Ľudia pre Malacky » Čo považujú Malačania za najzávažnejšie problémy?

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Čo považujú Malačania za najzávažnejšie problémy?

Zverejňujeme odpovede občanov zúčastnených na prieskume s názvom "Váš názor, občiansky prieskum 2010". Odpovede sú v doslovnom znení, ktoré sa prevzali z dotazníkov. Pri každej odpovedi sú uvedené údaje osoby z dotazníka, pohlavie, veková škála a obvod, v ktorej osoba býva.

„Čo považujete v meste za najzávažnejšie problémy za posledné roky?“

 

Žena, 21 – 30 r., 1. obvod

- absencia koncepcných rieseni v oblasti dopravy, urbanizmu, architektury, vsetko sa v meste robi zivelne a potom to i tak vyzera - vid rekonstrukcia Zahorackej ulice - oslepenie chodcov, dostavby v centre mesta - bez architektonického výrazu, križovatka LIDL - vznik kolón, rekonštukcia zamockeho parku - mam pocit ze ta nez zkonci z toho parku nic nezostane, Mam pocit ze i k staremu uzemnemu planu terba pristupovat zodpovednejsie... - chýba realna podpora cyklistov - chýbaju verejné pobytové priestory v centre mesta

Muž, 21 – 30. r., 2. obvod

upravenost sidlisk, informacne tabule chybaju, navaznost krizovatiek, rozbity most/ treba sprejazdnit zeleznicny prejazd na studienku, nemocnicu; rozbyte prepadavajuce sa cesty, bolo by dobre urobit obchvat okolo malaciek, neodbornost a neochota sluzieb

Muž, 61 a viac r., 2. obvod

Malacký hlas je hlasná trúba mestského zastupiteľstva. Kritické a podnetné hlasy nemajú priestor na jeho stránkach. Miesto majú len pochlebovači, ktorú ospevujú mestský magistrát. Toto všetko má pod dohľadom hovorkyňa primátora, ktorá je súčasne aj šéfredaktorka Malackého hlasu. Žiadalo by sa viac kritičnosti aj na nedostatky mestských funkcionárov.

Žena, 31 – 40 r., 4. obvod

Za najzavaznejsi problem mesta by som uviedla pracu stavebneho uradu.Ci z pohladu schvalovani otrasnych budov a prilepkov v centre alebo povolovani ci necinnosti pri individualnych stavebnych konaniach.Rekonstruovali sme rodinny dom tato skusenost so stavebnym uradom mi ubrala peknych par rokov zivota.Stavevbny urad – menovite pani Soukupova bola drza a arogantna k nam obcanom tohto mesta!!!Neustale ziadala nove a nove doklady,pricom sme uz vsetky odovzdali.Pytali sme sa konkretne,povedala ze mame vsetko.Tri tyzdne sa nic neudialo a dostali sme papier od nej,ze zase nieco chyba!!To bol nonsens.Ani som nedufala ze psychicky vydrzim do konca tuto neskutocnu torturu!!Ak mate uprimny zaujem riesit problemy normalnych ludi zacnite stavebnym uradom a vystavbou v meste.Pani Soukupova na stavebnom urade robi len prietahy a prerusuje konania,nema tam co hladat!!

Žena, 21 – 30 r., 3. obvod

rozbite cesty a aj pripadna rekonstrukcia infrastruktury vyzera priserne len aby bolo

Muž, 31 – 40 r., 4. obvod

Cesty v dezolátnom stave, Zle navrhnuté osvetlenie centra, Zlé chodníky. Na továrenskej kde v noci do práce jazdia stovky cyklistov sa zrušilo osvetlenie, na prípojnej ceste medzi kruhovým objazdom a továrenskou, kadial cyklisti nechodia sa namontovalo???? pre koho??? Cyklochodník na továrenskej škoda spomínať.

Žena, 51 – 60 r., 5. obvod

Otrasné osvetlenie, pri jazde autom v zime nerozoznáte či niekto ide cez prechod. Veľká hustota premávky, veľa nákladných aut, pomohol by obchvat mesta.

Muž, 51 – 60 r., 6. obvod

1. Parkovanie a státie vozidiel. 2. Úprava krajníc ciest a chodníkov spolu so zeleňou. Žiadne neurčité rozjazdené blato do polovice cesty a chodníka. 3. Vyznačené a upravené cyklistické pruhy v celom meste 4. Rýchlosť v meste obmedziť na 30-40 km/hod. 5. Obchvat mesta pre tranzitnú dopravu. 6. Odmietnúť TTT projekt, v ktorom sa z mesta a zo Záhoria urobí jedna obrovská megalomanská priemyselná a dopravná zóna. . Riešenie všetkých mojich pripomienok je možné vidieť v ktorejkoľvek rakúskej dedine alebo meste 20 až 40 km od nás. . Dúfam, že mamičky s kočíkmi, peší chodci (aj takí ešte existujú) sa toho snáď dožijú.

Muž, 41 – 50 r., 5. obvod

Že si ľudia dostatočne neuvedomujú aké je dôležité si zvoliť správnych ľudí do MsZ ako aj primátora.

Muž, 31 – 40 r., 1. obvod

Viac sportovisk. napr basketbalove ihrisko verejne pristupne v MA nie je. (malo byt v ramci univerzalneho ihriska v CVC, ale zostalo z toho len univerzalne ihrisku na futbal, prip florbal).

Muž, 21 – 30 r., 2. obvod

nedostatok podmienok pre voľnočasové aktivity a šport, maximálne zle zvládnutá architektúra a plánovanie v meste, katastrofálna doprava, neskutočne slabá úroveň knižnice. Absencia Rýchlej zdravotnej pomoci v meste

Žena, 20 a menej r., 3. obvod

Doprava, nedostatok zelene,nedostatok oddychovych zon (zona pri hlavnej zahorackej ulici nie je oddychova!!!), rekonstrukcia chodnikov a ciest, osadenie osvetlenia - mnohokrat nedava logiku, nerozumiem, preco je na zahorackej lamp ako na pristavacej ploche, vyruby stromov v okoli mesta... Dalej spinave chodniky a travnate plochy od psich exkrementov - kde su mestski policajti???!!! Vytrznictvo chuliganov a neporiadok po nich - malo vidiet mestsku policiu.

Muž, 41 – 50, 4. obvod

netransparentnost mestskeho uradu,nekompetentnost uradnikov,stavebny urad je spajany s podozrenim na korupciu (ako je mozne ze sa zlegalizovala budovy pri obchodaku???),primator zahmlievajuci volby a zneuzivajuci funkciu pre SMER,predrazene zakazky jednou firmou..zlepsenie nedosiahneme sucasnym zastupitelstvom a nezlepsi sa uz nic ani ked vypise tento dotaznik aj tisic ludi pokial tu v meste budu rozhodovat ludia ako su na mestskom urade!

Žena, 21 – 30 r., 5. obvod

živená výstavba, stavby s veľmi individuálnou architektúrou ignorujúce harmonické začlenenie do existujúcej zástavby, aj napriek snahe stály nedostatok zelene, absentujúce verejné športoviská, ignorovanie podnapitých a agresívnych skupiniek mladistvých (najmä cez víkend) políciou

Muž, 51 – 60 r., 5. obvod

Výstavba nájomných bytov, na ktoré si primátor mesta mohol žiadať od štátu financie, ale nebol z jeho strany záujem! Až teraz po 12. rokoch.. Výstavba mesta je otrasná Malacky sú najškaredšie mesto na celom okolí treba vymeniť architekta!

Doprava – nebolo by lepšie vybudovať „kruhák“, aby sa odľahčil most a tým aj plynulosť premávky.

Muž, 31 – 40, 6. obvod

Jednoznacne kanalizacia a verejne osvetlenie.Na dolnom konci svieti tisic lamp a tu za zeleznicou sme radi ked len kazda druha aj to len ken nefuka vietor. Za velky problem povazujem necinost mestskeho uradu a primatora pri povolovani budov v centre mesta.To nikto nevidi co sa tu stavia??? Primator zohyzdil centrum mesta Lidlom a pokracuje v povolovani stavieb doteraz.Vaznym problem je neschopnost zastupitelstva riesit problemy a informovat mesto o diani.Jediny poslanec ktory si robi svoju pracu 100 percentne je poslanec RIHA,ktory pozdvihol uroven nasho obvodu!!!

Žena, 20 a menej r., 1. obvod

chyba tu aj opacna otazka...co sme si vsimli, aky uspech za posledne roky. Myslim si, ze mesto sa dostatocne stara o upravu parkov a upratovanie. To sa mi paci.

Žena, 31 – 40 r., 2. obvod

-ohyzdné budovy 21. storočia, -znečistenie životného prostredia, -zlá infraštruktúra, -zničenie jednoliatej stavby mesta, -rozpredanie pozemkov mesta, -maximálne zhlučnenie centra, -výsek lesných porastov kvôli nezmyselným podnikateľským aktivitám - vitaj nám golfové ihrisko a nové továrne zotročujúce ľudí, -rozmach kasín a herní - veď čo iné by naša mladšia generácia inak robila, -výstavby veľkoobchodov a plánované ďalšie v centre mesta - prečo by sme sa nezhyzdili ešte viac a kde by sme trávili voľný čas???, -chýbajúca kanalizácia v niektorých obvodoch mesta - je len 21. storočie, kam sa ponáhľať :-), -predaj nemocnice a následné zrušenie niektorých oddelení - hlavne detského a pôrodníckeho - načo sa starať v okrese, je to len nastupujúca generácia!!!, spoplatnenie nemocničných úkonov a samotného pobytu v nemocnici - žebrota plať aj keď nie je z čoho!!!, -\"krásna\" chodníková dlažba v niektorých častiach mesta,kde vám bodové lampy v nej zaslepia oči, pravdepodobne autor takéhoto projektu vymyslel novú hru \"na slepú babu\" Toto sú len menšie výňatky z toho všetkého luxusu, ktoré tu človek má a na ktoré si spomenul :-)

Muž, 21 – 30 r., 3. obvod

parkovanie, monitorovaci system MsP, verejne obstaravanie mestom, investicne projekty mesta, direktivny styl pristupu MsU k obcanom - primatora nevynimajuc, vandalizmus a kriminalita najma vo vecernych hodinach

Muž, 51 – 60 r., 6. obvod

Za posledných 12 rokov sa v Malackách veľa zmenilo k dobrému. Malacky sa konečne stali mestom na ktoré môžeme byť hrdý. Je tu ešte veľa problémov, ktoré treba riešiť, ale pokiaľ bude primátorom pán Ondrejka tak verím že v Malackách sa bude aj naďalej dariť. To by si mali uvedomiť aj t.z. poslanci.

Žena, 51 – 60 r., 2. obvod

Pán primátora sa zaujíma o problémy občanov akurát pred voľbami a ináč ho nezaujímajú, nasľubuje nesplniteľné. Chýba na konci mesta kanalizácia – rádek – kde je a pred koľkými rokmi ju sľuboval? Stará sa len o svojich sponzorov a to je smutné.

Žena, 20 – 30 r., 4. obvod

Nepaci sa mi vyrubovanie lesov v okoli MA a zastavanie tohto uzemia tovarnami. Uznavam, ze tym vznika vela prac. prilezitosti, nepaci sa mi vsak, ze je to na ukor prirody. Myslim, ze by sa mohly vysadit nove stromy na vyrubanych nezastavanych miestach. Lesy, kt. zostali su zasa znecistene. Myslim, ze by sa zislo dat par odpadkovych kosov na okrajove casti lesa. (Tri duby, atd.)Mozno by sa mohli zapojit decka zo zakladnych skol na brigady, kde by zbierali odpad v lese. Pamatam, ze my sme to tak na zakladnej robili, no dnes ani neviem, ci sa to este robi. Uvitala by som viac cyklotras a neobmedzeny pristup cyklistom do lesov.

Žena, 50 – 60 r., 5. obvod

nekoncepčnosť výstavby, neriešenie dopravy v centre mesta, neudržiavanie komunikácií v okrajových častiach mesta, nedostatočná práca mestskej polície - vyberajú len pokuty, neriešia vandalizmus, znečisťovanie mesta, a pod.

Žena, 31 – 40 r., 6. obvod

zastavali sa na miesta, z ktorých mnohé tieto priestranstvá mohli slúžiť na kultúrne podujatia alebo oddychové činnosti občanov (nákupné centrá v centre mesta - ??? - nenormálne. Zastavať priestor starého trhoviska ??? - nenormálne. Povoliť stavbu budovy pred \"červeným OD\" (sídlo pekárne a Generali), estetike sa vymykajúceho vzhľadu pre toto miesto a zamedzujúcej budúcemu predĺženiu pruhu pre odbočenie pri stále sa zhusťujúcej premávke ????. Je \"nabalený\" mestský architekt normálny? ... ďalej nekomentujem.

Žena, 41 – 50 r., 4. obvod

Asi Družstevná ulica nepatrí do Malaciek, keď tam nie je doteraz vybudovaná kanalizácia ani urobené chodníky, ako sú na ostatných uliciach. Zvolili sme si pána primátora pre naše mesto, určite má menovaný v náplni práce aj riešenie problémov – občanov, ale tie ho asi nezaujímajú, tak by mal vykonať takú prácu, kde by nemusel riešiť nič.

Žena, 20 a menej r., 1. obvod

Najvacsim problemom je vzhlad mesta a zrejme nedostatok podnikajucich maloobchodnikov ci nejakeho nakupneho centra. Malacky tak posobia stale ako dedina a za inymi okresnymi mestami zaostavaju.

Žena, 41 – 50 r., 2. obvod

doprava,obchodné reťazce v centre mesta, likvidácia zelene v meste i okolí, architektúra - stavby bez myšlienky, mesto už nemá absolútne svoj charakter Pozn. toto má korene ešte za socializmu - nadjazd a križovatka v centre dali základ likvidácii takmer všetkých historických budov v meste (možnosť oddychovej, pešej zóny od zámku až do centra, malý nadchod cez trať by vôbec nevadil), teraz sa to len dokonalo Pokiaľ človek viac cestuje a stačí napr. len Slovensko a Čechy, tak Malacky sú na zaplakanie ...

Muž, 31 – 40 r., 3. obvod

- nedostatocna podpora vykonnostneho sportu - doprava a parkovanie - netransparentne hospodarenie mesta - nekoncepcna vystavba v meste

4. obvod

Malacky nemajú ani pešiu zónu, nákupnú ulicu, žiaden center mesta – len jeden – ešte komunistickou garnitúrou postavený – obchodný dom, t.j. center mesta???

Je treba pochváliť úpravu mestského parku, ale myslím, že je to dosť málo na také mesto – okresné, za 10 rokov primátorovania nášho slávneho p. primátora.

Muž, 20 a menej r., 4. obvod

1. Generacna obmena v Mestskom zastupitelstve je este len na zaciatku. 2. Malo rozvinuty turisticky ruch a propagacia mesta. 3. Chybajuca vizia buducnosti Palfiovskeho kastiela v Malackach. 4. Doprava, doprava, doprava (nadjazd, krizovatky ciest a kolajnic, nekvalitne cestne komunikacie, atd.) 5. Zdaleka nie najvaznejsi problem v meste, ale aj tak - nevkusny Slotov pamatnik - dvojkriz v Parku SNP. Nejde ani tak o umelecku hodnotu pamatnika, ktoru neviem posudit, ale o princip.

Muž, 61 a viac r., 5. obvod

- pozrieť sa na to kto rozhoduje o meste napr.: prepojenosť poslancov MsZ /min. 9-tích/ na rodinných príslušníkov, ktorí majú teplučké miesta a to na mestskom úrade,v inkubátore, sociálnom zariadení,v materských škôlkach, správnych radách atď.Taká spleť rodinných vzťahov tu nikdy nebola.Ako môže objektívne takýto poslanec rozhodovať..

- katastrofalny pohľad na architektúru investičnej výstavby v meste /a to už nielen v centre ale sa to posúva na Padzelek, Vinohrádok.../,uprednostňovanie ekonomizácie investorov pred životným prostredím, nedodržiavanie územného plánu mesta jeho zaväznych častí, - nepripravujú sa žiadne podmienky pre realizáciu programu rozvoja bývania napr.: individuálnej rodinnej výstavby, v tom sa absolútne nič neurobilo a sa ani nerobí,skôr sa kladú prekážky,Územné plány zón sa nerealizujú...Treba to prekopať hlbšie, to posúvam len námety zo života o ktorých sa nehovorí, nepíše. - mesto v minulom volebnom období rozpredalo strategický majetok za niekoľko milionov , dnes je vysoko zaúverované čo spôsobuje,že realizáciu - výstavbu napr.nových projektov vo vlastnej režii si ťažko dovolí,

- obmedzenosť mestských medií len na populitu vyvolených pár jedincov,vôbec neexistuje kritika,otvorene sa nehovorí o skrytých problémoch,veľa je toho čo občan nepozná, nevie o živote skutočnom v meste skoro nič. Veľa vecí je zamlčovaných. Kontrola práce primátora, mestského úradu chýba.

- je veľa ďalších vecných problémov na riešenie ako napr.: parkovanie v meste, rozvoj športu v meste,na programe by mali byť preložky plynového vedenia, verejnej kanalizácie, je na území mesta v intraviláne množstvo ochranných pásiem čo spôsobuje obmedzenia vo výstavbe a celkom v živote...

- nie som len za kritiku, ale je potrebné popísať problémy a následne aj hľadať riešenia. V tom sa zhodneme.Pre ďalší rozvoj mesta by som si želal, aby sa v jeho riadení resp. pri rozhodovaní o veciach skĺbila energia, dravosť mladých so skúsenosťami starších.

Muž, 31 – 40 r., 6. obvod

nesystémový územný rozvoj a architektúra, povoľovanie takmer všetkého; neinformovanie o podstatných veciach vopred; nevysvetlenie rôznych káuz a nevyvodenie osobnej zodpovednosti; takmer nulové zainteresovanie poslancov s pár výnimkami (p.Říha - u neho naopak - 120%-né zainteresovanie sa aj vo veciach mimo jeho obvodu);

Žena, 20 a menej r., 1. obvod

Stále sa hovorí o parkovaní, ale keby si každý svoje auto zaparkoval vo dvore a nie na ulici (myslím, že tak všetci robia z lenivosti otvoriť bránu na domoch) tak by bolo určite viacej miesta aj pre návštevníkov mesta aj pre chodcov. Bolo by potrebné riešiť najmä obchvat mesta aby cez mesto neprechádzali veľké nákladné autá a vôbec riešiť dopravu - obmedzením vjazdu, jednosmerky a pod.

Žena, 21 – 30 r., 2. obvod

psie vykaly vsade na chodnikoch, travnikoch, atd, volne pohybujuce sa psy s drzymi majitelmi a necinnost mestskej policie v tejto veci. Osobne som niekolkokrat telefonovala na MP, ked som videla volne behajuceho psa, z ich strany vsak nebol velky zaujem o riesenie, a vraj nemaju na to ani kapacity. Dalej ma velmi rozculuje sialena vystavba v centre mesta za posledne roky, napr. najnovsia budova priamo na krizovatke, kde je napr. predajna O2, dalej budova na Radlinskeho ulici smerom na stanicu, ktoru postavili ludom par metrov pred okna, dalej nova budova 5cm vedla cerveneho obchodaku. Prikladov je naozaj vela a z tohoto pre mna vyplyva jedine. Ze o tychto veciach rozhoduju nekompetentni ludia, alebo je v tom korupcia, ale priklanam sa skor k druhej moznosti

Žena, 21 – 30 r., 3. obvod

katastrofalna kvalita ciest, nedostatok parkovacich miest, v meste chyba cyklisticky chodnik/chodnik pre korculiarov, rovnako aj nedostatok volne dostupnych sportovisk

Žena, 40 – 50 r., 4. obvod

Nekoncepcna vystavba v centre, bez posudenia architektom. Neinformovanie o zavaznych krokoch a zameroch mesta, ktore ovplyvnuju chod mesta a zivotny komfort obcanov. Zly stav zivotneho prostredia, ubudanie zelene a zly stav existujucej. Chyba mestske centrum sportu - verejne pristupne sportoviska.

Muž, 21 – 30 r., 5. obvod

zlá dopravná situácia, rozbité komunikácie - skoro všetky vedľajšie cesty, parkovacie miesta v centre mesta, absencia väčšieho nákupného centra, kde sa nachádza všetko \"pod jednou strechou\" - kino, obchody, relax centrum... (typ Aupark), nevyhovujúca železničná (nástupište, čakáreň) a autobusová stanica (žiadne prístrešky na ukrytie sa pred dažďom, nástupištia prakticky neexistujú), nedostatok \"väčších\" kultúrnych akcií - prvý máj a streetfest podľa mňa nestačia...

Žena, 21 – 30 r., 6. obvod

Cyklistické chodníky, v celom meste sa nemyslí na cyklistov, napríklad cesta smerom od Gajdára do nemocnice je pre ľudí na bicykli aj pre motoristov, ktorí sa im vyhýbajú veľmi nebezpečná. O iných závažných problémoch neviem a s prácou mesta som ja aj moja rodina spokojná.

Žena, 21 – 30 r., 1. obvod

stavebné povolenie pre objekty, ktoré sú \"nalepené\" na iné objekty (napr. budova viacerych firiem (kaderníxtvo New Image, kaviareň.....) oproti Vrablecovi, budova hneď vedľa \"červeného obchodného domu\", kde je napr. rýchle občerstvenie)-) celkovo \"nepekná\" architektúra mesta, voľný výbeh pre psov (až smiešne malé úseky, ktoré sú hneď vedľa cesty, nepokosené), obrovský rozdiel v dani za psa v paneláku a rodinnom dome (napr. malý pes v paneláku cca 33Eur ročne, veľký pes v rodinnom dome cca 7Eur), doprava a parkovanie v meste

Muž, 21 – 30 r., 2. obvod

Nedostatočná údržba ciest a chodníkov. Netransparentné hospodárenie mesta. Neodborné rekonštrukcie kultúrno-historických pamiatok v meste(zámok, kino) Nezrekonštruované detské ihriská, športoviská. Nedostatočná objektivita mestských médií.

Muž, 21 – 30 r., 3. obvod

parkovanie, zhoršovanie životného prostredia, neutrálny alebo negatívny vzťah obyvateľov k mestu, neregulovaná výstavba v centre mesta, chátrajúce niektoré pamiatky mesta

Žena, 21 – 30 r., 4. obvod

Cierne stavby, chybajuca koncepcia vystavby, hustota dopravy, ziadne cyklisticke cesty, mesto dovolilo, aby sem ina obec vystahovala neprisposobivych obcanov, cim sa v meste zvysila kriminalita (romska problematika na Dolnom konci). Celkovo velmi vysoka kriminalita na tak male mesto.

Muž, 41 – 50 r., 5. obvod

Nefungujúca komunikácia medzi mestom a občanmi, mestské zastupiteľstvo a primátor mesta poskytujú minimum informácií o svojich aktivitách a plánoch do budúcnosti. Nekoordinovaná výstavba a zlá urbanistika mesta.

Muž, 20 a menej r., 6. obvod

chýba mestský obchvat, takmer všetka doprava ide cez centrum mesta, výstavba divokých výškových budov v centre, mesto nemá divadlo, chýba mi aj viac zelene, poprípade obnovenie potoka, ktorý tiekol cez mesto, by bolo úžasné...

Muž, 31 – 40 r., 1. obvod

- nová bytová výstavba, sociálne a nájomné byty pre mladých - školstvo - nevyhovujúci stav mestských komunikácií a riešenie dopravy - problémy s parkovaním - výstavba nových športovísk - zdravotníctvo a sociálne služby - nová bytová výstavba, sociálne a nájomné byty pre mladých - školstvo - nevyhovujúci stav mestských komunikácií a riešenie dopravy - problémy s parkovaním - výstavba nových športovísk - zdravotníctvo a sociálne služby

Muž, 21 – 30 r., 2. obvod

Zastieranie tzv. \"poloprávd\", jablko pekné z vonka avšak vo vnútri je červivé:)

Muž, 61 a viac r., 3. obvod

lajdácky nekoncepčne vyriešenú dopravu,následne parkovanie,bezohľadnosť pri zahusťovaní zástavby

Žena, 51 – 60 r., 4. obvod

Problém je hustá doprava, nedostatok materských škôl, nedostatok parkovacích miest. No a najväčší problém vidím v povoľovaní herni v Malackách. Zrušiť všetky herne v Malackách. Kazia mládež a rozbíjajú rodiny.

Muž, 21 – 30 r., 5. obvod

školstvo-chýba stredná odborná škola-to je hanba, sme jediný okres na Slovensku bez odbornej školy a to ešte patríme k tým väčším okresom, myslím, že toto by mala byť priorita číslo jedna, aj kvôli našim ďeťom ,-( a slabá výstavba bytov a slabé územné plánovanie

Žena, 31 – 40 r., 6. obvod

doprava, parkovanie, nedostatok miest v materskych skolach, nejednotna architektura aj novopostavenych budov,

Muž, 31 – 40 r., 1. obvod

parkovacie miesta, zlá architektura pri umiestnení a výstavbe nových objektov, poškodené komunikácie - cesty, chodníky, psíčkari - nedodržiavanie VZN, chýba rýchla zdravotná služba + lekárske pohotovosti sú nedostatočné

Žena, 21 – 30 r., 2. obvod

- parkovanie - dopravná situácia, stav diaľničného privádzača - stav Kláštorného námestia (budovy odpredané už v roku 2004 s víziou výstavby moderného centra a stále sa nič nedeje)

Muž, 51 – 60 r., 4. obvod

najzávažnejšie problémy sú parkovacie miesta v celom meste,hustá premávka v meste, plno hracich automatov ale niečo pre mládež, ktorá sa zdržuje po lavičkách v parku a opíja sa, nevymysleli nič.

Muž, 31 – 40 r., 5. obvod

prestárle mestské zastupiteľstvo, hrozba návratu k moci ľudí, ktorí už v minulosti zastupovali mesto, pred súčasným primátorom,

Muž, 21 – 30 r., 1. obvod

hlúpa nezmyselná výstavba, neriešenie dopravnej situácie, stav ciest,

Žena, 21 – 30 r., 2. obvod

nevhodná výstavba budov v meste a žiadna ochrana \"starého\" centra, obmedzený vstup do okolitých lesov

Žena, 21 – 30 r., 3. obvod

doprava ,málo ihrísk pre žiakov,nevyhovujúce ihriská s pieskoviskom pre najmenších

Muž, 21 – 30 r., 4. obvod

zle vedena vystavba objektov v meste zle riesenie parkovisk a nedostatocny zaujem poslancov o mienku ludi...

Muž, 21 – 30 r., 5. obvod

katastrofálna doprava, kvalita životného prostredia a pre bežného občana netransparentné fungovanie mestského úradu

Muž, 21 – 30 r., 6. obvod

Architekturu a vystavbu v nesulade s uzemnym planom, rodinkarstvo

Žena, 21 – 30 r., 4. obvod

Detské ihriská a športoviská pre mládež, školstvo - stredná škola Parkovanie Stav cesty a chodníkov ÚBYTOK ZELENE, VYREZÁVANIE STROMOV, VÝSTAVBA BUDOV HLAVA NEHLAVA V CENTRE MESTA NA ÚKOR ZELENE, DOPRAVA - PRECHOD HLAVNÉHO ŤAHU CENTROM MESTA, ZÁPCHY!!!!

Muž, 31 – 40 r., 5. obvod

nedostatok zelene, vybudovanie pešej zóny a tým pádom centra Malaciek, trošku parkovanie, ale to sa rieši a zlepšuje

Muž, 31 – 40 r., 6. obvod

supermarkety v centre mesta narast plochy parkovisk v centre safarenie so zamockym parkom

Muž, 21 – 30 r., 2. obvod

Neriešenie infraštruktúry, rekonštrukcie ciest a chodníkov. Ked zaprší všade sa drží voda - nič tu nieje doriešené :(

Žena, 31 – 40 r., 4. obvod

neuvazlive nicenie zelene v meste aj zamockom parku; nedostatok parkovacich miest v centre, vystavba novych objektov bez akehokolvek architektonickeho zameru (zohladnenia okolia). mam pocit, ze Malacky su cim dalej skaredsie mesto, napriek tomu, ze pri kazdych volbach to slubuju stale nemame kulturny dom.

Žena, 21 – 30 r., 1. obvod

primator netransparentnost arogancia nekompetentnost dopravna situacia

Žena, 41 – 50 r., 5. obvod

málo prístupných športovísk pre pasívnych športovcov (napr. basketbalové ihrisko), priestory na \"diskotéky\" - násť ročných (nie diskotéky v hoteli, kde sa podáva alkohol)

Žena, 21 – 30 r., 5. obvod

zhusťovanie dopravy v centre málo parkovacích miest úbytok zelene v centre chýby poriadny kultúrny dom na väčšie akcie

Muž, 21 – 30 r., 5. obvod

vuobec neni a na o klasicke problemi sa nestara(napr.1.golfove plane-coz su ihriska pre nezmyselnych ludi,ktory v Malackach by som povedal,alebo vacsina z nich ani neziju-takze pre koho to bolo stavane a investovali sa do toho peniaze 2.Svetelna krizovatka pred hlavnou svetelnou krizovatkou-gratulacia archytektovy a tunelarom-ked lacnejsia verzia kruhoveho objazdu sa velmi rychlo vytratila 3.Par nezmyselnych budov v MA za vsetky asi najviac nezmyselny supermarket LIdel-ktory mohol stat mimo hystorickeho centra a za to ze sa nasackoval mohol zrekonstruovat hystoricku budovu centra volneho casu-ktora je uz zrovnana-takze tu sa zasa niekdo velmi dobre nabalil! 4.No a vratim sa este k tym sportoviskam,ze ja ako 28 rocny obcan-ktory aktyvne skateuje uz asi 12 rokou-tak sme zacali vybavovat kvalitny skatepark asi uz v roku 1998-tak to zaokruhlime na 2000 dnes je rok 2010 a deti,tynejdzeri sa zabavaju so skateom na parkovisku pred supermarketom-coz je jednak nebezpecne s ohladom na auta - ktore tadial samozrejme jazdia denne,ale takysto vodici musia byt trocha vystresovany-dalej prekasky ktore som krvopotne rysoval aj na pauzak tusom sa stratili v na mestsko policajnom zbore-ktore potom asi nejaky mudri riaditel dal nekam do kovosrotu-aby mohol vyplatit premie sebe a moznym petolyzackym podriadenym!A to vuobec nespominam,ze mladez a deti sa zaujimaju cim dalej tym viac o tento druh zabavy(skate,bike) a nase mesto ich potom pekne podpori a neni sa comu cudovat,ze mlady co nemaju vybytu energiu chodia po senkoch(alkohol,cigarety a drogy).......pekna podpora od mesta-klobuk dole!!!!!! 5.A okrem skateparku tu chyba aj kultura! Jedine o co je zaujem je o peniaze a co od investora,ktory dojde do takzvaneho priemyselneho parku vytrepat,ale ked dojde kryza(za ktoru sa vsetci iba skryvaju a pri tom to nemusi byt take silne) tak polovycku ludi prepusti,lebo nielen ze tieto podmienky mu povolilo nase mesto Malacky,ale dokonca za druhe je to v zakonniku prace co schvalil nas stat a plus nechavame zasvinovat nase ciste prostredie tymito investormi a pokuta ktoru za to dostanu je smiesna suma! P.S.:Urcite by sa toho naslo kopu,ale je to vsetko iba o hadzani hrachu,ale mozno nikdy nehovor nikdy-dikes-cus!

Muž, 41 – 50 r., 5. obvod

DOPRAVA !!! Mestské médiá - MH úplná katastrofa ! vďaka pani Búbelovej. Uvítal by som investíciu do malackej TV - aby sa dal realizovať priamy prenos z MsZ alebo jeho záznam. Iste by sa zmenila práca a vystupovanie poslancov a aj ich dochádzka. Veci by boli transparentné a jasné - každý by vedel kto za koho kope :-))

Žena, 20 a menej r., 1. obvod

vid 13... dlhorocny problem Malaciek. v inych mestach mestska policia udeluje pokuty za psov bez voditok, nahubkov a znecistujuci okolie (ak to majitel po nich neuprace).

Muž, 31 – 40 r., 1. obvod

parkovanie v meste,zlý stav autobusovej stanice- prezentácia mesta,dopravná situácia v strede mesta,málo kulturných podujatí,dochádzka poslancov mesta na mest.zasadnutia

Muž, 20 a menej r., 4. obvod

Stagnaciu rozvoju Malaciek, moznosti pre mladych.

Muž, 20 – 30 r., 6. obvod

Chcel by som poukazat na cestu zo stanice pri kolajniciach smerom k zamku. Na tejto ceste je vela jam a naviac v zime tam casto nefuguje osvetlenie, cize ludia chodia v absolutnej tme touto cestou domov zo skoly alebo z prace. A ked sa k tomu este prida dazd, ktoreho nasledkom su same kaluze, je vysledok taky, ze domov prijdete jedine s mokrymi topankami.

Žena, 20 a menej r., 1. obvod

Nezostavenie VzN mesta k výstavbe (teda normy), ktorá zaväzuje investorov stavať tak, aby bol dodržaný vizualizačný ráz mesta. Nesystematické čerpanie eurofondov. Napr.: viď Záhorácka. Klientelizmus pri výbere dodávateľov stavieb.

Žena, 40 – 50 r., 4. obvod

Stavby v centre mesta, bez akýchkoľvek architektonických pravidiel, nedoriešené parkovanie v centre mesta, ktoré by sa malo spoplatňovať, nedostatočná informovanosť

Muž, 21 – 30 r., 5. obvod

- Dopravná situácia v meste. Konkrétne diaľničný privádzač, dopravná zaťaženosť obidvoch svetelných križovatiek. - Nedostatok parkovacích miest v centre mesta. - Neobjektívnosť a povrchnosť miestnych médií - absolútny kvalitatívny úpadok po odchode I.Potočňákovej a L.Vidanovej. - Nezáujem poslancov MZ o materiály. Nespĺňanie často ani elementárnych požiadaviek.

Žena, 41 – 50 r., 6. obvod

otrasná architektúra mesta, \" búdy\" a \"betónové škatule\", odkanalizovanie mesta, ničenie zámockého parku, autá sú všade otrasná architektúra mesta, \" búdy\" a \"betónové škatule\", odkanalizovanie mesta, ničenie zámockého parku, autá sú všade

Žena, 41 – 50 r., 6. obvod

netoleranciu k životnému prostrediu zo strany mesta neprehľadné šafárenie s mestskými peniazmi

Muž, 41 – 50 r., 5. obvod

Kapacita škôlok!!! Parkovanie, hustota premávky – obchvat?, pracovné miesta pre stredoškolákov, matky s deťmi, nie je dôležité či MZ dosť rokovalo, ale či vyriešilo!!!

Žena, 61 a viac r., 5. obvod

Vybudovať i pre cyklistov, i v meste označené trasy len pre cyklistov. Napríklad na Záhoráckej ulici sú za chodníkom za trávou vydláždené cestičky, ktoré keby boli troška širšie, z cesty by veľa neubudlo a boli by pre cyklistov, nemotali by sa medzi autami.

Muž, 41 – 50 rokov, 5. obvod

Absencia prirodzeného centra mesta, ucelenej pešej zóny, neexistujúci obchvat pre tranzitnú dopravu, katastrofálny stav komunikácií a parkovania, architektonický chaos, zanedbaná lokalita pod nadjazdom medzi Billou A Lidlom, neporiadok okolo skladov Billy, benevolencia voči majiteľom psov – mesto je plné psích výkalov – hlavne po zime.

Žena, 61 a viac r., 5. obvod

Nedostatok materských škôlok, chýbajúca kanalizácia, chýbajúca kompostáreň, odvoz nadrozmerného odpadu aspoň 3krát do roka

Žena, 61 a viac r., 5. obvod

V meste by bolo treba, aby MsP jazdila na bicykloch – tzv. cyklohliadka. Jej práca by bola efektívnejšia. V Trenčíne to už dávno majú, prečo by to nemohlo byť v Malackách. Ušetrili by pohonné hmoty. MsP je vždy tam kde nemá byť, ale kde sa niečo – vandalizmus, príde vždy až keď vandali ujdú!

Žena, 61 a viac rokov, 4. obvod

Prisťahovanie rómskych rodín Galbovcov. 1,5 roka, čo sa nasťahovali, máme najbližší susedia zničený život, zdravie, telesné i psychické. Celé dni dýchame dym – kúria nábytok, molitany, - potrebu vykonáva cez 40 osôb na zem – je tu výkalový smrad – hlavne v lete a potkany! Na novopostavenej chatrči nie sú zabezpečené požiarno-bezpečnostné predpisy – čo konštatovali pri kontrole hasiči – riziko požiaru. Toto všetko pán primátor i pracovníci ŽP vedia, ale to neriešia. Klamú aj mestskú políciu aj pracovníkov mestského úradu. Máme znehodnotené domy. Celý rok nemôžeme vetrať. Najbližší susedia sa boja podať sťažnosť, lebo sa vyhrážajú zabitím a likvidáciou. Dopriala by som p. primátorovi bývať v takýchto podmienkach. Mal by konať než sa tu stane nejaké nešťastie. Sme na pokraji zrútenie. Ďakujem, že som mala možnosť Vám toto napísať. Prajem Vám veľa úspechov a šťastia.

Muž, 51 – 60 r., 4. obvod

1. Záhorácka ulica – plné mesto zóna obchodov – nevybudované parkoviská načo boli urobené 2 chodníky po každej strane mohli byť miesta na parkovanie.

2. Cigánska problematika- mesto si nevie poradiť a poriešiť tento problém.

3. Mestská polícia – je načo? Aby vyberala od normálnych ľudí a slušných pokutu a ostatných mafiánov nerieši lebo sa ich bojí.

4. Veľké obchody Lidl – Billa nemusia mať WC pre verejnosť a malu prevadzku bez toho nepovolia.

Žena, 61 a viac r., 4. obvod

Vandalizmus. Pravidelne z piatka na sobotu od križovatky smerom na Štefánikovu rozhádzané smetné koše!!! Na sídlisku Domky v katastrofálnom stave chodníky. Polícia by mala v meste pokutovať fajčiarov, čo zahadzujú špaky na zem. Pľuvačov! Na Rómov čo robia bordel pri smetiakoch, na opitých bezdomovcov – začínajú byť agresívni, hlavne pred obchodmi, ak od nás nič nedostanú.

Žena, 61 a viac r., 4. obvod

Nie je to závažný problém pre zdravých a mladých. Jedná sa o starších, zdravotne postihnutých, ktorú musia častejšie chodiť do budovy MÚ – ako voľby, lekár. Píšem o probléme schody. Je tam síce výťah, ktorý nevie každý obsluhovať. Snáď by nebola veľká investícia, keby mesto zriadilo vstup do budovy bokom pri stene. Veľmi by to pomohlo nielen starším, ale aj mladým s kočíkmi a vynášaním materiálu.

Žena, 21 – 30 r., 4. obvod

Rómovia, parkovanie, doprava, stavebný úrad – p. Soukupová – otrasný prístup k ľuďom.

Žena, 41 – 50 r., 4. obvod

Problém vidím v parkovaní v meste. A od zlej situácie – chodník od Kauflandu ku kostolu, nedá sa tade chodiť, hlavne v zime. Taktiež neni chodník od Jednoty k Lidlu, kde chodí veľa ľudí, aj matky s kočíkmi, ako i dôchodci, je tam len jednosmerná cesta – od Jednoty, ťažko sa tu vyhýba chodcom, ktorí nemajú kadiaľ prejsť.

...., 41 – 50 r., 4. obvod

Mesto už 12 rokov nekomunikuje s podnikateľmi od nástupu p. Ondrejku. Rieši len prípady p. Streleckého pretože odtiaľ prúdia prachy Lidl, Billa, Kaufland a mnohé projekty, z ktorých sú len prachy jedným smerom. Navonok to vyzerá ok, ale pozrite si projekty, ktoré za 12 rokov realizoval p. Strelecký, ich počet asi 123!

Muž, 31 – 40 r., 4. obvod

Dopravná situácia – križovatka, kvalita mestských komunikácií, Riešenie centra mesta, Neexistuje architektúra Malaciek – Vlado Strelecký je buď slepý alebo ešte nemá „dosť“, Špekulácie v oblasti športu, len aby boli čo najlepšie výsledky, ale nič preto neurobiť, nech sa oddiely trápia, Záujem o mesto zo strany poslancov a hlavne primátora, len vtedy, ak mu to niečo „hodí“ – všetka česť pocitvým.

Žena, 61 r. a viac, 5. obvod

A vraj bezbárierové mesto! Je to irónia, „výsmech“! Samá jama, schody, hore-dole, a tá architektúra! Úbohosť na vŕškoch! Pozrite sa na SKALICU! To je mesto. Najkrajšie na Slovensku! Zachovali si aj históriu aj modernosť!

Muž, 31 – 40 r., 5. obvod

1. Architektúra centra mesta. Pán „S.“ ako architekt mesta by mal okamžite skončiť. Aj posledný rad historických budov na Záhoráckej ulici pokazila novostavba – predajňa kachličiek.

2. Prestaralý systém na mestskom úrade. Dvakrát som žiadal o info na meste prostredníctvom mailu. Ani raz som nedostal odpoveď. Mestský úrad by potreboval nového „managera“. Pán Vavrinec .. okamžite preč!

3. Ako zástanca poriadku si viem predstaviť aj čistejšie ulice. Jeden chlapce so žltou karičkou (z roku asi 1960) nestíha.

4. Mesto by mohlo zabojovať a dostať lokalitu “Tri duby” od MO SR.

Muž, 51 – 50 r., 5 . obvod

Kontrola psov na verejných priestranstvách, ich vodenie a púšťanie bez náhubkov, či sú prihlásení a či majitelia platia za ne poplatky, či odstraňujú exkrementy.

Žena, 41 – 50 r., 5. obvod

- v Malackách je nemocnica – ale tie čakacie doby na odborné vyšetrenie, napr. gynekológ aj 4 mesiace.

- žiadne kultúrne využitie pre starších občanov

- zlé parkovanie v celých Malackách

- mestská polícia by mala byť tam kde sa niečo deje a nie vyberať pokuty za parkovanie hlavne v sobotu

....., 21 – 31 r., 5. obvod

„Dom hrôzy“ na sídlisku Juh, nedostatočná kapacita materských škôl, nedostatočná kapacita a neefektívnosť ČOV, odkanalizovanie časti mesta, malá odbornosť pri výsadbe zelene a starostlivosti o zeleň

Muž, 61 a viac r., 6. obvod

Mesto nemá koncepciu výstavby v strede mesta – nemá architekta, ktorý by bol zodpovedný! Odkedy pracuje spalovanie odpadu vo Sweedwoode je neúmerné zvýšená prašnosť v meste, pochybujem, že ich niekto kontroluje.

Muž, 51 – 60 r., 5. obvod

Parkovanie, hlavná križovatka, nevkusná až hrozná výstavba. Máme najškaredšie a najšpinavšie okresné mesto na Slovensku. Niekto je za to zodpovedný. Kto?

Mestská polícia plytvanie peniazmi.

Muž, 21 – 30 r., 4. obvod

Doprava, parkovanie, životné prostredie, hypermarkety na úkor domácich podnikateľov, zlá architektúra!!! – vzor Skalica

Žena, 41 – 50 r., 4. obvod

- žiadna architektúra, lobizmus pri stavebných povoleniach, nedoržiavanie VZN, plytvanie peňazí – napr. kino – dezolátny stav, ochrana podnikateľov – žiadna – prílev obchodných reťazcov, premrhané peniaze za kúpu kaštieľa

Žena, 21 – 30 r., 4. obvod

Parkovanie, Rómovia na Družstevnej, Stavebný úrad – Soukupová – treba ju vymeniť.

Muž, 51 – 60 r., 4. obvod

Nedokonale spracovaný a nedodržiavaný územný plán – nezohľadňuje potreby a často ani požiadavky občanov. Napomáha porušovanie základných ľudských práv, nočného kľudu a celkove aj vzťahov medzi občanmi. Častá nečinnosť úradníkov mesta – niektorých – a úplatkárstvo s klientelizmom.

Muž, 41 – 50 r., 3. obvod

Čierna stavba Rómov na dolnom konci, - parkovanie – odpad – čistenie kanálov – v centre mesta chýba pešia zóna.

Dobrý nápad, ďakujem! Prajem veľa úspechov!!!

Žena, 51 – 60 r., 3. obvod

Byty pre mladých ľudí, ale tie nájomné, lebo väčšina ľudí z týchto platov nemá šancu dostať ani úver ani hypotéku. Takže by sa mali stavať nájomné byty dostupné obyčajným mladým rodinám.

Žena, 41 – 50 r., 3. obvod

1. Je málo miest kam by chodili mamičky s deťmi, ak sa nejaké miesto nájde, hneď sa to zastaví nejakou budovou, mesto je pre zastavanie samá budova, chýba tu viac oddychových zón.

2. Malo by sa poriešiť čo s ľuďmi, ktorí vyťahujú zo smetných nádob smeti a potom to rozhadzujú kade tade po meste, už tu začalo byť trocha čisto a všetko to kazia tie porozhadzované smeti.

3. Prosím nestavajte na každom možnom mieste, veď sa tu udusíme!!! Je tu veľká prezastavanosť a stavia sa tu bez vkusu!!! Veď je to ako za totalizmu: megalomanstvo a nevkus cez architektúru mesta.

Žena, 61 a viac r., 3. obvod

- neporiadok okolo kontajnerov, hlavne vyhádzané smeti ľuďmi, ktorí sa prehrabujú v kontajneroch a vyhádžu ich obsah. Keďže sú oplotené, mohli by sa zamykať

- cesta od Kauflandu – pravá strana smerom ku kostolu – neosvetlené, neupravené, po daždi sa vytvorí kaluž, ľudia chodia po ceste

- prehustená doprava cez centrum mesta

..., 41 – 50 r., 3. obvod

Cesty, parkovanie, neestetické budovy, služby, bezdomovci, ktorí posedávajú na lavičkách pri detských ihriskách – športová hala Malina – potom sa nedá sadnúť na tie špinavé, smradľavé lavičky

Žena, 41- 50 r., 3. obvod

Vandalizmu – nedostatočná činnosť MsP, parkovanie na chodníkoch, znečisťovanie mesta, problémy s dopravou a parkovaním, voľné pobehovanie psov po zámockom parku, málo detských ihrísk s preliezkami, niektoré budovy v dezolátnom stave, ktoré kazia vzhľad mesta, prespávanie bezdomovcov v čakárni železničnej stanice v zimnom období.

Žena, 41 – 50 r., 3. obvod

1. parkovacie miesta

2. papiere, igelitové tašky, sáčky, a to váľajúce sa pod nohami chodcov a na trávnikoch, nelegálne skládky, autá, ktorým vyteká olej z motora a zanecháva veľké mastné škvrny. Úbohé životné prostredie!

Žena, 51 – 60 r., 3. obvod

Záhorácka – MCK – príliš osvetlené, pričom niektoré sú nedostatočne osvetlené – prečo v chodníkoch svetlá? – Cesty – potrebujú opravu – výtlky, veď si platíme aj za ich údržbu. Pozdĺž ulicou Pribinovou – medzi Olšovského a Kubinu – aby mohli využiť naše pozemky na prípadnú stavbu domu, aby sa to mohlo považovať za stavebný pozemok, s prístupom k domu, zavedením vody a plynu...

Muž, 51 – 60 r., 2. obvod

Kanalizácia v časti za železnicou, zhoršujúci sa stav komunikácií celkovo, neschopná MsP zameriavajúca sa len na pokutovanie v oblasti dopravy, vandalizmus a nočné rušenie kľudu je asi náročnejšie na kontrolu a preto sa dostala u MsP na perifériu ich povinností.

Žena, 31 – 40 r., 2. obvod

- školstvo – transparentnosť používania zdrojov, zahmlievanie používania financií, neodbornosť, chabá znalosť platnej legislatívy v mnohých prípadoch,

- problémy s dopravou – vyťaženosť križovatky v dopravnej špičke,

- kritika tých, ktoré majú záujem veci riešiť, poukazovať na problémy

Muž, 31 – 40 r., 2. obvod

Aj keď sa nedá uprieť snaha vedenia mesta budovať „krajšie“ Malacky – zámocký park, cesty, chodníky, detské ihriská, zeleň v meste a pod. – čo sa aj musí uznať, darí, stále a dlhodobo sa zabúda na jeden fakt, a tým je bezpečnosť ľudí v meste a ochrana ich majetku. Toto je úplne zúfalé a vôbec neriešené, a ani nikdy nebude. Keď zavoláte mestskú políciu, vždy odpovedia, že hliadka je zrovna pri inom prípade a akonáhle to bude možné, príde – nikdy nepríde! A ešte Vám ten operátor drzo povie, že oni tam boli, ale nič nezistili. Malacky sú jedno z najnebezpečnejších miest na Slovensku, plné drog, násilia a drzých a nevychovaných tínedžerov. A toto nepíšem ako večne frflajúci dôchodca – mám skutočne 35 rokov. Po Radlinského ulici si spravili pretekársku dráhu, večer tu fagani vychádzajúci z Billiard Clubu vykrikujú – cez deň, večer, v noci – vlastne neustále, nadávajú, kopú do smetných košov, rozbíjajú fľaše a pod. Ale je to aj tak jedno: Psy brešú a karavána ide ďalej. A ďalej idem aj ja z tohto zasraného mesta a idem platiť podielové dane do blízkej obce. A idem tam hľadať s mojou rodinou najmä kľud a ticho, a možno aj viac tej „bezpečnosti“. A neovplyvníte nič ani Vy ako skupina poslancov, pretože si nemyslím, že Vám ide o naše „dobro“, Vy to ovplyvniť vlastne ani nechcete ...

Žena, 41 – 50 r., 2. obvod

Doprava, parkovanie, rozbité komunikácie, zlé, alebo aj žiadne chodníky pre chodcov, nehovoriac o cyklistoch, osvetlenie na niektorých cestách, aj hlavných – Štefánikova. Vandalizmus – rozbíjanie košov, väčšie kontroly večer a v noci, hlavne v okolí domov na Štefánikovej – smer Juh.

Bez uvedenie údajov

Úloha poslancov je spolupracovať s primátorom a mestským zastupiteľstvom. Mnohí namiesto toho iba vedú štvavú kampaň proti ľuďom, ktorí pre mesto veľa urobili. Títo poslanci sami ešte nič nedokázali, ani si pre seba nájsť zamestnanie – tam by mali dokazovať svoju šikovnosť. (niektorí)

Muž, 61 a viac r., 2. obvod

Viac pozornosti a starostlivosti zo strany mestskej polície venovať ochrane, poriadku a čistote v meste a jeho majetku. Porušovanie týchto zásad a predpisov tvrde sankcionovať aj deti a ich rodičov.

Žena, 21 – 30 r., 2. obvod

- nedostatok športovísk, žiadne cyklotrasy, žiadny DK

- katastrofálny stav hlavného parkoviska v centre mesta

- nedostatok parkovacích miest pri okresnom úrade – zbytočné zaberanie miest ohradenou časťou,

- prestárlosť pracovníčok na MÚ, zaberanie pracovných miest – mladí nezamestnaní

Žena, 41 – 50 r., 2. obvod

Dopravná situácia, Štefánikov + Stupavská ulica, vytvorenie retardérov – spomalenie premávky, odpadové koše – chýbajúce na Nádražnej ulici, smerom na Štefánikovu vedľa Slovliku, odsťahovanie občanov rómskeho pôvodu z Nádraždnej ul. vedľa autobusovej stanice, neporiadok v parku na Kláštornej námestí, posilnenie hliadok mestskej poriadkovej polície v čase akcií počas nedieľ a sobôt, diskotéky – nevychovaná mládež devastujúca parky, domy, ploty – kreslenie, rozbíjanie fliaš, prevracanie kvetináčov atď., chýbajúce cyklistické chodníky.

Žena, 31 – 40 r., 5. obvod

- škôlky - hlavne jej poobedňajšia prevádzka, v ovela menších mestách sú škôlky otvorené do 18.00 hod.,ľudia čo pracujú v Ba a maju normálnu pracovnú dobu - t.j. do 16.30 sú nútení voziť deti do škôlky v Ba alebo dať deti do súkromnej škôlky. Bola som šokovaná z prístupu vedenia Malackej škôlky. Keby otvorili aspoň jednu \"zbernú\" triedu pre takéto deti ako to robia v ostatných mestách. - stav ciest (stav chodníkov sa čiastočne zlepšuje), - urbanizmus, - architektonický vzhľad za posledné obdobie, hocikde postavia obludnú budovu a vôbec nerieša či tam architektonicky zapadne, - málo zelene v centre mesta

Žena, 21 – 30 r., 4. obvod

Detské ihriská a športoviská pre mládež, školstvo - stredná škola Parkovanie Stav cesty a chodníkov ÚBYTOK ZELENE, VYREZÁVANIE STROMOV, VÝSTAVBA BUDOV HLAVA NEHLAVA V CENTRE MESTA NA ÚKOR ZELENE, DOPRAVA - PRECHOD HLAVNÉHO ŤAHU CENTROM MESTA, ZÁPCHY!!!!

Žena, 41 – 50 r., 2. obvod

nedostatok parkovacích miest, nevhodné osvetlenie (Záhorácka ul. - predimenzovaná, chodníky oslňujú), neporiadok, slabý výkon Mestskej polície..

Muž, 51 – 60 r., 6. obvod

doprava,riešenie križovatky,železničné priecetia,nadjazd,dobudovanie odbočky na kruhovom objazde smer padzelek pri vodohospodárských stavbách,parkovanie v meste

Žena, 31 – 40 r., 4. obvod

nedostatočný počet miest v škôlkach, chaotaická výstavba v meste (prečo nemáme ms. architekta?), ceľkový vzhľad mesta a poriadok, uvítala by som priame prenosy z ms.zastupiteľstva v emtv.

Žena, 31 – 40 r., 5.obvod

chýba mi v meste zeleň, je tu málo parkovacích miest, myslím, že v meste by sa zišiel nový hyppermarket a prípadne centrum pre deti a mládež..

Muž, 21 – 30 r., 2. obvod

neriešenie dopravnej situácie nezabezpečenie likvidácie nelegálnych skládok chýbajúca komplexná stratégia rozvoja mesta

Muž, 31 – 40 r., 6. obvod

Zhorsujuca sa dopravna situacia, v meste byvaju castejsie dopravne zapchy, dalsim problemom je lahostajnost ludi voci napriklad separacii odpadov - konkretnaq skusenost, ked neznamy pan prisiel a do kontajnera na plast odhodil polystyren, ked som ho na to upozornil, ze to tam nepatri, tak len flagratne odvrkol....

Žena, 41 – 50 r., 6. obvod

1.Hrôzostrašná výstavba čohokoľvek a kdekoľvek. Architektúra mesta nemá žiadnu koncepciu, vedľa seba stoja domy staré a nové, vysoké a nízke, guľaté a kockaté..vtlačené ,nalepené, ...Hrôza... 2.Parkovanie a doprava v meste

Muž, 21 – 30 r., 3. obvod

1. Úplne zbytočne veľká rozloha Eurovalley, ktorá zjavne nezodpovedá reálnemu dopytu investorov, dosiahnutá na úkor lesov. Zdravo uvažujúci človek si o tom nemôže myslieť nič iné ako to, že to bolo vylobované len preto, aby si mohol niekto \"prilepšiť\" na predraženej infraštruktúre financovanej z eurofondov, prípadne predaji dreva. 2. Necitlivo navrhnutá asanácia zámockého parku, ktorá ho oslabila proti vplyvom počasia. 3. Okresné mesto nemá pôrodnicu 4. Okresné mesto nemá kultúrny dom

 ****************************

http://www.ludiapremalacky.sk/obsah/o-nas/prieskum/ 



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

01.12.2010 15:59:50 | sisan

suhlasím s mnohými názormi - aspon je vidieť, že obyvatelia Malaciek premýslaju a vsimaju si. Pevne verim aj ja, ze v nasleujucich 4 rokoch aj nieco spravime pre to, aby sa aspon trochu zvratili katastroficke scenare tykajuce sa nasej buducnosti v meste..

02.12.2010 14:04:56 | S. I. X.

Nepisem casto do internetovych diskusii, ale toto mi uz nedalo, všetci tu nadávate, aké su Malacky škaredé a ako sa tu netransparntne buduje a čo ja viem čo, ako Malacky nemajú centrum atd. Ľudia sa zobuďte, 3/4 týchto názorov sú negatívne, bývam v MA., 25 rokov a podľa mna sa tu toho zmenilo v poslednom obdobi (10rokov) veľa k lepšiemu, čo tu nadávate na centrum, veď je pekne zrekonštruované aj s príslušným parkom pred kláštorom, neustála vástavba nových bytov a domov...to vážne chcete, aby sa tu žilo ako pred 50rokmi v slamenych chatrciach a starych prizemnych domoch, doba ide dopredu!!!!ak ide o zelen, tak radsej nech tam je vybudovane nejaka oddychova zona, ako keby tam malo vsetko zarastat zelinou.vsade pocujem len, ze ubuda zelen, to co chcete mat v centre mesta 50 ha. park????ved tu mame pekne zrekonstruovany zamocky park. Co sa tyka dopravy, tak naozaj to nie je dobre, ale vie si niekto vobec predstavit, kolko usilia a povoleni stoji co i len osadit novu znacku a nie to vybudovat komplexny obchvat mesta. Doprava je problem, vo všetkych okresnych a krajskych mestach a stale si dovolim tvrdit, ze to v MA. nie je az take zle (staci sa prejst rano v Stupave alebo ist cez Pezinok do BA a to uz nehovorim o financiach, vy si asi myslite, ze staci lusknut prstom a obchvat je hotovy, osobne si myslim, ze mesto je celkom uspesne v ziadani grantov od EU., ale na vyriesenie dopravnej situacie potrebujete viac ako len to....ludia nevidia, kolko sa toho v meste za posledne obdobie zmenilo k lepsiemu, pretoze im staci niekolko zlych rozhodnuti a hned sa na vsetko dobre zabudne, lebo to uz nie je zaujimave a predsa len ociernovat a stale sa na nieco stazovat je jednoduchsie, ako vyzdvihnut nieco dobre... a teraz sa do mna vsetci pustite.

02.12.2010 20:26:19 | Peter N.

Súhlas so S. I. X.

14.12.2010 07:16:21 | Marek Brna

Reakcia na názor S. I. X.
Áno, centrum je zrekonštruované. Či je pekné a či pekne zrekonštruované, to je ale vec vkusu. Veď zoberme si len celomestský problém - chodníky. V centre sa za veľké peniaze položila dlažba a v priebehu prvého roka sa povrch zvlnil tak, že všetci Malačania a návštevníci by mali v daždivom počasí nosiť zásadne len gumáky. Všade samé jazierka. Vyspádovanie, odvodnenie väčšinou žiadne. (záruka sa na to nevzťahuje?)
Osvetľovacie telesá v chodníku - to ani nepotrebuje komentár. Funguje z nich dnes možno tretina. Stačilo by ich len vybrať a otvory zaliať betónom, bolo by to rozhodne vkusnejšie ako teraz.
Ďalšou vecou, ktorá ma zaráža je, že skoro všetci prisudzujú zásluhy za rekonštrukciu centra a vôbec investičné projekty výhradne len primátorovi, hoci podstatnú časť vybavili, zabezpečili, premysleli projektoví manažéri, ktorí mimochodom potom z nejakých dôvodov vždy z mestského úradu odišli, čo je obrovská škoda pre Malacky.

14.12.2010 09:14:52 | Nataša

Pre S.I.X. vážený, Vy síce bývate v MA 25 rokov, ale asi chodíte po nesprávnych chodníkoch a cestičkách.Len sa lepšie pozrite na Mierové námestie, Záhorácku ulicu. Veď to je názorná ukážka ako to nemá byť. Výstavky je ako keď býčo čúrá: cik ,cak. Dom malý,veľký, guľatý,zo strechou bez strechy dva chodníky vedľa cesty po každej strane zelený oblúk pri dolnom kostole plný plevelu a haraburdia,parkovanie otrasné a ešte ........,doporučujem sa Vám prejsť napr.po Skalici, Holíči či Senice a tam sa Vám možno otvoria oči. Ja by som mestských projektantov vypoklonkovala z MA .