Ľudia pre Malacky » Fotoobjektívom z malackých škôlok

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Fotoobjektívom z malackých škôlok

Investovať do interaktívnej tabule či nových prvkov na školskom dvore - aj k tomu pomohli v elokovaných triedach MŠ na Hviezdoslavovej a Bernolákovej ulici rodičia vďaka účasti a príspevkom na májových akciách, ktoré sa tu 22. mája uskutočnili. V škôlke na Rakárenskej ulici majú aktuálne týždeň venovaný oslave Dňa detí.

Majová akcia na Hviezdoslavovej

22. mája sa uskutočnilo podujatie venované májovej oslave Dňa matiek, ktorého cieľom bolo aj zorganizovať zbierku na kúpu novej interaktívnej tabule Kidzboard. Prostredníctvom predaja občerstvenia a výrobkov, ktoré zabezpečili učiteľky či rodičia, sa podarilo získať na tento účel 447 €. Ďalších 600 € venovali jednotlivci sponzorsky.

Na Hviezdoslavovej budú mať interaktívnu tabuľu

Škôlka tak získala viac ako polovicu financií potrebných na obstaranie moderného edukačného prostriedku. Majová slávnosť sa uskutočnila vďaka dobrej spolupráci pedagogického zboru s členkami rodičovského združenia.

Za členky rodičovského združenia sa prihovorila Ľubica Diviaková.

Učiteľky s deťmi pripravili pre rodičov program, predstavili sa deti zo všetkých tried.

Pripravený bol aj predajný stánok, v ktorom ste mohli násť veľa ručne robených drobností za skvelé ceny. Výťažok z predaja ide na nákup Kidzboard tabule.

Párky v rožku išli "na dračku". Aj vďaka predaju občerstvenia sa podarilo vyzbierať takmer 500 €.

Foto: Lucia Vidanová, Hana Kesanová

Na Bernolákovej plánujú investovať do školského dvora

V škôlke na Bernolákovej plánujú zakúpiť novú preliezkové zostavy na školský dvor od frimy HAGS, ktoré sú síce finančne náročné, ale ich životnosť a kvalita sú na vysokej úrovni. Podľa webovej stránky sa im podarilo už sponzorsky získať značný obnos a k tomu pomôžu aj financie (cca do 500 €), ktoré získali počas májovej guláš party (22. 5.).

Foto: Lucia Vidanová

Na Rakárenskej sa stále niečo deje

Neskutočne aktívny pedagogický zbor, ale aj rodičov, majú v elokovaných triedach na Rakárenskej ulici. Veď posúďte sami.

14. mája navštívil škôlku archeológ, ktorý deťom prednášal na tému Ako žili ľudia kedysi

Projekt Zelenej škôlky, o ktorom sme zverejnili informácie v príspevku, naberá reálne kontúry.

Budovanie parkoviska pri škôlke

23. mája mali v škôlke Deň rodiny. Doobeda pre deti vystúpila Mia s pesničkami z albumu Farbičky pre detičky a poobede zorganizovali besiedku a súťažné hry pre rodičov.

Výlety do prírody

Foto: archív škôlky

Od 27. 5. do 2. 6. na Rakárenskej oslavujú Deň detí. Postupne ubúda z týždňa detskej radosti, v rámci ktorého sú pre deti pripravené nasledujúce akcie: pondelok: Divadlo pod hríbikom: Poprepletko; utorok: súťaživé hry; streda: Túlavé divadlo: Kockohrad; štvrtok: V. Zetek: Farbičková princezná; piatok: výlet do zámockého parku, sobota: deň detí na kúpalisku.

Deti z Rakárenskej pre ochranu životného prostredia

Občianske združenie Rakárenček pôsobiace pri triedach Materskej školy, elokovaných na ul. Rakárenská realizuje projekt zameraný na ochranu životného prostredia. Projekt „Hráme sa a pracujeme – pre naše životné prostredie“ podporil Nadačný fond TESCO pre zdravšie mestá prostredníctvom Nadácie Pontis.

Projekt spočíva v podpore modernizácie vybavenia škôlky využívaného pre vzdelávanie detí v ochrane životného prostredia. Škôlkari sa na Rakárenskej učia a hrajú v materskej škole, ktorá vznikla v roku 2010 v priestoroch bývalého detského domova. Všetko vybavenie, hračky, učebné pomôcky sú do nej dokupované postupne. Preto sú mimoriadne cenné všetky investície do učebných pomôcok, ale aj priama podpora vzdelávacích aktivít detí.

Nielen počas Týždňa ochrany prírody (22. – 26. 4.), ale už od začiatku marca sa učitelia, rodičia aj žiaci v MŠ Rakárenská sústredili na aktivity, súvisiace so životným prostredím. Elokované triedy sú na to priam predurčené vzhľadom na polohu škôlky blízko Zámockého parku a borovicového lesa  – v tomto prostredí sa deti učia vážiť si prírodu. Ekovýchova spočíva aj vo vysvetlení princípov separovaného zberu a jeho realizácii v praxi.

Prednášky pre malých škôlkarov pripravili odborníci z občianskeho združenia Jablonka, špecialisti na ekovýchovu 120 žiačikov. Prostredníctvom tvorivých hier, pohybových aktivít, či názorných ukážok v štyroch logických blokoch (voda, pôda, vzduch, odpad) a samotnýmaktívnym prístupom sa deti učia vnímať prírodu v jej rozmanitosti.

V apríli deti z Rakárenskej sadili stromčeky i bylinky, čistili les, absolvovali prednášky o separácii odpadu i zakladali bioskládku priamo na školskom dvore. Ak by ste sa opýtali detí z MŠ Rakárenská, čo sa im na týchto aktivitách najviac páčilo, zrejme by vám odpovedali, že množstvo organizovaných aktivít na čerstvom vzduchu a v prírode.

Je cenné, že do aktivít sa zapájajú i rodičia a starí rodičia, jednoducho komunita škôlky. Projekt získava hodnotu i tým, že integruje deti z blízkeho Detského domova Macejko. To všetko vďaka podpore Nadačného fond TESCO pre zdravšie mestá prostredníctvom Nadácie Pontis.

Text, foto: OZ RAKÁRENČEK



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku