Ľudia pre Malacky » Po rokoch suchou nohou po Pezinskej aj Záhoráckej

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Po rokoch suchou nohou po Pezinskej aj Záhoráckej

V rubrike Vybrali sme z pošty zhromažďujeme podnety od obyvateľov mesta. Za krátky čas sme dostali rôzne otázky, prosby o pomoc či len upozornenia na prepadnuté chodníky alebo výtlky. Najviac diskutované boli vytápaný chodník za Obvodným úradom a na Pezinskej ulici. V týchto dňoch sa už suchou nohou dostanú k bytom ľudia na Záhoráckej, onedlho aj na Pezinskej.

Dostávame od vás, čitateľov, podnety k rekonštrukciám rôznych vozoviek či chodníkov. Radi by sme venovali pozornosť všetkým podnetom, ale s počtom 10 členov občianskej iniciatívy a 4 členov redakcie portálu LPM.sk sa už aj tak snažíme o maximum. Na viaceré problémy sme upozornili mediálne, niektoré vážnejšie odstupujeme cez poslancov mestského zastupiteľstva. Niektoré veci sa uviedli už do nápravy, niektoré pre nedostatok peňazí čakajú.

Pezinská ulica, po rokoch priechodná

Na problém s vodou pred stavebninami Stavmat In ma upozorňujú ako poslanca obyvatelia Pezinskej a Továrenskej ulice niekoľko rokov. V tomto mieste je chodník znížený na úroveň vjazdu do areálu.

Obyvatelia, ktorí prechádzajú týmto miestom, sú nútení obchádzať vodu až k vozovke, chodník však v takom prípade prestáva plniť svoj účel, nehovoriac o tom, že voda je často rozliata až do polovice samotnej cesty.

V roku 2008 bolo pre mňa prioritné dotiahnuť nový chodník od železnice až po autosalón Hílek. O probléme samozrejme viem. Na kritické miesto som upozorňoval už pri výstavbe chodníka, rovnako aj opakovane e-mailom vtedajšiu vedúcu oddelenia Ing. Rehákovú. Dovolím si citovať z jej odpovedi v októbri 2009: „Chodník pred Stavmatom - odvodnenie bolo zrealizované podľa našich požiadaviek. V prípade zistenia, že nie je vyhovujúce budeme hľadať riešenie (Ing. Konček) spolu s dodávateľom.“ Ešte lepšie vyznie, že pani Reháková uvádzala, že v prípade zistenia, že nie je riešenie vyhovujúce, budú hľadať riešenie. Riešenie hľadali pracovníci mestského úradu asi 3 roky! Najlepšie na tom je, že takmer rok predtým ma informovala v odpovedi na moju žiadosť, že sú si vedomí tejto skutočnosti (december 2008): „Sme si vedomí veľkej bariny pri stavebninách a je môj osobný záujem, aby sa tento neduh odstránil. A preto si túto časť odkontrolujem, predovšetkým spôsob riešenia, sama. Ospravedlňujem sa za ten prechod, uvidíme, čo sa bude dať ešte urobiť.

Neviem posúdiť, čo za 3 roky vykonala vtedajšia vedúca, vrátane Ing. Končeka (pracovníka MsÚ zodpovedného za miestne komunikácie). Osobne som problém spomenul a miesto ukázal aj primátorovi mesta po skončení verejnej diskusie s predsedom BSK Pavlom Frešom v marci 2010.

Keďže sa napriek mojej snahe riešenie dopredu neposunulo za predchádzajúceho vedenia oddelenia, požiadal som o riešenie už nového vedúceho oddelenia Ing. Prokopa. Podnetom na rokovaní MsZ som upozornil, že už viac nedokážem opakovane vysvetľovať obyvateľom tejto časti mesta, že mestský úrad v tejto veci koná.

V ostatných dňoch je na mieste pred stavebninami vidieť pohyb stavebníkov. Na mieste sa začína budovať odtok a úprava chodníka. Som rád, že nový vedúci oddelenia svoje slovo dodržal, a ľudia tak o pár dní prejdú suchou nohou až do centra mesta.

Na Záhoráckej ulici zvýšený chodník, kočíky majú zelenú

V januári tohto roku sa na nás obrátili obyvatelia Záhoráckej ulice za Obvodným úradom s dvomi prosbami. Upozornili nás na nebezpečný chodník pred ich bytovým domom, ktorý počas daždivých dní znemožňuje prístup ku vchodom, dokonca mamičky s kočíkmi museli obchádzať vodu pomedzi kríky pod balkónmi.

Vybrali sme z pošty: Záhorácka

Nespokojní obyvatelia bytového domu na Záhoráckej ulici nám poslali svoj pohľad na rekonštrukcie chodníkov v meste. Poukazujú pritom na dlhodobo neriešenú situáciu zaplavovania chodníka... čítaj celý článok

Na riešenie dlhoročného problému tejto časti mesta dohliadli z občianskej iniciatívy ĽPM poslankyňa za 3. obvod K. Berkešová a predseda komisie M. Ondrovič, ktorý už prezentoval komisii nový systém rekonštrukcie chodníkov a ciest.

Je to síce skoro rok od prezentácie problému na portáli LPM.sk, ale som rád, že predsa sa celkovo po mnohých rokoch dočkali obyvatelia tohto bytového domu nového chodníka. Ten je konečne vo výške terénu.

Obyvatelia tohto bytového domu nám zaslali aj otázky k divokej zeleni pri Obvodnom úrade. Niektorí z nich sa nás pýtali, či by nebolo možné posunúť oplotenie bližšie k stavbe a na ploche umožniť parkovanie.

V súčasnosti je objekt vedený stále ako rozostavaná budova a plocha okolo nej ako stavenisko. So stavbou nevieme hýbať, preto sme sa pokúsili aspoň presadiť vyčistenie celého pozemku.

Čo sa deje pri obvodnom úrade?

Prednedávnom upozornili redakciu ĽPM občania zo Záhoráckej ulice na to, že dlhé roky nevyužívaný zarastený pozemok vedľa Obvodného úradu v Malackách... čítaj celý článok

Za veľkou mlákou

Podnety dostávame z celého mesta. Pred nedávnom upozornila redakcia LPM.sk po opakovaných podnetoch od obyvateľov Juhu na stav vozovky aj na ulici Ľ. Fullu. V súčasnosti je v kritickom úseku odfrézovaná vozovka. Na rozsiahlejšiu rekonštrukciu, žiaľ, nie je v tohtoročnom rozpočte dostatok peňazí. O kapitálových výdavkoch na rok 2012 budeme čoskoro informovať.

Južanské cesty pod drobnohľadom

Na spoločný e-mail info@lpm.sk sme dostali ďalší podnet od obyvateľov Malaciek. Dnes vyberáme z pošty správu od Južana, ktorý nám poslal fotografie cesty pod jeho oknami. Konkrétne sa pýta, či a kedy sa začne s opravou ciest... čítaj celý článok

Podnety k riešeniu vytápaných miest dostávame z celého mesta. Na jedno miesto nás upozornili obyvatelia Štefánikovej ulice a Námestia SNP. Priechod k Základnej škole na Štefánikovej ulici počas daždivých dní zvládne iba človek s gumákmi.

Podobných problémov s odtokom vody je na celom území mesta veľa, snažíme sa postupne riešiť všetky bez rozdielu na to, v ktorom obvode máme ako občianska iniciatíva poslanecké zastúpenie.

V súčasnosti medzi najproblémovejšie lokality osobne zaraďujem vytápanie pozemkov a rodinných domov na Stupavskej ulici a ulici Oslobodenia.

V rozpočte 120 tisíc €...

Po náročnej projektovej príprave a doriešení vecných bremien v prospech mesta je v mestskom rozpočte na rok 2012 už pripravených 120 tisíc EUR na vybudovanie odtokových žľabov na Stupavskej ulici.

Podľa posledných informácií zo zasadnutia Komisie pre správu majetku a legislatívu v stredu by cena diela mala byť 90 tisíc EUR. Zvyšok sumy skúsime akumulovať a účelovo viazať na riešenie ďalšieho vytápaného kritického miesta.

Našou snahou je posunúť riešenie aj ulice Oslobodenia, kde si ľudia podobne ako na Stupavskej tiež nevedia sami poradiť bez pomoci mesta. O tomto probléme prinesieme v krátkom čase viac informácií.

Problémov je teda dosť. Ale netreba sa ich báť, preto všetkým ľuďom ďakujeme za podnety a poďakovanie, ktoré od vás dostávame. Chcem však poprosiť aj o pochopenie a trpezlivosť, robíme všetko, čo je v našich silách.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

12.12.2011 20:23:10 | jaja

Dobrý večer, aj železnične priecestie pri \"gajdarovy\" by potrebovalo dosypať štrk, pri každom daždi je tam mlaka neda sa prejst a ked to teraz zamrzne...

15.12.2011 00:27:36 | Maros Kovar

14.12.201:
"Podľa návrhu mestského úradu by sa mal v budúcom roku zvýšiť príjem z miestnych daní o 536 798 EUR, čo predstavuje nárast miestnych daní v priemere o 26%."
"Pôvodný návrh počíta s udelením koncoročných odmien zamestnancom mestského úradu."

A za co odmeny????? Chodte na urad vybavovat!! Arogancia,nikto nic nevie,kavicky,posielaju si vas z jednych dveri do druhych. V meste nic poriadne urobene,chodniky mizerne,same kauzy.. a uradnici zoberu odmeny? Co tak pani poslanci nezvysovat dane a uradnikom nedat odmeny?Znizit stavy na urade! Ziadne odmeny!

15.12.2011 17:48:34 | Malačan

Marošku, ak uvedieš konkrétne z ktorých dverí do ktorých ťa posielali, snáď ti niekto pomôže.