Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Zastavíme nezákonný pokus o zmenu územného plánu mesta

Zastavíme nezákonný pokus o zmenu územného plánu mestaV minulom týždni sa stala podľa môjho názoru zaujímavá udalosť, ktorá ma utvrdzuje v tom, že ešte aj po 7 rokoch práce poslanca sa môžem stretnúť s hrubým spôsobom manipulácie s cieľom získania osobného prospechu. Zažili sme ukážkový spôsob ako podvrhom upraveného dokumentu vieme obísť nielen zákon, ale aj Krajský stavebný úrad. Pokus o podvrh územného plánu zastavíme.

To idú robiť starostovia z poslancov hlupákov?

To idú robiť starostovia z poslancov hlupákov?V marci tohto roku predložili 5 poslanci Národnej rady SR za SMER-SD návrh na zmenu zákona o obecnom zriadení. Jej podstatou je ďalšie okresanie právomocí mestských (obecných) zastupiteľstiev. Celý ten návrh by bol len o niečo menej zvláštny, ak by túto účelovo šitú novelu nepredložili samotní starostovia, ktorých sa novela týka.

Jarný UV_festival a cibuľa

Jarný UV_festival a cibuľaV piatok 22. marca sa v priestoroch Spoločenského domu MCK uskutočnila jarná verzia UV_festivalu. Už niekoľko rokov ho organizačne zastrešuje OZ UV. Festival podporuje menšinové kultúrne žánre, poskytuje priestor na prezentáciu talentovaných častokrát aj menej známych umelcov medzinárodných rozmerov.

Vyhodnotenie dotazníka pre rodičov detí MŠ

Vyhodnotenie dotazníka pre rodičov detí MŠV máji 2012 sa uskutočnil prieskum spokojnosti rodičov s kvalitou MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Malacky. Oslovených bolo 544 rodičov a z toho vrátených vyplnených dotazníkov 343. Prieskumu sa zúčastnilo 63% respondentov. Výsledkami prieskumu sa zaoberalo vedenie materskej školy, ktoré realizovateľné podnety a pripomienky zavádzalo na jeseň do praxe.

Od šokujúceho klipu sa mesto dištancuje

Od šokujúceho klipu sa mesto dištancuje AKTUALIZOVANÉ - Priestory Malackého kaštieľa sa objavili v novom klipe Suzie Hroncovej. Šokujúcim spôsobom je v ňom použitý vzácny historický mobiliár Pálfiovskej izby, ktorý mesto zapožičalo z Červeného Kameňa. V reakcii na to upozornil historik Daniel Hupko na stránke Malackých pohľadov pred pár dňami. Mesto sa od kontroverzného klipu dištancuje. Speváčka reaguje mlčaním.

Kto znáša v Malackách dopad miestnych daní?

Kto znáša v Malackách dopad miestnych daní?V rámci aktuálnej diskusie k miestnym daniam v Malackách prispievam stručným príspevkom aj ja. Svoj pohľad som zameral skôr na konkrétny dopad daní. Konsenzus z minulého roka bol zachovať nárast miestnych daní medziročne o infláciu. Bremeno sa tak rozloží na všetky skupiny, ktoré v Malackách vlastnia majetok.

Nie je poslanec ako poslanec a občan ako občan

Nie je poslanec ako poslanec a občan ako občanJe materiál Z 148/2012 (zaradený na rokovanie MsZ vo štvrtok) v rozpore so všeobecne záväzným nariadením mesta? Na Veľkomoravskej ulici sa pripravujú pozemky na zastavanie. Podľa našich informácií sa tak deje so súhlasom stavebného úradu. Investormi sú v tomto prípade blízki rodinní príslušníci mestských poslancov a na najbližšom rokovaní potrebujú predložený materiál Z148/2012 podporiť.

Riešenie Družstevnej zostáva s otáznikom

Riešenie Družstevnej zostáva s otáznikom11-členná rodina Romana Galbu od včerajšieho večera býva v kontajneri. Patrí medzi najproblematickejšiu časť klanu, kde 9 školopovinných detí žije v neprimeraných podmienkach. Po zbúraní nelegálnej stavby prežila leto v drevenej chatrči na pozemku, ktorý vlastní cudzia osoba.

Desaťročná cesta za súkromným biznisom

Desaťročná cesta za súkromným biznisom„Tam, kde budem vedieť byť užitočný, budem sa usilovať užitočný byť,“ prehovoril v roku 2002 vtedajší premiér SR Mikuláš Dzurinda, keď sa po boku s Ľubom Romanom a Milanom Vaškorom postavil pred novinárov, aby vyjadril podporu Priemyselno-technologickému parku Záhorie. Dnes tu máme exkluzívny súkromný golfový rezort a jedinečnú Píniovú alej.

Pomôže doprave pri inkubátore jednosmerka?

Pomôže doprave pri inkubátore jednosmerka?Náš čitateľ nás upozorňuje na zlú dopravnú situáciu na Bernolákovej ulici pri podnikateľskom inkubátore. Podľa jeho názoru by ju vyriešila jednosmerka. Zisťovali sme v teréne, čo si o tomto riešení myslia tí, ktorí pri inkubátore denne parkujú alebo týmto úsekom prechádzajú.

Vlak za plotom

Vlak za plotomStarajú alebo nestarajú sa železnice o svoj pozemok pri koľajisku? Názory, ktoré sa objavili v diskusii pod príspevkom o nedeľňajšom požiari pri trati, sa rôznia. Na jednej strane majú osobnú skúsenosť obyvatelia, ktorí s vlakom za plotom už roky bývajú, na druhej železnice podľa vyjadrení investujú do údržby nemalé prostriedky. V teréne sme sa snažili zachytiť aktuálny stav.

Retardérom na Padzelku stop, stretnú sa ľudia

Retardérom na Padzelku stop, stretnú sa ľudiaPresnejší názov by bol, retardérom na Padzelku dočasne stop, stretnú sa ľudia. Diskutovanej téme medzi Padzelčanmi treba dať bodku a dohodnúť sa spoločne na navhodnejšom riešení nielen pre samosprávu, ale aj obyvateľov daných ulíc. Samospráva ochotná je, ako druhého partnera do diskusie potrebujeme dotknutých ľudí. Preto zvolávame stretnutie Padzelčanov.

Dohoda v Zámockom parku

Dohoda v Zámockom parkuDOPLNENÉ O REAKCIU ORGANIZÁTORA. Už túto sobotu 4. 8. zažije naše mesto najväčší letný žúr. Tak sľubujú bilbordy propagujúce 4. ročník letného festivalu Dohoda. Po Zemplínskej Šírave (7. 7.) a Banskej Bystrici (21. 7.) sa tak tisícky návštevníkov chystajú za svojimi obľúbenými hudobníkmi do Malaciek - do Zámockého parku.

Čo nového okolo výrobného pavilónu na vakcíny?

 Čo nového okolo výrobného pavilónu na vakcíny? Chuť napísať ďalší článok o výstavbe výrobného pavilónu na vakcíny som mala už oveľa skôr. Predsa som sa však rozhodla, že si počkám na informácie z tlačovej konferencie Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR), na ktorej som sa mala zúčastniť. Aspoň tomu tak pred dvoma týždňami bolo. Stroj času však veľa zmenil, medzi iným aj možnosť spomínanej besedy sa zúčastniť.