Ľudia pre Malacky » Na letnom kúpalisku

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na letnom kúpalisku

DOPLNENÉ. Malacké letné kúpalisko na Jesenského ulici je za priaznivého počasia sprístupnené denne od 10.00 do 19.00 h. Počas sezóny ponúka možnosť príjemného osvieženia pri vode s primeranou dostupnosťou a kvalitou služieb. Mnohí tam trávia celé leto. V tejto sezóne zaznamenali už 13 000 návštevníkov.

"Dnes je tu menej ľudí, keďže bolo horšie počasie a od zajtra sa má ochladiť opäť, tak tomu slniečku ešte veľmi neveria. No niekedy tu je hlava na hlave. Niektorí sem chodia každý deň, už ich poznám. Iní, napríklad cyklisti, tu strávia hodinku - dve, okúpu sa idú ďalej. Mnohí využívajú zľavnené vstupné po 16.30 h," prezradila nám hneď pri vstupe Miška, ktorá na letnom kúpalisku brigáduje už tretí rok.

Kompletný cenník služieb nájdete na webovej stránke mesta tu.

V tejto sezóne si mohli návštevníci všimnúť viaceré vylepšenia. "Ešte v jeseni sme začali s pokládkou zámkovej dlažby, ktorá nahradila už nevhodný vyštrbený betón. Investovali sme do tejto zmeny asi 12 070 €," prezradil riaditeľ príspevkovej organizácie AD HOC, ktorá kúpalisko spravuje, Vladimír Mihočko.

Potešia aj nové maľby na stene, ktoré sú dielom výtvarníkov zo Základnej umeleckej školy v Malackách. Pred sezónou sa klasicky čistili bazény a opravovali nátery, čo vyšlo asi 8 800 €. "A pribudli nové sociálne zariadenia určené pre imobilných návštevníkov. Rovnako sme upravili aj priestory v šatniach, tak aby spĺňali normy EÚ. Pri úpravách v sociálnych zariadeniach sme zároveň rekonštruovali aj rozvody vody. Do úprav sme investovali asi 4 175 €," prezradil V. Mihočko.

Pri otázke na štatistiku si riaditeľ zatiaľ pochvaľuje. "Už máme 13 000 návštevníkov, čo je sľubné, keďže do konca sezóny je viac ako mesiac." Pre porovnanie v roku 2011 kúpalisko navštívilo 14 790 ľudí, z toho 5 573 detí. "Tržby a návštevnosť vtedy klesli na úroveň 75 % roka 2010, no treba povedať, že minulý rok bol celý júl upršaný," dodal V. Mihočko.

Na kúpalisku dnes bolo menej návštevníkov. Dobre vyniklo to ako sa starajú o trávnik. Bol vzorne pokosený, nenašli sme na ňom žiadne odpadky. Na kúpalisku pribudlo za posledné roky zelene. Staršie stromy už dorástli do potrebnej veľkosti a dokážu poskytnúť dostatok tieňa.

Ľudia sa väčšinou slnili, oddychovali, čítali knihy, časopisy.

V areáli je okrem jedného plaveckého bazéna s dvoma toboganmi aj detský  bazén so šmykľavkou.

Detské ihrisko. Možno by si už zaslúžilo aj dôkladnejšiu rekonštrukciu, prípadne doplniť nejaké prvky pre menšie deti.

Voda v bazéne dnes bola chladná. Len málo odvážlivcov sme videli v bazéne. Väčšina si aspoň "omočila" nohy.

Prevádzka Gastroservis, ktoré ponúka obedové menu je sprístupnená od ulice. Máme ju zaradenú aj v našej prehľadnej tabuľke obedových ponúk malackých stravovacích zariadení, ktoré nám ich posieľajú.

Na kúpalisku nájdete dva bufety. Jeden z nich bol dnes zatvorený.

V bufete je výber skutočne pestrý. Nechýbajú ani sladké mlsky ako gofry či palacinky, či klasická kukurica. Chladnička je zásobená širokou škálou nealko nápojov - ochutených aj neochutených minerálok, džúsov, ľadových čajov. Nechýbajú ani čapované nápoje.

Janka prevádzkuje bufet už šiesty rok. "Keď je dobré počasie je dobre. Trávim tu takmer celé leto, vždy, keď je kúpalisko otvorené. Hitom sú klasicky hot-dogy, hranolky, čapovaná kofola, iné nealko nápoje, pivo, nanuky..."

Ak sa práve nekúpete

Kúpalisko je vyhľadávaným miestom beachvolejbalistov. Túto sezónu tu akciu chystajú aj hádzanári.

Minigolfové ihrisko

Novinkou tejto sezóny možnosť využiť ponuku masáže. Masérka Vierka prezradila, že niekedy je záujem veľký. "Dnes je to slabšie, lebo je tu málo ľudí. Keď je tu viac návštevníkov tak v priemere robím tých 4-5 masáží, no už to bolo aj viac. Niektorí sa ku mne vracajú, lebo sú spokojní," stihla prezradiť, kým neprišla zákazníčka.

K 16.30 h začalo na kúpalisko ľudí pribúdať. Prichádzali takí, čo sa chceli osviežiť napríklad po práci a využiť aj zľavnené vstupné.

Parkovisko o 13.00 h

Parkovisko o 17.00 h

Minianketa

Kamarátky Karin (15) a Simona (15) sú na malackom letnom kúpalisku takmer každý deň. "Keď je pekné počasie, tak sme tu. Uprednostňujeme takéto kúpalisko pred prírodným. No dnes je voda veľmi studená, teploty neboli predchádzajúce dni príliš vysoké. Myslíme si, že služby sú fajn. No niekedy by mohol plavčík dávať väčší pozor a upozorňovať skákajúcich, že sa to nesmie. Keď tu bol "nátresk", tak to bolo nebezpečné, ak niekto blízko vás skočil do bazéna. V čase júlových vysokých teplôt tu bolo toľko ľudí, že sa ani bazén nestíhal čistiť a voda bola zakalená."

Sympatická seniorka Marcela (63) bola na kúpalisku so svojimi dvoma vnukmi Samuelom (11) a Viktorom (7) "Keď sú chlapci každý rok na prázdninách v Malackách, tak tu trávime celé dni. Ak by bolo tento týždeň pekné počasie, tak sme tu stále. Dnes je voda chladnejšia, ale nim to neprekáža. Väčšinou sa vždy celý čas kúpu, je im to vzácne. So službami sme spokojní."

Katka (15) to na kúpalisko nemá ďaleko a tak sem pravidelne chodieva na kolieskových korčuliach. "Je tu dobre, dá sa tu hrať napríklad aj stolný tenis, minigolf. V bufetoch dobre varia. No voda je dnes studená. Keď boli začiatkom júla tie vysoké teploty, tak sa nedala kam deka položiť. A v malom bazéne bolo toľko detí, že sa tam nedali ani nohy namočiť. Vtedy som sa kúpalisku aj radšej vyhla, keďže som po úraze nosa, nechcela som riskovať, aby ma niekto nechtiac udrel."

Ondrej (23) a Jakub (23) sú na kúpalisku dosť pravidelne - 5-6-krát do týždňa hlavne kvôli plážovému volejbalu. "Služby sú fajn, bufety zásobené, no my tam chodíme len na kofolu. A vždy sa máte kde zložiť, aj keď je tu plno. Napíšte tam, že prevádzkár Milan je super šéf :)." Mladíkov sme sa spýtali ako inak trávia leto a či sa chystajú na festivaly. "Jasné aj na Dohodu, aj UV_festival,." Dohoda sa uskutoční 4. augusta v Zámockom parku. UV_festival 17-19. augusta v Rohožníku.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

30.08.2012 16:52:19 | susanne

V tej vode v malom bazene plavaju ladove kryhy taka je tam zimna voda