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov...
Takže, keď to zhrnieme – ak Vy s vaším vozidlom správne parkujete na ceste a nestojíte pritom pred vjazdom (výjazdom) z dvora, neporušujete zákon.

11.03.2015 14:50:32 | Pavol

Pan Matasovsky - veci sa skor pohnu, ak kazdy bude riesit cesty, kade jazdi a davat podnety pre zlepsenie plynulosti a bezpecnosti dopravy - nez cakat na niekoho, kto vyriesi vsetko naraz a komplexne.

Su miesta, kde v Malackach chybaju znacky zakaz statia, napriklad na Hviezdoslavovej alebo aj Velkomoravskej (vyjazd z vnutrobloku od modreho cinziaka doprava je neprehladny a nebezpecny, nielen vecer tam stoja auta az po Holleho).

Takze bud viac znaciek, alebo by mala policia merat tych 6 metrov (3+3 pre kazdy jazdny pruh) - a nielen 5 m od priechodu na Bernolakovej (tam to robia poctivo a dosledne).

11.03.2015 15:45:51 | ghazu

no asi takto, fotit cele malacky nemam cas, toto je jeden priklad za vsetky, kedy niekto pohodlny sustavne vytvara prekazku na ceste. Najzaujimavejsie totiz je, ze ked sa pozriete do dvorov tychto ludi, ziadne dalsie auta im tam nestoja, maju tam volno a auta vonku na ceste. Oto ide, o aroganciu niektorych ludi, ktory su schopny cely den stat tam. Co sa tyka sidlisk, tam su parkovacie miesta vyhradene a su tam parkoviska na to urcene. Napr. na juhu stat na ceste nemozete, lebo je tam vsade zakaz statia a policajti tam davaju pokuty. Ja to povazujem za problem, lebo je to skoro na vsetkych uliciach, prestavte si ze by tak stali auta na stupavskej napriklad..Chapem ze ste asi jeden z tych co nemaju cas zaparkovat vo scňvojom dvore alebo aspon na vjazde k sebe do zahrady, ale mal by ste pochopit ze su ludia ktorym to vadi, kedze to vyrazne obmedzuje dopravu a vytvara zbytocne niekedy aj nebezpecne situacie.

11.03.2015 19:22:37 | anonym nie ghazu

prepáčte pán Maťašovský, ja nie som šofér, ale dosť často chodievam okolo týchto "zaparkovaných" áut a vždy rozmýšľam, či niekto neopatrný nemôže zapríčiniť haváriu. Keby som ja bola majiteľkou niektorého z tých áut, asi by som v noci nespala pokojne. Mne sa zdá, že parkujú na vozovke v jednom aj druhom prípade. Určite môžu tak parkovať, ako parkujú, inak by im Mestská polícia dala "papuče". Že? Prosím nerozčuľujte sa.

12.03.2015 13:21:05 | Rádčan

Ak si niekto myslí, že parkovanie na Hviezdoslavovej a Veľkomoravskej je strašný problém, nech sa ide pozrieť napr. na Hurbanku a ulicu J. Kráľa. To budete pozerať! Malacky nemajú len Hviezdoslavovu a Veľkomoravskú!

12.03.2015 17:36:19 | Maťašovský

Pan Pavol, anonym ghazu, mate pravdu, ze treba davat podnety, ale opodstatnene. V Malackach je kopu dopravnych \"ceresniciek\", ktore by ste si mali vychutnat, ked chcete byt uzitocni. To vam nemoze nik zazlievat, ba ani ja. Pofotit parkujuce auta v jazdnom pruhu cca 5 kusov a kritizovat celu Velkomoravsku ulicu nie je spravne. Preco nefotografujete auta, ktore prichadaju na ulicu napriek zakazu, auta, ktore porusuju predpisanu rychlost 30km/hodinu? Nie su snad nebezpecnejsie pre okolie, ako auta stojace? Rozmyslajte!!!!! Kolko deti denne prejde po Velkomoravskej ulici do skol a skolok? A kolko je prechodov pre chodcov na tejto ulici??? V akom stave su chodniky? Kadial jazdia cyklisti? Na toto hladajte odpoved, tu dajte napad na zlepsenie a niekritizovat banalitu, kto parkuje na ceste, prosim vas. Pri dodrziavani rychlosti 30km/hod nevadia ani spomalovace, nevadia ani stojace auta v jazdnom pruhu, tak mili diskutujuci. Kto byva na Valkomoravskej, urcite so mnou suhlasi.
A pre pani anonym nie ghazu, ja sa nerozculujem, len konstatujem. Na rozculovanie nemam zbytocnej energie, tu si nechavam na uzitocnejsie veci, asi tak.lpm

13.03.2015 08:34:30 | ghazu

Pan matasovsky, ako uz som napisal nemam cas fotit cele malacky...len som chcel poukazat na problem, ktory tu je, nie len na velkomoravskej alebo hviezdoslavovej. Bol to priklad tak z toho nerobte nejaku osobnu zalezitost. No tak napriklad ak vy hovorite o cyklistoch, zamyslite sa ako velmi dobre sa chodi na bicykli na tej velkomoravskej kde musi cyklista obiehat nielen kanale ktore tam su ale aj takeho auta, a ci je to bezpecne. Napad na zlepsenie uz je tu davno, a to komplet rekonstrukcia, lenze ta stoji velke prachy ktore nato nikdo neda. Na porusovanie rychlosti su tu policajti, nie ja. Hovorim ak by to nebolo o osobnej lenivosti, tak to nikomu tak nevadi. Lenze je to obycajna arogancia a lenivost, nezaparkovat aspon na svojej porijazdovke. Aj ked je to v ramci zakona (z roku 61)..

13.03.2015 11:54:15 | majo

padla vyzva dat riesenie pre cyklistov:
predpokladam, ze ak by niekto navrhol riesenie vyznacit cyklisticke chodniky na Velkomorovskej (t.z. zakaz parkovania nakolko by sa znizila sirka vozovky), tak v pripomienkovani by obyvatelia velkomoravskej protestovali (lebo by ich to obmadzovalo).
Ak by sa dal navrh na zjednosmernenie, vyznacenie parkovania a vyznacenie cyklochodnikov, tak by obyvatelia velkomoravskej protestovali, lebo by ich to obmadzovalo.
---
ten problem spociva v tom, ze ludia su pohodlni a neochotni suhlasit z cimkolvek co je vo verejnom prospechu (bezpecnost cestnej premávky, cyklocesty) ak sa tym znizi ich vlastny "komfort" zitia (rozumej a. parkovanie, b. zjednosmernenie).
---
je to o ludoch, spolocnost neexistuje, existuje iba ja, moje. Verejny zaujem sa deklaruje iba na papieri (lebo iba tam patri, vzletne frazy poezie a prozy - na pozdvihnutie ducha). A tam aj verejny zaujem konci. Pretoze v reálnom zivote plati, moj zaujem, moja pohodlnost, moje sukromie.
---
a tak plati, sedim si doma a je mi dobre (mna do toho nic). Este mozem napisat: navrhnite riesenie a k nemu vzdy dodat - nesuhlasim :)
ja si sedim doma, vy sa starajte (take male perpetummobile vo verejnom zaujme)

14.03.2015 21:05:49 | Maťašovský

Dobry den pan-pani ghazu,
nerobim z Velkomoravskej osobnu vec. Som obyvatel mesta Malacky, preto ten vseobecny zaujem. Apropo: preco zakulisne fotografujete parkujuce auta a ako anonym pisete kade-tade. Ak ste presvedceny o svojej pravde, tak zazvonte pri RD, kde vam vadia stojace auta a porieste to priamo s majitelmi. Skuste sa postavit k veci ako chlap, alebo zena? Skuste pofotit susediacu ulicu, teda aj na Slovenskej, tam budete mat bohaty ulovok.

08.04.2015 17:00:44 | Emy

Na Juhu už naplno prebieha rekonštrukcia, som zvedavá, ako to všetko bude po novom, lebo z náčrtku sa toho veľa napozerať nedá. Konečne aj škôlka dostane nový šat, pribudne i nové ihrisko, všetko fajn. Potešilo ma, že medzi prioritami pána primátora je i dobudovanie oddychovej trasy okolo Maliny, to je moja srdcová záležitosť. Navrhovala by som túto trasu využiť na byciklovanie a korčuľovanie, túto trasu veľmi často využívajú obyvatelia z Juhu i iného okolia na beh, prechádzky s deťmi a pod, je dosť frekventovaná. My ju spolu s vnúčikmi od jari využívame neustále až do neskorej jesene. Ak by sa táto trasa predľžila až k Jakubovským rybníkom, prekrásnemu prostrediu, získali by Malacky jeden unikátny rekreačný skvost. To by však museli popracovať aj župní poslanci páni Dobrovodský alebo Haramia, aby si to župa dala do plánu pre eurodotácie. A čo je vlastne s nimi? Akosi o nich nie je počuť.

16.04.2015 20:34:38 | Mival

radsej bicyklovanie