Ľudia pre Malacky » Dotazník pre rodičov detí materskej školy v Malackách

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Dotazník pre rodičov detí materskej školy v Malackách

Za všetko, čo viem, vďačím materskej škole - taký je názov knihy od amerického spisovateľa Roberta Fulghuma. A nie je náhodný. Čo vlastne materská škola dáva deťom? V čom sa jej vplyv prejaví? Čo všetko sa v tomto veku s dieťaťom a s jeho okolím deje? Uvedomovanie si takýchto otázok zvyšuje záujem rodičov a starých rodičov o činnosť, ktorú poskytujú naše MŠ.

Predstavitelia mesta a príslušní zamestnanci majú záujem a takisto povinnosť skvalitňovať činnosť malackej materskej školy, keďže zo zákona č. 596/2003 Z.z. § 6 má aj obec originálne kompetencie k materským školám, teda ich zriaďuje, ruší, vytvára podmienky na výchovu a vzdelávanie detí, komplexne finančne zabezpečuje materskú školu a podobne.

Iniciatíva rady materskej školy

Na poslednom zasadnutí rady materskej školy sa diskutovalo o potrebe väčšieho záujmu rodičov detí o materskú školu. Návrh na použitie formy dotazníka za účelom  získania spätnej väzby od všetkých rodičov uvítali všetci prítomní. Rada aj vedenie MŠ očakáva od neho pomoc pri skvalitňovaní činnosti MŠ. Dotazník bol pripravený spoločne s vedením MŠ. V súčasnosti sa pripravuje na distribúciu.

Distribúcia, vyplnenie a vyhodnotenie dotazníka

Koncom apríla ho budú učiteľky v každej triede MŠ rozdávať rodičom. Rodičia budú požiadaní, aby ho doma vyplnili, obratom priniesli späť a hodili do zalepenej krabice, ktorá bude umiestnená v šatni ich dieťaťa. Dotazník je anonymný. Rodič v ňom uvedie len triedu, ktorú navštevuje jeho dieťa. Jednotlivé učiteľky tým budú mať priamo spätnú väzbu od rodičov detí z ich triedy.

Dotazník sa skladá z 29 otázok a je na 4 stranách. Krabice sa budú otvárať u riaditeľky MŠ za účasti zástupkýň zo všetkých budov. Prizvaní budú aj členovia rady MŠ a v prípade ich záujmu a voľného času sa môžu zúčastniť vyhodnocovania dotazníka.

Výzva k vyplneniu

Žijeme v dobe, kedy väčšina z nás stále nestíha. Čím viac chceme stihnúť, tým menej toho stihneme. Je to aj preto, lebo niekedy venujeme príliš veľa času činnostiam, ktoré si to nezaslúžia.

Chcel by som teda využiť tento priestor a vyzvať rodičov všetkých detí materskej školy v Malackách, aby vyplnili tento dotazník a priniesli ho potom naspäť do škôlky. Váš záujem, vaše názory a pripomienky sú dôležité a pomôžu nielen vašim deťom, ale všetkým tým, ktorí sú do výchovnovzdelávacieho procesu detí v MŠ v Malackách  nejakým spôsobom zainteresovaní.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

18.04.2012 22:05:19 | zdenka

Čo mi v dotazníku chýba je otázka týkajúca sa decentralizácie škôlky. To sú naozaj všetci rodičia spokojní s tým, že nám tu funguje taký kolos? Materská škola zložená z piatich budov, to kde sme už preboha. Čo bolo na tom zlé, že sme tu mali viacero škôlok, ktoré si navzájom konkurovali, snažili sa získať si čo najviac rodičov a teda aj detí. Nehovorte mi, že z finančného hľadiska, neverím tomu. Predstavte si, že by sa takto spojili všetky základné školy v Malackách, veď je to choré. Nerozmýšľate, poslanci mestského zastupiteľstva zaoberať sa touto otázkou?

20.04.2012 11:43:03 | Marián Andil

Zdenka, ako spoluautor otázok v dotazníku Vám môžem povedať, že pôvodne bolo tých otázok 40. Zdal sa nám ale už príliš rozsiahly a tak sme ho skrátili. Môžem Vám však odporučiť otázku č. 29 – „Uveďte vaše individuálne pripomienky a návrhy .... , kde môžete uviesť čokoľvek z oblasti MŠ, čiže aj Váš názor na decentralizáciu MŠ v Malackách a vedenie škôlky sa tým bude zaoberať.

Vyzvali ste nás, aby sme sa zaoberali témou decentralizácie MŠ. Môžem Vám povedať , že o tomto sa v LPM už viackrát diskutovalo. V lete 2010, keď vznikala súčasná podoba LPM, sme už počas tvorby volebného programu pre roky 2010-2014 zvažovali, či do programu dáme aj túto tému. Ak sledujete priebežne komunálne dianie v Malackách, vidíte, že tých tém, ktoré treba riešiť a sa aj riešia je dosť.

Čiže konkrétnu tému decentralizácie sme si v roku 2010 nedali medzi priority. V programe máme tézu „skvalitňovanie činnosti MŠ“ a tento dotazník je tiež jednou z foriem zvyšovania kvality mestskej MŠ.

Ale diskusii a podnetom sme stále otvorení :)

Napíšem teda článok k tejto téme, kde uvediem rôzne postrehy, ktoré mám. Ďalej ciele decentralizácie, jej výhody – ale aj nevýhody, prečo prišlo ku spojeniu a možno aj nejaký návrh. Bola by škoda, aby sa táto téma stratila v tejto časom zabudnutej diskusii. A ľudia sa potom budú môcť vyjadriť aj ku komplexnejším informáciám.

22.05.2012 12:54:07 | Ivana

Dobry napad s dotaznikom, pisala som ako cesky zandar. Hlavne vsak pozitivne. Som rada, ze mam dcerku v dobrej skolke, ja neriesim centralizaciu, ak je moje dieta spokojne, tak mi je to vcelku jedno. Len cas by som riesila. Nestiham malu vyzdvihovat, lebo robim v BA. Cize problem skor vidim tam. Drzim paste vsetkym pani ucitelkam v MS Bernolakova, nech ustoja aj pripadne pripomienky mamiciek. Treba im dat obcas feedback, ale myslim, ze su snazive a deti maju rady. Je to tazka praca. Dakujem v mene mojej dcerky za ich starostlivost.

24.05.2012 10:06:48 | Jana Kmeťová

Pani Ivana, ako zástupkyňa pre elok.tr. na Bernolákovej ulici Vám v mene pani učiteliek veľmi pekne ďakujem za podporu.