Ľudia pre Malacky » Keď duša pri maľovaní tancuje

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Keď duša pri maľovaní tancuje

V Mestskom centre kultúry v Malackách sprístupnia 6. februára výstavu výtvarných diel, ktorými sa predstaví mladá výtvarníčka Andrea Záhradníková Krajčírová. Exkluzívnosť výstavy zvyšuje skutočnosť, že mnohé z autorkiných prác uvidí verejnosť vôbec po prvý raz. Niektoré z diel boli vytvorené na túto príležitosť, ostatné zapožičali súkromní zberatelia. S Andrejkou sa môžete predtým stretnúť v Babinci (23. 1.) na tému Liečenie anjelmi.

Andrejka, na slovíčko ...

Nadanie, cit, chuť tvoriť a k tomu šarm jemnej ženy s milým pohľadom. Takto ju vnímam ja a určite mnoho ďalších, ktorí Andrejku poznajú osobne. Patrí medzi tých vzácnych ľudí, s ktorými sa máme chuť znovu stretnúť. Každé stretnutie s ňou Vám prinesie niečo nové. A preto veríme, že niečo neopakovateľné nás čaká aj na pripravovanej výstave.

Vo štvrtok sa môžete sa Andrejkou stretnúť na Babinci, prednášať nebude po prvýkkrát. Téma Liečenie anjelmi je jej a jej tvorbe veľmi blízka a rada sa podelí o skúsenosti.

Andrejka, na čo sa môžu návštevníci výstavy tešiť?

Výstava je zameraná na prehľad diel, ktoré som robila od roku 2008, ale chcem  ukázať aj zopár diel z minulosti, aby ľudia mohli vnímať môj vývoj.

Čo je tebe najbližšie - čo a ako najradšej maľuješ?

Najviac ma baví zobrazovať tváre, oči a ľudské telá, lebo v tom všetkom sa dajú krásne vyčítať emócie a osobnosť. Rada maľujem aj abstraktné obrazy, plné farieb a tvarov, ktoré sú robené za účelom vyvolania pocitu. Milujem farebnosť, pretože vo mne  vyvoláva pocit detskosti, radosti a roztancovanej duše.

Skrýva tvoja tvorba aj duchovný podtón? Je niečo, čo je takpovediac "medzi riadkami - obrazmi", čo by si chcela, aby návštevníci tvojej výstavy pochopili?

Určite, popri obrazoch sú k prečítaniu aj rôzne myšlienky, ktorými by som chcela v ľuďoch prehĺbiť vnímanie, aby otvorili svoje srdcia aj myseľ. Maľovanie a tvorivá práca je vhodný prostriedok na slobodné vyjadrenie, či už našich emócií, myšlienok a nášho vnútorného vnímania. Prostredníctvom tvorivej činnosti, maľovania či kresby, môže človek nájsť v sebe ukryté dary, ktoré potom odovzdáva ostatným, ale sám pri tom uspokojí svoju dušu.

Arteterapia v Zámockom parku

Svoje skúsenosti odovzdávaš iným. Veľa času venuješ práve tvorbe s deťmi. Prečo?

Práca s deťmi ma bezhranične obohacuje. Nekonečná sloboda v myslení a vyjadrovaní detí je  pre mňa nekonečnou inšpiráciou.

Andrejka rada pracuje s deťmi. Pôsobí nielen v škole vo Veľkých Levároch, ale aj v Centre záujmových aktivít, kde sa konali počas leta rôzne tvorivé kurzy pre najmenších.

Takto žiaci s Andrejkou skrášlili priestory školy.

Ďakujem za rozhovor a želám veľa krásnych obrazov, ktoré budú oslovovať množstvo ľudí  a splnia tak svoje najkrajšie poslanie :)

Medailónik

Andrea Záhradníková Krajčírová sa narodila v 1976. Vyštudovala odbor reklama a propagácia, ktorej sa však v súčasnosti nevenuje. V živote sa orientuje na to, čo ju  baví a napĺňa.

Maľuje obrazy rôzneho žánru, aj duchovne ladené a liečivé. Prostredníctvom obrazov, ktoré tvorí „z duše“, sa snaží odovzdať ľuďom čo najviac pozitívnych vibrácií. Na požiadanie maľuje v interiéroch nástenné maľby.

Od roku 2009 sa v kreatívnom smere venuje  deťom aj dospelým v rámci arteterapie a kreatívneho vzdelávania. Počas arteterapií sa snaží ľuďom otvoriť nové obzory, uvoľniť ich a oslobodiť od negatívnych vplyvov. Ďalej vedie výtvarno-tvorivé dielne v materskej a základnej škole a taktiež pracuje ako dobrovoľníčka pre Centrum záujmových aktivít pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.

Od roku 2004 sa aktívne zaoberá prácou s energiami, ktoré využíva pre pomoc druhým, ale aj v rámci interiérového Feng-šuej.

Rada objavuje nové, nepoznané, skúma život a pomáha napraviť nezdary tým, ktorí ju požiadajú o pomoc. Ako sama o sebe tvrdí, nemá rada obmedzenia, zákazy a pravidlá. Preto sa snaží do svojho života a života iných ľudí vzniesť troška uvoľnenia, otvorenosti a harmónie.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

21.01.2014 16:38:17 | Jana Knéblová

Na Andrejkinu výstavu sa teším. Bola som na jej celkom prvej, ktorú mala veľmi dávno vo Veľkých Levároch. Sledujem na FB jej práce a aj práce s deťmi veľmi jej fandím.

22.01.2014 19:08:07 | Martina Jurkackova

Andrejku poznam osobne, je to uzasny clovek. Aj ked sme sa uz par rokov nevideli, mam tu moznost vidiet jej diela a aktivity na FB. Vystava bude urcite krasna a zaujímava. Skoda, ze nebudem na Slovensku v tom case, urcite by som isla. Dufam, ze ked pridem nabuduce na Slovensko budem mat to stastie ju stretnut a ked nie tak zavolaaaaam. Hasta la vista

25.01.2014 14:50:16 | Marion

Andreu nepoznam, ale kedze som ju nasla pod kontaktami na reiki centrum dobry dojem nemam. A deti by som si k nej urcite nepustala. Pozrite si dokument Priepast o exorcisme a uvidite kam moze viest reiki liecenie.

31.01.2014 22:25:55 | Eva Režná

Andrejka je úžasný človek s čistým srdcom, nádherným vzťahom k deťom,s ktorými vytvára nádherné,kreatívne veci...ja by som svoje deti poslala k nej bez najmenších obáv...o jej čistej duši hovoria i výtvarné dielka,ktoré vytvára s láskou a empatiou...teším sa na túto výstavu...bude tam Andrejkina \"A\" pozitívna energia v každom kúte galérie :)

01.02.2014 10:42:25 | pre Marion

"Ľudia sa ponáhľajú súdiť, aby neboli súdení sami."
Albert Camus

16.03.2015 13:44:07 | Ivan

Dovolím si prispieť i keď už zrejme nie príliš aktuálne. No myslím si že ľudia ako Andrejka, ich tvorba a činnosť vo všeobecnosti budú aktuálne stále. Dovolím si napísať, že Andrejku poznám 20 rokov. Slovíčko "dovolím" preto, lebo nikto nepozná ani sám seba (i keď to mnohí tvrdia). Avšak dojem ktorý vo mne zanechala ako človek pred tými dvadsiatimi rokmi nevyprchal doteraz. Napriek tomu že každá okolnosť človeka zmení a posunie nejakým smerom, články a príspevky ktoré sa jej týkajú a ku ktorým sa teraz sporadicky dostávam ma len utvrdzujú v presvedčení že Andrejka je jeden z najlepších (ak nie najlepší) človek ktorého som za svoj nie krátky život stretol. Stačí sa pozrieť na jej tvorbu, a činnosť (myslím tým i tú dobrovoľnú) a rozumný človek si utvorí správnu predstavu. Veď kto z nás je ochotný bezodplatne pre druhého čo i len prstom pohnúť?!
A k tomu negatívnemu ohlasu... Áno, každý má právo na názor. Avšak žijeme v dosť ťažkej dobe, keď je každý z nás skúšaný životom. Každý z nás hľadá útechu, pomoc a východisko, kde je mu to najmilšie a najbližšie. Každý sa snaží zlepšiť si život a životy svojich blízkych ako len vie. Niekto sa upne k bohu, iný nájde východisko v alkohole a niekto si zvolí inú cestu. Jediné však čo skutočne pomáha je viera ako taká. Má dokonca silu uzdravovať.
Ja Andrejke fandím. Nech sa jej darí lepšie ako včera a horšie ako zajtra. Bodaj by sme tu mali viac ľudí ako je ona.