Ľudia pre Malacky » Na Malackej šošovici sa bude krstiť

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na Malackej šošovici sa bude krstiť

Tradičné remeselné trhy Malacká šošovica sa uskutočnia už onedlho na svojej domovskej pôde v parku na Kláštornom námestí. Na svojich stabilných miestach budú môcť návštevníci nájsť stánky šikovných ľudí z Malaciek i okolia s rozmanitým sortimentom. Dominovať budú ručne robené výrobky. V programe je najväčším ťahúňom krst debutového albumu malackej speváčky Lýdie Novotnej.

Jesennej šošovice sa zúčastní vyše päťdesiat predávajúcich a prezentujúcich. Na koho sa môžeme tešiť? „Pôjde o taký náš tradičný okruh šikovných Malačanov/Záhorákov. Na šošovici nájdete prírodnú kozmetiku, kvalitný domáci med, rôznymi technikami robené remeselné výrobky, bižutériu, veľmi nás teší, že príde aj bylinkárka. Návštevníci si môžu zdravo zamaškrtiť, ochutnať vegánske špeciality. Napriek tomu, že v jeseni je vždy veľa podujatí, mnohí predajcovia nám dávajú prednosť. Vravia o osobitej domácej atmosfére, ktorá ich vždy stiahne na našu stranu. Ak o nej povedia ďalej, tak počet záujemcov sa násobí. Aj preto sme dnes v situácii, že nie každý, kto sa na Malackú šošovicu prihlási, je prijatý. Kapacitne by sme to nepokryli a takisto máme svoje pravidlá, ktorých sa pri výbere držíme,“ hovoria organizátori. 

../../../../files/2019_články_september/Zuzka_bylinky.jpg

BEZOBALOVÝ PREDAJ BYLINKOVÝCH ZMESÍ NA MALACKEJ ŠOŠOVICI ☕️ Čajíčkové obdobie je celoročné, ale tak povedzme si, že po šálke čaju siahame najmä v jeseni a zime. Preto nás veľmi teší, že medzi predávajúcimi na Malackej šošovici opäť nájdete miestnu bylinkárku Zuzanu Lisú. Naša radosť sa znásobila informáciou, že pre Malackú šošovicu začína s predajom bylinkových zmesí bez obalu, prípadne s minimálnym papierovým recyklovateľným obalom. " Kto si donesie na Malackú šošovicu svoj obal zo skla, hliny, textilné vrecko, z papiera alebo z čohokoľvek vhodného a prijemného pre bylinky, budem dávkovať hrnčekom do vašich obalov. Cena za hrnček 3,00 €," odkazuje Vám Zuzka. Bylinky si však budete môcť aj naďalej kúpiť v tradičných vkusne balených vreckách s okienkom. Tieto sú vhodné aj ako darček.

 Kto bude na Malackej šošovici predávať?

.

Rozloženie stánkov a aktivít v areáli Malackej šošovice v parku na Kláštornom námestí. :)

V programe bude hlavným ťahúňom krst debutového albumu Lýdie Novotovej o 11.00 h. Nasledovať bude hodinový koncert Lydky s kapelou. Nebudú chýbať ani iní šikovní Malačania či hostia z okolia. Hneď v úvode napríklad zatancujú tanečníci z Latino Scool z Moravského Svätého Jána. 

SPRIEVODNÉ PODUJATIA A SÚBEŽNÉ AKCIE

Múzeum Michala Tillnera pracujúce pod MCK opäť zabezpečí v rámci programu Dňa európskeho dedičstva sprevádzanie Palffyovskými kryptami v čase od 10. do 12., zaradili sme to aj do programu Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Tanečníci z Latino Scool z Moravského sv. Jána sa predviedli už na šošovici v júni. Tentokrát budú otvárať program pestrou latino šou. V zóne sprievodných aktivít potom bude možné naučiť sa kroky základnych latinskoamerických tancov počas tanečného wokshopu. 

V tvorivom areáli sa predstaví Montessori Malacky s monte dielničkami pre deti. Maľovať na textilné vrecúška si budú môcť najmenší aj v textilnej dielničke neziskovej organiziácie Vstúpte. 

V stánku mladého združenia Malackí zberači, o činnosti ktorého ste sa mohli dočíťať aj v mestských médiách, bude osveta k triedeniu odpadu pre najmenších, predstavenie aktivít, ktorým sa združenie venuje a tiež tombola o vecné ceny (tričko s  logom). Mladí environmentalisti predstavia verejnosti aj svoj projekt, realizovaný s podporou spoločnosti Tesco, Stromy pre Malacky.. V ich stánku sa budú môcť návštevníci občerstviť za dobrovoľný príspevok a tiež osviežiť limonádami z ekologických pohárov. Ľudia tiež dostanú informáciu o chystaných zberoch pri odstraňovaní čiernych skládok.

 

V areáli Malackej šošovice budete môcť pri tvorení zastihnúť aj malackých výtvarníkov. Do kruhu tvorivých aktivit sa pridajú aj miestne paličkárky. 

Organizátori nevynechali ani populárne maľovanie na tvár. 

Organizátori nevynechali ani populárne maľovanie na tvár. 

V šošovicovou areli si budete môcť dať namaľovať svoj portrét či karikatúru. :)

ROZHÝB /MA/

Pohybovňa je už Malačanom dobre známa. Pred pár rokmi tu jej zakladateľ Stanko Pálka rozbehol profesionálne parkur tréningy, ktoré sú medzi deťmi mimoriadne populárne. Cieľom Pohybovne je komplexne rozvíjať pohybové, ale aj mentálne schopnosti u detí, mládeže a dospelých a to najmä pomocou disciplín ako je parkour, freerunning a gymnastika. Na Malackej šošovici sa prezentujú pravidelne. Tentokrát budú v priestoroch telocvične Spojenej školy sv. Františka Asssiského organizovať podujatie Rozhýb /MA/

Udalosť ROZHÝB MA vznikla ako myšlienka, ktorá má ľudom ukázať radosť z pohybu trochu inak prostredníctvom rôznych pohybových disciplín ako parkour, freerunning či gymnastika. Hlavnou časťou programu ROZHÝB MA sú tréningy, workshopy a „ne“súťaže pod vedením kvalifikovaných trénerov, do ktorých sa môže zapojiť každý. K dispozícii bude okrem telocvične aj workout ihrisko a šatňa na prezlečenie.

Deti sa môžu tešiť na prekážkové dráhy, veľa skokov, zaujímavé pomôcky a hry...

Mládež zaujme pohybová alternatíva „ako sa dá flákať po vonku“...

Pre dospelých je pripravený ukážkový tréning zameraný na kondíciu aj koordináciu, krátke workshopy v oblasti pohyb a zdravý životný štýl, alebo aj ukážka prvej pomoci

ROZHÝB MA štartuje o 10.00 a končí 14.00 h s programom:

  • tréningy deti/mládež/dospelí
  • workshopy deti/mládež/dospelí
  • „ne“súťaže 

Poznámky:

Vstupné je dobrovoľné. Väčšina aktivít bude časovo a priestorovo rozdelená = skupinky na stanoviskách. Neodporúčame účasť rodičom s deťmi mladšími ako 4 roky.Nepotrebujete byť vyobliekaní ako do fitka, stačia vám tenisky (alebo aj na boso) 

CHARITATÍVNÁ ZBIERKA

HAMBÁLJARMOK 2019 

../../../../files/2019_články_september/69770441_10157438815829246_1926361070696398848_n.jpg

Hambáljarmok sa tentokrát uskutoční v inom čase a inom priestore. Na nádvorí kaštieľa od 14.00 do 22.00 h. Informácie o podujatí sledujte na FB stránke



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku