Ľudia pre Malacky » Malacky sa opäť chystajú na motocyklové preteky

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Malacky sa opäť chystajú na motocyklové preteky

V nedeľu 28. 8. sa po ročnej prestávke v centre Malaciek uskutočnia rýchlostné motocyklové preteky. Dvadsiaty ročník je zároveň Memoriálom Arnolda Gašpara. V centre musia motoristi rátať 27. a 28. 8. s dopravnými obmedzeniami. Organizátori hľadajú aj posily do svojho tímu - traťových komisárov.

Preteky sú súčasťou medzinárodných seriálu Medzinárodných majstrostiev Slovenskej republiky. Na štart by sa malo postaviť 105 pretekárov, dokonca dve ženy. Z domácich pretekárov to budú Vladimír Blusk, Filip Haranta, Vladimír Blusk, ml., Andrej Dobrocký a Petra Harantová. Hlavným usporiadateľom podujatia je Racing Club Záhorák.  

"Srdečne vás pozývame na XX. ročník historických cestných motocyklových pretekov pod názvom - Memoriál Arnolda Gašpara, ktoré sa konajú opäť - v Malackách 28. augusta. Krása historických motocyklov a sidecar, vôňa benzínu a to, že účasť potvrdilo viac ako 80 jazdcov z piatich krajín zaručuje kvalitný motoristický a športový zážitok," odkazujú organizátori. 

Zároveň vyzývajú každého, kto by mal záujem byť priamo v dianí pretekov v úlohe traťového komisára, nech sa prilási u Vladimíra Bluska 0905 462 985 alebo e-mailovej adrese 0905 462 985. Organizátori ponúkajú odmenu 20 eur v hotovosti a občerstvenie počas celého dňa. 

Novinkou tohto roka sú aj nové oprávnenia členia usporiadateľského tímu vyplývajúce zo zákona o organizovaní verejných športových podujatí: 

  • presvedčiť sa zrakom, hmatom alebo technickými prostriedkami, či fyzická osoba, ktorá vstupuje do športového zariadenia, nemá pri sebe alebo na sebe predmety zakázané predmety; prehliadku hmatom vykonáva osoba rovnakého pohlavia,
  • neumožniť vstup na podujatie fyzickej osobe, ktorá vnáša na štadión zakázané predmety
  • neumožniť vstup na podujatie fyzickej osobe, ktorá je zjavne pod vplyvom alkoholu, omamných látok alebo psychotropných látok,
  • vyzvať diváka na opustenie štadióna, ak po predchádzajúcom upozornení pokračuje v nevhodnom správaní alebo konaní alebo ak sa odmietne podriadiť výzve usporiadateľa na premiestnenie do príslušného sektoru, vyviesť diváka a zakázať jeho ďalšiu účasť na podujatí, ak neuposlúchol tento pokyn,
  • vyžiadať preukázanie totožnosti účastníka podujatia v súvislosti s porušením povinnosti, zaznamenať a odovzdať údaje osobe oprávnenej na spracúvanie údajov v informačnom systéme,
  • používať na účely plnenia svojich úloh výpis z evidencie v informačnom systéme

Základné informácie

Hlavná súťaž začína o druhej hodine, pred piatou by mali byť dekorovaní víťazi.


 

Dopravné obmedzenia - najmä pre obyvateľov bývajúcich v centre pretekov

Organizátori sa vopred ospravedlňujú za spôsobené nepríjemnosti, ale ďakujú za zahovievasť, že svojou toleranciou takto podporíte tradíciu, ktorá začal v Malackách už v roku 1971 a jednoznačne do Malaciek patrí. 

 

 

 

 



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

27.08.2016 23:30:45 | jozef

Zbytočná akcia. Chcem vidieť rozpočet akcie. Koľko EUR bude stáť mestský rozpočet zábava pre pár darcov orgánov? Kto poupratuje slamu, ktorá lieta po celom meste? Kto nahradí občanom mesta nedeľu strávenú v hluku a smrade ?
Kedy sa už konečne zobudí mlčiaca väčšina, ktorej motorky a motorkári otravujú život ? ...

31.08.2016 14:28:46 | Roman

Nie som organizatorom, ale myslim si, ze akciu raz za rok prezije kazdy. V nedelu sa da ist na celodenny vylet a clovek je bez hluku... Treba si uvedomit, ze azdy mame nejaky konicek a na takuto akciu pridu ludia aj zo sirsieho okolia, pretekari z inych krajin... Su to mozni buduci navstevnici mesta, kraju - ktori prinesu vo forme cestovneho ruchu peniaze, ktore tu neboli... atd.

Z mojho pohladu je hluk to, co produkuju v restauracii Zeleny dom (Mierove namestie) - kazdy vikend, tam v sobotu a nedelu vyhravaju na styl karaoke neuveritelne hlucne. Majitel si z terasy urobil cvicebnu svojej rodinnej kapely. Otravuju uz neviem kolky rok siroke okolie, v lete sa neda vobec vetrat, pretoze hlasitost je taka vysoka, ze nepocut manzelku... A to je iste pochopite maximalna mozna hranica hlasitosti. Starosto - toto prosim zakazte, nemoze predsa niekto s igelitovou strechou na terase mat vikend co vikend koncert... Dakujem.

31.08.2016 21:32:49 | jozef

Dobrý večer.
Ani som nedúfal, že môj názor bude zverejnený, ale zrejme v zmysle porekadla, že " Keď naprší ... " je každý príspevok cenný.
Ale k veci : Prosím, nemiešajme hrušky a jablká. Hluk z reštaurácie po 22,00 hod má riešiť Mestská polícia ! Ak neuspeje, tak zrejme aj štátna. Ale nerobím si ilúzie ...
Vec MOTORKY.
Ja mám rád tanky, takže ak si to zorganizujem, tak si urobíme s kamošmi preteky po meste a zabavíme sa! Súhlas ?
Ide o to kde sme a kam smerujeme. Stačí prejsť kompou do Rakúska a je tam v nedeľu pokoj na kľud. V Malackách sa po mestských uliciach preháňajú motorky a štvorkolky. Skúste si vyjsť na prechádzku do CHKO Malé Karpaty. Vo vzdialennosti mnoho kilometrov od cesty počujete rev motoriek. Tak neviem kam ísť za tichom! Možno preto sa stále viac slušných ľudí sťahuje za Moravu! A tu zostane spodina (?). Dúfam, že niekoho vyprovokujem k reakcii.
jozef

P.S. Každý absolvent základnej školy vie používať spisovný jazyk a teda aj diakritiku...

02.09.2016 14:08:40 | Fero

Ak akcia bola povolená, treba sa s tým stotožniť. Na budúci rok si Jozef naplánuj výlet kompou do Rakúska , máš problém vyriešený, keď tam je v nedeľu pokoj a kľud....Ale prosím nie na tanku aby nám Rakúšania nezavreli hranice alebo nevyhlásili vojnu.

Osobne som priaznivec motoriek v meste od detstva a uvítal som ja ako aj mnohí fanúšikovia motorizmu obnovu týchto pretekov. Poklona patrí organizátorom na čele s Vladom Bluskom. Škoda len, že v štartovnom poli v každej kategórii bolo menej pretekárov na kapacitnú možnosť trate a nehovorím už o sajdkároch ktorými nás usporiadatelia namlsali dva roky dozadu, na ktorých bola väčšina prítomných najviac zvedavá. Komentátor podujatia to obhajoval tým, že nevie prečo neprišli ale organizátori to určite vedeli a mohli nás prostredníctvom komentátora informovať. Nevadí.

Do budúcna doporučujem organizátorom do spravodaja nedávať štartovné čísla pretekárov dopredu, nech si dopíše každý sám, nakoľko čísla štartujúcich pretekárov väčšinou nesúhlasili s realitou. Rád by som sa niekde v médiach ( stránka Mesta, stránka usporiadajúceho klubu, LPM ..) dočítal výsledné poradie jednotlivých kategórii. Nevie niekto prosím kde ich nájdem v elektronickej podobe ?

Roman a Tebe doporučujem zober manželku a choď sa zabaviť raz do Zeleného domu a daj si zahrať nejakú pjesničku...Možno zmeniš názor.

Myslím si, že obaja sa tu zbytočne rozčulujete nad vecmi, ktoré neovplyvníte.

Treba brať život taký aký je :-)

05.09.2016 13:07:48 | nzr

výsledky (aj pre Fera):
http://www.moto-cup.sk/vintage/vysledky-z-malaciek-2/

06.09.2016 18:48:59 | jozef

Dobrý deň.
Neviem, či je ešte na Slovensku funkčný tank, alebo ich má všetky na svojom dvore zaparkované jeden nemenovaný bývalý politik, tuším zo Žiliny.
Ale možno je to škoda, lebo ak by nás okupovala rakúska armáda, tak by tu aspoň urobili poriadok .... Ale dosť bolo srandy!
Kedysi sa hovorilo, že múdrejší ustúpi, lenže potom nám budú rozkazovať hlupáci. Takže neustúpim, zostanem na Záhorí, pretože som sa tu narodil a vyhnať sa nenechám!
Znova vyzývam vedenie mesta Malacky, aby zverejnilo rozpočet na túto akciu !
Boli časy, keď jeden poslanec zverejňoval svoje príspevky pravidelne. Teraz, len keď sa potrebuje pochváliť.
Ak má byť mesto Malacky dobrým miestom pre život, tak je treba nasmerovať kultúrnu úroveň mesta, ale hlavne jeho občanov smerom na Rakúsko a nie kamsi na Balkán. Tam je bežné, že sa nedodržujú elementárne zásady slušnosti. Medzi tieto zásady patrí aj neotravovať svojich spoluobčanov zbytočným hlukom a smradom.
A ešte, Roman, ak je niečo povolené, to ešte neznamená, že je to aj prospešné a správne. Ak by sa všetci zmierili s realitou, tak nám tu ešte dnes vládne jedna strana a boli by sme na tom podobne ako v Bielorusku, alebo Moldavsku!

á propos : tá slama v meste ešte poletuje. Takže neviem sme na farme, alebo v meste ?

21.09.2016 09:04:53 | Fero

Ďakujem Vlado za info o web linkách.