Ľudia pre Malacky » Nemocničná reaguje na silnejúci tlak

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Nemocničná reaguje na silnejúci tlak

Nemocničná, a.s. začala po víkende sériu mediálnych vystúpení. Predpoludním zverejnila tlačovú správu, ktorou reaguje na aktuálnu situáciu a štvrtkové rokovanie poslancov. Tlačová správa prichádza po oznámení mesta Malacky, že primátor mesta požiada o zvolanie predstavenstva, na ktorom by sa mal predložiť návrh zastavenia podpisovania dodatkov k pracovným zmluvám sestier.

Nemocničná a.s., ktorá prevádzkuje nemocnicu v Malackách upozorňuje, že posledné kroky mestského zastupiteľstva mesta Malacky môžu viesť ku uzatvoreniu lôžkového oddelenia, pohotovostnej služby a prípadne aj k ďalšiemu obmedzovaniu jej služieb. Mesto Malacky vlastní v spoločnosti Nemocničná 3,6% podiel.

„Poslanci zaviazali primátora, aby na predstavenstve Nemocničná žiadal zastaviť proces podpisovania dodatkov ku pracovným zmluvám zdravotných sestier a preskúmal dôvody zavedenia poplatku 1 euro za odbornú ambulantnú starostlivosť. Upozorňujem, že obidve tieto opatrenia dnes chránia ďalšiu plnohodnotnú existenciou nemocnice,“ povedal majoritný akcionár Nemocničná a.s. MUDr. Radoslav Bardún (96%) a dodal, že mesto Malacky takto hazarduje s udržaním plne funkčnej nemocnice, ktorá slúži viac ako 80-tisícom pacientov v spádovej oblasti.

Nemocnica nemá peniaze na zvýšenie platov sestier. Snažíme sa to dočasne riešiť dodatkami ku pracovným zmluvám tak, aby sme neporušili zákon a zároveň nepoložili nemocnicu. Iné riešenia by viedli nemocnicu do konkurzu, alebo by nás donútili zavrieť stratové oddelenia – medzi prvými lôžkové oddelenie a pohotovosť. Poslanci by si mali uvedomiť, či toto naozaj chcú a až potom prijímať uznesenia,“ povedal Radoslav Bardún.

Nemocničná prevádzkuje nemocnicu v Malackách od roku 2004. Do stavebných úprav odvtedy investovala 3,6 milióna eur a do prístrojového vybavenia ďalších 8,3 milióna eur. Momentálne prebieha veľká investícia do nových operačných sál v hodnote 2,2 milióna eur. Od roku 2004 nemocnica zdvojnásobila ročný počet operácií (cca 3 000 ročne) a celkovo takmer strojnásobila svoje výkony. Pozemky a budovy nemocnice sú vo vlastníctve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a Nemocničná a.s. ich má na 30 rokov v prenájme.

Od roku 2004 sme už trikrát zvyšovali základné imanie nemocnice, pretože bolo potrebné sanovať prevádzkovú stratu. Mesto Malacky nám ani raz v tomto procese nepomohlo. Ani teraz sa nám nechystajú pomôcť, takže musíme nemocnicu chrániť my. Pokiaľ by sme zvýšili sestrám platy tak, ako stanovil od 1. apríla 2012 zákon, znamenalo by to čistú mesačnú stratu 60-tisíc eur. To by nemocnicu doviedlo do konkurzu,“ zdôraznil Bardún.

Nemocničná sa zároveň ohradzuje voči tvrdeniam, že núti sestry podpisovať dodatky a nedáva im žiadnu inú alternatívu.

Opak je pravdou. S každou jednou sestrou sme osobne rokovali a vysvetlili im situáciu. Navrhli sme naše dočasné a kompromisné riešenie – dodatok ku zmluvám. Ponúkli sme im aj možnosť, aby predložili svoju verziu dodatku, ale dodnes tak neurobili a ani sa o to nepokúsili,“ povedal Radoslav Bardún a dodal, že časť sestier (momentálne viac ako 50 z celkového počtu 140) už dodatky podpísala.

Podľa Radoslava Bardúna je jasné, že celý tento stav je dôsledkom zlyhania exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, ktorý sľúbil sestrám zvýšenie platov, pričom na to nie sú peniaze.

„Dnes je už snáď každému na Slovensku jasné, že problém s platmi zdravotných sestier je hlbší, ako sa nám zdalo aj v najčernejších snoch. Aj z vyjadrení ministerky Zuzany Zvolenskej je jasné, že peniaze sa tak ľahko nebudú hľadať. Ja ako majoritný akcionár nemocnice ale nemôžem dopustiť jej neúmerné zadlžovanie, pretože tým by som ju priamo existenčne ohrozil. Bol by som rád, keby si to uvedomil aj môj minoritný spolu akcionár – mesto Malacky,“ dodal na záver Radoslav Bardún.


Počet zamestnancov v nemocnici Malacky

Rok 2004                             Rok 2012                                                Zaradenie

308

395

Spolu zamestnancov

49

79

Lekári

105

147

Sestry

37

64

Sanitári

8

11

RTG asistenti

0

9

Zdravotní asistenti

 

zdroj: tlačová správa Nemocničnej, a.s.
podpísaná spoločnosť Dynamic Relations 2000 s.r.o.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

23.04.2012 14:43:09 | občan

23.04.2012 13:34:23 | Charta práva pacienta
Ahoj pacienti,

ktorí z Vás poznajú naše práva? Koľkí z nás už sme protestovali, ak nie sú dodržané? V Malackej nemocnici sa nedodržuje asi ani jeden bod. Myslím, že keď nebudeme ako ovce a odmietnene platiť tie ich poplatky, tak my by sme mali byť v práve.
Ak sa včas neodhlásite z objednaného termínu na vyšetrenie, tak Vám príde SMS, že ste dlžní 9,90 € ( aj oni si myslia, že sú u Baťu), ale ak, ako včera im "zmrznú počítače", tak už Vám nepošlú SMS s náhradým termínom, to si tam každý musí vyšliapnuť znova sa preobjednať.
Za izby sa platí, ale kto videl tie izby, tak také "zariadenie" nebolo ani za prvej republiky. Teda okrem polohovacích postelí, ale to je skôr vec technického pokroku, ako starostlivosti o pacientov. Videli ste tie nočné stolíky, ktoré nemajú ani poličku, ani "šuflk? Pacient si musí svoje prádlo a hyg. potreby naládovať jedno na druhé, ak to chce mať pri ruke. Jediná vymoženosť "televízory"!!! Ale aké! Myslím, že v bazáre by ich nezobrali. No myslím, že mnohí máme "skúsenosť" o ktorej by sa dalo hovoriť, ale aj nad tými organizačnými a technickými detailami by sa dali prižmúriť oči, keby mali aspoň lekári svoju profesionálnu česť a robili pre pacientov aspoň to najlepšie, čo vedia. ale žiaľ, po našich skúsenostiach si myslím, že buď toho veľa nevedia, alebo nechcú. Neviem, ktorý je horší prípad.

Tu sú tie naše pacientské práva:
http://www.zdravie.sk/sz/72-98/Charta-prav-pacienta-v-sr.html

nik na stránku práva pacienta nájdete v príspevku na hlavnej strane s názvom Poslanci vyzvali na upokojenie situácie v malackej nemocnici

23.04.2012 14:46:46 | OBČAN - PACIENT SR

Vážený pán Říha , páni poslanci, mestské zastupiteľstvo mesta Malacky, drahý spoluobčania.
To čo som sa tento víkend dočítal v týchto diskusiach ohľadom nemocnice v MA ma desí! Toto čo čítam je veľmi smutné a desivé zároveň. To ako vedenie nemocnice riskuje zo životmi pacientov a ponižuje zdravotné sestry by sa v dnešnej ťažkej dobe nemalo stávať. Smutné je aj to, ako sa k tejto situácii stavajú lekári, keď zabudli na Hipokratovú prísahu a nepostavia sa vedeniu nemocnice pri výbere tých všetkých poplatkov. V tomto prípade sa teda tiež podieľajú na tichej genocíde obyvateľov / pacientov / okolia nemocnice MA, korí patria do tejto spádovej oblasti. Nie každý občan si môže zo svojich prímov dovoliť nechať toľko eur za ošetrenie, čo žiada nemocnica v MA a tak rôzne choroby radšej prechodí, čím si v konečnom dôsledku sám sebe ublíži a pomaly ho to môže priviesť až k ďalším závažným ochoreniam, ba až k tomu najhoršiemu, čize k smrti.
Pozeral sa na toto niekto aj s tohto hľadiska?

Položte si otázku. Koľko ľudských životov už bolo takto ohrozených?
Udám vám jeden prípad o ktorých som počul ja v svojom okolí.
Napr. Prišiel do nemocnice 85 ročný pacient a odmietli ho zaregistrovať, lebo nemal u seba 1 euro na poplatok a tak išiel nazad domou pre jedno euro. Keď sa vrátil nazad s eurom na poplatok pri registrácii, vybehli na neho s ďalším poplatkom 2 eurá za dajakú kartu, ktorá mu v podstate na nič neslúži. A tak sa dedko unavený vrátil domov a už nemal síl na absolvovanie ďalšej pre neho tak náročnej cesty nazad do nemocnice. Povedal si teda, že navštívi lekára na druhý deň.
Keď na druhý deň prišiel do nemocnice / aj s tromi eurami a dákym eurom naviac / dal ďalšie euro za registráciu, dve za dáku kartu, s ktorej vystavením strávil niečo vyše hodiny musel zaplatiť ďalších 10 euro za zmeškaný termín z predchádzajúceho dňa. A tak bol 85 ROČNÝ dedko ľahší o 14 euro s jeho 300 eurového dôchodku a to sa ešte nedostal ani do ambulancie a po lieky, ktoré mu lekár predpísal. Je toto humánne a normálne. Je vidieť úctu vedenia k pacientovi. Akcionári aj v vedením nemocnice by sa mali hanbiť a zamyslieť nad svojími činmi, ktoré na nás pacientoch činia. A lekárom sa tiež čudujem, ako na takáto niečo môžu prizerať.

A ľudí s podobným prímom je u nás v republike omnoho viac. Napríklad od toho nieje veľmi vzdialený ani plat cca 380 v čistom, ktorý poberajú sestričky v tejto nemocnici za starostlivosť o nás pacientov. Niet sa ani čo čudovať, ak by náhodou bola niektorá zo sestričiek s tohto podráždená. No oni sú profesionálky a i v takto ťažkých chvíľach psychického teroru vedenie spoločnosti sú na nás milé a ústretové.

23.04.2012 15:00:21 | sestra

Pan Bardun na platy lekarov uz mate nachystane peniaze ana nas nie?S vami na lodi ani z daleka niesme a ani nechceme byt.Za co? Za tie vyhrazky a psychicky teror na pracovisku? Za vas verejny slub si nic nekupime a dlho zijeme pod uroven.Hamba vam a tiez MUDr.Michalikovej!

23.04.2012 15:13:02 | krtko

Primátor a poslanci MsZ Malacky, obhajujú občanov nášho mesta a preto robia to, čo robia. Vám ide len o Vše nenažrané papule. Tiahnite z nášho mesta a to čín skôr a čo najdalej.Takú 1.-Eur. a kartovú politiku si hrajte niekde inde.

23.04.2012 15:15:14 | maja

To co pise vedenie nemocnice v Ma je nehorazne klamstvo. Ze to prejednali s kazdou sestrou. Ked si to chceli zobrat so sebou, tak manezment o nich rozpraval ako o negramotnych a to nemozu popriet. Sestricky nedajte sa a nepodpiste.

23.04.2012 15:24:24 | pacient

To kde vlastne zijeme? V akom state?Ze demokratickom? Ha ha ha. To sa nikto nenajde,kto by ten hnus v Ma nemocnici stopol raz a navzdy? To sa tych sestier nik nezastane,aj ked je zakon na ich strane a dalsie nelegalne veci sa tam na nich tlacia? Preco sa mame bat bojovat za spravodlivost v dnesnej dobe? Hamba vam! To tam maju nabehnut obycajny ludia s lopatami,palicami a vidlami a hnat tu bandu nenazranu kade lahsie?

23.04.2012 15:26:55 | Fero

p.Majoritny vlastnik

Tieto recicky,by ste si mohli nechat na doma,,
Ja tiez podinkam a ked sa zvysuje min.mzda su vyssie odvody atd.prisposobime sa im,lebo je to moja povinnost zo zakona ...,ak je podnikanie stratove,tak to skoncim...co tu vyplakavate,kedy ste zvysovali platy sestram..nikdy..
Tiez sa nas nikto nepita,ci na platy zamestnancov mame...ked niekdo podinka,nesie aj riziko,ale nemalo by to prejst do VYDIERANIA,lebo sa to moze obratit proti Vam..Az to nejde,odovzadajte nemocnicu spat samosprave a neplacte tu ako decko...

23.04.2012 15:30:01 | ???

Pan Bardun uz sa prestante opeknovat v mediach.Tie co podpisali,uz sa nikdy ziadneho zvysovania platov nedockaju. V dodatku je po troch mesiacoch po obojstrannej dohode a teraz ste pomaly celemu Slovensku ukazal,za s vami sa dohodnut neda.

23.04.2012 15:34:46 | obcan Ma

Nevyhrazaj sa zatvaranim oddeleni a rusenim pohotovosti!Uz si sa skoro zacal vyhrazat aj obcanom a pacientom...No pekne! My si sestricky a nemocnicu nedame,len budeme bojovat za to,aby ju dostal do ruk niekto,kto si to ovela viac zasluzi a nekradne a nepreferuje mafianske praktiky.

23.04.2012 15:38:04 | Redakcia LPM.sk

"Je tu háčik - Na strane druhej, prípadným zánikom nemocnice v Malackách by sa mohlo stať, že zdravotné poisťovne by nedokázali v dotknutom regióne zabezpečiť predpísaný počet lôžok pre svojich poistencov," píše portál tvnoviny.sk.

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/niektore-nemocnice-mozu-zaniknut-zvolenska-sa-bude-prizerat.html

23.04.2012 15:41:58 | Tigrice

Váženy občania mesta Malaciek!!!!!

Dnes sme počuli vyhlasenie p. Barduna.Vraj každej sestre bolo osobitne vysvetlena situacia.Áno je pravda, že volali každu sestru samostatne,ale pod vyhražkami podpisali.Uražali a, že ani v kravine nas nezamestnaju, ak nechcete cestovat do Blavy, tak podpište, neviem si predstaviť inu sestru na vašom mieste-tak podpište. Toto je vyjednavanie našho manežmentu s nami.

Že musia prepustit sestry? A čo lekari , tí tam zostanu, alebo budu robiť sestru-admin.prac.? Ak chcu , aby sme tam robili, prečo sa naši pani doktori nerozdelia s nami s ich platmi.Pani primari a primarka, ake mate platy, ked sa vyhražate sestram , aby podpisali. Mate to vo svojej naplni, P. P. Michaliková? Ak mate tak vela, dajte aj nam, a možme spolu robit nadalej.

P. Bardun dalej hovoril, že s nimi neprejednavame dodatky, že sme im žiadne nepredložili. Ďalšie klamsto z jeho ust: naši pravnici im predložili naše požiadavky ale oni, sa k tomu nijako nevyjadrili, lepšie povedane, neakceptovali. Tak nech nehovori Bardun klamstva. Vobec u nas nie je žiadne konflik? To o čom hovori, ved sestry den čo den robia pod stresom, ale napriek tomu sa venuju svojim pacientom.

Važení občania . Je to na zamyslenie, čo p.Bardun o nas sestrach hovori- nič na tom nie je pravda. Najlepšie by bolo, keby tie sestry,ktorym sa vyhražali, všetko povedali ako to bolo, za akych okolnosti prišlo k podpisu. Že euro sa vybera na sestry????Nech neklamu, ide to do ich vrecák a nie sestram. Sestram sa dostane akurat tak uražka od pacientov.

Kolegyne nesmiete nič podpisať,bez nas to fungovat nemôže.Je pravda, že nas rozbili na dve časti, ale vyzyvam tie ,ktoré podpisali:,,pridajte sa knam, ved sme stale kolegyne.,,

23.04.2012 15:45:32 | em

Ale ,co mi pacienti, kde nam budu poskytovat zdravotnu starostlivost,kde ju budeme hladat....v privatnom centre nemocnična a.s,kde nas neošetria bez otvoreni penaženky....
Ludia,zachranme si svoju nemocnicu......nenechajme si ju zobrat od tych vyderačov....

23.04.2012 15:53:02 | sestra

Nieje pravdou,že sme nevyjadrili svoje požiadavky,sme naďalej ochotné pracovať za tie isté peniaze,ale bez ich nezmyselných dodatkov.

23.04.2012 16:01:03 | Tigrice

Po každej stranke sa porušuje zakon, či nedodržia zákon nemocnice, alebo daju podpisať dodatok. Ked teda maju na zaplatenie pokuty 100 000eur, prečo nemaju na vyplaty pre sestry? I ked jeden mesiac.Toto by bolo familiarne a nie ich dodatky a vyhražania. my sme sa chceli dohodnut, ale oni vidia iba jednu cestu, a p.Bardun so svojim manežmentom vie o aku ide, ale už to vieme aj my!!!!!!

23.04.2012 16:02:12 | jaml

bardun klame!!!

23.04.2012 16:05:47 | jaml

dnes bolo povedane sestre ze ked nepodpise moze si hladat od prveho robotu!!!

23.04.2012 16:11:26 | Občan

Yaujimalo by ma,keby ste všetky sestry dali vypoved.Čo by robil Bardun a vaše vedenie? Rozmyšlali ste o tom?

23.04.2012 16:12:11 | Alena

Ja nechapem, preco tu tolki nadavate na nasu malacku nemocnicu, vsak je to vyborna nemocnica, v minulosti bola otrasna, vsetko bolo stare a rozbabrane, teraz ma perfektne sluzby a pristroje, aj blavaci nam mozu zavidiet. ja sa nemienim vracat do minulosti a zabijat 3 hodiny v cakarni pred ambulanciou, cestovat do ba na specialne vysetrenia, ked mi to mozu urobit doma, casenky su super a vobec mi nevadi 1 eurovy poplatok...trepu tu ludia, co bez mihnutia oka vyhodia za cigarety alebo pivo viac ako 1 euro denne, ale raz za polroka su lakomi dat 1 euro za ambulanciu, to co je???

23.04.2012 16:20:39 | OBČAN - PACIENT

Vážený pán primátor, vážený poslanci, vážený podnikatelia, podvedený obyvatelia Malaciek a okolia, čo patríte do spádovej oblasti nemocničnej a.s.

Vytvorte prosím FOND NA ZÁCHRANU NEMOCNICE v Malackách a odkúpte nemocnicu do rúk obyvateľov tejto spádovej oblasti.
Ak si dobre pamätám, než bola nemocnica predaná týmto podvodníkom a nenažrancom, nemocnica dokázala fungovať nielen zo svojich prímov, ale aj z našich zbierok a štedrým darom našich podnikateľov.
Pokiaľ som počul, má nemocnica momentálne úmyselne podpísané nevýhodné zmluvy s poisťovňou dôvera.

V jednom príspevku som čítal o sprenevere peňazí údajného riaditeľa nemocnice Kalenčíka v poisťovni Dôvera.

23.04.2012 16:28:47 | OBČAN - PACIENT

Alenka ty si to vôbec, ale vôbec nepochopila. Si úplne mimo a pripadáš mi ako niekto z vedenia nemocnice

23.04.2012 16:33:37 | Občan

Na Alenu: žeby si bola ich vyberca poplatkov.Potom sa nedivím, že takto reaguješ.Pozri sa na to zo strany dochodcov.....

23.04.2012 16:41:45 | jaml

alena urcite si z nasho skveleho vedenia ze?nenamahaj sa si ako z ineho sveta

23.04.2012 16:58:49 | ria

je pravda,že nemocnica má pekné priestory,moderné vybavenie,ale aj najvyššie poplatky-má dobrých odborníkov,ktorý k svojej práci nepotrebuju sestry,sanitárky ani upratovačky-p.Bardun ste si naozaj istý,že podnikáte v dobrej oblasti? Myslíte niekedy aj na pacientov-totiž bez nich žiadna nemocnica neexistuje.Sestričky nepodliehajte tlaku a budte hrdé,že ste SESTRY

23.04.2012 17:30:32 | Pacient

Pacient
Čítam, čítam a som zhnusený. Takéto jednanie zo strany nemocnice je do neba volajúca nespravodlivosť. Z ich strany je to pochopiteľné - nestratiť svoje zisky!!! Ale zo strany sestier je to hrubá nespravodlivosť!!! Pre lekárov majú peňazí dosť. o čom svedčí aj to, že od nich vôbec lekári nedemonštrovali, nakoľko mali už v tej dobe nadštandartné platy, ale čo sa nestalo, zvýšili platy aj IM!!! Dokonca majú rôzne výhody ako zvážanie do práce alebo preplácanie cestovného a pod. a na sestry nemajú??? Veď čo by bol lekár bez sestier??? Nič, nemohol by v noci spať v práci pokiaľ sa sestry starajú o pacientov na lôžku. Volaný sú až keď je už s pacientom veľmi zle. Čo robil dovtedy??? Zažil som to, prišiel ochrápaný a bol zlý, že prečo ho sestra zobudila... a pod.
K tomu núteniu podpisovať dodatky, ktoré sa podľa riaditeľa nekoná??? K tomuto by som uviedol tiež niečo. Tie \"zradkyne\" ako ich voláte, čo mali robiť, keď:
- už má pár rokov do dôchodku
- je vrchná sestra a nemá požadované vzdelanie má iba nejaké PŠŠ
- hrozia jej, že keď nepodpíše, tak pôjde robiť obyčajnú sestru, čo už nevládze
- hrozí jej, že ak ju prepustia, že už ju starú nikto nezamestná???
= Ideálny adept na vydieranie zo strany vedenia nemocnice, nakoľko jej hrozia uvedenými vecami a preto je nútená /existenčne/ aby to podpísala. Takže poďme trochu k trestnému zákonu :
§ 189
Vydieranie

(1) Kto iného násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel, potrestá sa odňatím slobody na dva roky až šesť rokov.

Podľa mňa ide o hrozbu, nie síce násilia fyzického, ale psychyckého, nútia ich aby konali, alebo trpeli - teda podpísali.
Je škoda, že sa vrchné takto dali zmanipulovať a nedržali so svojimi sestrami ale je to pochopiteľné.
Teraz k sestrám, tieto nie sú ani staré, majú požadované vzdelanie, už sú obyčajné sestry a fyzicky stíhanjú, nemajú čo stratiť teda držia pri sebe a vedenie už nevie, ako ich donútiť a preto VYMYSLELI, že uzatvoria lôžkové oddelenie, ale čo sa stane? Bez práce zostanú aj lekári - čo ich prepustia??? pochybujem a tiež za obsadenosť lôžka od poisťovne dostávajú viac peňazí ako za ambulatné ošetrovanie, takže vedenie nakoniec vybabre samo so sebou. Ale ako pritvrdenie to považujú ako dobrú vec. Kto im radí??? To musí byť určite \"odborník\".
SESTRY držte pri sebe!!! Verím Vám, však Vy ste tie, ktoré sa v skutočnosti staráte o pacienta a nie lekár, ktorý sa tam raz denne mihne a akože vykonal vyzitu.
Dúfam, že si toto prečíta aj niekto zo zastupisteľstva Malaciek aby vedel, čo sa tam v skutočnosti deje a rozhodnú spravodlivo a nie ziskuchtivo, lebo nakoniec aj oni alebo ich rodiny sa môžu stať pacientami!!! Potom už bude neskoro ľutovať zlé rozhodnutie. Sestryčky dotoho!!!

23.04.2012 17:36:30 | "Ať si jdou"

Tento bývalý citát českých politikov mi napadá, keď sa nám vyhrážajú z Nemocnice, že to tu v Malackách zabalia. Ja na to hovorím len jedno "Ať si jdou" aj s celou nemocnicou. Ak takúto nemocnicu, tak radšej žiadnu. Tých, ktorých bolí koleno, možno so mnou nebudú súhlasiť (viď Alena), ale tým, ktorým ide o viac, určite radšej budú hladať pomoc inde, ako v Malackej nemocnici. Viem, že už mnohí chodia radšej do skalickej nemocnice, odkiaľ sem údajne poslali pár "odborníkov" a tým pádom sa ich služby zlepšili (v Skalici) Viem, že pre mnohých ľudí by sa hľadanie zdravotnej pomoci skomplikovalo, ale myslím si, že by to stálo za to, ako sa nechať ponižovať a deptať.

23.04.2012 18:02:07 | Redakcia LPM.sk

K medializácii patovej situácie v Malackách v súvislosti s podpisovaním dodatkov k pracovným zmluvám zdravotných sestier sa k portálom LPM.sk, regionálnej a hlavnej stránke zahorie.sme.sk a sme.sk, tvnoviny.sk, piestanskydennik.sk pridal podvečer aj portál zahori.sk s článkom Malacká nemocnica nechce stále zvýšiť sestrám plat - http://zahori.sk/malacka-nemocnica-nechce-stale-zvysit-sestram-plat/

23.04.2012 18:48:38 | pacient z Malaciek

Pozrite si reportáž na TA3:

http://www.ta3.com/clanok/13461/v-malackach-sa-spori-mesto-a-nemocnica.html

23.04.2012 19:39:57 | Eva

Sama som zdravotna sestra a viem, ako to v nemocniciach chodi. Statne su na tom zle, sukromne sa ako-tak drzia. Len nerozumiem, ako sa neda pochopit, ze ked raz v rozpocte sukromnej spolocnosti nie su peniaze na vyssie platy, tak jednoducho nie su. Niekde ten rozpocet treba skresat, aby bol dodrzany mudry zakon pana Uhliarika. Je naozaj taky problem dat 1 € za kvalitnejsie sluzby? Co budete robit, kde nemocnicu zavru? Zabijat cely den cestou do Bratislavy a vysedavanim v cakarnach? Hlavne, ze to bude zadarmo, vsak? Ved precestujete viac ako to jedno euro...

23.04.2012 19:42:02 | Občan

P.Bardun povedal v relacii Zoči-Voči , že sestram v Malackach nieje treba vela navyšit to znamena,že maju dobre platy?Tak prečo sa zdraha im tu sumu doplatiť. A za dalšie, vyhlasil, že sestry idu v starych zmluvach.Vidime ake su jeho slova pravdive.Všetko čo hovori je lož.

23.04.2012 20:02:47 | Ondrej

Vazeni pani mestski poslanci, nerobte politiku, ale pracujte pre ludi!!!! vzdajte sa laskavo v mene obcanov svojich platov a venujte ich na platy sestier, ked sa ich tak zastavate! kto bude zodpovedny zato, ked nemocnica skrachuje??? potom budete vsetci davat ruky prec, ked bude neskoro???

23.04.2012 20:08:08 | krokodily

Mila Evička
Je pekne ked rozpravaš o tom že si sestra len neviem kde.Myslim že nevidiš do situacie ktorá je v MA. a o tom poplatku 1E hej nieje to vela ale to nekonči 1E, mne je luto starich ludi cely život platia poistenie a teraz toto,nemaš šajn o čom to tu je tak prosim nepiš hluposti bud rada že si zdravá.

23.04.2012 20:33:21 | Eva

Pracujem v Bratislave v statnej nemocnici, moja kamaratka je sestra v jednej sukromnej klinike v BA, takze viem porovnat. Samozrejme, starych ludi mi je luto a chapem, ze tie poplatky sa mozu nakumulovat. Len si myslim, ze v tejto situacii, je to bohuzial len cierne alebo biele. Teda bud nemocnica prezije s nejakymi obmedzeniami, poplatkami, alebo postupne zanikne. A stari-mladi, vsetci sa mozu terigat chori inde...

23.04.2012 21:06:11 | krokodily

Eve
Zlatko ale tu je už strašne mnoho obmedzeni,robime tu a vieme že tie peniaze sú,ale beriem sú šikovny vedia to a použivajú zdravie ako ultimatum zaplať alebo ak nemaš chod preč,ale načo platím zdrav.odvody????? Zdrav.poistenie je garantované štátom tak kde je??? A tu platíš za všetko už cez bránu maš minus 3 eura su šikule ale ide to na úkor teba, mńa,pacientou,

23.04.2012 21:56:22 | HEDVIGA

mila Evicka, verim ze ti,ktori nie su zainteresovani,,,maju vo veciach chaos...skus navstivit nemocnicu v Malackach a pochopis o com to je...nemusis ist ani na vysetrenie,len si nachvilku sadni v cakarni a sleduj co sa deje...ak ani potom nepochopis...nechapem co robis v zdravotnictve...
podnikat sa da aj inak a nie na ukor zdravia...

23.04.2012 23:53:10 | krokodily

jasný ciel akcionárov- privatizácia a založenie súkromného centra. občania prídu o zdravotnú starostlivosť tak či tak. na priame platby mať nebudú a budú musieť ísť do ba. skúsme to ešte vydržať a s pomocou mesta zabrániť tomuto ,,čistému " podvodu

24.04.2012 08:32:20 | Malačan

Pán Bardún na tlačovke zbytočne zastrašoval verejnosť a doslova klamal novinárov vo viacerých veciach. Tie príjmy o ktoré vraj mesačne príde - tých 1O tisíc eur,vďaka ktorým teraz nemocnica funguje po zavedení tých eurových automatov a poplatkov- je klamstvo, predpokladám, že nemocnica zarobí na tých automatoch a registrač. kartičkách 10 tisíc eur denne, lebo aj potvrdenia pre zamestnávateľov si tam musia ľudia za euro kupovať a nemocnica má denne stovky pacientov u odbor. lekárov! Za deň -alebo za týždeň určite zarobia tie automaty 10 tisíc eur Bardúnovi a nie za mesiac, nech neklame! Za mesiac majú na automatoch 200 tisíc eur zisk. určite.Okrem toho Nemocničná od apríla urobila nový cenník zákrokov, ktorý už cez médiá avizovala a dodnes nezverejnila -za každý operač. zákrok bude pacient platiť od 100- 200eur. Cenník asi pošuškajú do ucha pacientovi až priamo pred zákrokom, keď už nebude môcť cúvnuť a utekať do inej nemocnice kde je to lacnejšie.To znamená, že od apríla 2012 vďaka novým poplatkom bude pán Bardún ako hlavný akcionár zarábať o tisícky eur denne viac, ale sestry naďalej nútia podpisovať dodatky k zmluvám a nechce im navýšiť /napriek novým ziskom/ platy podľa zákona, maximálne 16 eur. Niekto chce zneužiť nový zákon na to, aby nemusel sestrám zaplatiť viac ale zároveń sa dobre nabalil. Paradox je, že podľa starších článkov dalo BSK nemocnici 2,2 milióna na prerobenie operačných sál a teraz hlavný akcionár médiám tvrdí, že operačné sály prerába za peniaze iných akcionárov, nie BSK a navyše chce na zmodernizovaných operač. sálach okamžite zarobiť zavedením nových poplatkov za operačné zákroky, ako keby tie operačné sály prerobil pán Bardún z vlastného vrecka. To je tragédia pre pacientov.

24.04.2012 08:35:51 | Pacient - občan MA

Krokodily a ostatné sestry v MA nemocnici držte sa a nevzdávajte sa svojho cieľa. Ja viem, že vám nejde ani tak o navýšenie tých platov, ale o dodržanie istých práv sestier a pacientov. Sám som niekoľko razy navštívil túto nemocnicu a musím povedať otras ako si vás posielajú od okienka k automatu a nazad k okienku a nakoniec pre dajakú kartu, ktorá mi v podstate na nič nieje. Tí ktorý túto nemocnicu v poslednom čase nenavštívili, nevedia o čo ide.

Evička a tebe môžem zodpovedne povedať, že súkromná klinika v BA je podstatne lacnejšia ako nemocnica v MA. Napr. 150 euro zaplatíš za lôžko v prvý deň plánovanej operácie a následne ak je potrebná dlhšia hospitalizácia a pôjdeš na ten nadštandard o ktorom hovoril ten klamár Bardún, ako ho nazývajú, zaplatíš za každý započatý deň ďalších 45 euro + to dostanú preúčtované zo zdravotnej poisťovne. Čo ty na to?
tak tomu hovorím super kšeft zo zdravím. Čóóó???
Koľko potom zarábajú na jednodňovej chirurgii? Čo máš z toho, keď sa preberieš v takzvanej nadštandartnej izbe a za dve hodinky ťa pošlú domov a v ten istý deň tam takto leží ďalší pacient. 300 euro pacient + preplatenie výkonu a hospitalizácie poisťovňou super kšeft. Kde sa na takýto zisk hrabú súkromné kliniky a hoteli?

A navyše p. Bardúm zavádza a dezinformuje celé okolie MA ako aj verejne všetkých občanov tohto štátu svojimi klamstvami najväčšieho kalibru.

24.04.2012 08:51:03 | hervinka

Aký je tvoj názor
čítam čítam a nechápem.... Ludia zobudte sa!!! tu nejde o 1€ pani Alenka a p. Evicka!!! ked ma nemocnica v MA na to aby rozvazala svojich lekarov do prace a z prace autom, KAZDY DEN!!! sorry ale o com tu vy dve tocite????? ak chce p. Bardun slobodne podnikat, ako sa viackrat vyjadril, nech si otvori kaviaren!!!!
uz to vsetko ani nevladzem citat.a ak chcete vy dve mat realny obraz o nemocnici v MA navstivte nasu skupinu: tam su nazory pacientov, nie nas!!!
https://www.facebook.com/groups/29960431009720

24.04.2012 10:42:51 | Ferko

V predchádzajúcom texte je v tabuľke uvedený stav zamestnancov nemocnice od roku 2004 až 2012. Pán Bardún, prosím, aby ste tabuľku doplnili aj o vývoj platov za vyhodnocované obdobie. Zaujímalo by ma hlavne ako rástli platy lekárov a zdravotných sestier. Buďme spravodliví, ale tisicové a niekoľko tisícové platy lekárov a manažérov za to čo poskytuje v Malacká nemocnica v dnešnej dobe, sú ozaj nezaslúžené. Pozeral som v televízii Vaše vystúpenie plné vyhrážok. Ale takto sa predsa manažér nechová /úžerník to ano/. A aj preto si myslím, že by ste mali čo najskorej odísť.

24.04.2012 11:14:50 | ???

On klame v mediach siroku verejnost a ked sa sestry pravdivo stazovali a prosili o pomoc,boli potrestane.Hnus! Co su oni otroci,ci handry? Sestricky drzte sa,keby sa nebal,ze ON skonci zle,nepotrebuje vydieranie,vyhrazky a urazanie!Neulahcujte mu tu skorumpovanu cestu na o.j.e.b.a.v.a.n.i.e. ludi!DRZTE SA!!!

24.04.2012 11:22:08 | sestra

Baby drzme sa este! Co to nevidite,ze on sa boji,ze mu nemocnicu zoberu a nieze ju zavru?!Ak mu niektora podpise ich dodatok a nie poopraveny nasimi pravnikmi,tak uz NIKDY ziadna sestra v MA nebude mat vyssi plat a nebude to sestra,ale ponizovany otrok!!!

24.04.2012 11:26:14 | sestra

Viem, že dnes opat volali sestry k podpisu, ambulantne sestry držia spolu, nevzdali to. Občania: tu už nejde len o sestry al aj o Našu nemocnicu, ak ju stratime teraz, viac ju neziskame späť.Pomožte!!!!

24.04.2012 11:34:18 | pacient

Sestricky my sme s Vami a budeme za Vas bojovat.Nas cas este pride,lebo toto co sa deje je jeden velky hnus a cele Slovensko sa moze hambit,aby obycajny ludia museli takymto sposobom bojovat za svoju spravodlivost a este k tomu,ked je zakon na ich strane!!!!

24.04.2012 11:39:03 | Sestra

Bardun a spolok okolo neho su samí podvodnici. Nutia sestry podpisovat pod vyhražkami, vravia že im neboli pravnikmi dodane dodatky o požiadavkach sestier-to je dalšia VEĽKÁ LOŽ. Prečo tam už nepríde daka inšpekcia a neoverí si to.

24.04.2012 11:40:00 | obcan-MA

Sestricky vy im neviete ukazat to,aby si na vlastnej kozi vyskusali,ci sa da bez vas robit,ked su tak sprosty? Dva dni bez vas a fakt sa poseru oni aj lekari.

24.04.2012 11:48:52 | obcan MA

Nic nepodpisujte a neulahcujte im situaciu a nepodporujte ich mafianske praktiky!!! Ked vam daju vypovede,nebudu mat na odstupne,nebudu mat personal a este im taku reklamu urobite v mediach,lebo potom sa nebudete bat vystupit,ze celu ich zevraj nemocnicu budu ludia zdaleka obchadzat. A potom som zvedavy na kom sa budu obohacovat. Uz ked ste toto museli zazit a ustat,chcete to vzdat??? Mate byt na co hrde!

24.04.2012 11:54:15 | sestra

Dievčata sa držia, nič nepodpisuju.Je pravda, že by mali nachvilu opustit svojich lekarov, nech vedenie vidi, že bez nich to nejde,že sestry su potrebne. P.bardun, prestante sa zaoberat myšlienkou , že to sprivatizujete.Malačania vam to nedovolia.Ved čo by už potom platili, aj ten vzduch ,ktorý tam budu dychať?Že sa nehambite. Fico povedal, keby sme boli v stredoveku, a podhodili sestram byvaleho ministra Uhliarika...Čo by sa stalo vo vašom pripade?

24.04.2012 12:01:48 | sestra

Dievcata sme v boji,ktory sme my nezacali! Nebojujeme len tak,ale za lepsiu buducnost! Tie co sa boja o pracu,ta sa vzdy najde,ked sa chce! Kde je nasa hrdost? My mame byt na co hrde,ved bojujeme za lepsiu buducnost pre nase deti a rodiny. Ako sa aj im pozrieme do oci,ked sa nechame utlacat a klamat? Budu nam nase deti vdacne,ked budu po nas pytat prostu vec a ani na tu nebudeme mat??? Potom sa nam bude zbytocne stazovat sa,ked to TERAZ mozme zmenit!!!

24.04.2012 12:07:51 | obcan Ma

Konecne sa nasiel niekto,kto ukaze skorumpovanym sviniam,ze vsetci Slovaci nie su hlupi a neboja sa bojovat za svoje prava. Sestricky drzte sa!!! Uz nech vylezu z dier aj iny papalasi,ktory sa uz davno mali postavit na vasu stranu a ukazu ze si zasluzia nase hlasy pri volbach.

24.04.2012 12:12:34 | pacient

Vedenie nemocnicnej a.s. uz to konecne vzdajte a chodte kade lahsie!!! Nez vas odtial vynesu obyvatelia MA a okolia!

24.04.2012 12:17:17 | sestra

Zatváranie nemocníc? Smelo do toho
(24.04.2012; Hospodárske noviny; s. 9; Soltész Arpád)
Ak sa súkromná nemocnica vyhráža, že zatvorí svoju lôžkovú časť, viac to zaváňa nátlakom, než počestným oznámením manažérskeho rozhodnutia. Aj nemocnica v strate je totiž stroj na peniaze.
Zhrňme si fakty.
V našom zdravotníctve je nedostatok kvalifikovaných sestier. Chýbajú v ňom lekári. Máme v ňom nadmerný počet lôžok. Ročne doň nalejeme vyše siedmich miliárd eur. Nemocnice produkujú neustále stámiliónové straty. A podľa OECD by sme mohli efektívnejším hospodárením v zdravotníctve ušetriť dve miliardy ročne. Stačí sa pozrieť, za koľko nakupujú nemocnice zdravotnícky materiál, alebo služby ako je pranie bielizne. Predražený nákup a adekvátnu províziu považujú manažéri nemocníc za svoje posvätné právo.
Nedá sa zrátať, koľko peňazí unikne zo systému v prepočte na jedného riaditeľa nemocnice. Nevieme totiž, koľko z tých odhadovaných dvoch miliárd sa stratí práve v nemocniciach. Buďme veľkorysí a povedzme, že v nich mizne len polovica. Ak si vezmeme dostupné údaje Štatistického úradu z roku 2009, tak by sa pri cirka 46 tisícoch lôžok v systéme rozkradlo zhruba 20-tisíc eur na každé z nich. Vynásobme riaditeľa počtom lôžok, ktoré manažuje, a získame jeho priemernú hodnotu. A aj malé nemocnice mávajú vyše sto lôžok.
Redukcia siete prostredníctvom krachu malých okresiek nie je práve férové riešenie. Systémové už vôbec. Ale je to lepšie ako nič. Čím menej nemocníc, tým menej tunelov. Nemali by sme čakať, až sa začnú riaditelia vyhrážať. Nemocnice, ktoré nedokážu zaplatiť svoj personál, by malo zatvárať ministerstvo zdravotníctva z vlastnej iniciatívy. Zuzana Zvolenská by bola prekvapená, ako rýchlo by sa v nich našli vnútorné rezervy.

24.04.2012 12:24:01 | m

Áno dievčatá nič nepodpisujte. Penta zistí, že sa jej v Malackách podnikať neoplatí a celú slávnu nemocnicu zavrie. Mesto peniaze na znova prevádzkovanie mať nebude a Vy prídete aj o to, čo ste mali doteraz. Asi ste nepochopili, že toľko nemocníc, koľko je na Slovensku nemajú nikde na svete. Miesto toho, aby ste boli spokojné s tým,že máte robotu pod nosom, vŕtate do osieho hniezda. Čo by za to dalo 90% obyvateľov tohto úbohého štátu.

24.04.2012 12:48:25 | jaml

co provokujes nevies o com hovoris!

24.04.2012 13:09:57 | m

Pretože mám na celú vec iný názor som provokatér? Zaraď sa do zástupu dutohlavcov s jednotným názorom! Úbožiak.

24.04.2012 13:30:49 | zahori

Aký je tvoj názorLudia a sestry by sa nemali bat, ze ked tu nebude Bardun a Nemocnicna akciovka nemocnica zostane zatvorena v Malackach a nebude mat mesto peniaze na jej prevadzku. Ako pisali na intertnete tak BSK prenajal pred rokmi tuto nemocnicu na 30 rokov Nemocnicnej.Urcite su v zmluve napisane podmienky aj moznosti odstupenia od zmluvy, zrusenie prenajmu Nemocnicnej zo zavaznych dovodov a financne vysporiadanie v pripade zrusenia prenajmu od BSK- ako je napriklad to co sa teraz deje je velky dovod zrusit zmluvu o prenajme. Sestry a obyvatelia celeho okolia - teda nespokojni pacienti by mali napisat peticiu na samospravny kraj , ze chcu aby bola zmluva o prenajme zrusena a nemocnicu znova dodstal pod spravu kraj a kraj by ju potom musel prevadzkovat spolu s mestom a z penazi ministerstva zdravotnictva, rovnako ako ine statne nemocnice a dali by tam svoje vedenie a oni by davali vyplaty personalu.Vzdy existuju aj ine riesenia nez sa nechat vidierat

24.04.2012 13:57:02 | *****

RE: m

m...tak ja Ti dam mojich necelych 400 euro v cistom mesacne, necham Ta utierat zas...ne zadky cely den, nebudes mat cas sa ani najest ani napit, pretoze si sam na odd, nazyvat Ta budu kravou neschopnou robit ani v kravine, nahanat Ta budu nespokojni pacienti, pretoze ak zaplatia aj tych - min. mizernych- 5 euro za noc, tak maju pocit, ze si tam ich osobna sluzka, o lekaroch ani nehovorim, ti nas vyuzivaju na svoju pracu - ..... vecer pojdes do obchodu a budes rozmyslat ci kupis 5 alebo 6 rozkov, a rano to iste.... myslim, ze takto by clovek v tejto dobe zit nemal, ak si myslis, ze mame byt ticho a vdacne za robotu, ktoru mame pod nosom, tak sme a mame ju radi, inak by sme ju nerobili, ale tiez nie sme hlupe, ktore budu tahat ako mulice a zadarmo- pretoze toto je charita za co mi robime....taketo aktualne platy mali byt uz davno a ak by p. Bardun adekvatne ohodnocoval pracu sestier- nielen lekarov, tak teraz tato situacia nemusela nastat, pridal by tych 16 eur a zakon by bol dodrzany.....no a tie percenta co spominas, tak vacsina je na podpore alebo na socialke- ktora je pre niektorych ovela viac ako mojich 400 eur... tak sa prosim zamysli, ked budes chory a nebude sa mat v malackej nemocnici o teba kto starat, pretoze my uz toho natlaku a vydierania mame dost...

24.04.2012 13:59:48 | m

Ale prečo sa BSK nemocnice takýmto spôsobom vlastne zbavil? Len preto že sam na chod tejto stratovej inštitúcie nemal peniaze. Prečo ste sa vtedy proti tomu nepostavili? Všetky ste si spokojne chrochtali blahom, ako vám bude dobre pod krídlami silnej finančnej skupiny (PENTA). A teraz, keď vlastne štat nemá prakticky žiadne možnosti rozhodovať o vašich platoch, chcete od neho aby sa o vás postaral. Ja tiež pracujem v súkromnej zdravotníckej firme, a viem velice dobre, že keď sa môj zamestnávateľ rozhodne mi znížiť plat, alebo ma prepustiť, tak sa za mňa nikto nepostaví.

24.04.2012 14:52:22 | jaml

tak o to ti ide ze za teba sa nikto nepostavi? zavist? mali by sme vsetky drzat spolu nie? ale to sme mi slovaci!

24.04.2012 14:56:33 | jaml

a este ved nas sa nikto nepytal ked sa rozhodovalo vtedz o nemocnici paneboze kde to zijes?

24.04.2012 15:12:36 | m

Nie, ide mi o to, že ste stále nepochopili, že nijaký ten rok už žijeme v kapitalizme. A ten sa riedi systémom dopyt a ponuka. Keď sa mi nepáči u svojho zamestnávateľa, ponúknem svoje schopnosti inému. Prečo nedáte hromadnú výpoveď, ako to urobili pred nedávnom doktori? Na to už gule nemáte? Alebo sa bojíte, že Vy už nemáte čo by ste mohli ponúknuť inému zamestnávateľovi?

24.04.2012 15:27:38 | r

V jednej veci ma ,,m,, pravdu .Dajte všetky vypovede ako lekari, alebo chodte okamžite na dlhodobé PN-ky

24.04.2012 15:28:05 | nespokojni pacient

pan m je evidentne provokater z Nemocnicnej, mozno hlavny akcionar osobne, ked tak provokuje sestry. Bola by to asi sranda, keby sestry isli do ostreho srajku v nemocnici a zajtra rano by nenastupila ani jedna do prace, alebo len 20 sestrier by prislo, to by sa potom vedenie konecne spamatalo a mali by to spravit a zavolat k otmu media. Nikto sa obcanov na to nepytal, ked BSK dal Nemocnicnej nemocnicu do prenajmu, rozhodlo sa bez obcanov v tichosti a dali im taky neuveritelne velky podiel vacsinovy, co nie je normalne a na tolko rokov. BSK si mala zachovat aspon 50% podiel v spolocnosti mala ho mat v roku 2004 pri podpisani zmluvy,aby s pacientami potom hlavny akcionar tak nezametal ako sn imi zameta. Ta prvotna zmluva bola tym starym zupanom uz vtedy zle spravena, aj mesto tam malo mat viac percent, bol to podvod na ludoch a teraz sa niekto citi ako majitel celej nemocnice, hoci budova aj pozemky patria nadalej BSK. A odvtedy hlavny akconar neustale navysuje imanie spolocnosti,aby znizoval podiel a pravomoci mesta aj kraja a klame media, ze ostatni akcionari nic neivnestuju.fuj. chystaju vra jdalsie navysovanie majetku a znizenie podielu mesta na minimum uz sa o tem potichu vyprava medzi ludmi

24.04.2012 15:49:07 | m

Od takéhoto človeka ako je pán "nespokojní pacient" by ste chceli, aby sa za Vás postavil. Tento človek je presný prototyp miestneho obyvateľa ktorí verí poverám ktoré sa šíria ľudom a nemá nič iné nestarosti ako sa starať o to čo žerie susedova koza. Zoberte konečne svoj osud do vlastných rúk a nespoliehajte sa na miestne obyvateľstvo alebo na štát.

24.04.2012 15:55:54 | občan

Sestričky! Nemocnica stále funguje, a prečo?Ešte vam to nedocvaklo...Lebo ste tam vy , čo tam ešte robite, chodte na pn, a iné....Lekari mali gule, išli do výpovedi, štat sa zlakol a lekari prachy maju.Bliži sa druhy termin pre lekarov opat tie prachy dostanu a čo vy?Na čo čakate!!!!!!!

24.04.2012 16:01:21 | r

V nemocnici pracuju nielen dobrí lekari, ale aj sestry.je ich tam dosť, ktoré maju aj vysokoškolske vzdelanie, rozne špecializácie atď.V zahraničných krajinách s takymito ludmi urobia kvalitnu kliniku, a su spokojní všetci.Tu na Slovensku, konkretne v Malackách si sestry nevážia.Ale si uvedomte bez sestier nebude ani nemocnica.Brante sa sestričky!!!!

24.04.2012 16:02:50 | jaml

co si myslite-kto sa v noci pokusil narusit prevadzku tejto obč.stranky?

24.04.2012 16:16:17 | r

Žeby to bol zajac??????

24.04.2012 16:22:59 | jaml

neee tiger!!!!

24.04.2012 16:40:34 | byvala kolegina

Som jedna s tych,co ju prepustili,aby mali na platy a splnenie podmienok noveho zakona.A ako sa mam teraz citit,ked tu toto citam?Hnus,hamba. Zratajte si okolo 35 prepustenych sestier krat cca 500eur.Je to 17500eur mesacne,co usetria len vdaka nam.Keby to dali medzi ostavajucich 135 sestier,tak im prinalezi na zaciatok 129eur a oni sa im nehambili ponuknut a zavriet im hubu 16eurami? Baby nedajte sa! A ak sa najde nejaka co podpise,co si mysli,ze bude pre nas?Len.... A co potom pre vas!

24.04.2012 16:49:39 | pacient

Ako som sa prave dopocul,sestricky z ambulancii boli dnes volane na podpisy dodatku..
NIKTO NEPODPISAL !!!!
Drzim Vam palce ,to co predvadza Nemocnicna A. / ASI / S. / SUKA /,uz nemoze presvedcit nikoho o ochote liecit a pripravit prijemne prostredie..
NACO SA BUDE ZASE VYBERAT ???? Pridem Vas podporit,aj ja podnikam...dajte pokladnicku a pan riaditel nech prosi o prispevky...Frantisek

24.04.2012 17:07:36 | m

Máte vôbec v nemocnici nejaké odbory ktoré by Vám pomohli v jednaniach so zamestnávateľom, alebo patríte medzi tie hlúpe husičky, ktoré si myslia, že odbory slúžia k tomu, aby Vám dali k MDŽ bonboniéru a na Vianoce kolekciu?

24.04.2012 17:09:23 | VIVA

Aký je tvoj názor Neda mi nezareagovaťna včerajšie vystupenie majoritneho vlastnika p. Barduna ,keď v mediach informoval ,že bude nuteny zatvoriť stratove oddelenia len nepovedal že už vo februari zatvoril ODCHA A ODCHB o počte lôžok asi 50 prepustil zdravotne sestry a sanitarky ,lekarov dal kam? a to všetko davno pred 1.aprilom a nas sestry informovali že ten zisk zo zatvorenych oddeleni je 16E na hlavu. Preto sa pytam a teraz bude zrazu zisk ktory pokryje naše platy? A mi predsa vieme že malo obsadene su oddelenia gynekologia a nadštandartne oddelenia a prečo? nalejme si čisteho vina od kedy ste začali na tych oddeleniach vyberať aj neunosne poplatky / pre poslancov 150E za operaciu -20 E za izbu/ a chodte sa pozrieť na to nadštandartne odd. zíva prazdnotou a to vam chcu nahovoriť že to zavru kvôli nam sestram! kolegyne a ja som si myslela že ake super je pracovať v bohatej sukromnej nemocnici a zrazu zobudenie ona je chudobna a zachrani ju iba naš plat ,sukromna nemocnica je odkazana na štat .my mame byťloajalne a kto ešte bude s nami a bude zachranovať sukromnu nemocnicu. My pan majoritny vlastnik skutočne nechceme Vaše peniaze my počkame až štat pošle ale podpisovať nezakonny dodatok? Veď každy predsa vie že podpisať čokoľvek čo poruši zakon je neplatne. Ide Vam snaď o to aby ste nam plat zvyšil len s toho uväzku zdravotna sestra? Milí poslanci nejde nam o peniaze, ktore raz snaď dostaneme od štatu ale teraz nam ide hrdosť a uctu a slušne chovanie bez podrazov. Držme si silno palce

24.04.2012 17:14:43 | Manžel jednej z vás

Naše drahé sestry. Pán / paní m má pravdu s tými PN - kami. Bežte od zajtra všetky na PN - ky a nechajte ich v tom okúpať, keď porušujú všetky dohody aj zmluvy. Počul som, se sa vám dnes opäť vyhrážali a volali vás k podpisom. Vedenie mesta majú za nič ako spoluakcionára a majiteľa budov v ktorých chcú podnikať! Pravdou je totiž, že vy ako zdravotnícky personál zo zákona štrajkovať nemôžete, lekári tiež štrajkovali formou PN - ky.To vám totiž zákon umožňuje. Treba si len dať pozor na to, keď budete na PN - ke a pošlú vám kontrolu, aby ste boli doma a oni nemali dôvod vám dať výpoveď!

No nenechajte sa deptať týmto dementným vedením a v žiadnom prípade nedávajte výpovede a už vôbec nič im nepodpisujte !!!!!
Radšej sa všetky zoberte a bežte im tam do bieleho domu rozbiť kancelárie ak vám nedajú pokoj nech si uvedomia, že vy sa len tak nevzdáte. Keď sa im jedna uštedrí, tak to nevadí, lebo vás tam bude veľa a nebudú vedieť komu sa majú poďakovať, keď zakrejete kamery.

Treba len zrejme jednu veľkú rebéliu! Možno ich aj vyhodiť z okien ako volakedy konšelov. Na spamätanie, isto nebude treba ani pod oblok nastavať oštepy.

24.04.2012 17:38:19 | quido

Vy ste tak naivní. Myslíte si, že oni sa Vás bez mihnutia oka nevyhodia, preto, že ste v práve? Ved sú to súkromníci! Zoberte si to, tak ako keby som mal svoju firmu a sú take isté aj štatne firmy. Predsa ja som majiteľom a štát mi nemá,čo určovať výsku platu, čo dám zamestnancovi. Halooo zamyslite sa nad Vašou situáciou, nedá sa ísť hlavou voči múru.

24.04.2012 18:44:27 | Statim

Pekny vecer vsetkym., vratane "m" a Alenky.
Clovek vas necha chvilu tak a co to tu citam..Vnimam otvorene kazdy nazor, ale toto bolo od vas smiesne..
Moj odkaz sestram, nedajte vypovede, ani podnety na sankcie, ale bavte sa na nich!!! Ved co robili oni doposial s vami?
Na odstupne by mohli mat, ked uz usetrili na bezvyznamnych podpisoch zopar jednoduchych ludi, ktori ziju tu a teraz a hlavne pre seba..
Takto sa vysmievat vlastnej buducnosti, nehovoriac o vysmechu voci statu..
Ved zakony treba dodrziavat , cize NEPODPISAT je vasa obcianska povinnost :-) ..
"Penťáčky", drzte sa!!!
Nestresujte sa a bavte sa!

24.04.2012 18:57:53 | sestra

Na Statim: dakujeme za povzbudenie.Mate pravdu. Budeme sa my sestry na nich baviť, ako sasnažia získať dalšie sestry, ale oni nevedia, že my sa už nedame. Už nas dost ponižili. a preto to už nikto nepodpiše.

24.04.2012 18:59:57 | s

My budeme tie penťačky a snami nepohnu.Kočky , hlavy hore a s usmevom proti nim.Bez nas nemocnicu nepostavia.

24.04.2012 19:00:31 | statim

quido,
..je mi luto, ze mam povinnosti. Kedy dame pokec, nech sa zabavim..
Poviem ti len tolko, pan podnikatel, tak ako cirkev v politike, tak aj podnikanie na ukor chorych je..(neopisatelne v dostupnej teminologii).
Aby sme sa pochopili celkom, chces zvacsit vtaka, zaplat.
Diagnostikuju ti nadorove ochorenie,...pros u podnikatela v Malackach.
Fasa nazor. Otazkou len zostava, ci ten moj, alebo tvoj..
Zabavili by sme sa spolu, nemyslis?

24.04.2012 19:13:32 | pyžamo

modrý župan by mal okamžite vo spolu s ´Dalším akcionárom - mestom Malacky zrušiť tú pôvodnú nevýhodnú zmluvu pre kraj aj mesto vzhľadom na pre kraj a mesto nevýhodné percentuálne rozdelenie podielov už od počiatku a poslať hlavného akcionára kozy pásť a zarábať na závislých pacientoch inde, nebude už viac ryžovať na chudákoch pacientoch, klamať do médií o investíciách, ziskoch a stratách, aj o tom že sestry nie sú pod nátlakom, rušiť oddelenia a pohotovsť a buzerovať sestričky. V Malackách už Nemocničnú akciovku nechcú ani Záhoráci ani domáci, pošlime ich spolu do kelu.župan do toho!

24.04.2012 19:21:22 | pacient

pre Ouido
Vysku platu urcuje zamestanavatel,to si povedal spravne...ALE minimalnu mzdu urcuje stat asi vsade v Europe.Aj pre sukromnych zamestnavatelov PLATI
ZAKON O MINIMALNEJ MZDE......a u nas sa kazdorocne zvysuje,zisti si u sukromnych zamestnavatelov...z tejto MIN MZDY sa musia minimalne platit odvody a dane...TOT JEST ZAKON,ktory u nas plati uz neviem kolko rokov.
A NEMOCNICNA co viem nezvysovala platy min 5-7 rokov,keby tak robila ako druhe firmy,dnes by nemusela NIKOMU NIC PRIDAVAT
Vies vobec,ze sestricky maju necelych 400 EUR cisteho v MALACKACH

24.04.2012 19:40:31 | m

Keď považujete nepodpísanie zmluvy za druh štrajku, ste smiešne. Postupne Vás donútia buď podpísať, alebo dáte samé výpoveď a chýbajúce sily nahradia východniarkami alebo Ukrajinkami, ktoré tých Vašich 400 euro zoberú z veľkou radostnou.

24.04.2012 19:53:37 | quido

Pre statim
Všetci majú právo na svoj názor, no ty ak ten nazor je iný, len kritizuješ. Ja som si myslel, že je to diskusia a nie len osočovanie. S takýmto človekom sa určite nikdy nezasmejem!!! Ked si mysliš,že len pozitívny názor je názor,tak aj ty si veľmi obmedzený.
Držím Vám sestram všetkým palce, no nevidím to reálne.

24.04.2012 19:55:59 | quido

Pre pacient
Dakujem za poučenie ale v sfere podnikania sa pohybujem.

24.04.2012 19:58:08 | Jaroslava Hudečková, staničná sestra OAIM

Milé kolegyne, pôvodne som nechcela písať, ale vývoj diskusie mi nedá nereagovať. V malackej nemocnici pracujem od skončenia zdravotníckej školy a záleží mi na jej ďalšej existencii.
Situácia, do akej nás svojou (veľmi mierne povedané) nedôslednosťou dostali politici prijatím zákona o zvýšení platov sestier bez finančného krytia je skutočne raritná. A navyše to štát prikazuje súkromným spoločnostiam! Problém s naplnením litery zákona však nemá len naša nemocnica, tak by som vedenie nemocnice neobviňovala so zámeru. Jedna výtka možno predsa, keby sa sesterské platy (ale i platy asistentov a ošetrovateľov! )upravovali priebežne, nebol by to dnes taký priepastný rozdiel.
Za seba môžem povedať, že navrhovaný a toľko kritizovaný dodatok k pracovným zmluvám s delením úväzku ma hlboko ako sestru urazil, ako asi každú z Vás. Postupom času moje emócie ochladli, snažila som sa získavaním informácií a sledovaním celospoločenského diania nájsť racionálne zdôvodnenie, prečo dodatok podpísať. (Zdôrazňujem, že to bolo moje slobodné rozhodnutie). Často krát v živote si musíme zvoliť medzi \"väčším a menším zlom\" a myslím, že dnes taká situácia je. Dať vedeniu na tri mesiace šancu skonsolidovať svoje financie. Nevieme, čo bude za tri mesiace, ale až potom sa búrme a robme revolúciu, ale nie tu, ale pred úradom vlády a parlamentom!
Každá si pre seba zdôvodnime, prečo a či vôbec chceme v tejto nemocnici pracovať: máme svoju prácu radi -robíme ju aj napriek nižšiemu finančnému ohodnoteniu, nemôžeme cestovať za prácou kvôli rodine alebo napriek všetkému chceme svojim postojom prispieť k zachovaniu nemocnice a poskytovaniu zdravotníckych služieb v nezmenenom rozsahu?Je milé, že poslanci mestkého zastupiteľstva a pacienti s nami sympatizujú, ale to je na riešenie problému málo. Prídu s balíkom peňazí? Počúvate vyjadrenia ministerky?
Milé kolegyne, bolo nám doporučené vyjadriť svoj názor na LPM, rozprúdiť verejnú diskusiu. V poriadku, každý má na to právo, ale som znechutená z niektorých Vašich príspevkov, ktoré sú plné invektív a osočovania nielen smerom k vedeniu, ale i do vlastných radov! (Navyše aj s gramatickými chybami! ) Prečo sa bojíte podpísať pod svoj názor, keď ste presvedčené o jeho správnosti?
Na záver môjho prvého a aj posledného príspevku v tomto diskusnom fóre musím konštatovať, že mi je veľmi ľúto, že sa situácia v nemocnici vyhrotila až do rozmerov \"kto z koho\", nie je to dobré. Máte pravdu kolegyne, držme spolu, ale držme sa zdravého rozumu. Nerazte trend, že kto nie je s nami, je proti nám, ako to dokazujete reakciou na niektoré príspevky! Ja nesúhlasím s Vašimi názormi, ale rešpektujem ich.

24.04.2012 20:00:43 | Lili-1

Aký je tvoj názor-Všetkým!!!!!!!!!!!
Čítam Vaše poznámky - názory, podporné, povzbudzujúce, výčitky..... Je to všetko super, mám z toho zmiešané pocity. Som tiež sestra, jedna z Vás.Naše vedenie hraje hru, kto dlhšie vydrží? Snažia sa nás zlomiť! Keď sme doteraz obstáli našu sesterskú česť , tak sa nedajme vystrašiť. Počúvali ste najnovšie správy, ministerka vyzýva aj súkromné zdrav. zariadenie k dodržaniu novej platovky.
Chceme len spravodlivosť, bez psychického nátlaku, a dodržanie sľubu p. Bardúna " ideme v starom režime", a prečo vedenie klame, že sestry zo svojimi právnikmi nedodali návrh na dôstojné dodatky pre zdravotné sestry?
A čo všetci občania spádového územia Malacky- predsa nejde len o platy zdrav. sestier- ide aj o Vás naši milý pacienti, pre ktorých sme tam každý deň 24 hod v dobrom i zlom, chceme Vám pomáhať!!!!!!!!!!! Preto sme študovali. Podporte nás- skúste , pridajú sa aj všetci ostatní rozumní ľudia. Možno patríte medzi mladšiu generáciu, ktorá si poviete BA nie tak ďaleko, ale verte, že už aj tam sa našli doktori, ktorí Vás pošlú naspat do MA do spádovej nemocnice- odmietnú Vás!!!!!!!!!!!!!! A čo naši rodičia, starí rodičia, myslíte aj na nich, alebo si neviete predstaviť starobu, každého si to počká.
Tak poďme spolu do toho, nedajme si Nemocnicu v Malackách, je tu pre ľudí- pre jednoduchých občanov, pre každého z Nás v tomto čarovnom regióne Záhorie !!!!

24.04.2012 20:21:56 | m

Pekne napísané. Napriek tomu, ľudia čoraz viac presadzujú aj v zdravotnej pomoci kvalitu pred blízkosťou zdravotného zariadenia. A nech sa na mňa hnevá kto chce, kvalita v Malackej nemocnici nikdy nebola. Poznám veľa ľudí, aj starších, ktorý sa do Malackej nemocnice boja vkročiť, lebo majú zlé skúsenosti.

24.04.2012 20:32:30 | poisteny pacient zahorak

Vážená sestra Hudečková, to ma teší, že z vďaky za to že môžete pred dôchodkom vôbec pracovať podpisujete aj podľa zákona neplatné zmluvy a dodatky a úprimne vás ľutujem, že ste to dokázali a nepovracali ste sa pri tom podpisovani nanuteneho dodatku robiaceho z vas administrativnu silu, mne by urcite doslo zle od zaludka.Toto už nie je iba o sestrach, je to aj o pacientoch. Tie poplatky za kazdy zakrok ,operaciu, prvy den hospitalizacie a teraz tie automatty- to je skandal a neunosne ,nakolko vsetci pacienti ktorych osetrujete maju zo zakona zaplatene povinne poistenie a ich poistovne tieto zakroky a pobyty v nemocnici vacsinou duplicitne preplatia akcionarom a ti si mozu za to kupovat bavoraky a dovolenkovat v karibiku. Zato chudobni dochodcovia a rodiny s viacerymi detmi si uz jednoducho potrebne zakroky zivot zachranujuce-zivot zlepsujuce v Nemocnicnej nemozu dovolit zaplatit z jednej vyplaty, su nuteni si brat pozicky od bank a roznych spolocnosti, aby sa mohli vobec dat v malackej nemocnici zoperovat, hoci si platia mesacne poistenie do poistovne a pritom operacne saly kompletne zafinancovala samosprava z dani obcanov/ Tie duplicitne poplatky za operacne zakroky dosahujuce stovky eur, ked sa vsetky poplatky zrataju do jedneho balika su jednoducho NENORMALNE na nemocnicu, ktorej budova aj pozemky stale patria samosprave. Nemocnicna ziskala monopol na 80 tisic pacientov v regione, lebo ina nemocnica tu siroko-daleko neni a zneuziva tento monopol a vydiera doslova pacientov a je to pravda, ze keby chceli sa ist dat zoperovat do Bratislavy, v niektorych nemocniciach ich odmietnu z dovodu limitov na operacie od poistovni alebo plnych terminov na zakroky. Kazdy si ale nemoze zobrat pozicku, kto je na tom socialne zle a vela ludi bude umierat kvoli nenazranej Nemocnicnej a jej akcionarom, lebo skor nez si niekde pozicaju peniaze na operac. zakrok umru! Preto ak na rokovani predstavenstva nedosiahnu zastupcovia samospravy a mesta zrusenie vysokych poplatkov za operacie a prvy den v nemocnici a lozkoden iba na symbolicke priplatky, tak sa zacnu angazovat nastvani pacienti, dochodcovia z celeho okolia, zacnu podpisovat peticie a robit demonstracie pred nemocnicou spolu s nespokojnym personalom, to sa moze kludne v blizkej buducnosti stat. A moze sa stat, ze nakoniec aj protimonopolny urad zatrhne akcionarom tieto nehorazne poplatky v nemocnici patriacej este stale samosprave, ktora ocividne zneuziva monopol na zdravotnu starostlivost v regione, pretoze tu inu konkurenciu nema s operacnymi salami a lozkami.

24.04.2012 22:18:06 | sestra

Na p.Hudečkovu: chcem len podotknut:ked tak hajite vedenie,aky mate nazor na vyhražanie sa sestram,takym sposobom ako ho predvadzaju tým ktore nepodpisali.MY mame byt za ich nadavky, urážky a vyhrážania loajalné.To nemyslite vážne.Keby s nami citili, tak nebudu robiť to čo robia, ale nasmerujú sa inakou cestou.Prečo aspon jeden mesiac nepokryju,nehovorte mi,že nemaju na to zdroje.Veď kolko penazi už vybrali od pacientov.!!!!

24.04.2012 22:18:06 | sestra

Na p.Hudečkovu: chcem len podotknut:ked tak hajite vedenie,aky mate nazor na vyhražanie sa sestram,takym sposobom ako ho predvadzaju tým ktore nepodpisali.MY mame byt za ich nadavky, urážky a vyhrážania loajalné.To nemyslite vážne.Keby s nami citili, tak nebudu robiť to čo robia, ale nasmerujú sa inakou cestou.Prečo aspon jeden mesiac nepokryju,nehovorte mi,že nemaju na to zdroje.Veď kolko penazi už vybrali od pacientov.!!!!

24.04.2012 22:49:24 | pacient

pre p.Jaroslava Hudeckova
Pisete tu aby sestry dali 3 mesiace casu vedeniu nemocnice na skonsolidovanie financii,super napad !!!!
Kedy bol zakon schvaleny? Tri mesiace odvtedy uplynuly!!
Podme po poriadku:
NAVRHY NA SETRENIE !!!
1,preco nemocnica stale reklamuje svoje sluzby-kolko to stoji mesacne
2,organizacia Medirex day-cena
3,vylety menezmentu do Jasnej
4,Zvazanie doktorov z Bratislavy a okolia denne
5,Vyberanie poplatkov pri registracii a prednostne platby
6,Platby za hospitalizacie a operacie
URCITE BY SA NASLO TOHO VIACEJ !!!

ZVEREJNITE PLATY MANAZMENTU A POTOM MOZETE HOVORIT O konsolidacii financii.
Dokedy bude vednie klamat,musime zaviest taky a taky poplatok na platy a zrazu peniaze nie su.
Mila pani,nikdo Vam neberie Vas nazor a Vas podpis,ale uvedomte si,ze tu nejde uz len o platy ale o cest sestier a personalu.Vedenie sa sprava k svojim zamestnancom ako k svojim otrokom a chce od nich potom solidaritu.
ZA CO CHCU SOLIDARITU ZA VYDIERANIE....ZOBUDTE SA MILA PANI!!!

24.04.2012 23:35:06 | Vylev-ka

..Sa tesim, ze sa do diskusie zapajaju uz aj veduci pracovnici, vedenie a.s.
..apropo vedenie, dla vyjadreni sestier, mate radi reklamne spoty.
A co takto zaviest onen poplatok za poplatok??
Pekny vecer vsetkym, drzte sa.

25.04.2012 09:58:33 | s1

chcem reagovať na všetko čo sa tu doteraz napísalo. Sestry v Malackach naozaj maju nizke platy. Minulý rok sme mali stretnutia s panom riaditelom,a prosili sme ho ,aby nam zvýšil , ale jeho jednoznačna odpoved znela ,,nie", nemáme na to. P. Levyová povedala,,ak by sa sestram po všetky tieto roky postupne platy navyšovali, nemuselo prisť k tejto situacii.Je to pravda. Prišiel novy zákon a nastal okamih, kedy sa dostali do nemilej situacie ako nemocnice , tak aj sestry-ktoré nechcu prísť o miesto, ale žiadaju si len to, čo zákon káže.Keď písala p.Hudečková,aby sme dali šancu vedeniu skonsolidovat financie.Kde bolo vedenie doteraz?Vedeli aka situacia nastane,prečo nepodnikli kroky , aby nemusela k tomuto vôbec prísť.Nech nehovoria, ako tu už niekto podotkol, že s poplatkov, ktoré vyberaju ,by nepomohli aj keď čiasočne na pokrytie platov.Zo strany vedenia bolo aj vyjadrenie, že 1 eurové poplatky sa vyberaju pre sestry, ešte stale nie je nam čo dať a z čoho? Tu nejde o snahu vedenie sestram výsť v ústrety,vôbec nie su voči sestram feroví.A to ich vyhrážanie a ponižovanie,to je ďalšia vec , ktorá svedčí o tom, že nim na sestrách vôbec nezáleží.

OBČANIA mesta Malaciek a okolia, ak nastane situácia, že sa nepostavíte za Nemocnicu a nebudete o ňu bojovať spolu so sestrami a s poslancami mesta Malaciek, ľahko sa môže stať, že budete chodiť do iných nemocníc.Ale prečo by ste mali? Veď nemocnicu máte pod nosom a verím, že nie každy pacient má zlé skusenosti s personálom tejto nemocnice.
Nedajte si zobrať to čo tu už dlhé roky existuje, nemocnica tu musí byť stále pre VÁS!!!!!!

25.04.2012 11:03:09 | Pacientka

Vážení pacienti zo Záhoria,

asi ste ešte neboli na žiadnom vyšetrení napr. v Bratislave, alebo v nejakej inej nemocnici na Slovensku, keď toľko reptáte. Asi si to chcete skúsiť na vlastnej koži a chcete cestovať za lekármi dlhé kilometre a platiť iné sumy u lekára, keď vám je veľa zaplatiť 1 euro. NIKDY NIE JE TAK ZLE, ABY NEMOHLO BYŤ EŠTE HORŠIE. Uvedomte si konečne, že toto je dôsledok zlyhania celej spoločnosti a systému a nie jedného človeka.........

25.04.2012 11:51:27 | krokodily

Milá pacientka
Nemáš pravdu,v Ba dostaneš všetko, a bez poplatkou.Myslim že každý ma 1e ale je to princípe a slušnosti,oni su dosť šikovny aby vedeli že ten poplatok sa dá a každý ho dá len nech má pokoj.Slovaci sme telce,ale toto nieje fer a platime všetci zdrav.odvody nie?????? Srať na nás mladšich ale čo tý starý ludia si sebecká ked takto rozmýšlaš

25.04.2012 11:53:07 | gulička

Ľudia spamätajte sa!
Som sestričkou v Malackej nemocnici už pekných pár rokov. Pre provokatérov, nie som v dôchodkovom veku. Na zlé človek veľmi rýchlo zabudne. A preto pripomínam. Pred pár rokmi keď štát a poslanci zatvárali nemocnice, tak chceli zatvoriť aj našu nemocnicu v Malackách. Každý len tŕpol ako to dopadne. Nakoniec sme boli všetci radi že nemocnica prežila. To znamená, že ak by nemocnicu nezobral do rúk investor, tak už nemocnicu v Malackách nemáme.
Platy, . . . Veľmi dobre viem aké máme platy. Keď som robila pred pár rokmi v Bratislave mala som viacej. Keďže som chcela pracovať bližšie k bydlisku, ochotne som aj klesla s platom. Klesli mi aj náklady na dopravu vlakom a MHD a o čase ani nehovorím. Doma som tak povediac obratom. Som nahnevaná že mi plat nenarástol každý rok tak ako išla hore inflácia, ale pri situácii akú máme teraz v celom sektore sa ani nečudujem.
Každý tu nadáva na vedenie. Prečo nik nenadáva na zdravotné poisťovne? Prečo sú ziskové z našich peňazí??? Majú z nás na svoje platy, odmeny a ešte im zostane aj na autá a nové priestory za ktoré platia brutálne peniaze. Poisťovňa má totiž super bodovník.
Napríklad: Odber krvi, jedna skúmavka. Poisťovňa zaplatí za skúmavku napríklad 1.00 Eur, hodnota skúmavky je cca 2,50 Eur. Píšem príklad nie pravé ceny! A to ani nehovorím že ihla sa nezarátava, tampón a dezinfekčný roztok detto. Tu je problém . . . .
Nemocnicu prezývali voľakedy ako „Malacké krematórium“ či „uvidieť a zomrieť“ – nemusíš vstúpiť, stačí ti len uvidieť a je po tebe. Teraz je nemocnica prerobená, zmodernizovaná, máme nové zariadenia ako nový prístroj na cievnej ambulancii, zmodernizované RTG pracovisko, úplne nová magnetická rezonancia, nové operačné sály a ich vybavenie . . . Je toho veľa. Tam sa „cpú“ tie poplatky. Zadarmo nám to nikto nedal. Nehovorím že personál je dokonalý, nájdu sa aj frfloši čo robia len pre to, aby si odrobili do dôchodku a nemuseli nikam cestovať. A keď ich pacient zavolá na pomoc, alebo sestrička tak sa po nich zľahla zem, alebo frflú. Ale nemocnica má aj veľa veľmi dobrých lekárov, sestier, ošetrovateľov, asistentov, laborantov, sanitárov, upratovačiek, . . . Nezaslúžia si aby sa hádzali do jedného vreca.
Bola som minule v Tatra banke v Malackách. Čakala som tam asi hodinu aj napriek tomu, že som bola objednaná. Pýtala som si pohár vody, ani ten som nedostala a to je banka. Nehovoriac o tom, že som ani pípnuť nemohla za obj. čas, keď som chcela aby ma dobre vybavili. V nemocnici sú nádrže s vodou, hygienické potreby na WC. Nebudem rozpisovať viac, lebo stačí ak to porovnáte napríklad s nemocnicou na Kramároch. Nechytá sa, . . .
Chcem len jedno. Matky s deťmi, dôchodcovia, imobilní, chcete sa trmácať na každé vyšetrenie do Bratislavy? Tam zaplatíte oveľa viac ako to jedno či dve Eurá. To dáte len za cestu tam, . . .
Dobre si uvedomme čo sa deje a neriešme veci s hnevom a bezhlavo. Čo bude až tu nemocnica nebude vôbec????

25.04.2012 12:17:43 | s

Reakcia na gulôčku.

Dajme tomu, že ešte 1 euro môže ten pacient zaplatiť.Ale si uvedomte jednu vec.Su pacienti, ktorí musia navštiviť viac amb.,lebo si to ich zdravotný stav vyžaduje,ALE nemá termíny na jeden deň.To znamená, že 1 euro zaplatí pokaždy raz.Nemá šancu spojiť si v jeden deň termíny,lebo nie su.

Čo sa týka poisťovní: niekto v tejto diskusii hovoril, že je to umelo vytvorené

25.04.2012 12:30:41 | Kamka

Seňor krokodýl:
Srať na nás? Mám malé dieťa. Teraz keď mi zatvoria nemocnicu a budem potrebovať napríklad krčiara. Mám sa len pre to hnať do Blavy? Auto nemám a peňazí z materskej na zvyš tiež nie. Som na tom horšie ako dôchodca nakoľko môj príjem je 180 Eur. Som ochotná si zaplatiť Euro. Dám si viacero ambulancií na jeden deň a zaplatím len raz. Zatiaľ mi to vždy pracovníčky na telefóne alebo na okienku s ochotou urobili.
Prezident v tlačovke povedal že kríza v zdravotníctve nehrozí a ak by bol problém, tak sa zatvorí zopár nemocníc aby to zdravotníctvo ustálo.
Tak som zvedavá kam všetci budete chodiť a ako budete nadávať keď sa tak stane a nemocnicu ozaj zatvoria. Korunka ku korunke a cesta do Blavy a nazad 10Eur. Tu sa nejedná o euro dve, tento problém je hlbší, tak tu neriešte somariny!

25.04.2012 12:36:46 | Kamka

Pre „ s“
Opakovane som potrebovala dať viacero termínov na jeden deň a vždy som bola ochotne vybavené. Áno, niektoré ambulancie sú len isté dni, ale tu nejde o poplatky. Tu sa toho nakumulovalo viacej a preto je to tak. A ver tomu že by sa to riadne zredukovalo na ambulanciách keď by museli platiť. Toľko dôchodcov čo tam chodia len vykecávať. Aj termíny by boli skoršie. :-)

25.04.2012 12:50:05 | v

Zakial mi z platu odchadza masivna ciastka na zdravotnictvo-nevidim dovod na podporu experimentu v MA. O to viac lutujem celozivotne platiacich dochodcov. Plati sa len v MA. Zjavne tu su aspiranti na managera roku... A ked zomrie dieta vdaka absencii pohotovosti-tak mozu aspirovat aj na vrahov roka. Keby si aspon uznali aki neschopni su!

25.04.2012 13:26:37 | s

Na Kamka: mate pravdu.Nebolo by dobre chodi s malymi detmi do Blavy.Či je to mlady,alebo stary, všetci potrebujeme niekedy lekara.Len Kamka, tu nejde len o 1 euro.Tiež nechceme aby nemocnicu zatvorili,ono je to hlbší problém.

Na m: o čom to hovoríte.My sme si vedenie nevolili,aspoň nie zamestnanci.

25.04.2012 14:41:33 | krokodily

Kamka
Prepač máš pravdu

25.04.2012 14:44:17 | m

Kamka má pravdu. Určite by pomohlo, keby čakárne neboli plné dôchodcov, ktorý sa doma cítia opustený a preto sa idú porozprávať z pánom doktorom a keby čakárne neboli prepchané cigánmi, ktorý si tam idú vybavovať potvrdenia, aby nemuseli chodiť do roboty. Za takéto služby by si mala nemocnica účtovať trochu viac ako 1 euro.

25.04.2012 16:03:22 | sestra

Mila Alenka.Si tak hlupa? Taky dochodca nejde k lekarovi len raz za polroka,chodi od lekara k lekarovi a mesacne da za lieky tolko,ze mu ledva ostane na stravu,ak mu vobec ostane. A to ze da niekto za cigarety po tom ta je *. Nase vedenie chodi na ine akcie a zurky ,na ktore sa my v zivote nedostaneme.A hadaj za cie peniaze.Z vlastnych vreciek to iste nerobia,lebo su lakomy.

25.04.2012 16:12:05 | zaintaresovany

Mila pani stanicna z OAIM,asi uz mate iste miesto vrchnej OAIM,ked sa takto vyjadrujete.Pani Biksadska musi byt sklamana.

25.04.2012 18:53:03 | krokodily

oni tvrdia že sme na jednej lodi, tak uveďme príklad jednej nemenovanej vrchnej sestry- bojovala za nás, povedala v demokratickom štáte svoj názor, neopustila areál nemocnice - odvolali ju z funkcie, porušenie disciplíny-opustila pracovisko , teraz sa dožaduje informácie kam patrí, nech sa páči, miesto odpovede vykonštruujú dalšie porušenie disciplíny . tak ja teda neviem kolko častí má táto loď, ale evidentne sme na 3 časti