Ľudia pre Malacky » Frešo chce pohotovosť dotovať, podľa Flašíkovej - Beňovej robí z pacientov rukojemníkov

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Frešo chce pohotovosť dotovať, podľa Flašíkovej - Beňovej robí z pacientov rukojemníkov

Bratislavský kraj chce zachovať pohotovosť v malackej nemocnici. Táto nemocnica je v dlhodobom prenájme od roku 2004, poskytuje zdravotnú starostlivosť pre veľkú časť Záhoria, ale aj okrajových častí Bratislavy. Frešo chce zo župných dorovnať stratu, ktorú vytvára poskytovanie ústavnej pohotovostnej služby a lekárskej služby prvej pomoci. Podľa Flašíkovej - Beňovej podporuje podnikateľské aktivity súkromnej spoločnosti.

Malacká nemocnica ročne ošetrí 180-tis. pacientov a je spádová oblasť pre 80- a 100-tis. ľudí. Okrem toho sa podarilo zvýšiť výkony, kým v roku 2004 to bolo na úrovni 260-tisíc eur mesačne,  v súčasnosti je to na úrovni 800 tisíc eur mesačne.

„Poučili sme sa zo situácie v iných župách, v ktorých sa predávali polikliniky, rušili sa nemocnice, kde sa obmedzovala zdravotná starostlivosť. Je samozrejme v prirodzenom záujme župy aj obyvateľov, aby sme udržali túto nemocnicu a samozrejme ju aj rozvíjali,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Tak, ako je dnes dotovaná doprava vo verejnom záujme, podobne BSK má podľa župana v pláne, že môže prispieť na niektoré zdravotnícke činnosti.

„Chceli sme teda dorovnať prevádzkové náklady. Navrhli sme zmluvu, ktorá rieši problém, že dorovná to, čo nezaplatia poisťovne,“ vysvetlil. V tomto zmysle bol aj pripravovali materiál do zastupiteľstva, ktorý reagoval na rapídne zvýšenie platov lekárov a sestier a ktorý sa najviac prejavil práve pri dvoch činnostiach, ktoré táto nemocnica poskytuje. Je to ústavná pohotovostná služba a lekárska služba prvej pomoci. Práve na týchto dvoch sa podľa župana vyrába najväčšia strata. „Ak by poisťovne lepšie preplácali tieto činnosti, nemuseli by sme to preplácať my," konštatoval Pavol Frešo, ktorý by chcel získať podporu zastupiteľstva naprieč politickým spektrom.

Ako ďalej zdôraznil, župa nechce nemocnicu zatvárať, práve naopak, chce, aby tam lekári ostali a aby podľa možnosti rozširovali svoje služby. „Nemocnicu sme v roku 2004 prenajímali ako stratovú, dnes ošetrí podstatne viac pacientov a robí omnoho viac výkonov v oveľa lepšom prostredí. Berieme zdravotníctvo ako službu vo verejnom záujme,“ zdôraznil.

O zachovanie oboch služieb v malackej nemocnice žiada aj 27 starostov a primátorov, medzi nimi aj primátor Malaciek. „Preto sme hľadali riešenie, ktoré to umožní. Je koniec volebného obdobia, preto sme súhlasili, ale pod podmienkou, že sa dohodneme krížom cez celé politické spektrum,“ doplnil župan Pavol Frešo.

Pod BSK patrí šesť polikliník a jedna nemocnica v Malackách, ktorá je v prenájme od roku 2004. „Je to špičková nemocnica pre veľkú časť Záhoria, ročne ošetrí 180 000 pacientov. Je v záujme župy aj jej obyvateľov, aby sme túto nemocnicu udržali," dodal.

Text: oficiálna tlačová správa BSK

S postojom súčasného župana nie je stotožnená jeho protikandidátka v nadchádzajúcich župných voľbách Monika Flašíková - Beňová (SMER - SD)

Frešo robí z pacientov rukojemníkov v prospech firmy

Podľa Beňovej-Flašíkovej Frešova snaha venovať ďalšie 3 milióny eur nemocnici v Malackách, ktorú prevádzkuje súkromná spoločnosť, vyvoláva viacero otáznikov. Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (SDKÚ-DS) robí z pacientov rukojemníkov v prospech súkromnej firmy. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásila poslankyňa BSK a kandidátka na post predsedu kraja Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD).

Podľa jej slov Frešova snaha venovať ďalšie 3 milióny eur nemocnici v Malackách, ktorú prevádzkuje súkromná spoločnosť, stále vyvoláva viacero otáznikov.

"Je to len ďalší dôkaz toho, že ako verejný činiteľ koná dlhodobo v prospech súkromnej firmy a nie v záujme daňových poplatníkov," tvrdí Flašíková-Beňová. Pripomenula, že táto nemocnica, ktorú si od BSK v roku 2004 prenajala na 30 rokov súkromná spoločnosť, už v minulosti od Freša dostala 2,2 milión eur na svoju rekonštrukciu. "Nie je pritom tajomstvom, že od svojich pacientov vyberá poplatky.

Teraz jej chce bratislavský župan venovať ďalšie milióny pod zámienkou udržania lekárskej služby prvej pomoci. To všetko bez toho, aby vysvetlil, ako a na základe čoho sa k tejto sume dopracoval," upozornila europoslankyňa.

Podľa Flašíkovej-Beňovej je nekorektné, že Frešo nepodmienil zachovanie prvej pomoci už pri podpisovaní zmluvy na rekonštrukciu. "Namiesto toho dohodol najhoršie zmluvné podmienky. Z nich vyplýva, že spoločnosť, ktorá má nemocnicu v prenájme, môže pohotovostnú službu zrušiť, ak na jej prevádzku nedostane peniaze od BSK. Ide pritom o pohotovosť pre 80.000 ľudí.

Nezodpovedný prístup župana Freša vedie k tomu, že z pacientov sa stávajú rukojemníci súkromnej firmy," vyhlásila s dôvetkom, že Frešo zmluvu krátko pred hlasovaním na júnovom zastupiteľstve stiahol, lebo sa zľakol "oveľa korektnejšieho návrhu" z dielne Smeru-SD. Ten bol založený na tom, aby sa na vykrývaní straty podieľala aj súkromná spoločnosť, a to polovicou.

Flašíková-Beňová zároveň pripomenula, že prenájom nemocnice mal pôvodne zbaviť BSK finančnej záťaže. "Výsledkom je, že Pavol Frešo prichádza s ďalšími návrhmi ako naliať milióny eur do nemocnice, ktorá je už dávno v súkromných rukách. Župa tým podporuje podnikateľské aktivity súkromnej spoločnosti a náklady znášajú obyvatelia kraja," podotkla.

Politička zároveň vyzvala Pavla Freša, aby obnovil rokovania so súkromnou spoločnosťou a nevystavil 80.000 obyvateľov situácii, že od 1. septembra im zanikne pohotovosť v tejto spádovej nemocnici. "Dúfam, že župan zvolá mimoriadne krajské zastupiteľstvo, kde bude možné zmluvné podmienky so spoločnosťou opätovne prerokovať," apelovala.

Zdroj: TASR

Téme v príspevku Kauza Dotácie nemocnici v Malackách: Predžupanská kampaň Flašíkovej Beňovej a Freša sa už začala sa venoval portál cas.sk, viac vo videu tu.

Pred dvomi týždňami sa po zasadnutí župného zastupiteľstva snažila získať odpoveď na otázky týkajúce sa dotovania pohotovosti sumou tri milióny eur redaktorka TV Markíza Barbora Demešová. Pozrite si príspevok Frešo utekal pred našou kamerou. Pre zvláštne financovanie malackej nemocnice.

Nemocničná nemala záujem financovať pohotovosť už dlhšie

O tom, že Nemocničná, a. s. nemá záujem financovať pohotovosť, sme informovali v príspevku Skrýva Nemocničná svoje dlhodobé plány za výzvu poslancov? Už pred rokom sme mali informáciu, že nemocnica už nechce ďalej prevádzkovať LSPP pre deti a dorast, pretože má viacero stratových oddelení a nechce prevádzkovať ďalšie. Vyplývalo to z mailu, ktorý koncom roka 2011 adresoval riaditeľ malackej nemocnice Peter Kalenčík vybraným lekárom.

Stanovisko MEDIREX GROUP k prevádzkovaniu LSPP z 20. 4. 2012

Prevádzkovateľom LSPP je príslušný samosprávny kraj, ktorý aj zodpovedá za poskytnutie zdravotnej starostlivosti lekárskou službou prvej pomoci. Nemocnica v Malackách poskytuje iba priestory a zabezpečuje LSPP po materiálno-technickej stránke. Mesačný rozpis služieb schvaľuje lekár príslušného samosprávneho kraja. Personálne pohotovosť vykonávajú praktickí lekári pre dospelých a praktickí lekári pre deti a dorast regiónu Malacky, ktorým poskytovanie tejto starostlivosti ukladá zákon. Nemocnica v Malackách zároveň nemá detského lekára prvého kontaktu, a na základe vyššie uvedených informácií nie je ani zodpovedná za personálnu prevádzku LSPP.

Na otázky redakcie, ktoré sme položili župnej hovorkyni, vtedy nikto nereagoval.

Pohotovosť premiestnili do zrekonštruovaných priestorov

Pritom len nedávno - koncom marca - sprístupnili po rekonštrukcii práve nové priestory pre ambulancie LSPP (Lekárskej služby prvej pomoci). Pre dospelých bola presťahovaná k centrálnemu príjmu. Detská pohotovosť bola zase umiestnená hneď pri vchode do areálu nemocnice. Nič nenasvedčovalo teda tomu, že by mal niekto záujem pohotovosť v Malackách rušiť.

Foto: Nemocničná, a. s.

Prvá pomoc a pohotovosť zostáva aj po 1. septembri

Prevádzka ústavnej pohotovostnej služby a lekárskej služby prvej pomoc v malackej nemocnici nie sú k 1. septembru 2013 ohrozené. O najvhodnejšom riešení prevádzkovania obidvoch služieb aj po januári 2014 bude rozhodovať až nové Zastupiteľstvo Bratislavského kraja.

Snahou kraja je podľa župana Pavla Freša zachovať obe službe v malackom okrese. Tie totiž nemocnici poisťovne nepreplácajú a ak sa nenájde riešenie hrozilo by obmedzenie alebo zrušenie týchto služieb pre Záhorie. „Na najbližšom zastupiteľstve dáme návrh, ako by sa to malo urobiť a úplne spravodlivé bude, ak v decembri rozhodne nove zastupiteľstvo, nech sa tieto problémy nestávajú, nech sa títo ľudia nestávajú rukojemníkmi predvolebného boja. Dovtedy nič nehrozí,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Zároveň doplnil, že návrh pripravia do toho času zástupcovia poslaneckých klubov a odborníci a musí prísť k spoločnej dohode, aby sa táto téma nestala predmetom politického boja.

Podľa riaditeľa nemocnice Petra Kalenčíka sa snažia poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť vrátane ústavnej pohotovostnej služby a LSPP. „Financovanie na Slovensku nie je vyriešené čo sa týka ústavnej pohotovostnej služby a lekárskej služby prvej pomoci,“ zdôraznil. Práve na týchto dvoch sa vyrába najväčšia strata. Ako tiež riaditeľ uviedol, v nemocnici preinvestovali už viac ako 10 mil. eur, nový je centrálny príjem, oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny, Centrum Diagnostiky a jednodňovej chirurgie. Nemocnica Malacky je v dlhodobom prenájme od roku 2004.

Zdroj: TS BSK

Antifrešovské plagáty po Malackách

V centre mesta sa objavili na viacerých miestach plagáty kritizujúce postoj súčasného župana Pavla Freša.

A reakcia protistrany

Foto: Lucia Vidanová



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

16.07.2013 11:26:52 | X

Priestory sú krásne zrekonštruované. Všetká česť. Bohužiaľ personál ostal taký ako bol.Neschopní. Načo je taká nemocnica dobrá, keď vás s každou prkotinou aj tak pošlú do Bratislavy? ZRUŠIŤ,ZRUŠIŤ,ZRUŠIŤ. A ušetrené peniaze investovať do vzdelávania (a nie len detí). To potrebuje Záhorie v prvom rade (bez urážky).

16.07.2013 16:02:32 | Lucia Vidanová

Do príspevku som doplnila fotografie plagátov, ktoré som dnes zaregistrovala v centre mesta a aj aktuálny výstup tlačového oddelenia BSK.

16.07.2013 18:28:39 | praviciar

nestoji za plagatmi flasikova??? jasne ze sa zacala predvolebna kampan a je mierena proti zupanovi fresovi!! flasikova tym ukazuje akych spinavosti je schopna. este nech sa k nej na bilboarde postavi smeracky tim mracna a ondrejka a hamarova a smeracka spinava banda bude uplna!

16.07.2013 18:37:30 | Tomas

pre praviciara

Ludia nie su spinavi,spinava je politika. Mracna koli funkcii vstupil do SMERu, a aky dlhorocny demokrat SDKU to bol. Mracnova zena v HZDS a uz je v SMER. Hamarova prednostka obvodneho uradu pozemkoveho najskorej SNS, potom akoze nezavisla a uz je v SMERe!! Aj primator Ondrejka bol aky dobry profesor na gymnaziu a sa pozri co z neho urobila politika. Koli VUC je ochotny vstupit do SMERu a kandidovat za tychto komunistov. VUC by sa mali zrusit uplne,zbytocna institucia ktora nas stoji miliony. Naco nam su. Kompetencie nech si prerozdeli stat a mesta.

16.07.2013 20:19:08 | marek

najsmutnejsie je ze páni mracna a ondrejka odveki nepriatelia nemaju hanbu sa postavit na jednu spolocnu kandidatku... RIP cest a zasady

16.07.2013 22:57:22 | SME

Aktuálny výstup k téme na SME.sk http://ekonomika.sme.sk/c/6871283/na-pohotovost-zupy-neprispievaju-freso-malackam-chcel.html

17.07.2013 00:06:47 | frešo fuj

frešov kamaráááát preto je frešo taký aktívny v dotovaní nemocnice http://www.youtube.com/watch?v=dLObWzr_RNs

najlepšie keby sas aj kdh aj most stiahli frešovi podporu vo volbách. frešo bude prepadák nezvláda svoju funkciu,klame,rozpadá sa mu strana!

17.07.2013 10:00:09 | Lenka

Mňa by zaujímalo, na čo je nám vlastne mestská polícia? Na čo sú nám kamery po celom meste? Asi na šikanovanie slušných ľudí. Ako je možné, že niekto vylepuje toľko letákov po celom meste, dokonca pred budovou mestskej polície a polícia nerobí nič.

17.07.2013 23:07:18 | Maria

Videli ste dnes reportaz na Markize o ciganoch na Druzstevnej? Primator Ondrejka to riadne dokafral. Vyzeral bledo,znicene,splnomocnenec Polak ho aj nepriamo obvinil ze si protireci. Idu zupne volby a hovorite tu ze bude kandidovat. Myslite? On uz nebude kandidovat. Co moze ponuknut tento primator vo volbach do zupy ked si nevie urobit poriadky s ciganmi vo svojom meste? Ludia ho ani nezvolia po tom vsetkom to si on uvedomuje.

18.07.2013 15:25:38 | gusto

Onrejka -Frešo... to sú bohuzial iba Slov. politici = zlodej a lump jak povjedza nasa babka

24.07.2013 21:35:43 | ondrejka?

konecne ondrejka odkryl farbu po rokoch odmietania prislusnosti k strane komunistov na jej kandidatke do vuc a tvarenim sa ako nezavisly to dnes specatilo sme v clanku k nemocnici...

NOVINY SME: "Beňová rokovala so starostom Malaciek Jozefom Ondrejkom, ktorý je členom Smeru a podľa obchodného registra je v predstavenstve firmy, ktorá má nemocnicu v prenájme."

25.07.2013 08:28:45 | Spider

Na margo komentára k uverejneným fotografiam. Pani Vidanová asi málo "vidí" do vyššej politiky než mestskej, keď tvrdí, že sa možno začína predvolebný boj o post župana. Nový predvolebný boj sa začal už týždeň po jeho nástupe do funkcie. Samozrejme najskôr len v zákulisí, ale už dávno je bojom verejným, aj keď zatiaľ neoficiálnym.
A teraz k meritu veci, dlh na verejných financiách republiky sa práve pre takéto spoločnosti ako je Prvá nemocničná, dostal do astronomických čísel. Súkromná spoločnosť, ktorá chce na svoje fungovanie finančné dotácie od štátu = socialistický model blahobytu a keďže sme v demokratickej spoločnosti, tak pre kapitalistických tkzv. podnikateľov. Navyše sa vyhrážajú zastavením pomerne dôležitých služieb pre občanov, pripomína mi to niektoré teroristické praktiky. Za požadovanú čiastku fungujú spomínané služby napr. v Čadci (čo je mesto aj spádová oblasť väčšia ako Malacky) takmer dva roky. Odkiaľ na to berú tam? Asi poctivo zarobia a vedenie nemá nehorázne platy či odmeny. Alebo peniaze nedávajú do fondu na predvolebnú kampaň svojich politických tútorov, ale do chodu a na rozvoj spoločnosti, pre chorých ľudí a na deti.
Vraj Ondrejka odkryl farbu, to nie je pravda. Informácia o jeho členstve v predstavenstve je verejne dostupná už viac ako rok, od 28.7.2012. Takže to nie je novinka, ktorú "odkryl" taký tendenčný denník, akým SME je.
Skôr by sa mali vziať na vedomie slová p. Trstenského, predsedu poslaneckého klubu SDKÚ DS v zastupiteľstve BSK, zverejnené TASR 24.7. Citujem: "Aké záujmy pán primátor a zároveň poslanec BSK obhajuje, nie je jasné, pretože na zastupiteľstve pri prerokovávaní materiálov týkajúcich sa nemocnice zásadne nehlasuje."
V reakcií na uvedené p. Ondrejka uvádza: "Túto funkciu vykonávam bez nároku na honorár." Ja podotýkam, že toto je dnes, ale v blízkej dobe, po skončení politickej kariéry primátora mesta, je celkom dobré mať miestečko v dozornej rade štátom dotovane súkromnej spoločnosti, samozrejme už za príslušný primerane vysoký honorár, nie?

25.07.2013 11:25:56 | x men

P.Riha uz pred tyzdnom avizoval skore rozuzlenie pripadu Prokop-Severova. Zatial stale nic ... ?

25.07.2013 18:28:54 | ondrejka?

odkryl farbu nie za predstavenstvo ale ze clen smeru vzdycky si pisal nezavisly a teraz to natvrdo uverejnili

25.07.2013 21:29:55 | Lucia Vidanová

Raz mi jeden poslanec NR SR povedal: "Vo vyššej politike neplatia zákonitosti tej komunálnej." Nuž asi na tom niečo bude. Osobne si myslím, že verejný činiteľ si robí "píár" (ak má ambíciu kandidovať opäť a väčšinou má každý vidinu zotrvania na viac ako jedno volebné obdobie) od prvého dňa nástupu do funkcie, súhlasím Spider. Otáznik je zbytočný. Ešte včera bola jedna tabuľa pred Malinou kompletne oblepená plagátikmi, na iných miestach, kde je pohyb ľudí vysoký, je tiež "hustota papierov na meter štvorcový" dobre zabezpečená. Téma nemocnice v predvolebnom boji Frešo vs. Beňová je zadefinovaná jasne.

O zákulisí prevzatia malackej nemocnice som viedla rozhovory nejeden raz. Jeden lekár mi prezradil, že už mali malackí z nemenovaného oddelenia s Ľubom Romanom (vtedajším županom) chlapsky "plácnuté" a predrokované sprivatizovanie. Po eufórii prišlo rýchle vytriezvenie v podobe zmluvy podpísanej s Medirexom (Nemocničná, a. s.). "Vyššie sily". Podľa môjho názoru ani dosadenie M. Miklošiho do funkcie riaditeľa (posledný pred nástupom Nemocničnej, a. s.) nebolo náhodné, funkciu "čističa" nerentabilných oddelení (napr. pôrodnice) splnil, aj keď to bolo z rozhodnutia ministerstva zdravotníctva. Opäť politika v prospech. A čím vyššie stúpame, tým je prepojenie pevnejšie a "familiárne vzťahy" už ani neprekvapia.

Každopádne Nemocničná, a. s. je súkromná spoločnosť, v ktorej má mesto mizivé len viac - menej symbolické percento. Pravidlá podnikania nepustia. Podnikateľ je schopný istú dobu niesť stratu, kým sa nedostane do zelených čísel. Napríklad geriatrické oddelenie bolo aj podľa prispievateľov v diskusii pod príspevkom http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/skryva-nemocnicna-svoje-dlhodobe-plany-za-vyzvu-poslancov/ zrušené, no dnes už je v Malackách Domov sociálnych služieb (zrejme presťahovaný z Modry) http://www.seniormalacky.sk/nase-sluzby/dss-domov-socialnych-sluzieb Dobrá služba pre región. No pre toho, kto na ňu má. Aj 4D ultrazvuk už u nás robia http://nemocnicamalacky.casnazdravie.sk/nadstandardna-ponuka/4d-ultrazvuk Super, tehuľky nemusia cestovať inde, ale opäť treba otvoriť peňaženku. Ako som napísala pred rokom a opäť sa utvrdzujem - prevádzkovať sa budú finančne zaujímavé aktivity, tie nerentabilné treba dotovať z verejných financií. Hold, slovenská realita.

V roku 2004 mi M. Mikloši na otázka garantovania bezplatnej ústavnej starostlivosti (čl. 40) odpovedal: "Už dávno nie je zaručená. Ide o nešťastnú formuláciu v ústave. Veď i vo vyspelých štátoch si pacienti musia priplácať. U nás sa za posledných 15 rokov v zdravotníctve nič nedialo a bolo načase začať s reformou." Po desiatich rokoch, ktoré odvtedy ubehli, môžeme len skonštatovať, že aj za "bezplatnú" platíme, nielen prispievaním do zdravotnej poisťovne, ale cez verejné dotácie aj z našich daní a ich manažovanie vkladáme do rúk tým, ktorých si zvolíme (alebo presnejšie zvolí väčšina).

25.07.2013 23:49:19 | peto peto

Primator Ondrejka je v predstavenstve nemocnice a nevie nic o problemoch na pohotovosti?????!!!!!! Preco mlci????!!!! To pripravoval s Bradunom a Kalencikom? hanba... a co malacania s takym primatorom? bude zase kandidovat do VUC??? co urobil pre malacky ako poslanec VUC??? JEDINY DOLEZITY BOD Z VUC VYBUDOVAT V MALACKACH TERMINAL BID NA STANICI stroskotal!!!!!

ZUPAN FRESO ONDREJKU OPISAL tu : "Kolaudácia terminálu v Pezinku sa predpokladá v auguste 2013, samotné spustenie župa očakáva v septembri 2013. Celkové oprávnené výdavky na realizáciu pezinského terminálu sú 428 104,57 €. Terminál v Senci bol dokončený v júni 2013 a v súčasnosti je v prevádzke. Celkové oprávnené výdavky dosiahli 562 621,98 €.
>>>
Podobný zámer plánovala BID realizovať aj v meste Malacky, zatiaľ žiaľ bezvýsledne. „Chceli sme mať podobný projekt aj v Malackách, kde to bohužiaľ vinou samosprávy na dvakrát nevyšlo,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo..

O COM POTOM ONDREJKA HOVORI??? uz nech skonci a sa vytrati do zabudnutia

26.07.2013 10:35:28 | Martin

Pre peta peta.
Načo nám je terminál integrovanej dopravy v Malackách, keď žiadna integrovaná doprava vlastne neexistuje. To čo sa teraz hrdo nazýva IDS BA nieje integrovaná ale dezintegrovaná doprava. Skús si niekedy vyskúšať cestu z Bratislavy do Gajar. To čo kedysi trvalo 50minút, dnes trvá zvyčajne aj 2hoďky.

26.07.2013 21:38:12 | Fero

Nemocnicu treba zachovať

29.07.2013 10:12:29 | majo

Stačilo by zachovať vrátnicu. Tam by vydávali potvrdenia pre zamestnávateľa a vypisovali PNky. Tej čvarge cigánskej, čo si tam chodí len pre potvrdenia, aby nemuseli robiť, to úplne stačí. A ešte by tam mohol sediať nejaký ľudový liečteľ pre dôchodcov. Vetšina tam chodí aj tak len preto, že sa nemajú s kým doma porozprávať a doktor si ich musí vypočuť. Na to ten liečiteľ bude stačiť. Občas predpíše nejakú bylinku, občas priloží pijavicu a dôchodci budú v siedmom nebi, že sa o nich niekto stará. Určite to bude lacnejšie, ako dotovať niečo, čo neslúži pracujúcim ľudom, ktorí na to musia prispievať zo svojich platov.

01.08.2013 11:25:07 | Lucia Vidanová

Možno ste zaregistrovali, ale v meste sa pred pár dňami (časovo to neviem presne odhadnúť, bola som mimo MA) objavila reakcia na antifrešovské plagáty. V rovnakom grafickom prevedení, na rozdiel od tých predchádzajúcich, lepené len na miestach na to určených. Do príspevku som ich pre úplnosť doplnila. Ako vraví Tomáš Ulej: "Ale" je slovenská bodka." Stále je o čom :)