Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Monika Kopecká víťazkou Malokarpatského slávika

Monika Kopecká víťazkou Malokarpatského slávikaSpeváci z Centra voľného času v Malackách sa zúčastnili celoslovenskej súťaže amatérskych spevákov populárnej piesne „Malokarpatský slávik 2018“ v Budmericiach.

Požiadajte o podporu Pro Malacky

Požiadajte o podporu Pro MalackyNadácia Pro Malacky vyhlasuje na základe rozhodnutia správnej rady Nadácie Pro Malacky č. 4 z 19. marca v súlade s Nadačnou listinou a zákonom č. 34/2002 Z.z. o nadáciách v znení neskorších predpisov, výzvu na predkladanie žiadostí o finančnú podporu v rámci projektu "Revitalizácia verejných priestranstiev 2018".

Deň s komisárkou pre osoby so zdravotným postihnutím

Deň s komisárkou pre osoby so zdravotným postihnutímV stredu 24. januára navštívi Malacky komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzana Stavrovská. Podstatou jej činnosti je špecializovaná verejná ochrana práv ľudí so zdravotným postihnutím. Najskôr sa stretne s primátorom, zástupcami organizácií, ktoré slúžia občanom so zdravotným postihnutím, navštívi vybrané školy, neziskovú organizáciu Vstúpte či Mestské centrum sociálnych služieb v Malackách.

Primátori Záhoria chcú v práci pokračovať

Primátori Záhoria chcú v práci pokračovaťSkalica, Senica, Malacky. Tri okresné mestá Záhoria. Týždenník Záhorák priniesol odpovede primátorov týchto miest k otázke ďalšej kandidatúry. Komunálne voľby sa uskutočnia už tento rok v novembri.

Obnova Jursovho rybníka je našou povinnosťou

Obnova Jursovho rybníka je našou povinnosťouKandidáti na poslancov VÚC Lucia Vidanová a Juraj Říha majú konkrétny návrh na obnovu časti Maliny a Jursovho rybníka. Ten si pri Zámockom parku pamätajú ešte mnohí pamätníci. Dôležité je podľa nich presadiť vo VÚC stavebnú úpravu nadjazdu, ktorá umožní otvoriť krásny vstup k čiernej bráne do Zámockého parku.

Treba bojovať o viac peňazí pre sociálne služby

Treba bojovať o viac peňazí pre sociálne službyVyšší územný celok má vo svojej kompetencii financovanie vybraných druhov sociálnych služieb. Ich poskytovatelia v mnohých prípadoch doslova bojujú o prežitie. Ohrozenie ďalšej existencie najmä pre neverejných poskytovateľov ambulantných sociálnych služieb, akými je aj nezisková organizácia Vstúpte z Malaciek, Claudianum z Modry či Nezábudka zo Senca, prináša novela zákona o sociálnych službách. Hoci kraje zmenou ušetria milióny eur zostanú v sociálnych službách? Musia.

V darcovskom maratóne bojuje aj Vstúpte

V darcovskom maratóne bojuje aj VstúpteMalackú neziskovú organizáciu Vstúpte môžete už druhý rok podporovať cez darcovský portál Dobrá krajina, ktorý spravuje Nadácia Pontis. Práve 24. augusta nadácia vyhlásila "Dvadsaťštyrihodinovku". Od polnoci do polnoci budú zapojené organizácie súperiť o to, aby sme získali čo najviac príspevkov od darcov. Víťazovi pripíšu na účet ďalších 500 € ako bonus.

Pri Plaveckom Štvrtku horí les

Pri Plaveckom Štvrtku horí lesMedzi obcami Jakubov a Láb na Záhorí horí les. Už niekoľko hodín sa ho snaží likvidovať viac ako stovka profesionálnych a dobrovoľných hasičov, plamene pomáha hasiť aj vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR.

Deň krivých zrkadiel 2017

Deň krivých zrkadiel 201712. júna sa pri príležitosti Dňa krivých zrkadiel uskutoční na Kláštornom námestí od 13.00 do 16.00 h podujatie, ktoré organizujú Vstúpte, n. o. Malacky a Dom Svitania, n. o. Jakubov.

Podporte kampaň jazdou na bicykli do práce

Podporte kampaň jazdou na bicykli do práceMalacky sa aj tento rok zapojili do celoslovenskej kampane „Do práce na bicykli“. Ide o projekt na podporu cyklistickej dopravy, čistejšieho ovzdušia a krajšieho prostredia. Registrácia je otvorená do 5. mája.

Jarné prázdniny v Cvečku

Jarné prázdniny v CvečkuCentrum voľného času v Malackách pripravilo pre školákov počas jarných prázdnin /22. 2. – 26. 2. 2016/ TÝŽDEŇ CELODENNÝCH PODUJATÍ. Deti sa môžu prihlásiť na 1 alebo viac celodenných podujatí, ktoré budú prebiehať od 8.00 do 15.30 hod.

Vstúpte je tu už desať rokov

Vstúpte je tu už desať rokovNezisková organizácia Vstúpte je tu už desať rokov. 19. 12. ju zapísali do registra a začala tak oficiálne ako nový právny subjekt poskytovať sociálne služby ľuďom s mentálnym znevýhodnením. Hoci "vstupáci" oslavovali už začiatkom novembra, narodeniny si pripomínali aj v decembri počas vianočnej mikulášskej akcie.

V parku rozsvietili desiatky lampášikov

V parku rozsvietili desiatky lampášikovTradičný Svätomartinský lampášikový sprievod, ktorý spoluorganizovali Farské spoločenstvo Malacky, OZ DaR, Malacké pohľady, Vstúpte, n. o., OZ Ľudia pre Malacky, CVČ a MCK, pritiahol do Zámockého parku desiatky rodín s deťmi, ktoré si prišli pripomenúť legendu o Sv. Martinovi a symbolicky odpáliť martinské svetlo do lampášika.

Malacká šošovica už aj v mestskom zákone

Malacká šošovica už aj v mestskom zákone Od roku 2014 sa v Malackách usporadúvajú remeselnícke trhy s cieľom spojiť šikovných ľudí z Malaciek a okolia - Malacká šošovica. Naposledy koncom septembra vo väzbe na divadelný festival a iné akcie, ktoré sa v tento deň konali, sa stalo verejné priestranstvo pred františkánskym kostolom jej centrom už šiestykrát. Aktuálne Malackú šošovicu ako príležitostný trh upravuje aj všeobecne záväzné nariadenie mesta.