Ľudia pre Malacky » Pokračuje výstavba kanalizácie

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Pokračuje výstavba kanalizácie

Po prerušení výstavby novej kanalizácie sa pokračuje s prácami v polovici apríla na Ul. Duklianskych hrdinov, s čím budú spojené dopravné obmedzenia. Zároveň bolo vedenie mesta úspešné v presadení požiadavky II. etapy odkanalizovania Malaciek v rozsahu vyše 700 tisíc eur a vybuduje sa kanalizácia aj na Stupavskej a Mlynskej ulici.

Aktuálne prebiehajúcim projektom odkanalizovania by mohli Malacky dosiahnuť rekordných takmer 99 percent odkanalizovania mesta. V závere minulého roka sa začala zrealizovať I. etapa výstavby, kedy bola postavená nová kanalizácia na Rakárenskej ulici. Mesto tu na vlastné náklady vybudovalo kompletne novú cestu.

Práce mali pokračovať budovaním kanalizácie na Duklianskych hrdinov v smere od reštaurácie Koliba po križovatku s Legionárskou ulicou. V dôsledku začiatku zimnej údržby boli práce prerušené. Začaté by mali byť podľa najnovších informácií už po Veľkonočných sviatkoch 19. apríla.

Do 1. mája by mali byť skončené práce k napojeniu sa na starú vetvu kanalizácie v dolnej časti ulice. Od mája bude rozložená aj dočasná svetelná signalizácia v križovatke s Legionárskou ulicou pri pohostinstve Gajdár. V súvislosti s pokládkou rúr novej kanalizácie po reštauráciu Koliba bude polovica komunikácie Duklianskych hrdinov dopravne regulovaná v jednom jazdnom pruhu.

Križovatka Duklianskych hrdinov - Legionárska bude po dobu pokládky rúr novej kanalizácie regulovaná dočasnou svetelnou signalizáciou.

Schválená aj II. etapa výstavby

Vedenie mesta bolo úspešné v presadení aj II. etapy projektu výstavby kanalizácie v uliciach Stupavská, Mlynská a J. Kubinu. Projekt za vyše 700 tisíc eur už podporila Bratislavská vodárenská spoločnosť.

Výstavba kanalizácie na Stupavskej ulici by mala začať na prelome mesiacov august a september. Nasledovať by mala výstavba na Ul. Mlynskej. Bližšie informácie prinesieme po dokončení prác na Ul. Duklianskych hrdinov.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

11.04.2017 20:59:48 | milos

Aky inteligent vymyslel datum na tu kanalizaciu na duklianskych hrdinov. Ja som zvedavi ako zvladnete dopravu ked bude oslava na 1.maja. Som zvedavi pan Riha ci si zoberiete potom tento kolaps v tento velkolepy slavnostny den na svoje triko.

16.04.2017 21:29:54 | Lucia

P. Riha, ulica J.Kubinu je prosim kedy v plane? Rata sa vobec aj s celkovou rekonstrukciou cesty tejto ulice? Vystavba novych domov tu narasta kazdym dnom, rovnako ako premavka..uz to je naozaj neunosne..cesta v podstate neexistuje ziadna.
Odkaz aj s fotodokumentaciou bol opakovane zverejovany aj na stranke odkaz pre starostu, uz vyse roka bez odpovede !!!
Radi by sme sa dockali aspon realnej odpovede, ci zase mame ratat len s vysypanim drte alebo uz ani s tym..

17.04.2017 12:23:40 | J.Říha

Dobrý deň, "milos", chcem Vás poprosiť, aby ste vážili slová a prejavovali istý rešpekt. Práve s ohľadom na Prvomájové Malacky boli stavebné práce dohodnuté na dve časti. Prvá časť prác spočívajúca v napojení sa na starú kanalizáciu skončí do 1. mája. Na vozovke bude železná platňa a prejazdnosť cesty v oboch smeroch bez obmedzení. Druhá časť prác, ktoré si vyžiadajú svetelnú signalizáciu, sa začne po Prvomájových Malackách.

Takže "milos", nemajte mi to za zlé, ale mám pocit, že mnoho ľudí rado používa silácke reči od stola a počítača. Zatiaľ čo som ja dva roky pracoval na tom, aby sme tu mali investíciu na budovaní novej kanalizácie za vyše 1,8 milióna eur. To je však vrátane Vás druhoradé, ba priam až nepodstatné.

"Lucia", ulica J. Kubinu by sa mala zaradiť v roku 2018, a to z dvoch praktických dôvodov. Po prvé, chcem pomôcť dotiahnuť rúry až po koniec záhradkárskej osady, kde ešte nie je vydané zo strany obyvateľov stavebné povolenie. Po druhé, aby sme mali viac času dotiahnuť komunikáciu vo veci pokládky rúr na vodu. Ak to bude možné, skúsime. V rámci výstavby kanalizácie by sme radi potiahli cestu, urobili sme tak aj pri výstavbe kanalizácie na Rakárenskej ulici. Úsek na Ul. J. Kubinu je však natoľko dlhý, že nemáme pripravený taký balík peňazí. Preto Vám v tejto chvíli neviem dať záverečné slovo.

Prajem všetkým pekný sviatočný deň.

17.04.2017 21:13:34 | miloľ

pan Říha.
Volil som Vas aby sa zmenilo nieco v tomto meste. Ale ako dobre viete tak tato oblast ma len jednu cestu ako sa dostat do mesta a spat. Dalsia vec je neviem kto ma na starosti dopravu, ale povedzme si otvorene ze mesto by malo prehodnotit fungovanie semaforov zo strany mosta. Lebo uz dlhsiu dobuci je rano, obed alebo vecer su tam zapchy. A nikto neriesi z akeho dovodu a ako to zmenit.

18.04.2017 05:57:26 | Lucia

Dobry den . Riha, velmi si cenim vasu odpoved ohladom uloce J.Kubinu a budem verit, ze sa podari co najviac z planov pre tuto lokalitu, nakolko je naozaj uz dlhe roky zanedbavana..
Za poslednych 5 rokov tu vystavba natolko narastla, ze v podstate uz ziadna zahradkarska oblast realne neexistuje, je to v podstate nova lokalita rodinnych domov. O fungujucich sietach (ako napr.napojenie na vodu) ani nehovorim..
Pri takomto naraste vystavby existujuca "cesta" realne nestiha, skoda, ze nie je mozne prepojenie na ulicu M.Olsovskeho, aby sa aspon trochu odbremenila premavka..investor tu sice stavia novych cca 6 rodinnych domov ale ulicu planuje uzavriet ako suktomnu, co je ozaj skoda..Co sa tyka financii na rekonstrukciu cesty, nebolo by od veci, dotiahnut aspon tu cast, kde teraz konci asfaltova cast, az po zahradkarsku oblast, co je aspon polovica cesty.
Pri 1.etape vystavby kanalizacie sme dopadli tak, ze sa "jamy" zasypali drtou (aj ta nebola dotiahnuta vsade)..
Viem, ze mate takychto lokalit v Ma mozno viac ale urcite odporucam pozriet si tuto cast aj osobne a venovat jej viac pozornosti aspon z pohladu narastu vystavby za posledne roky..pripada mi az nerealne, ako tu je mozne postavit tolko novych domov v podstate bez sieti (voda, cesta, kanalizacia)..potom to tu aj tak vyzera, ani "ryba ani rak", kedze si to kazdy spristupnuje ako vie.
Este raz vdaka..

19.04.2017 08:07:44 | Simona

Je to všetko pekné, ale akosi sa pozabudlo na Olšovského ulicu, ktorá nie je
novovzniknutá. Ľudia tam bývajú niekoľko desaťročí a kanalizácia nie je privedená až na koniec ulice. Obyvatelia jednoducho vyprázdňujú svoje septiky do prírody za domami, čo si myslím že je neodpustiteľné v 21.storočí.
Všade sa píše že prírodu si máme chrániť, ale v Malackách opak je pravdou.
Simon a

19.04.2017 08:17:01 | Beata

Bolo by naozaj veľmi dobré, keby sa voda na ulici J .Kubinu dotiahla až po koniec. Som toho názoru že akonáhle mesto povolí výstavbu ako sa stalo na Kubinovej ulici, malo by sa postarať o vodu. Pánovia žijeme v 21.storočí, a nie sme na Sahare. Veď preto si volíme svojich zástupcov aby nás práve v takýchto prípadoch zastupovali. Mám pocit že podaktorí to chápu len pred voľbami a po voľbách majú vo svojom slovníku len nemáme, nedostali sme, čakáme aj vy sa niekedy dočkáte.
Beata

23.04.2017 14:59:42 | Starý mauačan

Ludia, prosim vas trosku zmenme ton komunikacie, posledne roky je to tu ako na nejakom rozvodovom sude, kde kazdy z chuti opluje protistranu a vycita jej aka je zla. Takymto sposobom este nikto nic nedosiahol! Nezastavam sa vedenia mesta ani tohto a ani toho predchadzajuceho, nepochybne sa spravilo aj vela zlych veci a chyb ale v ramci moznosti aj vela dobreho. Pochopitelne nic u nas nefunguje rychlo tak ako by malo a Rakusku sa nepriblizime ani o 100 rokov, ale co nas posunie viditelne dalej je to ked spojime sily a kazdy kto ma co i len najmensiu moznost ponukne tuto moznost pre zlepsenie mesta. Uvediem niekolko tipov: napriklad v tomto regione su etablovane velke koporacie, kazda z nich sa vychvaluje roznymi programami ako napr. "Green ... bla bla bla", tak ti co maju na to nejaky vplyv (hlavne ti co su ve veducich poziciach) nech navrhnu v ramci vselijakych "voluntaries programs" akcie pre Malacky - napriklad vycistenie a pokosenie travnatych ploch, odstranenie divokych skladok, atd.! Upracme si pred vlastnymi domami, zabezpecme si parkovanie aut vo vlastnych domoch a nie na ulici, kde to vsetkym zavadzia, pokosme si travu okolo domov, natrime si prehrdzavene brany, ked nemame na fasadu, aspon dom nalicme vapnom, upracme si vo vchodoch panelakovych domov - niektore su fakt otrasne, atd.... Co vy na to ? Ten cas co sme tu vsetci stratili pisanim a citanim tychto nezmyslov sme mohli vyuzit na zorganizovanie nejakej uzitocnej akcie pre mesto. Ak uvidim, ze sa toto stretne s pochopenim, urobim nejake internetove miesto napr. na FB. urcene pre tento ucel. CHCEME IST DO TOHO ?

pozdravuje Starý mauačan

26.04.2017 16:50:17 | XYZ

pre Starý mauačan: výstižne si to napísal! Súhlasím s tebou vo všetkých bodoch. Každý ten, kto kritizuje vidí smietku v oku druhého a vo svojom oku nevidí BRVNO.