Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Predseda Droba bude mať troch vicežupanov

Predseda Droba bude mať troch vicežupanovŽupní poslanci sa na svojom prvom pracovnom zasadnutí Zastupiteľstva BSK dohodli na menách členov a predsedov jednotlivých Komisií BSK a najmä na menách troch vicežupanov. Traja podpredsedovia BSK budú mať vyhradené oblasti, za ktoré budú zodpovední.

Noví poslanci a župan zložili svoj sľub

Noví poslanci a župan zložili svoj sľubV historickej budove NR SR v Bratislave dnes zložili svoj poslanecký sľub noví poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja a aj nový predseda BSK Juraj Droba, ktorí sa o rozvoj bratislavského regiónu budú starať päť rokov.

Do VÚC kandiduje aj Juraj Říha a Lucia Vidanová

Do VÚC kandiduje aj Juraj Říha a Lucia VidanováSme radi, že vo voľbách za krajských poslancov môžeme podporiť Juraja Říhu a Luciu Vidanovú, ktorí sú našimi zakladajúcimi členmi. Medzi ich základný cieľ patrí riešenie odklonu tranzitnej dopravy z Malaciek s priamym napojením Studienky, Závodu a okolitých obcí na diaľnicu. Chceli by nastaviť systém financovania sociálnych služieb v kraji v prospech ich poberateľov, ale aj pomôcť Studienke a Závodu so škôlkou či obnoviť v Malackách pôvodný Jursov rybník pri Zámockom parku.

Predseda kraja Frešo inzeruje u spolustraníka

Predseda kraja Frešo inzeruje u spolustraníkaSúčasný predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo si objednáva reklamu v mesačníku, za ktorým stojí jeho spolustraník z čias SDKÚ-DS Milan Roman. Zaujímavé na tom je, že tento mesačník vychádza hlavne v Trnavskom samosprávnom kraji. Redaktori SME a DennikN sa zaoberajú, či nedochádza k plytvaniu či až k straníckemu klientelizmu.

Vlak Záhoráčik sa v regióne osvedčil

Vlak Záhoráčik sa v regióne osvedčilPrevádzka na železničnej trati do Plaveckého Podhradia bola obnovená koncom apríla 2017 a za ten čas si získala medzi domácim obyvateľstvom, ale aj turistami veľkú priazeň. Svedčia o tom aj štatistické údaje o počtoch prepravených cestujúcich, ktoré ukazujú úspech projektu. Zatiaľ Záhorie vďaka vláčiku spoznalo takmer päť a pol tisíca návštevníkov.

Od zajtra župa vykonáva postrek proti komárom

Od zajtra župa vykonáva postrek proti komáromBratislavský samosprávny kraj aj tento rok realizuje postreky proti komárom. Ako prvé sa uskutočnia zajtra 8. júna a v piatok 9. júna 2017 na Záhorí v okolí rieky Morava, kde obyvatelia hlásia veľký výskyt komárov. Postreky proti komárom zabezpečuje župa na základe žiadostí zástupcov samotných miest a obcí.

Metodika merania vyspelosti regiónov sa musí zmeniť

Metodika merania vyspelosti regiónov sa musí zmeniťPredseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol sa dnes v Bruseli stretol so zástupcom generálneho riaditeľa pre regionálnu a mestskú politiku Normundson Popesom z Generálneho riaditeľstva pre regionálnu a mestskú politiku (DG REGIO). Okrem fungovania kohéznej politiky po roku 2020 bol témou rozhovoru aj súčasný spôsob merania vyspelosti regiónov EÚ.

Župa dokončila značenie cyklotrás v malokarpatskej oblasti

Župa dokončila značenie cyklotrás v malokarpatskej oblasti Bratislavský samosprávny kraj vyznačil v rámci projektu „Bránami mesta Modry“ celkovo 83,7 km cyklotrás v okolí Modry. Zvýšila sa tak úroveň cyklodopravného vybavenia a sprístupnilo sa viac ako 20 malokarpatských prírodných a kultúrnych turistických atraktivít.

Prvá pomoc pre dospelých opäť v malackej nemocnici

Prvá pomoc pre dospelých opäť v malackej nemocniciOd prvého apríla 2016 začína prevádzkovať lekársku službu prvej pomoci pre dospelých nemocnica v Malackách. Obyvatelia regiónu tak majú možnosť v naliehavých prípadoch navštíviť slúžiacich lekárov priamo v nemocnici. Povolenie vydal prevádzkovateľovi nemocnice Malacky Bratislavský samosprávny kraj.

Na území kraja vznikne požičovňa hračiek

Na území kraja vznikne požičovňa hračiekZástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja odovzdali špeciálne hračky pre neziskovú organizáciu Centrum včasnej intervencie Bratislava, n.o., ktoré je jediným zariadením tohto druhu v Bratislavskom kraji. Okrem neho funguje takéto centrum v Prešovskom a Žilinskom kraji.

Na opravu komunikácií vyčlenila župa tento rok 5 390 000 €

Na opravu komunikácií vyčlenila župa tento rok 5 390 000 €Bratislavský samosprávny kraj zrealizoval v minulom roku rekonštrukčné práce na cestných komunikáciách a mostných objektoch v celkovej sume 5 127 305,81 €.

Najúspešnejší športovci kraja sú známi

Najúspešnejší športovci kraja sú známiVíťazi 23. ročníka ankety Najúspešnejší športovec a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2015 sú už známi. Na vyhlásení v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca boli ocenení tí najlepší a najúspešnejší športoví reprezentanti kraja.

Spolupráca s Burgenlandom pokračuje

Spolupráca s Burgenlandom pokračujeVicežupanka Bratislavského samosprávneho kraja Gabriella Németh včera podpísala za župu dohodu o cezhraničnej spolupráci s Hansom Niesslom, predsedom krajinskej vlády Burgenland. Jej cieľom je lepšia koordinácia cezhraničnej spolupráce.

Eurofondy pre cezhraničné projekty sú navýšené

Eurofondy pre cezhraničné projekty sú navýšenéEurópska komisia program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Rakúsko pre programové obdobie 2014 – 2020. Na príprave projektu sa podieľal aj Bratislavský samosprávny kraj. Jedným z plánovaných projektov z tohto balíka budú aj cyklolávky ponad rieku Moravu, ktoré spoja Záhorie s Rakúskom.