Ľudia pre Malacky » Malacká ZUŠ-ka opäť slávi úspech

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Malacká ZUŠ-ka opäť slávi úspech

Malackí zuškári sa nedávno zúčastnili divadelnej prehliadky Stretnutie s malou Táliou v Senci, Za predstavenie Prečo je Záhorie pupkom sveta získali 2. miesto a návrh na postup do celoslovenskej divadelnej súťaže Zlatá priadka. Ďalším úspechom boli získané čestné uznania, a to za skvelé bábkové spracovanie Macourkovho textu: Siedma hlava a divadelnú miniatúru v podaní Ava Tayli Benkovej s Tischlerovým textom: Zmysel života. Zuškárom sa darilo aj na Zúbkových prameňoch.

Nie je novinkou ani prekvapením, že sa žiaci literárno – dramatického odboru malackej ZUŠ-ky spolu so svojimi učiteľkami úspešne zúčastňujú divadelných aj recitačných súťaží rôzneho druhu. Za pripomenutie určite stojí fantastický úspech umeleckej školy minulý rok, keď sa zúčastnili celoslovenskej súťaže Divadelná tehlička vo Svite a priniesli si nejednu najvyššiu cenu.

Tento rok sa žiaci, ktorí pracujú pod vedením  Mgr. art. Adriany Vallovej, môžu pochváliť 2. miestom a s návrhom na postup do celoslovenskej divadelnej súťaže Zlatá priadka. Získali ho na krajskej divadelnej prehliadke Stretnutie s malou Táliou, ktorá sa uskutočnila v dňoch 16.3. – 18.3.  v Senci. Uspeli s predstavením Prečo je Záhorie pupkom sveta, v ktorom s humorom Záhorákom vlastným skvele stvárnili a vykreslili figúrky, akých je aj medzi nami dosť, s chybami a chybičkami, „radoby“ dôležité, ale vždy veselé. Porozprávali, ako vznikli naše dediny a dedinôčky, prežili lásky aj trapasy, utiekli Parombabe a napokon vyhnali aj čertov z pivníc a príbytkov.

Ďalším úspechom v tejto súťaži boli získané čestné uznania, a to za skvelé bábkové spracovanie Macourkovho textu: Siedma hlava a divadelnú miniatúru v podaní Ava Tayli Benkovej s Tischlerovým textom: Zmysel života, ktorých pripravila Mgr. Diana Kamenistá.

Tento rok sa tešíme aj z úspechov v recitačnej súťaži Zúbkove pramene, kde žiaci a zároveň aj  zdatní recitátori, ktorých vedie Mgr. MgA. Katarína Trenčanská, úspešne reprezentovali školu na okresnom kole a získali nasledovné ocenenia:

1.    kategória - poézia  - Laura Pšenicová    3. miesto
2.    kategória - poézia – Timotej Kotrla         2. miesto
                         - próza – Kristína Andilová      1. miesto
3.    kategória - poézia – Martin Király            3. miesto


Kristínka Andilová postupuje do krajského recitačného kola pod názvom Bratislavské metamorfózy.

Ďalším zdatným recitátorom, ktorý sa prebojoval do krajského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín,  je Filip Prášil, ktorý s Mgr. art. A. Vallovou spracovali text Vlamačova spoveď od Woodyho Allena. (12. 4. zabojuje v Modre o postup do celoslovenského kola.)

Neoddeliteľnou súčasťou LDO sú aj žiaci II. stupňa, ktorí sa už nevedia dočkať Divadelných konfrontácií v Pezinku. Predstavia sa známou, ale aj úplne novou inscenáciou. Režisérka Diana Kamenistá naštudovala so žiakmi II. stupňa Rostandovu hru Cyrano´s a spracovala antickú Médeu v modernom prevedení s názvom MADA.Tak držte palce spolu s nami všetkým našim úspešným žiakom.

Veľmi sa tešíme, že úspechy Základnej umeleckej školy v Malackách sa rozrastajú a násobia. Že energia, entuziazmus, zanietenie a radosť z tvorivosti sú zreteľné. Že môžeme byť pyšní na našich žiakov, ktorí pracujú, zlepšujú sa a dosahujú úžasné výsledky. Že skupina žiakov sa mení na kolektív - jeden tím, že zo známych a spolužiakov sa už dávno stali priatelia. Že učiteľky stále hľadajú možnosti, ako literárno – dramatický odbor stále viac a viac prezentovať a vám divákom robiť radosť.

Veľmi si ceníme, že spolu s Vami môžeme zdieľať takéto skvelé správy v časoch, kedy „kultúre nie je do spevu“.

Mgr.art. Adriana Vallová
Foto: (Adriana, fotogaléria Svit)



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku